Påskelektyre til hytteturen

Påskelektyre til hytteturen

 

Det er stort sett kriminallitteratur folk vil ha i tiden før påske, og bestselgerlistene toppes deretter. Det finnes imidlertid alternativer.

Skrevet av:

Som vi alle vet er påske høytid for kriminallitteratur, og bokhandlere opplever i år som andre år et oppsving i tiden før ferien.

På fjellet er det også kanskje naturlig å velge en pocketbok for å spare vekt og plass.

Bestselgende pocketbok hos Ark på Alna Senter er Camilla Läckbergs «Havfruen» - en bok daglig leder Katrine Syversen anbefaler personlig. Noe hun også gjør med andreplassen på lista, «Nattefokk» av Johan Theorin.

 

Lang krim

Av andre titler hun vil trekke frem som godbiter til en påskeferie på hytta i fjellet er Tom Egelands triologi om arkeologen Bjørn Beltø.

I triologien finner vi bøkene «Sirkelens ende», «Paktens voktere» og den seneste «Lucifers evangelium». Sistnevnte som Egeland nylig fikk den prestisjetunge Rivertonprisen for beste norske kriminalroman i 2009.

 

Kort krim

«Påskekrim 2010» er en også en bok som naturlig nok egner seg i disse tider. Det er en egen bok med korte påskekrimhistorier av varierende art.

- Det er en samling med søtten kriminalnoveller av flere kjente norske forfattere. Blant andre Tom Egeland, Unni Lindell og Gunnar Staalesen, forteller Syversen.

Samlingen er vel perfekt for den travle skiløperen som bare har noen raske minutter til overs imellom turene, og trenger noe god lektyre.

 

Ikke krim

Etter hvert som fjellet er besteget, middagen forært og en bedre vin er å finne i glassene kan det fort kalle på noe mer sosialt enn en altoppslukende krim.

Til dette finner Syversen frem en quizsamling - «Almenn quiz» av Øystein Kramer-Johansen.

- Quiz er alltid gøy! Denne boka er nødvendigvis ikke noe bedre enn andre quizbøker, men omslaget gir så god stemning, forteller hun muntert.

Trivselen på hytta er sikret.

Siste nytt i Kultur

Nasjonens hukommelse ligger på Økern

Nasjonens hukommelse ligger på Økern

Samlingene til Naturhistorisk museum og Kulturhistorisk museum er nå samlet på Økern. Dermed befinner nasjonens hukommelse innen natur og kultur seg i Groruddalen. Men «ekte» dinosaurer finnes fremdeles ikke på Økern.

Selger frimerkehistorie<BR> på Ulven

Selger frimerkehistorie
på Ulven

  • Frimerker

I over ett år har Postens frimerketjeneste holdt hus i Persveien på Ulven. Der kan du få kjøpt det meste innen frimerker som er gitt ut i Norge siden 1855.

Stas med deltakelse <BR>i Norske Talenter

Stas med deltakelse
i Norske Talenter

Det var først etter at de hadde sett ett innlegg på nett at Surreal Crew fra Vestli IL bestemte seg for å bli med i konkurransen. Nå har de gått videre.

 
Står på for det sosiale på F21

Står på for det sosiale på F21

Mathilde Bergene Bratlie (18), Valencia Rodrigues (17) og Amanda Sandberg Fætten (15) fra elevrådet på Fyrstikkalleen skole, ser på de sosiale aktivitetene som en positiv ting med skolen.

Molly (6) lærte opp kronprinsen

Molly (6) lærte opp kronprinsen

  • Teglverket skole

Kronprins Haakon tok turen til Teglverket skole for å lære hvordan de jobber med læringsteknologi i skolehverdagen. På Teglverket har alle elever en ipad – og Molly fikk lære bort til selveste kronprinsen.

Leter etter flere frivillige

Leter etter flere frivillige

Alle aktivitetene og tilbudene Rødtvet seniorsenter har til sine brukere er ledet av frivillige. Det er de som er primus motor på sentret.

 
Høybråtens «Farmen»-kjendis

Høybråtens «Farmen»-kjendis

Selv om det er «Farmen kjendis» som ruller over tv-skjermen nå, har Groruddalen sin egen «Farmen»-kjendis. Sophie Therese Lindberg (25) fra Høybråten kom på andreplass i fjorårets sesong av «Farmen».

– Deler prisen med<BR> alle på sykehjemmet

– Deler prisen med
alle på sykehjemmet

  • Hverdagshelten 2016

Sykehjemsprest Ellen Kolb-Schiager er kåret til «Groruddalens hverdagshelt 2016». Hun deler prisen med frivillige og ansatte på sykehjemmet.

En logo for fremtiden

En logo for fremtiden

  • Bjerke vgs

Lars-André Barth fra medielinja på Bjerke videregående skole vant logokonkurransen til idrettsprosjektet «Den rosa sko» – et Bjerke-prosjekt for å rekruttere flere jenter til idrett i Groruddalen.

 
Valgets kval

Åpne dager på videregående skoler

Valgets kval

  • åpen dag

«Jeg er veldig redd for å ta feil valg. Tenk om jeg må gjøre alt på nytt igjen».

Pølsefest på Romsås

Pølsefest på Romsås

Mens de fleste roper på julenissen under juletrefester, er det noen andre de venter på i Romsås kirke. Der feirer de den hellige tre kongers dag. Og har selvfølgelig en pølsefest.

Første tur på langrenn!

Første tur på langrenn!

Den siste tiden har snøkanonene stått på for fullt ved Badedammen på Grorud. Og endelig kan man nå stå på ski, helt fra bommen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!