Ønsker brukte klær
til skoleballet

Ønsker brukte klær <BR>til skoleballet

PYNTEKLARE ELEVER: Denne gjengen og alle de andre avgangselevene på Frydenberg ungdomsskole ser frem til stase seg opp når det blir skoleball. Nå håper de å kunne skaffe seg ballkjoler og dresser til en rimelig penge på byttedagen førstkommende mandag.

Avgangselevene ved Frydenberg ungdomsskole arrangerer byttedag førstkommende mandag i forbindelse med årets skoleball. Har du en ballkjole eller en dress du kanskje bare har brukt én gang som andre kan få glede av?

Tekst:

Publisert:

Se bildet større

OPTIMSITISK TRIO: Maren Elise Wam Ness i klasse 10B (f. v), klassekontakt for avgangselevene og medlem av arrangementskomiteen, Linn Øye Buer og elevrådsleder Sara Shillington i klasse 10D, er glad for at detaljene rundt skoleballet er i ferd med å komme på plass. Nå håper det at det også blir en utbytterik byttedag av ballkjoler og dresser.

En ballkjole kan koste flere tusen. Da min eldste datter hadde sitt ball ble det en kjole til over 3000 kroner – brukt én gang, slår Linn Øye Buer fast

Hun er en av klassekontaktene for avgangselevene dette skoleåret og medlem av arrangementskomiteen.

Det sier seg selv at ikke alle har råd til dyre ballkjoler eller dresser. Samtidig er et skoleball en sjelden anledning «i et ungt liv» til å virkelig pynte seg. Det er et minne for livet alle vil ha med seg.

Økonomisk trangt

Dermed kom man opp med ideen om en byttedag. Foreldre til tidligere avgangselever er blitt kontaktet med et ønske om få tak i kjoler/dresser de ønsker å selge på byttedagen.

– Det blir en vinn-vinn-situasjon. Elevene kan skaffe seg et rimeligere plagg til ballet, samt at de som besitter et slikt plagg kan få noe igjen.

– Samtidig er det en mulighet for foreldre som kan sitte økonomisk trangt i det å kunne kjøpe. Dette kan også være «litt julegave». Og ikke minst, muligheten for å selge videre til neste års avgangselever. Til slutt kan det ende opp som kun en liten investering, sier Linn.

De som ønsker å selge sin ballkjole/festkjole eller dress behøver ikke å ha tilknytning til Frydenberg skole for å selge. Alle kan møte opp til byttedagen.

Det er imidlertid kun årets avgangselever som har mulighet til å kjøpe denne dagen. Pris og betaling foregår mellom selger og kjøper. Stort sett alle elevene på Refstad skole går på Frydenberg.

Les mer i Akers Avis Groruddalens papirutgave eller vår eAvis.

Siste nytt i Kultur

Føflekkreft 

Norge ligger i verdenstoppen når det gjelder forekomst av føflekkreft. Tirsdag 23. mai er det den internasjonale hudsjekkdagen Euromelanoma.

Kamzy vendte hjem

Varaordfører Khamshajiny «Kamzy» Gunaratnam har selv gått på Rødtvet skole, og skolen var stolte av å kunne ønske henne «velkommen tilbake» på Norges nasjonaldag.

 
– Flott at så mange stiller opp

Rektor Katrine Sølvberg på Nordtvet skole startet feiringen med noen velvalgte ord før hun tok med seg resten av gjengen ned til sentrum.

17. mai 2017 i Oslo sentrum 

Ammerud skole fikk gå som nummer fire i barnetoget i sentrum i år fordi skolen fyller 50 år. Bydelsdirektør Øystein Eriksen Søreide ble med på den regnfulle turen forbi slottet.

Holdt tale sammen

Elevrådsleder Maria Halmø Jahr (15) på Veitvet skole tok med seg venninnen Karen Kate Tejano (16) opp på scenen for å holde tale.