Påskelektyre til hytteturen

Påskelektyre til hytteturen

 

Det er stort sett kriminallitteratur folk vil ha i tiden før påske, og bestselgerlistene toppes deretter. Det finnes imidlertid alternativer.

Tekst:

Publisert:

Som vi alle vet er påske høytid for kriminallitteratur, og bokhandlere opplever i år som andre år et oppsving i tiden før ferien.

På fjellet er det også kanskje naturlig å velge en pocketbok for å spare vekt og plass.

Bestselgende pocketbok hos Ark på Alna Senter er Camilla Läckbergs «Havfruen» - en bok daglig leder Katrine Syversen anbefaler personlig. Noe hun også gjør med andreplassen på lista, «Nattefokk» av Johan Theorin.

 

Lang krim

Av andre titler hun vil trekke frem som godbiter til en påskeferie på hytta i fjellet er Tom Egelands triologi om arkeologen Bjørn Beltø.

I triologien finner vi bøkene «Sirkelens ende», «Paktens voktere» og den seneste «Lucifers evangelium». Sistnevnte som Egeland nylig fikk den prestisjetunge Rivertonprisen for beste norske kriminalroman i 2009.

 

Kort krim

«Påskekrim 2010» er en også en bok som naturlig nok egner seg i disse tider. Det er en egen bok med korte påskekrimhistorier av varierende art.

- Det er en samling med søtten kriminalnoveller av flere kjente norske forfattere. Blant andre Tom Egeland, Unni Lindell og Gunnar Staalesen, forteller Syversen.

Samlingen er vel perfekt for den travle skiløperen som bare har noen raske minutter til overs imellom turene, og trenger noe god lektyre.

 

Ikke krim

Etter hvert som fjellet er besteget, middagen forært og en bedre vin er å finne i glassene kan det fort kalle på noe mer sosialt enn en altoppslukende krim.

Til dette finner Syversen frem en quizsamling - «Almenn quiz» av Øystein Kramer-Johansen.

- Quiz er alltid gøy! Denne boka er nødvendigvis ikke noe bedre enn andre quizbøker, men omslaget gir så god stemning, forteller hun muntert.

Trivselen på hytta er sikret.

Siste nytt i Kultur

Endelig åpner Fossumparken

Den som venter, venter ikke forgjeves. Tirsdag 30. mai klokka 17 åpner endelig Fossumparken på Stovner.

Klar for kulturfestival

Lindebergkulturens Venner er klar for å arrangere årets kulturfestival i pinsehelgen.

 
Bruktmarked på Veitvet

Det var god stemning og mange ute i Beverveien på Veitvet da det i helgen ble arrangert loppemarked.

Vår største seier

Pilegrimsleden gjennom Groruddalen.

Badeglede i dalen

Endelig kom sommeren til Groruddalen også, noe som gjorde at mange tok turen ut. Noen tok til og med sjansen på å bade.