Rusken feiret 40 år
med fest i rådhuset

Rusken feiret 40 år <BR>med fest i rådhuset

FEIRET: Ordfører Marianne Borgen og ruskengeneral Jan Hauger synes det er stas å feire Ruskens 40-årsdag og ser fram til å videreføre det gode arbeidet.

Rusken så dagens lys for 40 år siden. Ordfører Marianne Borgen og ruskengeneral Jan Hauger er klare på at det bare er begynnelsen på noe som er kommet for å bli.

Skrevet av:

Oppdatert:
21.10.2016 kl 11:54

I 1976 så daværende ordfører Albert Nordengen med fortvilelse på alt søppelet som fløt rundt i Oslo by. Han kunne ikke rydde hovedstaden alene og etablerte derfor Rusken.

 Planen var egentlig å drive Rusken som et prosjekt gjennom en liten periode, forteller Jan Hauger som har vært ruskengeneral siden 2009.

Byens første ruskengeneral, Boris Hansen, startet det gode holdningsskapende arbeidet og jobben med å arrangere den ene Rusken-aksjonen etter den andre. Behovet for Rusken – og suksessen – økte så mye at det trolig kan kalles for Oslo kommunes lengstlevende «prøveprosjekt».

I dag, 40 år etter, er Rusken større enn noen gang. Rusken er kommet for å bli.

Produksjonen av søppel øker. Det forteller oss at behovet for Rusken alltid vil være til stede og det er alle i Oslo bystyre enige om, sier ordfører Marianne Borgen.

Feiring

40-åringen ble feiret stort i Oslo rådhus torsdag kveld. Gjennom årene har Rusken fått flere samarbeidspartnere og ikke minst vokst seg større med antall Rusken-aksjoner: SuperRusken, Vårrusken, Hagerusken, Skolerusken, Barnehagerusken, Hunderusken, Elverusken, Baderusken, Næringslivsrusken, Gaterusken, Ruskenpatruljen og Bydelsrusken.

Totalt 150 gjester samlet seg i bankettsalen på Oslo rådhus for å feire Ruskens tidligere og fremtidige arbeid.

Flere fra Groruddalen var til stede – som gjennom årene har deltatt på blant annet SuperRusken. I tillegg deltok en rekke politikere og samarbeidspartnere til Rusken. Bobbysocks la sin comeback innom rådhuset denne kvelden og konferansier Erik Solbakken sørget for god stemning gjennom kvelden.

Les alt om Ruskens 40-årsfeiring i Akers Avis Groruddalens papriutgave på onsdag eller i vår eAvis som vil være tilgjengelig fra klokka 06.00 samme dag.

Siste nytt i Kultur

Ventet på nissen

Ventet på nissen

Alexandra Myhre Halama (5) og mormor Sølvi Myhre koste seg med julemusikk av Grorud Veterankorps mens de ventet spent på julenissen på Grorud senter.

Nøstegjengen på <BR>Steinbruddet

Nøstegjengen på
Steinbruddet

Sist søndag sto nøstegruppa for tredje året på rad som arrangører for julemessa i Steinbruddet på Kalbakken. Og med hyggelige damer i kafeen strømmet det jevnlig på med folk.

Jul på gården

Jul på gården

Elma (4), Endre (7) og Ella (5) lagde årets julepynt på stabburet på Nordtvet gård.

 
Punktum. Finale

Punktum. Finale

«Allsang i kjerka» er blitt et begrep som har vokst seg større og større år for år, men nå er det slutt. Rolf Nicolaisen satte punktum sist uke.

Fikk besøk av den <BR>første bestyrerinnen

Fikk besøk av den
første bestyrerinnen

En av historiene fra bursdagsfeiringen til Smalvollskogen barnehage var fra den gangen barnehagen var helt ny - om den første bestyrerinnen Bjørg Dahl. Hun fikk gleden av å sitte blant publikum.

I ring rundt treet

I ring rundt treet

  • jul

Borettslagene Flaen, Flaengrenda og Møllerstua danset og sang rundt juletreet, mens Grorud veterankorps sto for tradisjonelle julesanger.

 
Gikk i fakkeltog <BR>mellom trærne

Gikk i fakkeltog
mellom trærne

Borettslagene på Kalbakken – Akerli og Engsletta – danner i tradisjonens tro et fakkeltog og går innom borettslagenes juletrær.

Annonse: Grorud senter
Bedre p-system

Bedre p-system

  • Grorud senter

Grorud senter har gjort endringer på kundeparkeringen. Senterleder Jorunn Røed sier at dette vil gjøre det lettere for kundene.

Elevene heklet vennskapsbånd

Elevene heklet vennskapsbånd

Refstad skole markerer alltid BlimE-dagen med dans, men i år har de tatt det litt lenger og heklet en lenke som gikk rundt skolen to ganger.

 
Annonse: Akers Avis Groruddalen
Avisen og dalen

Avisen og dalen

  • Avis

Det begynner å bli lenge siden. Etpar generasjoner siden, ja, mer enn det. Store deler av landet lå med brukket rygg etter harde krigsår. Nå slikket man sår for å finne en vei videre. Produksjonsutstyr var nedbombet og gått ut på dato, ikke minst i kystområder. Folk så seg om etter arbeid.

Allsang-generalen tilbake

Allsang-generalen tilbake

Kreftsyke Rolf Nicolaisen tar alltid utgangspunkt i et tema når han arrangerer sine allsang-konserter. Når han nå omsider kommer tilbake til Grorud med «Allsang i kjerka» er temaet «livsglede».

Kåret til årets tegning

Kåret til årets tegning

Fra 7. klasse på Nordtvet skole ble tegningen til Tiaba Banaras Iqbal (12) kåret til årets vinner i Lions tegnekonkurranse. Det er noe som kom overraskende på.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!