Vårrusken i full gang:

Oppfordrer til ryddesjau

Oppfordrer til ryddesjau

RYDDER MYE: Sven Collin rydder mye rundt Ammerudblokkene hver vår. Det er Rusken-general Jan Hauger fornøyd med. Nå begynner vårsjauen for fullt.

Sven Collin rydder rundt blokkene på Ammerud hvert år. Sammen med Rusken-general Jan Hauger håper han groruddøler finner fram rake og kost for å gjøre det pent til våren.

Tekst:

Publisert:

Collin og Hauger møtes tilfeldigvis på Ammerud. Da har førstnevnte gått en lang runde rundt blokkene på Ammerud og rusket med seg både det ene og det andre. Det setter Rusken-generalen pris på.

Vi er nå i full gang med å forberede Rusken-aksjonene. Hvert år deltar omtrent 30.000 barnehagebarn og 70.000 skolebarn i Barnehagerusken og Skolerusken.

- Det er mange som kaster mye søppel i området her, så jeg synes det er viktig å gjøre det pent, forteller Collin.

- Allerede nå har jeg samlet søppel i tre poser. Jeg håper borettslagene og andre kan være med på å rydde til våren.

Kan få utstyr

Det samme gjør Rusken-generalen. Han oppfordrer borettslag, velforeninger og andre ideelle organisasjoner til å bli med på en vårsjau. Tradisjonen tro starter Vårrusken rundt påsketider.

- Det som er så fint er atVårrusken-kontoret i Haraldrudveien 20 er åpent fra tirsdag 18. april til fredag 12. mai alle hverdager så borettslag, velforeninger og organisasjoner kan få utstyr som sekker, ryddehansker, diplomer og plakater, forteller Hauger.

I tillegg kan man få Ruskenkupong slik at man kan levere usortert avfall gratis på Grønmo.

Vi ønsker at alle Oslofolk bidrar i sitt nærmiljø så det blir hyggelig å bo i. Sammen skaper vi gode nærmiljøer, forteller Rusken-generalen.

Fint i nærområdet

Han oppfordrer større borettslag til å jobbe sammen.

- På den måten kan man også bli kjent med andre som bor i samme borettslag. Det er et sosialt aspekt ved dette, man holder selvsagt nærmiljøet rent og ryddig, men man møter også hverandre.

I fjor var det rundt 300.000 som var engasjert i vårrusken.

- Det er viktig at alle selv tar ansvar. Så derfor skal jeg gå flere runder i dag, avslutter Collin.

Nøkkelord

Siste nytt i Kultur

Åpner sommerkafé <BR>på Stovner

Gjengen fra Haugenstua skal sammen med diakonene i Høybråten, Fossum og Stovner menighet drive kafé utenfor Frivillighetssentralen i hele juli måned.

Føflekkreft 

Norge ligger i verdenstoppen når det gjelder forekomst av føflekkreft. Tirsdag 23. mai er det den internasjonale hudsjekkdagen Euromelanoma.

 
Kamzy vendte hjem

Varaordfører Khamshajiny «Kamzy» Gunaratnam har selv gått på Rødtvet skole, og skolen var stolte av å kunne ønske henne «velkommen tilbake» på Norges nasjonaldag.

– Flott at så mange stiller opp

Rektor Katrine Sølvberg på Nordtvet skole startet feiringen med noen velvalgte ord før hun tok med seg resten av gjengen ned til sentrum.

17. mai 2017 i Oslo sentrum 

Ammerud skole fikk gå som nummer fire i barnetoget i sentrum i år fordi skolen fyller 50 år. Bydelsdirektør Øystein Eriksen Søreide ble med på den regnfulle turen forbi slottet.