På vakt for en tryggere dal

På vakt for en tryggere dal

BEREDT: Lars Tore Silseth, Øystein Frigard, John Smevik, Kenneth Granlien og Espen Bergsen står på dag og natt for å gjøre Oslo – og Groruddalen – et tryggere sted å bo.


Hvert år tar avisen turen til Grorud brannstasjon rett før nyttår. Dette året var intet unntak. I 2016 har det vært noen store branner, men allikevel har antallet gått ned.

Tekst:

Publisert:

Avisen møter en blid gjeng inne på brannstasjonen. De har nettopp kommet tilbake fra en kontroll av utsalgssteder for fyrverkeri.

– Det gikk knirkefritt. Det var en etterkontroll, men det skal faktisk mye til for at man får lov til å selge fyrverkeri, forteller Øystein Frigard.

Årets nyttårsaften bød ikke på de store brannene, men tåka meldte sin ankomst i hovedstaden.

– På en slik kveld kan alt skje, alt fra storbranner til ingenting. Høy promille og fyrverkeri kan fort gå galt, og risikoen for å skade seg på nyttårsaften er høyere enn ellers.

Brann på Nedre Foss gård

De er vanligvis fem på vakt på nyttårsaften. Det settes inn litt ekstra mannskap for å være på den sikre siden. I 2016 kan gutta reflektere over et relativt godt år. Men det er noen ting som skiller seg ut. Rett før nyttårsaften i fjor brant nemlig den ærverdige Nedre Foss gård.

– Det er en sak vi husker godt. Og for en måned siden brant det i en bolig på Hellerud, sier John Smevik.

De er glade for at utkant-Norge har fått mye bra utstyr i 2016.

– Vi i Oslo har allerede oppgradert utstyr, men det har vært mangel på dette utenfor hovedstaden. Vi er glade for at det nå endres.

Les mer om nyttårssaker i vår eAvis og papirutgave. Saken har blitt kortet ned for nett.

Nøkkelord

Siste nytt i Kultur

Vinteren kom tilbake

Groruddalen våknet opp til full vinter på mandag.

Klar for missefinale

Yasmin Osee Aakre (27) er videre til finalen i Miss Norway andre året på rad. Nå er hun forberedt på å gi alt for å nå helt til topps.

 
Pusser opp kjøkkenet

Nestemann ut som får tildelt IKEA nabofond er Furuset Fotball IF og deres møteplass på Furuset stadion. I ni år har de søkt om midler til oppussing av oppholdsrommet sitt. Nå skal drømmen gå i oppfyllelse.

Har eldres <BR>helse i fokus

Rødtvet seniorsenter er opptatt av livskvalitet, hvor ernæring og sosiale relasjoner er viktige punkter. Nå skal sentrets frivillige og brukere få servert mat og foredrag som et hjelpemiddel på veien.

Furusetspeiderne <BR>lager dragefestival

Det blir drager og gratis bøker når Furusetspeiderne kommer til Furuset kirke.