Ønsker brukte klær
til skoleballet

Ønsker brukte klær <BR>til skoleballet

PYNTEKLARE ELEVER: Denne gjengen og alle de andre avgangselevene på Frydenberg ungdomsskole ser frem til stase seg opp når det blir skoleball. Nå håper de å kunne skaffe seg ballkjoler og dresser til en rimelig penge på byttedagen førstkommende mandag.

Avgangselevene ved Frydenberg ungdomsskole arrangerer byttedag førstkommende mandag i forbindelse med årets skoleball. Har du en ballkjole eller en dress du kanskje bare har brukt én gang som andre kan få glede av?

Tekst:

Publisert:

Se bildet større

OPTIMSITISK TRIO: Maren Elise Wam Ness i klasse 10B (f. v), klassekontakt for avgangselevene og medlem av arrangementskomiteen, Linn Øye Buer og elevrådsleder Sara Shillington i klasse 10D, er glad for at detaljene rundt skoleballet er i ferd med å komme på plass. Nå håper det at det også blir en utbytterik byttedag av ballkjoler og dresser.

En ballkjole kan koste flere tusen. Da min eldste datter hadde sitt ball ble det en kjole til over 3000 kroner – brukt én gang, slår Linn Øye Buer fast

Hun er en av klassekontaktene for avgangselevene dette skoleåret og medlem av arrangementskomiteen.

Det sier seg selv at ikke alle har råd til dyre ballkjoler eller dresser. Samtidig er et skoleball en sjelden anledning «i et ungt liv» til å virkelig pynte seg. Det er et minne for livet alle vil ha med seg.

Økonomisk trangt

Dermed kom man opp med ideen om en byttedag. Foreldre til tidligere avgangselever er blitt kontaktet med et ønske om få tak i kjoler/dresser de ønsker å selge på byttedagen.

– Det blir en vinn-vinn-situasjon. Elevene kan skaffe seg et rimeligere plagg til ballet, samt at de som besitter et slikt plagg kan få noe igjen.

– Samtidig er det en mulighet for foreldre som kan sitte økonomisk trangt i det å kunne kjøpe. Dette kan også være «litt julegave». Og ikke minst, muligheten for å selge videre til neste års avgangselever. Til slutt kan det ende opp som kun en liten investering, sier Linn.

De som ønsker å selge sin ballkjole/festkjole eller dress behøver ikke å ha tilknytning til Frydenberg skole for å selge. Alle kan møte opp til byttedagen.

Det er imidlertid kun årets avgangselever som har mulighet til å kjøpe denne dagen. Pris og betaling foregår mellom selger og kjøper. Stort sett alle elevene på Refstad skole går på Frydenberg.

Les mer i Akers Avis Groruddalens papirutgave eller vår eAvis.

Siste nytt i Kultur

Vinteren kom tilbake

Groruddalen våknet opp til full vinter på mandag.

Klar for missefinale

Yasmin Osee Aakre (27) er videre til finalen i Miss Norway andre året på rad. Nå er hun forberedt på å gi alt for å nå helt til topps.

 
Pusser opp kjøkkenet

Nestemann ut som får tildelt IKEA nabofond er Furuset Fotball IF og deres møteplass på Furuset stadion. I ni år har de søkt om midler til oppussing av oppholdsrommet sitt. Nå skal drømmen gå i oppfyllelse.

Har eldres <BR>helse i fokus

Rødtvet seniorsenter er opptatt av livskvalitet, hvor ernæring og sosiale relasjoner er viktige punkter. Nå skal sentrets frivillige og brukere få servert mat og foredrag som et hjelpemiddel på veien.

Furusetspeiderne <BR>lager dragefestival

Det blir drager og gratis bøker når Furusetspeiderne kommer til Furuset kirke.