Pantet seg til én
million på Løren

Pantet seg til én <BR>million på Løren

UKJENT VINNER: Butikksjef Håvard Pedersen på Rema 1000 i Lørenveien og frivillighetskoordinator Marius Ulstein-Brokner i Røde Kors smiler fra øre til øre på vegne av den heldige pantemillionæren som vant forrige uke. FOTO: Katrine Lunke


En mann gikk inn på Rema 1000 i Lørenveien sist onsdag. Målet var å kjøpe melk, juice og pante noen flasker. Men så kom vinnerlyden på automaten.

Pensjonisten, som ønsker å være anonym, pantet for fire kroner på panteautomaten og trykket på Røde Kors-knappen, noe han pleier å gjøre. Plutselig kom gratulasjonen på skjermen.

– Jeg så at det var mange nuller, men klarte ikke å se med en gang hvor mange. Jeg ble helt skjelven da jeg skjønte at det sto én million på vinnerloddet, sier han.

Det er første gang han kan kalle seg en vinner av noe så stort. Følelsen av å være millionær er noe han ikke har rukket å kjenne på ennå.

Dette er en utrolig opplevelse. Først dagen etter ringte jeg til Pantelotteriet og fikk bekreftet at jeg er blitt millionær på tomflasker, sier han.

Ønsker å støtte

Han har ikke bestemt hva pengen skal brukes på, men med flere barn og barnebarn tror han at pengene vil få bein å gå på.

– Jeg er en nøktern person og kommer ikke til å feire før jeg ser at pengene er på kontoen, sier pantemillionæren.

– Det er mange tanker som raser gjennom hodet mitt nå. Jeg vil ikke bruke pengene feil. Reise er noe jeg har veldig lyst til å gjøre mer og skulle gjerne vært på cruise.

Han oppfordrer andre til å trykke på Røde Kors-knappen, men ikke bare for å vinne.

– Jeg gjorde det bare for å støtte, og ventet aldri dette. Likevel kan det faktisk skje, og nå var det altså jeg som vant.

Går til en god sak

Butikksjef Håvard Pedersen på Rema 1000-butikken synes det er morsomt at det er en av deres kunder som vant.

– Panteautomaten har to type lyder, og når vi hører vinnerlyden pleier vi å applaudere. Det fikk vi ikke gjort denne gangen, for vi fikk det ikke med oss, sier han.

Ifølge Pedersen er det mange som panter flasker og mange som velger å trykke på Røde Kors-knappen.

– Vi hører vinnerlyden daglig. Det er artig når folk vinner. Det går til en god sag uansett, så det er bra mange benytter seg av det. Jeg ønsker alle velkommen hit til lykkeautomaten på Løren, ler han.

Les mer i Akers Avis Groruddalens papirutgave eller vår eAvis.

Siste nytt i Kultur

Tar barnas helse på alvor

Barnas kosthold og
bevegelse tas på alvor

  • Barn

Barnehagematen.no leverer varm og hjemmelaget mat som er spiseklar til barnehager, skoler og aktivitetsskoler. Nå har de ansatt en lokalkjent person i Groruddalen som skal passe på at alt går som det skal.

Vil forebygge voldtekter

Vil forebygge voldtekter

Det var mange følelser og mye lærdom på Vestli skole da FAU hadde invitert Annett Berntsberg Eck. Hun fortalte sin historie og ga flere gode tips.

Styrker skolemiljøet <BR>gjennom kunst

Styrker skolemiljøet
gjennom kunst

Gjennom prosjektet «Skup« har elevene på Furuset skole laget en forestilling om vennskap og kontraster.

 
Fremhever skolen <BR>med festival

Fremhever skolen
med festival

  • Festival

Kuben videregående skole gjentok fjorårets «Kubenfestival» med lokale artister og dansere. Festivalsjefen ser på det som en fin mulighet til å vise fram skolen.

Stovnerkameratene

Stovnerkameratene

Jon Henry Martinsen fra Stovner Frisbeeklubb og Espen Myrbakken fra Rommen SK roser den positive utviklingen i Bydel Stovner. De har begge lang farstid i området, og er nå nominert til idrettsprisen.

Festivalprogrammet tar form

Lindebergfestivalen planlegges

Flere stjerner er
allerede på plakaten

  • Festival

Den folkekjære artisten Benedicte Adrian er blant dem.

 
Vinterlek for bedre språk

Vinteraktiviteter
for bedre språk

  • Barn

Vinteraktiviteter som skilek og aking hjelper elevene på Vestli skole med å få større språkforståelse og fremme den sosiale kommunikasjonsferdigheten.

Lærevillige Ellingsrud-elever <BR>besøkte begravelsesbyrået

Lærte om døden

  • Skole

Å snakke om døden er for mange et tabuemne, men ikke for elevene ved Ellingsrudåsen skole.

Pegah har fått platekontrakt

Pegah har fått platekontrakt

Forrige uke stod hun på scenen i Kulturhuset Veitvet, men fremover blir det nok mange fler sceneopptredener. Pegah Afifi (19) har nemlig sikret seg platekontrakt. Og første singel slippes 26 mai.

 
Stiller opp for Libanon igjen

Stiller opp for Libanon igjen

Innsamlingsaksjonen til Right To Play er like rundt hjørnet. Som de to tidligere årene stiller elevene på Bjerke videregående skole opp. I år gjør de som i fjor og samler inn penger til barn i Libanon.

De unge stemmers kraft

De unge stemmers kraft

  • Årets unge ildsjel

Bydel Stovner velger for første gang å hylle de unge stemmene fra Stovner med en egen pris. Og de kommer med en oppfordring til alle dalens ungdommer; at man ikke skal undervurdere seg selv.

De erfarne kandidatene

De erfarne kandidatene

  • Stovner bydel

Ivan Heggelund, Randi Flaten og Mohammed Hagi Khayre er alle tre nominert til årets ildsjel-pris. Kandidatene har blitt plukket ut for sitt brennende engasjement for barn og unge.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!