Påskelektyre til hytteturen

Påskelektyre til hytteturen

 

Det er stort sett kriminallitteratur folk vil ha i tiden før påske, og bestselgerlistene toppes deretter. Det finnes imidlertid alternativer.

Skrevet av:

Som vi alle vet er påske høytid for kriminallitteratur, og bokhandlere opplever i år som andre år et oppsving i tiden før ferien.

På fjellet er det også kanskje naturlig å velge en pocketbok for å spare vekt og plass.

Bestselgende pocketbok hos Ark på Alna Senter er Camilla Läckbergs «Havfruen» - en bok daglig leder Katrine Syversen anbefaler personlig. Noe hun også gjør med andreplassen på lista, «Nattefokk» av Johan Theorin.

 

Lang krim

Av andre titler hun vil trekke frem som godbiter til en påskeferie på hytta i fjellet er Tom Egelands triologi om arkeologen Bjørn Beltø.

I triologien finner vi bøkene «Sirkelens ende», «Paktens voktere» og den seneste «Lucifers evangelium». Sistnevnte som Egeland nylig fikk den prestisjetunge Rivertonprisen for beste norske kriminalroman i 2009.

 

Kort krim

«Påskekrim 2010» er en også en bok som naturlig nok egner seg i disse tider. Det er en egen bok med korte påskekrimhistorier av varierende art.

- Det er en samling med søtten kriminalnoveller av flere kjente norske forfattere. Blant andre Tom Egeland, Unni Lindell og Gunnar Staalesen, forteller Syversen.

Samlingen er vel perfekt for den travle skiløperen som bare har noen raske minutter til overs imellom turene, og trenger noe god lektyre.

 

Ikke krim

Etter hvert som fjellet er besteget, middagen forært og en bedre vin er å finne i glassene kan det fort kalle på noe mer sosialt enn en altoppslukende krim.

Til dette finner Syversen frem en quizsamling - «Almenn quiz» av Øystein Kramer-Johansen.

- Quiz er alltid gøy! Denne boka er nødvendigvis ikke noe bedre enn andre quizbøker, men omslaget gir så god stemning, forteller hun muntert.

Trivselen på hytta er sikret.

Siste nytt i Kultur

Feirer 20 år med forestilling

Feirer 20 år med forestilling

Hellerud teaterverksted startet opp i 1996. Sist uke feiret de med noen av glansstykkene på Haugerud seniorsenter.

Lanserer «Asfaltøl»

Lanserer «Asfaltøl»

- med hint av svevestøv

  • Asfaltøl

Forfatter Yngve Kveine kom i 2014 ut med boka «Lyden av asfalt». Nå har han kommet med smaken til boken sammen med St. Halvars bryggeri.

Ble inspirert av kaffekanna

Ble inspirert av kaffekanna

Sist helg åpnet Shoddyfabrikken dørene for alle besøkende, da de hadde åpent hus med juleutstillinger. Billedkunstner Birgit Jakobsen stilte blant annet ut et bilde av kaffekanna hun har på kontoret.

 
«Scrooge» på Årvoll gård

«Scrooge» på Årvoll gård

Barna i Akerselva kultur- og teaterlag fremfører teaterstykke «Scrooge» for andre gang på Årvoll gård.

Kom med årlig julegave

Kom med årlig julegave

Åge Andersen på Ammerudhjemmet setter pris på gaven fra Grorud Rotary, nemlig 40 flasker med vin.

Ventet på nissen

Ventet på nissen

Alexandra Myhre Halama (5) og mormor Sølvi Myhre koste seg med julemusikk av Grorud Veterankorps mens de ventet spent på julenissen på Grorud senter.

 
Nøstegjengen på <BR>Steinbruddet

Nøstegjengen på
Steinbruddet

Sist søndag sto nøstegruppa for tredje året på rad som arrangører for julemessa i Steinbruddet på Kalbakken. Og med hyggelige damer i kafeen strømmet det jevnlig på med folk.

Jul på gården

Jul på gården

Elma (4), Endre (7) og Ella (5) lagde årets julepynt på stabburet på Nordtvet gård.

Punktum. Finale

Punktum. Finale

«Allsang i kjerka» er blitt et begrep som har vokst seg større og større år for år, men nå er det slutt. Rolf Nicolaisen satte punktum sist uke.

 
Fikk besøk av den <BR>første bestyrerinnen

Fikk besøk av den
første bestyrerinnen

En av historiene fra bursdagsfeiringen til Smalvollskogen barnehage var fra den gangen barnehagen var helt ny - om den første bestyrerinnen Bjørg Dahl. Hun fikk gleden av å sitte blant publikum.

I ring rundt treet

I ring rundt treet

  • jul

Borettslagene Flaen, Flaengrenda og Møllerstua danset og sang rundt juletreet, mens Grorud veterankorps sto for tradisjonelle julesanger.

Gikk i fakkeltog <BR>mellom trærne

Gikk i fakkeltog
mellom trærne

Borettslagene på Kalbakken – Akerli og Engsletta – danner i tradisjonens tro et fakkeltog og går innom borettslagenes juletrær.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!