Påskelektyre til hytteturen

Påskelektyre til hytteturen

 

Det er stort sett kriminallitteratur folk vil ha i tiden før påske, og bestselgerlistene toppes deretter. Det finnes imidlertid alternativer.

Skrevet av:

Som vi alle vet er påske høytid for kriminallitteratur, og bokhandlere opplever i år som andre år et oppsving i tiden før ferien.
På fjellet er det også kanskje naturlig å velge en pocketbok for å spare vekt og plass.

Bestselgende pocketbok hos Ark på Alna Senter er Camilla Läckbergs «Havfruen» - en bok daglig leder Katrine Syversen anbefaler personlig. Noe hun også gjør med andreplassen på lista, «Nattefokk» av Johan Theorin.

 

Lang krim

Av andre titler hun vil trekke frem som godbiter til en påskeferie på hytta i fjellet er Tom Egelands triologi om arkeologen Bjørn Beltø.

I triologien finner vi bøkene «Sirkelens ende», «Paktens voktere» og den seneste «Lucifers evangelium». Sistnevnte som Egeland nylig fikk den prestisjetunge Rivertonprisen for beste norske kriminalroman i 2009.

 

Kort krim

«Påskekrim 2010» er en også en bok som naturlig nok egner seg i disse tider. Det er en egen bok med korte påskekrimhistorier av varierende art.

- Det er en samling med søtten kriminalnoveller av flere kjente norske forfattere. Blant andre Tom Egeland, Unni Lindell og Gunnar Staalesen, forteller Syversen.

Samlingen er vel perfekt for den travle skiløperen som bare har noen raske minutter til overs imellom turene, og trenger noe god lektyre.

 

Ikke krim

Etter hvert som fjellet er besteget, middagen forært og en bedre vin er å finne i glassene kan det fort kalle på noe mer sosialt enn en altoppslukende krim.

Til dette finner Syversen frem en quizsamling - «Almenn quiz» av Øystein Kramer-Johansen.

- Quiz er alltid gøy! Denne boka er nødvendigvis ikke noe bedre enn andre quizbøker, men omslaget gir så god stemning, forteller hun muntert.

Trivselen på hytta er sikret.

Siste nytt i Kultur

Er det sommer, <BR>vår eller påske?

Er det sommer,
vår eller påske?

Det er ikke lenge siden det snødde, men i helgen kom sommeren så å si over natta. Turen gikk til Steinbruvann for en liten stemningsrapport.

Folkefest med kronprinsparet

I dag blir det bålkos
med kronprinsparet

  • Kronprinsparet

På mandag kommer kronprinsparet til Bydel Bjerke. Det hele starter på Kulturhuset Veitvet før det ender opp med folkefest ved Isdammen på Årvoll.

Provokativ feminisme <BR>og nye briller

Provokativ feminisme
og nye briller

  • Pilen

Feminisme er et kontroversielt tema, og veldig mange som identifiserer seg som en feminist får mye tyn for det. For omtrent et år siden i dag fant jeg ut at jeg er feminist.

 
Teller ned til Stovnergalla

Teller ned til Stovnergalla

  • Stovner bydel

I morgen skal Stovner bydel dele ut sine frivilligpriser i fem kategorier. Randi Flaten er nominert til årets ildsjel - og er veldig spent.

Sterkt om overgrep

Foredrag på Vestli skole:

Sterkt om overgrep

  • Foredrag

Det var mange følelser og mye lærdom på Vestli skole da FAU hadde invitert Annett Berntsberg Eck. Hun fortalte sin historie og ga flere gode tips.

Tar barnas helse på alvor

Barnas kosthold og
bevegelse på alvor

  • Barn

Barnehagematen.no leverer varm og hjemmelaget mat som er spiseklar til barnehager, skoler og aktivitetsskoler. Nå har de ansatt en lokalkjent person i Groruddalen som skal passe på at alt går som det skal.

 
Kunst for vennskap

Kunst for vennskap

  • Barn

Gjennom prosjektet «Skup» har elevene på Furuset skole laget en forestilling om vennskap og kontraster.

Fremhever skolen <BR>med festival

Fremhever skolen
med festival

  • Festival

Kuben videregående skole gjentok fjorårets «Kubenfestival» med lokale artister og dansere. Festivalsjefen ser på det som en fin mulighet til å vise fram skolen.

Stovnerkameratene

Stovnerkameratene

Jon Henry Martinsen fra Stovner Frisbeeklubb og Espen Myrbakken fra Rommen SK roser den positive utviklingen i Bydel Stovner. De har begge lang farstid i området, og er nå nominert til idrettsprisen.

 
Festivalprogrammet tar form

Lindebergfestivalen planlegges

Flere stjerner er
allerede på plakaten

  • Festival

Den folkekjære artisten Benedicte Adrian er blant dem.

Vinterlek for bedre språk

Vinteraktiviteter
for bedre språk

  • Barn

Vinteraktiviteter som skilek og aking hjelper elevene på Vestli skole med å få større språkforståelse og fremme den sosiale kommunikasjonsferdigheten.

Lærevillige Ellingsrud-elever <BR>besøkte begravelsesbyrået

Lærte om døden

  • Skole

Å snakke om døden er for mange et tabuemne, men ikke for elevene ved Ellingsrudåsen skole.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!