Om likestilling
på kvinnedagen

Om likestilling <BR>på kvinnedagen

STÅR SAMMEN: Halima Anwar (17), varaordfører Khamshajiny «Kamzy» Gunaratnam (Ap) og Hanan Talhioui (17) er galde for at Kuben videregående skole år etter år markerer kvinnedagen.

Varaordfører Khamshajiny «Kamzy» Gunaratnam (Ap) møtte opp på Kuben videregående skole for å holde appell på kvinnedagen 8. mars. Men først snakket hun med noen av jentene på skolen.

Skrevet av:

Før det var tid for markering av kvinnedagen på Kuben videregående skole snakket varaordføreren med en gruppe jenter fra ulike studieretninger på skolen:

«Kvinnedagen er en festdag. Dere kan bestemme over deres egen kropp og hvis dere blir gravide kan dere ta abort om dere ønsker det. Det handler om likestilling og at vi bestemmer over vår kropp. Polen er cirka to timer unna og der reverserer de abortloven, og så har vi Trump som mener kvinner ikke skal ta abort». Holdninger og utseendepress er også noe som ble tatt opp.

– Kvinnene som ledet vei er ferdige med sin kamp. Nå er det vår oppgave å ta det videre. Utseendepresset har blitt helt sykt. Smink deg og kle deg som du vil og gjør det fordi du selv har lyst, sier varaordfører Khamshajiny «Kamzy» Gunaratnam.

Fortsatt en kamp

Ifølge varaordføreren er kvinnedagen en festdag for det man har fått til, men en kampdag for det som må gjøres.

Alle ønsker å leve det livet de selv ønsker. Det er det kvinnedagen handler om. Likestilling starter ikke bare med kvinner, men med alle, sier hun.

«Kamzy» ble inventert til Kuben for å holde appell første gang i fjor. At hun får komme tilbake til Kuben for å snakke med noen av jentene som går der, mener hun er viktig.

– Dette er ikke en sak som politikerne bare kan snakke om til befolkningen. Vi må snakke med de unge. Dette er mye mer berikende for meg, sier hun.

Har lært mye

Jentene på Kuben har ikke markert kvinnedagen før de begynte på Kuben videregående. Da varaordføreren holdt appell i fjor lærte de mye.

– Jeg visste ikke så mye om kvinnedagen før i fjor. Det skal være en lik linje mellom kvinner og menn. At vi markerer denne dagen setter jeg stor pris på, sier Hanan Talhioui (17).

Det med abort reagerer jeg veldig på. Det er vår kropp og vi må bestemme det selv. Det er fint å feire denne dagen, slik at andre blir inspirerte. Det får meg til å tenke på kvinnene som har kjempet for oss, legger Halima Anwar (17) til.

Les mer i Akers Avis Groruddalens papirutgave eller vår eAvis.

Siste nytt i Kultur

Folkefest med kronprinsparet

Besøker Bjerke bydel:

Folkefest med kronprinsparet

  • Kronprinsparet

På mandag kommer kronprinsparet til Bydel Bjerke. Det hele starter på Kulturhuset Veitvet før det ender opp med folkefest ved Isdammen på Årvoll.

Provokativ feminisme <BR>og nye briller

Provokativ feminisme
og nye briller

  • Pilen

Feminisme er et kontroversielt tema, og veldig mange som identifiserer seg som en feminist får mye tyn for det. For omtrent et år siden i dag fant jeg ut at jeg er feminist.

Teller ned til Stovnergalla

Teller ned til Stovnergalla

  • Stovner bydel

I morgen skal Stovner bydel dele ut sine frivilligpriser i fem kategorier. Randi Flaten er nominert til årets ildsjel - og er veldig spent.

 
Sterkt om overgrep

Foredrag på Vestli skole:

Sterkt om overgrep

  • Foredrag

Det var mange følelser og mye lærdom på Vestli skole da FAU hadde invitert Annett Berntsberg Eck. Hun fortalte sin historie og ga flere gode tips.

Tar barnas helse på alvor

Barnas kosthold og
bevegelse på alvor

  • Barn

Barnehagematen.no leverer varm og hjemmelaget mat som er spiseklar til barnehager, skoler og aktivitetsskoler. Nå har de ansatt en lokalkjent person i Groruddalen som skal passe på at alt går som det skal.

Kunst for vennskap

Kunst for vennskap

  • Barn

Gjennom prosjektet «Skup» har elevene på Furuset skole laget en forestilling om vennskap og kontraster.

 
Fremhever skolen <BR>med festival

Fremhever skolen
med festival

  • Festival

Kuben videregående skole gjentok fjorårets «Kubenfestival» med lokale artister og dansere. Festivalsjefen ser på det som en fin mulighet til å vise fram skolen.

Stovnerkameratene

Stovnerkameratene

Jon Henry Martinsen fra Stovner Frisbeeklubb og Espen Myrbakken fra Rommen SK roser den positive utviklingen i Bydel Stovner. De har begge lang farstid i området, og er nå nominert til idrettsprisen.

Festivalprogrammet tar form

Lindebergfestivalen planlegges

Flere stjerner er
allerede på plakaten

  • Festival

Den folkekjære artisten Benedicte Adrian er blant dem.

 
Vinterlek for bedre språk

Vinteraktiviteter
for bedre språk

  • Barn

Vinteraktiviteter som skilek og aking hjelper elevene på Vestli skole med å få større språkforståelse og fremme den sosiale kommunikasjonsferdigheten.

Lærevillige Ellingsrud-elever <BR>besøkte begravelsesbyrået

Lærte om døden

  • Skole

Å snakke om døden er for mange et tabuemne, men ikke for elevene ved Ellingsrudåsen skole.

Pegah har fått platekontrakt

Pegah har fått platekontrakt

Forrige uke stod hun på scenen i Kulturhuset Veitvet, men fremover blir det nok mange fler sceneopptredener. Pegah Afifi (19) har nemlig sikret seg platekontrakt. Og første singel slippes 26 mai.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!