ANNONSE

Pynter opp Haugerud
med nytt veggmaleri

Pynter opp Haugerud <BR>med nytt veggmaleri

FARGERIK VEGG: Albertine Mork Vikskjold (9), Augusta Mork Vikskjold (5), Jenny Bekken (8), Sverre Bekken (10), Liva Mork, Katja Høst, Francisco Diaz og Jon-Terje Bekken ser på det nye veggmaleriet som et viktig løft for hele området.

Det nye veggmaleriet på Trosterud skole setter farge på skolehverdagen til barna, men det gir også alle andre i området noe å smile for.

Tekst:

Publisert:

Se bildet større

BESKRIVER OMRÅDET: Det nye veggmaleriet på Trosterud skole gjenspeiler naturen og bymiljøet som er på Haugerud.

Sverre Bekken (10), Albertine Mork Vikskjold (9), Jenny Bekken (8) og Augusta Mork Vikskjold (5) går alle på Trosterud skole. At veggen som er en del av Haugerudhallen nå har blitt gjort om til et kunstverk, har mye å si for elevene.

– Vi er alle veldig fornøyde. Det er hyggeligere å være på skolen nå, sier Sverre.

Jeg synes det er helt fantastisk. Før var det en kjedelig vegg, men nå har den blitt veldig fin. Kunstneren har gjort en bra jobb og jeg liker fargene han har brukt, legger Albertine til.

Løfter hele området

Det er en gruppe foreldre med tilknytting til skolen som ønsket å gjøre noe med skoleområdet.

– Vi fikk ideen om å bruke veggen på skolen. Det så trist ut her og vi ønsket å gi området mer farge, sier Liva Mork fra prosjektgruppa.

Det legges planer for å gjøre noe med hele skolebygget, men siden det er en lang prosess ville de gjøre noe med en gang.

– Vi synes at noe skulle skje innen den tid. Tanken var å tilføre farge og gi hele området et visuelt løft, men primært skolen, sier hun.

Gjenspeiler Haugerud

Bygget er sentralt plassert og det er først nå som veggmaleriet er på plass det har gått opp for dem at man ser veggen fra veien.

– Det er først og fremst ungene som har stått i fokus, men vi har vært opptatt av at det skal appellere til alle, sier Mork.

Prosjektgruppa tok kontakt med den argentinsk kunstneren Francisco Diaz. Han er utdannet arkitekt og jobber ut fra omgivelsene.

– Kunstneren har brukt den lokale floraen og tatt naturen inn i bymiljøet. Meningen er at det skal være noe som gjenspeiler Haugerud – at det er nærhet til både naturen og byen, sier leder Jon-Terje Bekken i FAU.

Les mer i Akers Avis Groruddalens papirutgave eller vår eAvis.

Siste nytt i Kultur

Vant pris for faglig og <BR>sosialt engasjement

Nikolas Emil Martinsen (19) går ut av Hellerud videregående skole og inn i sommerferien med Rotaryprisen.

ANNONSE
Tyvstartet med kunstutstilling

Elias (12), Selma (11) og Mathumintha (11) tegnet seg til seier da senterleder ga 6. trinn på Linderud skole i oppgave å tegne sentret om 50 år.

 
Misbah går ut med 20 seksere

Furuset-jenta Misbah Kiran Mahmood (18) kan ta en velfortjent sommerferie. Hun avslutter tre år på Fyrstikkalleen skole med et mildt sagt solid vitnemål.

Saueslipp på sykehjemmet

For tredje året på rad fylles nå innhegningen på Rødtvet sykehjem opp med sauer og høner, til stor begeistring for både beboere og ansatte.

Skamløs motivasjon

Stemningen var god i hallen ved Apalløkka skole da tidligere elev og Skam-skuespiller Ina Svenningdal hadde tatt turen.

 
ANNONSE