Punktum. Finale

Punktum. Finale

NÅ ER DET SLUTT: Rolf Nicolaisen og hans faste følgesvenner rundet av konsertserien «Allsang i kjerka» med stil – men litt vemod var det også. Foto: Tom Evensen

«Allsang i kjerka» er blitt et begrep som har vokst seg større og større år for år, men nå er det slutt. Rolf Nicolaisen satte punktum sist uke.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
06.12.2016 kl 21:48

Se bildet større

SISTE ALLSANG..i kjerka med Rolf Nicolaisen.

Godt og vel 150 publikummere fylte benkene i den storslagne steinkirken på Grorud denne onsdagskvelden. Ingen visste da at dette ville bli den siste allsang-konserten, men alle visste at Rolf Nicolaisen er kreftsyk. Det har stått i avisen.

– Jeg er så dårlig at jeg nesten ikke klarer å stå på beina, men jeg hadde så lyst på en siste allsang-kveld, åpnet Rolf Nicolaisen.

Og du verden for en flott avslutning det ble. Hovedpersonen selv ble backet opp av barn og barnebarn, sin faste pianist Per Karang og Rødtvet skoles sangkor med dirigent Ellen Leikvang Blegen.

Denne gang fikk de ekstra drahjelp av duoen Veslemøy Solberg og Sven Ohrvik fra Drammen. De to er et radarpar i seg selv, han på keyboard og hun med sang – iblandet historier som får publikum til å trekke på smilebåndene.

Rolf Nicolaisen er selv takknemlig for å ha fått muligheten til å bygge opp et allsang-miljø på Grorud. Allsang har vært hans liv. Uansett hvor han har bodd og tjenestegjort, har hverdagen handlet om sang og musikk.

Det er viktig å ha noe meningsfylt å drive med. Når man samtidig gleder andre blir det ikke bedre. Å skape positivitet i hverdagen har stor betydning, mener Nicolaisen – som gjennom et langt liv har erfart at sang binder folk sammen, og når gamle folk synger gamle sanger som minner dem om barndommer – ja, da oppstår det «magi».

Nettopp derfor har han på sine allsang-konserter valgt ut sanger som får «magi» til å skje. Temaet for den siste konserten var «livsglede», og på repertoaret denne gang var det mange gamle travere, og én som slo godt an var: «Vi tar hverandres hender og setter oss i ring. Vi er en masse søsken, oss skiller ingenting.»

Mange i Groruddalen har et forhold til Rolf Nicolaisen. Han vokste opp på Kalbakken, var prest i Fossum da menigheten var ny og avsluttet yrkeskarrieren som kulturleder ved Ammerudhjemmet. Hans historie er fortalt flere ganger her i avisen, som da han markerte 50 år som allsang-general i Groruddalen.

Det begynte med at han ble plukket opp av ungdomspresten på Grorud, Philip Einarson. Rolf ble raskt «Groruds Elvis», «Gitar-Rolf» og etter utdannelsen «Rocke-presten» (det var en tittel Bjørn Eidsvåg senere overtok).

Tilbake i Groruddalen etter endt prestegjerning nordpå, der han antakelig bygget opp Norges beste ungdomskor i Ishavskatedralen, ble han engasjert av Kirkens Bymisjon til et prosjekt på Ammerudhjemmet. Også her var en sentral ingrediens allsang, og da Rolf ble pensjonist for ni år siden ble han oppfordret og utfordret av menighetsrådet på Grorud til å fortsette virksomheten – og det ble starten på «Allsang i kjerka».

Men nå er det kapittelet over, og Nicolaisen gir i en telfonsamtale med lokalavisen to dager senere uttrykk for glede over at han selv fikk lov til å sette punktum. Kanskje får vi se han i andre sammenhenger, men akkurat nå er fokuset behandlinger på sykehuset.

Takk for innsatsen, Rolf, vi her i lokalavisen vet at mange har satt pris på din innsats for kulturlivet i Groruddalen. Ikke minst vi!

Siste nytt i Kultur

Underholdt biblioteket <BR>med historie

Anne Fikkan fra Groruddalen historielag og forfatter Marianne Teie møtte opp på Bjerke bibliotek for å formidle to gamle historier. Den ene lokal og den andre familiær.

Klar for kulturfest

Lindeberg kulturens venner er klar for å arrangere årets kulturfestival i pinsehelgen.

 
Ellingsrudåsen imponerer med sirkus – igjen

Elevene på 6. trinn på Ellingsrudåsen skole har de siste to månedene vært i sirkus-verden. Sist tirsdag viste de fram alt fra tryllekunster til akrobatikk og klovneri i forestillingen «Cirkus El Perfecto».

Miljøgaten trenger en motorveitunnel!

Det var et interessant møte i Grorud samfunnshus den 4. mai.

– Forandrer ikke på <BR>noe som fungerer

I januar i år fikk Radisson-hotellet på Alna ny direktør. For Lars Kristian Amundsen er planen å fortsette det gode arbeidet som har blitt gjort før han.