Rusken feiret 40 år
med fest i rådhuset

Rusken feiret 40 år <BR>med fest i rådhuset

FEIRET: Ordfører Marianne Borgen og ruskengeneral Jan Hauger synes det er stas å feire Ruskens 40-årsdag og ser fram til å videreføre det gode arbeidet.

Rusken så dagens lys for 40 år siden. Ordfører Marianne Borgen og ruskengeneral Jan Hauger er klare på at det bare er begynnelsen på noe som er kommet for å bli.

Skrevet av:

Oppdatert:
21.10.2016 kl 11:54

I 1976 så daværende ordfører Albert Nordengen med fortvilelse på alt søppelet som fløt rundt i Oslo by. Han kunne ikke rydde hovedstaden alene og etablerte derfor Rusken.

 Planen var egentlig å drive Rusken som et prosjekt gjennom en liten periode, forteller Jan Hauger som har vært ruskengeneral siden 2009.

Byens første ruskengeneral, Boris Hansen, startet det gode holdningsskapende arbeidet og jobben med å arrangere den ene Rusken-aksjonen etter den andre. Behovet for Rusken – og suksessen – økte så mye at det trolig kan kalles for Oslo kommunes lengstlevende «prøveprosjekt».

I dag, 40 år etter, er Rusken større enn noen gang. Rusken er kommet for å bli.

Produksjonen av søppel øker. Det forteller oss at behovet for Rusken alltid vil være til stede og det er alle i Oslo bystyre enige om, sier ordfører Marianne Borgen.

Feiring

40-åringen ble feiret stort i Oslo rådhus torsdag kveld. Gjennom årene har Rusken fått flere samarbeidspartnere og ikke minst vokst seg større med antall Rusken-aksjoner: SuperRusken, Vårrusken, Hagerusken, Skolerusken, Barnehagerusken, Hunderusken, Elverusken, Baderusken, Næringslivsrusken, Gaterusken, Ruskenpatruljen og Bydelsrusken.

Totalt 150 gjester samlet seg i bankettsalen på Oslo rådhus for å feire Ruskens tidligere og fremtidige arbeid.

Flere fra Groruddalen var til stede – som gjennom årene har deltatt på blant annet SuperRusken. I tillegg deltok en rekke politikere og samarbeidspartnere til Rusken. Bobbysocks la sin comeback innom rådhuset denne kvelden og konferansier Erik Solbakken sørget for god stemning gjennom kvelden.

Les alt om Ruskens 40-årsfeiring i Akers Avis Groruddalens papriutgave på onsdag eller i vår eAvis som vil være tilgjengelig fra klokka 06.00 samme dag.

Siste nytt i Kultur

Feirer 20 år med teater

Feirer 20 år med teater

Tjernveien barnehage fylte 20 år sist fredag. Ved den anledning var det bursdagsfeiring fra start til slutt i barnehagen.

Sang for de eldre

Sang for de eldre

Flere hadde tatt turen ut i østfløyen på Lindeberg omsorgssenter, da LKV-koret dukket opp for å synge. Ikke bare en gang, men to ganger.

Høyt tempo på skøyteisen

Høyt tempo på skøyteisen

Youngslunden ble fort fylt opp da foreldrene ved 4. trinn på Bryn barneskole arrangerte skøytedisco.

 
Burger med gode råvarer!

Burger med gode råvarer!

Det er få kaféeiere som tør å satse på en ordentlig hjemmelaget meny på et kjøpesenter, men det har eieren av Café Aqua på Linderud turt å gjøre.

«Uten dekning» på Linderud

«Uten dekning» på Linderud

Tradisjoner er til for å holdes. Det viste elevene på Linderud skole da de nok en gang arrangerte Linderud fest i Dalen, med showet «Uten dekning»

Stas med filmpremiere

Stas med filmpremiere

I Norlandia Sørhellinga Barnehage på Tveita samlet på store og små seg foran lerret for å se på filmene som barna selv har laget.

 
Neha i Kakekrigen

Neha i Kakekrigen

Mandag 20. februar starter den åttende uken av Kakekrigen. Denne uken er Neha Nayyar fra Risløkka en av deltakerne nå som kakeklassikeren er tilbake på skjermen.

Meråpent hos Bjerke

Meråpent hos Bjerke

Deichmanske bibliotek har valgt, etter inspirasjon fra Danmark, å gjøre det lettere for deg å bruke biblioteket ved å gjøre filialene meråpne. Man kan nå oppgradere lånekortet sitt til et nøkkelkort og få fri tilgang til lokalene mellom klokken 07 og 23.

Utbygging av ny E6 på Smalvollen

Debatt

Ny E6 på Smalvollen

  • debatt

I Alnaelvas Venner er vi svært overrasket over at Statens vegvesen nå foreslår å legge E6 i dagen langs Smalvollveien.

 
Legg dritten til Groruddalen!

Legg dritten til Groruddalen!

  • Innlegg

Jeg har hatt gleden av å skrive biografien til et par profilerte politikere og i den forbindelse har jeg også intervjuet andre politikere. Rikspolitikere med stortingsplass. Bystyrepolitikere. Ordførere i Norge. Noen av dem spurte jeg: «Hva kommer det av at all dritten blir lagt til Groruddalen?» Je...

Kamzy saler opp

Kamzy saler opp

På selve Valentinsdagen var det klart for at varaordfører i Oslo, Khamshajiny Gunaratnam, skulle sitte på en hest for første gang.

Fra København til Groruddalen

Fra København til Groruddalen

Groruddølen Halvard Lillevik fra Rødtvet har siden 2008 hadde agentur på Christianiabikes. Nå ønsker han at Groruddalen skal få full utnyttelse av slike sykler.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!