Populær kaffe på Tonsenhagen

Populær kaffe på Tonsenhagen

GOD KAFFE: Eier av Kaffehjørnet, Xhemali Kalisi vet hva kundene ønsker.

Kaffehjørnet på Tonsenhagen har tiltrukket seg kunder i en årrekke, og den hjemmekoselige stemningen gjør at kundene også velger å komme tilbake.

Tekst:

Publisert:

Såpass trofaste er kundene på kaféen at eier Xhemali Kalisi, som også står bak disken, vet hva mange av kundene ønsker å bestille allerede før de åpner munnen.

Det er mange av de samme kundene som kommer innom hver dag, og det er veldig hyggelig. Jeg vet hva de skal ha, siden de pleier å bestille det samme hver dag, forteller Xhemali.

Han har drevet kafeen de siste syv årene, og det er tydelig at kundene setter pris på både han og stedet.

– Dette er som det andre hjemmet for flere av kundene mine. Mange kommer hver morgen og kjøper en kaffe, mens andre koser seg midt på dagen, sier driveren av kafeen.

Møtested

Selv om eieren skulle ønske at han hadde større plass, har han gjort det beste ut av det og har til og med vartet opp med gode stoler og pledd til de som vil sitte ute. Selv i minusgrader.

– Det er mange som møtes her, slår av en prat og tar en kaffe sammen. Og så er det mange mødre som møtes her på barseltreff, sier Xhemali.

Det at man har et sted hvor folk kan møtes tror han er viktig for et nærområde, og også Eva, som bor rett borti gata skryter kafeen opp i skyene.

– Jeg er her nesten hver dag, og har vært det siden i sommer. Jeg synes det er viktig for Tonsenhagen å ha et sånt sted. Og så er det jo veldig sosialt, sier Eva.

Siste nytt i Kultur

Hverdagshelten inviterte <BR>til fest på hjemmet

Sykehjemsprest Ellen Kolb-Schiager bruker pengene hun mottak sammen med prisen «Groruddalens hverdagshelt 2016» på fest for beboerne og ansatte på Furusethjemmet.

Bygg fordelingskryss <BR>mellom tre tunneler

Debatten rundt den planlagte Manglerudtunnelen med utløp i Breivollveien, som så skal gjøres om til en del av E6, pågår for fullt.

 
Lysere tider for loppemarkedet

For noen år siden endret Lindebergskolenes musikkorps strategi på loppemarkedene sine. Det har vist å lønne seg.

Lader opp med arbeidersanger

For 22. gang inviteres det til allsangkveld kvelden før dagen. I år er det leder Frode Jacobsen i Oslo Arbeiderparti som skal holde kveldens appell.

Dobbelt jubileum <BR>og nytt soloalbum

Finn Kalvik runder 70 og feirer sitt 50-årsjubileum som artist med albumet «Ingen vei hjem» – en vei som startet i Stjerneblokkene på Grorud!