Rusken feiret 40 år
med fest i rådhuset

Rusken feiret 40 år <BR>med fest i rådhuset

FEIRET: Ordfører Marianne Borgen og ruskengeneral Jan Hauger synes det er stas å feire Ruskens 40-årsdag og ser fram til å videreføre det gode arbeidet.

Rusken så dagens lys for 40 år siden. Ordfører Marianne Borgen og ruskengeneral Jan Hauger er klare på at det bare er begynnelsen på noe som er kommet for å bli.

Skrevet av:

Oppdatert:
21.10.2016 kl 11:54

I 1976 så daværende ordfører Albert Nordengen med fortvilelse på alt søppelet som fløt rundt i Oslo by. Han kunne ikke rydde hovedstaden alene og etablerte derfor Rusken.

 Planen var egentlig å drive Rusken som et prosjekt gjennom en liten periode, forteller Jan Hauger som har vært ruskengeneral siden 2009.

Byens første ruskengeneral, Boris Hansen, startet det gode holdningsskapende arbeidet og jobben med å arrangere den ene Rusken-aksjonen etter den andre. Behovet for Rusken – og suksessen – økte så mye at det trolig kan kalles for Oslo kommunes lengstlevende «prøveprosjekt».

I dag, 40 år etter, er Rusken større enn noen gang. Rusken er kommet for å bli.

Produksjonen av søppel øker. Det forteller oss at behovet for Rusken alltid vil være til stede og det er alle i Oslo bystyre enige om, sier ordfører Marianne Borgen.

Feiring

40-åringen ble feiret stort i Oslo rådhus torsdag kveld. Gjennom årene har Rusken fått flere samarbeidspartnere og ikke minst vokst seg større med antall Rusken-aksjoner: SuperRusken, Vårrusken, Hagerusken, Skolerusken, Barnehagerusken, Hunderusken, Elverusken, Baderusken, Næringslivsrusken, Gaterusken, Ruskenpatruljen og Bydelsrusken.

Totalt 150 gjester samlet seg i bankettsalen på Oslo rådhus for å feire Ruskens tidligere og fremtidige arbeid.

Flere fra Groruddalen var til stede – som gjennom årene har deltatt på blant annet SuperRusken. I tillegg deltok en rekke politikere og samarbeidspartnere til Rusken. Bobbysocks la sin comeback innom rådhuset denne kvelden og konferansier Erik Solbakken sørget for god stemning gjennom kvelden.

Les alt om Ruskens 40-årsfeiring i Akers Avis Groruddalens papriutgave på onsdag eller i vår eAvis som vil være tilgjengelig fra klokka 06.00 samme dag.

Siste nytt i Kultur

Selger frimerkehistorie<BR> på Ulven

Selger frimerkehistorie
på Ulven

  • Frimerker

I over ett år har Postens frimerketjeneste holdt hus i Persveien på Ulven. Der kan du få kjøpt det meste innen frimerker som er gitt ut i Norge siden 1855.

Stas med deltakelse <BR>i Norske Talenter

Stas med deltakelse
i Norske Talenter

Det var først etter at de hadde sett ett innlegg på nett at Surreal Crew fra Vestli IL bestemte seg for å bli med i konkurransen. Nå har de gått videre.

Står på for det sosiale på F21

Står på for det sosiale på F21

Mathilde Bergene Bratlie (18), Valencia Rodrigues (17) og Amanda Sandberg Fætten (15) fra elevrådet på Fyrstikkalleen skole, ser på de sosiale aktivitetene som en positiv ting med skolen.

 
Molly (6) lærte opp kronprinsen

Molly (6) lærte opp kronprinsen

  • Teglverket skole

Kronprins Haakon tok turen til Teglverket skole for å lære hvordan de jobber med læringsteknologi i skolehverdagen. På Teglverket har alle elever en ipad – og Molly fikk lære bort til selveste kronprinsen.

Leter etter flere frivillige

Leter etter flere frivillige

Alle aktivitetene og tilbudene Rødtvet seniorsenter har til sine brukere er ledet av frivillige. Det er de som er primus motor på sentret.

Høybråtens «Farmen»-kjendis

Høybråtens «Farmen»-kjendis

Selv om det er «Farmen kjendis» som ruller over tv-skjermen nå, har Groruddalen sin egen «Farmen»-kjendis. Sophie Therese Lindberg (25) fra Høybråten kom på andreplass i fjorårets sesong av «Farmen».

 
– Deler prisen med<BR> alle på sykehjemmet

– Deler prisen med
alle på sykehjemmet

  • Hverdagshelten 2016

Sykehjemsprest Ellen Kolb-Schiager er kåret til «Groruddalens hverdagshelt 2016». Hun deler prisen med frivillige og ansatte på sykehjemmet.

En logo for fremtiden

En logo for fremtiden

  • Bjerke vgs

Lars-André Barth fra medielinja på Bjerke videregående skole vant logokonkurransen til idrettsprosjektet «Den rosa sko» – et Bjerke-prosjekt for å rekruttere flere jenter til idrett i Groruddalen.

Valgets kval

Åpne dager på videregående skoler

Valgets kval

  • åpen dag

«Jeg er veldig redd for å ta feil valg. Tenk om jeg må gjøre alt på nytt igjen».

 
Pølsefest på Romsås

Pølsefest på Romsås

Mens de fleste roper på julenissen under juletrefester, er det noen andre de venter på i Romsås kirke. Der feirer de den hellige tre kongers dag. Og har selvfølgelig en pølsefest.

Første tur på langrenn!

Første tur på langrenn!

Den siste tiden har snøkanonene stått på for fullt ved Badedammen på Grorud. Og endelig kan man nå stå på ski, helt fra bommen.

Klær for alle kvinner

Klær for alle kvinner

Da Bella på Tonsenhagen har vært en populær butikk i mange år. Nå har de servicedyktige damene har fått inn enda flere nyheter.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!