Rusken feiret 40 år
med fest i rådhuset

Rusken feiret 40 år <BR>med fest i rådhuset

FEIRET: Ordfører Marianne Borgen og ruskengeneral Jan Hauger synes det er stas å feire Ruskens 40-årsdag og ser fram til å videreføre det gode arbeidet.

Rusken så dagens lys for 40 år siden. Ordfører Marianne Borgen og ruskengeneral Jan Hauger er klare på at det bare er begynnelsen på noe som er kommet for å bli.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
21.10.2016 kl 11:54

Se bildet større

COMEBACK: Pop-duoen Hanne Krogh og Elisabeth Andreassen har dette året turnert rundt i landet etter et langt avbrekk og var å se på Rusken-festen.

Se bildet større

FOLKSOMT: 150 gjester var invitert til å feire Ruskens 40-årsdag. Festen ble holdt i rådhusets bankettsal.

I 1976 så daværende ordfører Albert Nordengen med fortvilelse på alt søppelet som fløt rundt i Oslo by. Han kunne ikke rydde hovedstaden alene og etablerte derfor Rusken.

 Planen var egentlig å drive Rusken som et prosjekt gjennom en liten periode, forteller Jan Hauger som har vært ruskengeneral siden 2009.

Byens første ruskengeneral, Boris Hansen, startet det gode holdningsskapende arbeidet og jobben med å arrangere den ene Rusken-aksjonen etter den andre. Behovet for Rusken – og suksessen – økte så mye at det trolig kan kalles for Oslo kommunes lengstlevende «prøveprosjekt».

I dag, 40 år etter, er Rusken større enn noen gang. Rusken er kommet for å bli.

Produksjonen av søppel øker. Det forteller oss at behovet for Rusken alltid vil være til stede og det er alle i Oslo bystyre enige om, sier ordfører Marianne Borgen.

Feiring

40-åringen ble feiret stort i Oslo rådhus torsdag kveld. Gjennom årene har Rusken fått flere samarbeidspartnere og ikke minst vokst seg større med antall Rusken-aksjoner: SuperRusken, Vårrusken, Hagerusken, Skolerusken, Barnehagerusken, Hunderusken, Elverusken, Baderusken, Næringslivsrusken, Gaterusken, Ruskenpatruljen og Bydelsrusken.

Totalt 150 gjester samlet seg i bankettsalen på Oslo rådhus for å feire Ruskens tidligere og fremtidige arbeid.

Flere fra Groruddalen var til stede – som gjennom årene har deltatt på blant annet SuperRusken. I tillegg deltok en rekke politikere og samarbeidspartnere til Rusken. Bobbysocks la sin comeback innom rådhuset denne kvelden og konferansier Erik Solbakken sørget for god stemning gjennom kvelden.

Les alt om Ruskens 40-årsfeiring i Akers Avis Groruddalens papriutgave på onsdag eller i vår eAvis som vil være tilgjengelig fra klokka 06.00 samme dag.

Siste nytt i Kultur

Matte til lunsj med kunnskapsministeren

Elever på 4. trinn fra Lutvann skole regnet ut hvor mye mel og melk det skal være i scones. Og kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen fulgte nøye med.

Suksess med utemarkedet

Mester Grønn på Stovner senter har åpnet opp for utemarked de siste tre årene, noe som har ført til positive tilbakemeldinger og utvidelse.

 
Færre lekser og mindre regn

Det var mange kreative forslag som kom til ordfører Marianne Borgen (SV) da hun åpnet forslagskassen til Tigerstadsteateret inne på sitt kontor. Nå skal alt sorteres og presenteres for byrådet.

Åpner sommerkafé <BR>på Stovner

Gjengen fra Haugenstua skal sammen med diakonene i Høybråten, Fossum og Stovner menighet drive kafé utenfor Frivillighetssentralen i hele juli måned.

Føflekkreft 

Norge ligger i verdenstoppen når det gjelder forekomst av føflekkreft. Tirsdag 23. mai er det den internasjonale hudsjekkdagen Euromelanoma.