ANNONSE

Rekordmange på solfest

Rekordmange på solfest

SPEKTAKULÆR SOLFEIRING: De rekordmange solfestgjengerne fikk se mange flotte kulturinnslag fra scenen på Kjeller. Her er det dansere fra Rommen skole som imponerer med historiefortellingen. FOTO: Rikke Stener

Lørdag 14. januar var det klart for 25-årsjubileum og solfest på vegne av Annai Poopathi tamilsk kultursenter (APTK) og Tamilsk ressurs- og veiledningssenter (TRVS). Med et kulturelt opplegg og spennende gjesteliste var det mange besøkende innom.

Tekst:

Publisert:

Gjennom APTKs 25-årige arbeid har tamilene på Rommen bygd sin kulturelle identitet og tatt vare på kulturarven sin. Dette er noe de ser på som veldig viktig når det kommer til tamilenes integrering i Norge.

­­­– Vi vil at alle skal ha like rettigheter, muligheter og plikter i samfunnet. Vi har veldig flinke frivillige og foreldre som lærer barna om arbeid og utdanning, sier en stolt festarrangør, Nirmalan Selvarajah.

Årets solfest hadde mange kulturelle innslag for å gi en mersmak på den tamilske kulturarven. Kvinner, barn og menn var alle kledd i storslåtte, fargerike drakter.

Solfestens utvikling

Den første feiringen av solen ble holdt i 2007. Da foregikk arrangementet på Rommen, og allerede da var festen mer populær enn først antatt.

­– Vi måtte dele feiringen opp i tre deler slik alle fikk være med. Det var så mange som ville se og bli med på festen at da måtte vi gjøre det sånn, sier Selvarajah.

Deretter ble solfesten holdt på Kalbakken i 2011, også da var det stor pågang. Derfor ble årets feiring holdt på Kjeller i Oslo Kristne Senters lokaler sånn at alle skulle få være med på én og samme gang. Siden det i tillegg var 25-årsjubileum var det ventet ekstra tilstrømning.

Aktive tamiler

Det bor rundt 600 tamilske familier på Stovner og omegn. Det er derfor ikke så rart at det blir stort oppmøte på arrangementene som blir laget.

– Solfesten for oss er også kalt høsttakkefest. Vi feirer og takker solen for årets første avling av riskorn. Ris er nemlig vår hovedmat og bidrar til mange gode måltider, sier festarrangøren.

Det er tydelig at det er høsttakkefesten som står mest i fokus, og 25-års feiringen er bare en ekstra del av festen. De skal nemlig holde en egen fest for APTK i mars.

– Planleggingen og innslagene gikk kjempe bra og det var veldig, veldig gøy at så mange kom. Det ble rundt 1800 deltakere, sier han.

Les mer i Akers Avis Groruddalens papirutgave eller vår eAvis.

Siste nytt i Kultur

Tyvstartet med kunstutstilling

Elias (12), Selma (11) og Mathumintha (11) tegnet seg til seier da senterleder ga 6. trinn på Linderud skole i oppgave å tegne sentret om 50 år.

ANNONSE
Misbah går ut med 20 seksere

Furuset-jenta Misbah Kiran Mahmood (18) kan ta en velfortjent sommerferie. Hun avslutter tre år på Fyrstikkalleen skole med et mildt sagt solid vitnemål.

 
Saueslipp på sykehjemmet

For tredje året på rad fylles nå innhegningen på Rødtvet sykehjem opp med sauer og høner, til stor begeistring for både beboere og ansatte.

Skamløs motivasjon

Stemningen var god i hallen ved Apalløkka skole da tidligere elev og Skam-skuespiller Ina Svenningdal hadde tatt turen.

Bydelen hyllet de ansatte

Bydel Alna gjorde stas på sine ansatte som har jobbet i Oslo kommune i 25 og 40 år med en jubileumsmarkering.

 
ANNONSE