Vårrusken i full gang:

Oppfordrer til ryddesjau

Oppfordrer til ryddesjau

RYDDER MYE: Sven Collin rydder mye rundt Ammerudblokkene hver vår. Det er Rusken-general Jan Hauger fornøyd med. Nå begynner vårsjauen for fullt.

Sven Collin rydder rundt blokkene på Ammerud hvert år. Sammen med Rusken-general Jan Hauger håper han groruddøler finner fram rake og kost for å gjøre det pent til våren.

Tekst:

Publisert:

Collin og Hauger møtes tilfeldigvis på Ammerud. Da har førstnevnte gått en lang runde rundt blokkene på Ammerud og rusket med seg både det ene og det andre. Det setter Rusken-generalen pris på.

Vi er nå i full gang med å forberede Rusken-aksjonene. Hvert år deltar omtrent 30.000 barnehagebarn og 70.000 skolebarn i Barnehagerusken og Skolerusken.

- Det er mange som kaster mye søppel i området her, så jeg synes det er viktig å gjøre det pent, forteller Collin.

- Allerede nå har jeg samlet søppel i tre poser. Jeg håper borettslagene og andre kan være med på å rydde til våren.

Kan få utstyr

Det samme gjør Rusken-generalen. Han oppfordrer borettslag, velforeninger og andre ideelle organisasjoner til å bli med på en vårsjau. Tradisjonen tro starter Vårrusken rundt påsketider.

- Det som er så fint er atVårrusken-kontoret i Haraldrudveien 20 er åpent fra tirsdag 18. april til fredag 12. mai alle hverdager så borettslag, velforeninger og organisasjoner kan få utstyr som sekker, ryddehansker, diplomer og plakater, forteller Hauger.

I tillegg kan man få Ruskenkupong slik at man kan levere usortert avfall gratis på Grønmo.

Vi ønsker at alle Oslofolk bidrar i sitt nærmiljø så det blir hyggelig å bo i. Sammen skaper vi gode nærmiljøer, forteller Rusken-generalen.

Fint i nærområdet

Han oppfordrer større borettslag til å jobbe sammen.

- På den måten kan man også bli kjent med andre som bor i samme borettslag. Det er et sosialt aspekt ved dette, man holder selvsagt nærmiljøet rent og ryddig, men man møter også hverandre.

I fjor var det rundt 300.000 som var engasjert i vårrusken.

- Det er viktig at alle selv tar ansvar. Så derfor skal jeg gå flere runder i dag, avslutter Collin.

Nøkkelord

Siste nytt i Kultur

Vinteren slo tilbake

Groruddalen våknet opp til full vinter på mandag.

Klar for missefinale

Yasmin Osee Aakre (27) er videre til finalen i Miss Norway andre året på rad. Nå er hun forberedt på å gi alt for å nå helt til topps.

 
Pusser opp kjøkkenet

Nestemann ut som får tildelt IKEA nabofond er Furuset Fotball IF og deres møteplass på Furuset stadion. I ni år har de søkt om midler til oppussing av oppholdsrommet sitt. Nå skal drømmen gå i oppfyllelse.

Har eldres <BR>helse i fokus

Rødtvet seniorsenter er opptatt av livskvalitet, hvor ernæring og sosiale relasjoner er viktige punkter. Nå skal sentrets frivillige og brukere få servert mat og foredrag som et hjelpemiddel på veien.

Furusetspeiderne <BR>lager dragefestival

Det blir drager og gratis bøker når Furusetspeiderne kommer til Furuset kirke.