På vakt for en tryggere dal

På vakt for en tryggere dal

BEREDT: Lars Tore Silseth, Øystein Frigard, John Smevik, Kenneth Granlien og Espen Bergsen står på dag og natt for å gjøre Oslo – og Groruddalen – et tryggere sted å bo.


Hvert år tar avisen turen til Grorud brannstasjon rett før nyttår. Dette året var intet unntak. I 2016 har det vært noen store branner, men allikevel har antallet gått ned.

Tekst:

Publisert:

Avisen møter en blid gjeng inne på brannstasjonen. De har nettopp kommet tilbake fra en kontroll av utsalgssteder for fyrverkeri.

– Det gikk knirkefritt. Det var en etterkontroll, men det skal faktisk mye til for at man får lov til å selge fyrverkeri, forteller Øystein Frigard.

Årets nyttårsaften bød ikke på de store brannene, men tåka meldte sin ankomst i hovedstaden.

– På en slik kveld kan alt skje, alt fra storbranner til ingenting. Høy promille og fyrverkeri kan fort gå galt, og risikoen for å skade seg på nyttårsaften er høyere enn ellers.

Brann på Nedre Foss gård

De er vanligvis fem på vakt på nyttårsaften. Det settes inn litt ekstra mannskap for å være på den sikre siden. I 2016 kan gutta reflektere over et relativt godt år. Men det er noen ting som skiller seg ut. Rett før nyttårsaften i fjor brant nemlig den ærverdige Nedre Foss gård.

– Det er en sak vi husker godt. Og for en måned siden brant det i en bolig på Hellerud, sier John Smevik.

De er glade for at utkant-Norge har fått mye bra utstyr i 2016.

– Vi i Oslo har allerede oppgradert utstyr, men det har vært mangel på dette utenfor hovedstaden. Vi er glade for at det nå endres.

Les mer om nyttårssaker i vår eAvis og papirutgave. Saken har blitt kortet ned for nett.

Nøkkelord

Siste nytt i Kultur

Underholdt biblioteket <BR>med historie

Anne Fikkan fra Groruddalen historielag og forfatter Marianne Teie møtte opp på Bjerke bibliotek for å formidle to gamle historier. Den ene lokal og den andre familiær.

Klar for kulturfest

Lindeberg kulturens venner er klar for å arrangere årets kulturfestival i pinsehelgen.

 
Ellingsrudåsen imponerer med sirkus – igjen

Elevene på 6. trinn på Ellingsrudåsen skole har de siste to månedene vært i sirkus-verden. Sist tirsdag viste de fram alt fra tryllekunster til akrobatikk og klovneri i forestillingen «Cirkus El Perfecto».

Miljøgaten trenger en motorveitunnel!

Det var et interessant møte i Grorud samfunnshus den 4. mai.

– Forandrer ikke på <BR>noe som fungerer

I januar i år fikk Radisson-hotellet på Alna ny direktør. For Lars Kristian Amundsen er planen å fortsette det gode arbeidet som har blitt gjort før han.