Påskelektyre til hytteturen

Påskelektyre til hytteturen

 

Det er stort sett kriminallitteratur folk vil ha i tiden før påske, og bestselgerlistene toppes deretter. Det finnes imidlertid alternativer.

Skrevet av:

Som vi alle vet er påske høytid for kriminallitteratur, og bokhandlere opplever i år som andre år et oppsving i tiden før ferien.
På fjellet er det også kanskje naturlig å velge en pocketbok for å spare vekt og plass.

Bestselgende pocketbok hos Ark på Alna Senter er Camilla Läckbergs «Havfruen» - en bok daglig leder Katrine Syversen anbefaler personlig. Noe hun også gjør med andreplassen på lista, «Nattefokk» av Johan Theorin.

 

Lang krim

Av andre titler hun vil trekke frem som godbiter til en påskeferie på hytta i fjellet er Tom Egelands triologi om arkeologen Bjørn Beltø.

I triologien finner vi bøkene «Sirkelens ende», «Paktens voktere» og den seneste «Lucifers evangelium». Sistnevnte som Egeland nylig fikk den prestisjetunge Rivertonprisen for beste norske kriminalroman i 2009.

 

Kort krim

«Påskekrim 2010» er en også en bok som naturlig nok egner seg i disse tider. Det er en egen bok med korte påskekrimhistorier av varierende art.

- Det er en samling med søtten kriminalnoveller av flere kjente norske forfattere. Blant andre Tom Egeland, Unni Lindell og Gunnar Staalesen, forteller Syversen.

Samlingen er vel perfekt for den travle skiløperen som bare har noen raske minutter til overs imellom turene, og trenger noe god lektyre.

 

Ikke krim

Etter hvert som fjellet er besteget, middagen forært og en bedre vin er å finne i glassene kan det fort kalle på noe mer sosialt enn en altoppslukende krim.

Til dette finner Syversen frem en quizsamling - «Almenn quiz» av Øystein Kramer-Johansen.

- Quiz er alltid gøy! Denne boka er nødvendigvis ikke noe bedre enn andre quizbøker, men omslaget gir så god stemning, forteller hun muntert.

Trivselen på hytta er sikret.

Siste nytt i Kultur

Feirer 20 år med teater

Feirer 20 år med teater

Tjernveien barnehage fylte 20 år sist fredag. Ved den anledning var det bursdagsfeiring fra start til slutt i barnehagen.

Sang for de eldre

Sang for de eldre

Flere hadde tatt turen ut i østfløyen på Lindeberg omsorgssenter, da LKV-koret dukket opp for å synge. Ikke bare en gang, men to ganger.

Høyt tempo på skøyteisen

Høyt tempo på skøyteisen

Youngslunden ble fort fylt opp da foreldrene ved 4. trinn på Bryn barneskole arrangerte skøytedisco.

 
Burger med gode råvarer!

Burger med gode råvarer!

Det er få kaféeiere som tør å satse på en ordentlig hjemmelaget meny på et kjøpesenter, men det har eieren av Café Aqua på Linderud turt å gjøre.

«Uten dekning» på Linderud

«Uten dekning» på Linderud

Tradisjoner er til for å holdes. Det viste elevene på Linderud skole da de nok en gang arrangerte Linderud fest i Dalen, med showet «Uten dekning»

Stas med filmpremiere

Stas med filmpremiere

I Norlandia Sørhellinga Barnehage på Tveita samlet på store og små seg foran lerret for å se på filmene som barna selv har laget.

 
Neha i Kakekrigen

Neha i Kakekrigen

Mandag 20. februar starter den åttende uken av Kakekrigen. Denne uken er Neha Nayyar fra Risløkka en av deltakerne nå som kakeklassikeren er tilbake på skjermen.

Meråpent hos Bjerke

Meråpent hos Bjerke

Deichmanske bibliotek har valgt, etter inspirasjon fra Danmark, å gjøre det lettere for deg å bruke biblioteket ved å gjøre filialene meråpne. Man kan nå oppgradere lånekortet sitt til et nøkkelkort og få fri tilgang til lokalene mellom klokken 07 og 23.

Utbygging av ny E6 på Smalvollen

Debatt

Ny E6 på Smalvollen

  • debatt

I Alnaelvas Venner er vi svært overrasket over at Statens vegvesen nå foreslår å legge E6 i dagen langs Smalvollveien.

 
Legg dritten til Groruddalen!

Legg dritten til Groruddalen!

  • Innlegg

Jeg har hatt gleden av å skrive biografien til et par profilerte politikere og i den forbindelse har jeg også intervjuet andre politikere. Rikspolitikere med stortingsplass. Bystyrepolitikere. Ordførere i Norge. Noen av dem spurte jeg: «Hva kommer det av at all dritten blir lagt til Groruddalen?» Je...

Kamzy saler opp

Kamzy saler opp

På selve Valentinsdagen var det klart for at varaordfører i Oslo, Khamshajiny Gunaratnam, skulle sitte på en hest for første gang.

Fra København til Groruddalen

Fra København til Groruddalen

Groruddølen Halvard Lillevik fra Rødtvet har siden 2008 hadde agentur på Christianiabikes. Nå ønsker han at Groruddalen skal få full utnyttelse av slike sykler.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!