ANNONSE

Ønsker brukte klær
til skoleballet

Ønsker brukte klær <BR>til skoleballet

PYNTEKLARE ELEVER: Denne gjengen og alle de andre avgangselevene på Frydenberg ungdomsskole ser frem til stase seg opp når det blir skoleball. Nå håper de å kunne skaffe seg ballkjoler og dresser til en rimelig penge på byttedagen førstkommende mandag.

Avgangselevene ved Frydenberg ungdomsskole arrangerer byttedag førstkommende mandag i forbindelse med årets skoleball. Har du en ballkjole eller en dress du kanskje bare har brukt én gang som andre kan få glede av?

Tekst:

Publisert:

Se bildet større

OPTIMSITISK TRIO: Maren Elise Wam Ness i klasse 10B (f. v), klassekontakt for avgangselevene og medlem av arrangementskomiteen, Linn Øye Buer og elevrådsleder Sara Shillington i klasse 10D, er glad for at detaljene rundt skoleballet er i ferd med å komme på plass. Nå håper det at det også blir en utbytterik byttedag av ballkjoler og dresser.

En ballkjole kan koste flere tusen. Da min eldste datter hadde sitt ball ble det en kjole til over 3000 kroner – brukt én gang, slår Linn Øye Buer fast

Hun er en av klassekontaktene for avgangselevene dette skoleåret og medlem av arrangementskomiteen.

Det sier seg selv at ikke alle har råd til dyre ballkjoler eller dresser. Samtidig er et skoleball en sjelden anledning «i et ungt liv» til å virkelig pynte seg. Det er et minne for livet alle vil ha med seg.

Økonomisk trangt

Dermed kom man opp med ideen om en byttedag. Foreldre til tidligere avgangselever er blitt kontaktet med et ønske om få tak i kjoler/dresser de ønsker å selge på byttedagen.

– Det blir en vinn-vinn-situasjon. Elevene kan skaffe seg et rimeligere plagg til ballet, samt at de som besitter et slikt plagg kan få noe igjen.

– Samtidig er det en mulighet for foreldre som kan sitte økonomisk trangt i det å kunne kjøpe. Dette kan også være «litt julegave». Og ikke minst, muligheten for å selge videre til neste års avgangselever. Til slutt kan det ende opp som kun en liten investering, sier Linn.

De som ønsker å selge sin ballkjole/festkjole eller dress behøver ikke å ha tilknytning til Frydenberg skole for å selge. Alle kan møte opp til byttedagen.

Det er imidlertid kun årets avgangselever som har mulighet til å kjøpe denne dagen. Pris og betaling foregår mellom selger og kjøper. Stort sett alle elevene på Refstad skole går på Frydenberg.

Les mer i Akers Avis Groruddalens papirutgave eller vår eAvis.

Siste nytt i Kultur

Tyvstartet med kunstutstilling

Elias (12), Selma (11) og Mathumintha (11) tegnet seg til seier da senterleder ga 6. trinn på Linderud skole i oppgave å tegne sentret om 50 år.

ANNONSE
Misbah går ut med 20 seksere

Furuset-jenta Misbah Kiran Mahmood (18) kan ta en velfortjent sommerferie. Hun avslutter tre år på Fyrstikkalleen skole med et mildt sagt solid vitnemål.

 
Saueslipp på sykehjemmet

For tredje året på rad fylles nå innhegningen på Rødtvet sykehjem opp med sauer og høner, til stor begeistring for både beboere og ansatte.

Skamløs motivasjon

Stemningen var god i hallen ved Apalløkka skole da tidligere elev og Skam-skuespiller Ina Svenningdal hadde tatt turen.

Bydelen hyllet de ansatte

Bydel Alna gjorde stas på sine ansatte som har jobbet i Oslo kommune i 25 og 40 år med en jubileumsmarkering.

 
ANNONSE