Rekordmange på solfest

Rekordmange på solfest

SPEKTAKULÆR SOLFEIRING: De rekordmange solfestgjengerne fikk se mange flotte kulturinnslag fra scenen på Kjeller. Her er det dansere fra Rommen skole som imponerer med historiefortellingen. Foto: Rikke Stener

Lørdag 14. januar var det klart for 25-årsjubileum og solfest på vegne av Annai Poopathi tamilsk kultursenter (APTK) og Tamilsk ressurs- og veiledningssenter (TRVS). Med et kulturelt opplegg og spennende gjesteliste var det mange besøkende innom.

Skrevet av:

Gjennom APTKs 25-årige arbeid har tamilene på Rommen bygd sin kulturelle identitet og tatt vare på kulturarven sin. Dette er noe de ser på som veldig viktig når det kommer til tamilenes integrering i Norge.

­­­– Vi vil at alle skal ha like rettigheter, muligheter og plikter i samfunnet. Vi har veldig flinke frivillige og foreldre som lærer barna om arbeid og utdanning, sier en stolt festarrangør, Nirmalan Selvarajah.

Årets solfest hadde mange kulturelle innslag for å gi en mersmak på den tamilske kulturarven. Kvinner, barn og menn var alle kledd i storslåtte, fargerike drakter.

Solfestens utvikling

Den første feiringen av solen ble holdt i 2007. Da foregikk arrangementet på Rommen, og allerede da var festen mer populær enn først antatt.

­– Vi måtte dele feiringen opp i tre deler slik alle fikk være med. Det var så mange som ville se og bli med på festen at da måtte vi gjøre det sånn, sier Selvarajah.

Deretter ble solfesten holdt på Kalbakken i 2011, også da var det stor pågang. Derfor ble årets feiring holdt på Kjeller i Oslo Kristne Senters lokaler sånn at alle skulle få være med på én og samme gang. Siden det i tillegg var 25-årsjubileum var det ventet ekstra tilstrømning.

Aktive tamiler

Det bor rundt 600 tamilske familier på Stovner og omegn. Det er derfor ikke så rart at det blir stort oppmøte på arrangementene som blir laget.

– Solfesten for oss er også kalt høsttakkefest. Vi feirer og takker solen for årets første avling av riskorn. Ris er nemlig vår hovedmat og bidrar til mange gode måltider, sier festarrangøren.

Det er tydelig at det er høsttakkefesten som står mest i fokus, og 25-års feiringen er bare en ekstra del av festen. De skal nemlig holde en egen fest for APTK i mars.

– Planleggingen og innslagene gikk kjempe bra og det var veldig, veldig gøy at så mange kom. Det ble rundt 1800 deltakere, sier han.

Les mer i Akers Avis Groruddalens papirutgave eller vår eAvis.

Siste nytt i Kultur

– Det er dette som <BR>skaper lokalsamfunn

Kronprinsparet på turné i Bjerke bydel:

– Det er dette som
skaper lokalsamfunn

 • Kronprinsparet

Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit besøkte Bjerke bydel og fikk være med på flere av aktivitetene. Blant annet lærte kronprinsessen å sjonglere av Nysirkus på Veitvet og fikk møte over tusen aktive barn og unge på Isdammen.

Er det sommer, <BR>vår eller påske?

Er det sommer,
vår eller påske?

 • Sommer

Det er ikke lenge siden det snødde, men i helgen kom sommeren så å si over natta. Turen gikk til Steinbruvann for en liten stemningsrapport.

Folkefest med kronprinsparet

I dag blir det bålkos
med kronprinsparet

 • Kronprinsparet

På mandag kommer kronprinsparet til Bydel Bjerke. Det hele starter på Kulturhuset Veitvet før det ender opp med folkefest ved Isdammen på Årvoll.

 
Provokativ feminisme <BR>og nye briller

Provokativ feminisme
og nye briller

 • Pilen

Feminisme er et kontroversielt tema, og veldig mange som identifiserer seg som en feminist får mye tyn for det. For omtrent et år siden i dag fant jeg ut at jeg er feminist.

Teller ned til Stovnergalla

Teller ned til Stovnergalla

 • Stovner bydel

I morgen skal Stovner bydel dele ut sine frivilligpriser i fem kategorier. Randi Flaten er nominert til årets ildsjel - og er veldig spent.

Sterkt om overgrep

Foredrag på Vestli skole:

Sterkt om overgrep

 • Foredrag

Det var mange følelser og mye lærdom på Vestli skole da FAU hadde invitert Annett Berntsberg Eck. Hun fortalte sin historie og ga flere gode tips.

 
Tar barnas helse på alvor

Barnas kosthold og
bevegelse på alvor

 • Barn

Barnehagematen.no leverer varm og hjemmelaget mat som er spiseklar til barnehager, skoler og aktivitetsskoler. Nå har de ansatt en lokalkjent person i Groruddalen som skal passe på at alt går som det skal.

Kunst for vennskap

Kunst for vennskap

 • Barn

Gjennom prosjektet «Skup» har elevene på Furuset skole laget en forestilling om vennskap og kontraster.

Fremhever skolen <BR>med festival

Fremhever skolen
med festival

 • Festival

Kuben videregående skole gjentok fjorårets «Kubenfestival» med lokale artister og dansere. Festivalsjefen ser på det som en fin mulighet til å vise fram skolen.

 
Stovnerkameratene

Stovnerkameratene

Jon Henry Martinsen fra Stovner Frisbeeklubb og Espen Myrbakken fra Rommen SK roser den positive utviklingen i Bydel Stovner. De har begge lang farstid i området, og er nå nominert til idrettsprisen.

Festivalprogrammet tar form

Lindebergfestivalen planlegges

Flere stjerner er
allerede på plakaten

 • Festival

Den folkekjære artisten Benedicte Adrian er blant dem.

Vinterlek for bedre språk

Vinteraktiviteter
for bedre språk

 • Barn

Vinteraktiviteter som skilek og aking hjelper elevene på Vestli skole med å få større språkforståelse og fremme den sosiale kommunikasjonsferdigheten.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!