Punktum. Finale

Punktum. Finale

NÅ ER DET SLUTT: Rolf Nicolaisen og hans faste følgesvenner rundet av konsertserien «Allsang i kjerka» med stil – men litt vemod var det også. Foto: Tom Evensen

«Allsang i kjerka» er blitt et begrep som har vokst seg større og større år for år, men nå er det slutt. Rolf Nicolaisen satte punktum sist uke.

Skrevet av:

Oppdatert:
06.12.2016 kl 21:48

Godt og vel 150 publikummere fylte benkene i den storslagne steinkirken på Grorud denne onsdagskvelden. Ingen visste da at dette ville bli den siste allsang-konserten, men alle visste at Rolf Nicolaisen er kreftsyk. Det har stått i avisen.

– Jeg er så dårlig at jeg nesten ikke klarer å stå på beina, men jeg hadde så lyst på en siste allsang-kveld, åpnet Rolf Nicolaisen.

Og du verden for en flott avslutning det ble. Hovedpersonen selv ble backet opp av barn og barnebarn, sin faste pianist Per Karang og Rødtvet skoles sangkor med dirigent Ellen Leikvang Blegen.

Denne gang fikk de ekstra drahjelp av duoen Veslemøy Solberg og Sven Ohrvik fra Drammen. De to er et radarpar i seg selv, han på keyboard og hun med sang – iblandet historier som får publikum til å trekke på smilebåndene.

Rolf Nicolaisen er selv takknemlig for å ha fått muligheten til å bygge opp et allsang-miljø på Grorud. Allsang har vært hans liv. Uansett hvor han har bodd og tjenestegjort, har hverdagen handlet om sang og musikk.

Det er viktig å ha noe meningsfylt å drive med. Når man samtidig gleder andre blir det ikke bedre. Å skape positivitet i hverdagen har stor betydning, mener Nicolaisen – som gjennom et langt liv har erfart at sang binder folk sammen, og når gamle folk synger gamle sanger som minner dem om barndommer – ja, da oppstår det «magi».

Nettopp derfor har han på sine allsang-konserter valgt ut sanger som får «magi» til å skje. Temaet for den siste konserten var «livsglede», og på repertoaret denne gang var det mange gamle travere, og én som slo godt an var: «Vi tar hverandres hender og setter oss i ring. Vi er en masse søsken, oss skiller ingenting.»

Mange i Groruddalen har et forhold til Rolf Nicolaisen. Han vokste opp på Kalbakken, var prest i Fossum da menigheten var ny og avsluttet yrkeskarrieren som kulturleder ved Ammerudhjemmet. Hans historie er fortalt flere ganger her i avisen, som da han markerte 50 år som allsang-general i Groruddalen.

Det begynte med at han ble plukket opp av ungdomspresten på Grorud, Philip Einarson. Rolf ble raskt «Groruds Elvis», «Gitar-Rolf» og etter utdannelsen «Rocke-presten» (det var en tittel Bjørn Eidsvåg senere overtok).

Tilbake i Groruddalen etter endt prestegjerning nordpå, der han antakelig bygget opp Norges beste ungdomskor i Ishavskatedralen, ble han engasjert av Kirkens Bymisjon til et prosjekt på Ammerudhjemmet. Også her var en sentral ingrediens allsang, og da Rolf ble pensjonist for ni år siden ble han oppfordret og utfordret av menighetsrådet på Grorud til å fortsette virksomheten – og det ble starten på «Allsang i kjerka».

Men nå er det kapittelet over, og Nicolaisen gir i en telfonsamtale med lokalavisen to dager senere uttrykk for glede over at han selv fikk lov til å sette punktum. Kanskje får vi se han i andre sammenhenger, men akkurat nå er fokuset behandlinger på sykehuset.

Takk for innsatsen, Rolf, vi her i lokalavisen vet at mange har satt pris på din innsats for kulturlivet i Groruddalen. Ikke minst vi!

Siste nytt i Kultur

– Det er dette som <BR>skaper lokalsamfunn

Kronprinsparet på turné i Bjerke bydel:

– Det er dette som
skaper lokalsamfunn

 • Kronprinsparet

Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit besøkte Bjerke bydel og fikk være med på flere av aktivitetene. Blant annet lærte kronprinsessen å sjonglere av Nysirkus på Veitvet og fikk møte over tusen aktive barn og unge på Isdammen.

Er det sommer, <BR>vår eller påske?

Er det sommer,
vår eller påske?

 • Sommer

Det er ikke lenge siden det snødde, men i helgen kom sommeren så å si over natta. Turen gikk til Steinbruvann for en liten stemningsrapport.

Folkefest med kronprinsparet

I dag blir det bålkos
med kronprinsparet

 • Kronprinsparet

På mandag kommer kronprinsparet til Bydel Bjerke. Det hele starter på Kulturhuset Veitvet før det ender opp med folkefest ved Isdammen på Årvoll.

 
Provokativ feminisme <BR>og nye briller

Provokativ feminisme
og nye briller

 • Pilen

Feminisme er et kontroversielt tema, og veldig mange som identifiserer seg som en feminist får mye tyn for det. For omtrent et år siden i dag fant jeg ut at jeg er feminist.

Teller ned til Stovnergalla

Teller ned til Stovnergalla

 • Stovner bydel

I morgen skal Stovner bydel dele ut sine frivilligpriser i fem kategorier. Randi Flaten er nominert til årets ildsjel - og er veldig spent.

Sterkt om overgrep

Foredrag på Vestli skole:

Sterkt om overgrep

 • Foredrag

Det var mange følelser og mye lærdom på Vestli skole da FAU hadde invitert Annett Berntsberg Eck. Hun fortalte sin historie og ga flere gode tips.

 
Tar barnas helse på alvor

Barnas kosthold og
bevegelse på alvor

 • Barn

Barnehagematen.no leverer varm og hjemmelaget mat som er spiseklar til barnehager, skoler og aktivitetsskoler. Nå har de ansatt en lokalkjent person i Groruddalen som skal passe på at alt går som det skal.

Kunst for vennskap

Kunst for vennskap

 • Barn

Gjennom prosjektet «Skup» har elevene på Furuset skole laget en forestilling om vennskap og kontraster.

Fremhever skolen <BR>med festival

Fremhever skolen
med festival

 • Festival

Kuben videregående skole gjentok fjorårets «Kubenfestival» med lokale artister og dansere. Festivalsjefen ser på det som en fin mulighet til å vise fram skolen.

 
Stovnerkameratene

Stovnerkameratene

Jon Henry Martinsen fra Stovner Frisbeeklubb og Espen Myrbakken fra Rommen SK roser den positive utviklingen i Bydel Stovner. De har begge lang farstid i området, og er nå nominert til idrettsprisen.

Festivalprogrammet tar form

Lindebergfestivalen planlegges

Flere stjerner er
allerede på plakaten

 • Festival

Den folkekjære artisten Benedicte Adrian er blant dem.

Vinterlek for bedre språk

Vinteraktiviteter
for bedre språk

 • Barn

Vinteraktiviteter som skilek og aking hjelper elevene på Vestli skole med å få større språkforståelse og fremme den sosiale kommunikasjonsferdigheten.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!