Ønsker brukte klær
til skoleballet

Ønsker brukte klær <BR>til skoleballet

PYNTEKLARE ELEVER: Denne gjengen og alle de andre avgangselevene på Frydenberg ungdomsskole ser frem til stase seg opp når det blir skoleball. Nå håper de å kunne skaffe seg ballkjoler og dresser til en rimelig penge på byttedagen førstkommende mandag.

Avgangselevene ved Frydenberg ungdomsskole arrangerer byttedag førstkommende mandag i forbindelse med årets skoleball. Har du en ballkjole eller en dress du kanskje bare har brukt én gang som andre kan få glede av?

Skrevet av:

En ballkjole kan koste flere tusen. Da min eldste datter hadde sitt ball ble det en kjole til over 3000 kroner – brukt én gang, slår Linn Øye Buer fast

Hun er en av klassekontaktene for avgangselevene dette skoleåret og medlem av arrangementskomiteen.

Det sier seg selv at ikke alle har råd til dyre ballkjoler eller dresser. Samtidig er et skoleball en sjelden anledning «i et ungt liv» til å virkelig pynte seg. Det er et minne for livet alle vil ha med seg.

Økonomisk trangt

Dermed kom man opp med ideen om en byttedag. Foreldre til tidligere avgangselever er blitt kontaktet med et ønske om få tak i kjoler/dresser de ønsker å selge på byttedagen.

– Det blir en vinn-vinn-situasjon. Elevene kan skaffe seg et rimeligere plagg til ballet, samt at de som besitter et slikt plagg kan få noe igjen.

– Samtidig er det en mulighet for foreldre som kan sitte økonomisk trangt i det å kunne kjøpe. Dette kan også være «litt julegave». Og ikke minst, muligheten for å selge videre til neste års avgangselever. Til slutt kan det ende opp som kun en liten investering, sier Linn.

De som ønsker å selge sin ballkjole/festkjole eller dress behøver ikke å ha tilknytning til Frydenberg skole for å selge. Alle kan møte opp til byttedagen.

Det er imidlertid kun årets avgangselever som har mulighet til å kjøpe denne dagen. Pris og betaling foregår mellom selger og kjøper. Stort sett alle elevene på Refstad skole går på Frydenberg.

Les mer i Akers Avis Groruddalens papirutgave eller vår eAvis.

Siste nytt i Kultur

Tar barnas helse på alvor

Tar barnas helse på alvor

Barnehagematen.no leverer varm og hjemmelaget mat som er spiseklar til barnehager, skoler og aktivitetsskoler. Nå har de ansatt en lokalkjent i Groruddalen som skal passe på at alt går som det skal.

Vil forebygge voldtekter

Vil forebygge voldtekter

Det var mange følelser og mye lærdom på Vestli skole da FAU hadde invitert Annett Berntsberg Eck. Hun fortalte sin historie og ga flere gode tips.

Styrker skolemiljøet <BR>gjennom kunst

Styrker skolemiljøet
gjennom kunst

Gjennom prosjektet «Skup« har elevene på Furuset skole laget en forestilling om vennskap og kontraster.

 
Fremhever skolen <BR>med festival

Fremhever skolen
med festival

  • Festival

Kuben videregående skole gjentok fjorårets «Kubenfestival» med lokale artister og dansere. Festivalsjefen ser på det som en fin mulighet til å vise fram skolen.

Stovnerkameratene

Stovnerkameratene

Jon Henry Martinsen fra Stovner Frisbeeklubb og Espen Myrbakken fra Rommen SK roser den positive utviklingen i Bydel Stovner. De har begge lang farstid i området, og er nå nominert til idrettsprisen.

Festivalprogrammet tar form

Lindebergfestivalen planlegges

Flere stjerner er
allerede på plakaten

  • Festival

Den folkekjære artisten Benedicte Adrian er blant dem.

 
Vinterlek for bedre språk

Vinteraktiviteter
for bedre språk

  • Barn

Vinteraktiviteter som skilek og aking hjelper elevene på Vestli skole med å få større språkforståelse og fremme den sosiale kommunikasjonsferdigheten.

Lærevillige Ellingsrud-elever <BR>besøkte begravelsesbyrået

Lærte om døden

  • Skole

Å snakke om døden er for mange et tabuemne, men ikke for elevene ved Ellingsrudåsen skole.

Pegah har fått platekontrakt

Pegah har fått platekontrakt

Forrige uke stod hun på scenen i Kulturhuset Veitvet, men fremover blir det nok mange fler sceneopptredener. Pegah Afifi (19) har nemlig sikret seg platekontrakt. Og første singel slippes 26 mai.

 
Stiller opp for Libanon igjen

Stiller opp for Libanon igjen

Innsamlingsaksjonen til Right To Play er like rundt hjørnet. Som de to tidligere årene stiller elevene på Bjerke videregående skole opp. I år gjør de som i fjor og samler inn penger til barn i Libanon.

De unge stemmers kraft

De unge stemmers kraft

  • Årets unge ildsjel

Bydel Stovner velger for første gang å hylle de unge stemmene fra Stovner med en egen pris. Og de kommer med en oppfordring til alle dalens ungdommer; at man ikke skal undervurdere seg selv.

De erfarne kandidatene

De erfarne kandidatene

  • Stovner bydel

Ivan Heggelund, Randi Flaten og Mohammed Hagi Khayre er alle tre nominert til årets ildsjel-pris. Kandidatene har blitt plukket ut for sitt brennende engasjement for barn og unge.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!