På vakt for en tryggere dal

På vakt for en tryggere dal

BEREDT: Lars Tore Silseth, Øystein Frigard, John Smevik, Kenneth Granlien og Espen Bergsen står på dag og natt for å gjøre Oslo – og Groruddalen – et tryggere sted å bo.


Hvert år tar avisen turen til Grorud brannstasjon rett før nyttår. Dette året var intet unntak. I 2016 har det vært noen store branner, men allikevel har antallet gått ned.

Skrevet av:

Avisen møter en blid gjeng inne på brannstasjonen. De har nettopp kommet tilbake fra en kontroll av utsalgssteder for fyrverkeri.

– Det gikk knirkefritt. Det var en etterkontroll, men det skal faktisk mye til for at man får lov til å selge fyrverkeri, forteller Øystein Frigard.

Årets nyttårsaften bød ikke på de store brannene, men tåka meldte sin ankomst i hovedstaden.

– På en slik kveld kan alt skje, alt fra storbranner til ingenting. Høy promille og fyrverkeri kan fort gå galt, og risikoen for å skade seg på nyttårsaften er høyere enn ellers.

Brann på Nedre Foss gård

De er vanligvis fem på vakt på nyttårsaften. Det settes inn litt ekstra mannskap for å være på den sikre siden. I 2016 kan gutta reflektere over et relativt godt år. Men det er noen ting som skiller seg ut. Rett før nyttårsaften i fjor brant nemlig den ærverdige Nedre Foss gård.

– Det er en sak vi husker godt. Og for en måned siden brant det i en bolig på Hellerud, sier John Smevik.

De er glade for at utkant-Norge har fått mye bra utstyr i 2016.

– Vi i Oslo har allerede oppgradert utstyr, men det har vært mangel på dette utenfor hovedstaden. Vi er glade for at det nå endres.

Les mer om nyttårssaker i vår eAvis og papirutgave. Saken har blitt kortet ned for nett.

Siste nytt i Kultur

Tar barnas helse på alvor

Tar barnas helse på alvor

Barnehagematen.no leverer varm og hjemmelaget mat som er spiseklar til barnehager, skoler og aktivitetsskoler. Nå har de ansatt en lokalkjent i Groruddalen som skal passe på at alt går som det skal.

Vil forebygge voldtekter

Vil forebygge voldtekter

Det var mange følelser og mye lærdom på Vestli skole da FAU hadde invitert Annett Berntsberg Eck. Hun fortalte sin historie og ga flere gode tips.

Styrker skolemiljøet <BR>gjennom kunst

Styrker skolemiljøet
gjennom kunst

Gjennom prosjektet «Skup« har elevene på Furuset skole laget en forestilling om vennskap og kontraster.

 
Fremhever skolen <BR>med festival

Fremhever skolen
med festival

  • Festival

Kuben videregående skole gjentok fjorårets «Kubenfestival» med lokale artister og dansere. Festivalsjefen ser på det som en fin mulighet til å vise fram skolen.

Stovnerkameratene

Stovnerkameratene

Jon Henry Martinsen fra Stovner Frisbeeklubb og Espen Myrbakken fra Rommen SK roser den positive utviklingen i Bydel Stovner. De har begge lang farstid i området, og er nå nominert til idrettsprisen.

Festivalprogrammet tar form

Lindebergfestivalen planlegges

Flere stjerner er
allerede på plakaten

  • Festival

Den folkekjære artisten Benedicte Adrian er blant dem.

 
Vinterlek for bedre språk

Vinteraktiviteter
for bedre språk

  • Barn

Vinteraktiviteter som skilek og aking hjelper elevene på Vestli skole med å få større språkforståelse og fremme den sosiale kommunikasjonsferdigheten.

Lærevillige Ellingsrud-elever <BR>besøkte begravelsesbyrået

Lærte om døden

  • Skole

Å snakke om døden er for mange et tabuemne, men ikke for elevene ved Ellingsrudåsen skole.

Pegah har fått platekontrakt

Pegah har fått platekontrakt

Forrige uke stod hun på scenen i Kulturhuset Veitvet, men fremover blir det nok mange fler sceneopptredener. Pegah Afifi (19) har nemlig sikret seg platekontrakt. Og første singel slippes 26 mai.

 
Stiller opp for Libanon igjen

Stiller opp for Libanon igjen

Innsamlingsaksjonen til Right To Play er like rundt hjørnet. Som de to tidligere årene stiller elevene på Bjerke videregående skole opp. I år gjør de som i fjor og samler inn penger til barn i Libanon.

De unge stemmers kraft

De unge stemmers kraft

  • Årets unge ildsjel

Bydel Stovner velger for første gang å hylle de unge stemmene fra Stovner med en egen pris. Og de kommer med en oppfordring til alle dalens ungdommer; at man ikke skal undervurdere seg selv.

De erfarne kandidatene

De erfarne kandidatene

  • Stovner bydel

Ivan Heggelund, Randi Flaten og Mohammed Hagi Khayre er alle tre nominert til årets ildsjel-pris. Kandidatene har blitt plukket ut for sitt brennende engasjement for barn og unge.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!