Rusken feiret 40 år
med fest i rådhuset

Rusken feiret 40 år <BR>med fest i rådhuset

FEIRET: Ordfører Marianne Borgen og ruskengeneral Jan Hauger synes det er stas å feire Ruskens 40-årsdag og ser fram til å videreføre det gode arbeidet.

Rusken så dagens lys for 40 år siden. Ordfører Marianne Borgen og ruskengeneral Jan Hauger er klare på at det bare er begynnelsen på noe som er kommet for å bli.

Skrevet av:

Oppdatert:
21.10.2016 kl 11:54

I 1976 så daværende ordfører Albert Nordengen med fortvilelse på alt søppelet som fløt rundt i Oslo by. Han kunne ikke rydde hovedstaden alene og etablerte derfor Rusken.

 Planen var egentlig å drive Rusken som et prosjekt gjennom en liten periode, forteller Jan Hauger som har vært ruskengeneral siden 2009.

Byens første ruskengeneral, Boris Hansen, startet det gode holdningsskapende arbeidet og jobben med å arrangere den ene Rusken-aksjonen etter den andre. Behovet for Rusken – og suksessen – økte så mye at det trolig kan kalles for Oslo kommunes lengstlevende «prøveprosjekt».

I dag, 40 år etter, er Rusken større enn noen gang. Rusken er kommet for å bli.

Produksjonen av søppel øker. Det forteller oss at behovet for Rusken alltid vil være til stede og det er alle i Oslo bystyre enige om, sier ordfører Marianne Borgen.

Feiring

40-åringen ble feiret stort i Oslo rådhus torsdag kveld. Gjennom årene har Rusken fått flere samarbeidspartnere og ikke minst vokst seg større med antall Rusken-aksjoner: SuperRusken, Vårrusken, Hagerusken, Skolerusken, Barnehagerusken, Hunderusken, Elverusken, Baderusken, Næringslivsrusken, Gaterusken, Ruskenpatruljen og Bydelsrusken.

Totalt 150 gjester samlet seg i bankettsalen på Oslo rådhus for å feire Ruskens tidligere og fremtidige arbeid.

Flere fra Groruddalen var til stede – som gjennom årene har deltatt på blant annet SuperRusken. I tillegg deltok en rekke politikere og samarbeidspartnere til Rusken. Bobbysocks la sin comeback innom rådhuset denne kvelden og konferansier Erik Solbakken sørget for god stemning gjennom kvelden.

Les alt om Ruskens 40-årsfeiring i Akers Avis Groruddalens papriutgave på onsdag eller i vår eAvis som vil være tilgjengelig fra klokka 06.00 samme dag.

Siste nytt i Kultur

Deler 40-årsjubileet i to

Haugen skolekorps fyller rundt år:

Deler 40-årsjubileet i to

Haugen skolekorps har 40-årsjubileum i år. Det feiret de med konsert i Furuset kirke, men feiringen er ikke over.

Kontraktene er signert

«Nye» Tveten gård

Kontraktene signert

 • historie

I lang tid har Tveten gård vært under oppussing i regi av Kulturetaten. Nå er nye kontrakter signert med frivilligheten og bydelen om aktivitet på gården fremover.

17-åring med <BR>viktig stemme

17-åring med
viktig stemme

 • Ungdom

Tre Oslo-ungdommer er valgt til FN-sambandets ungdomspanel, og en av dem er Bani Singh (17) fra Hellerud.

 
– Det er dette som <BR>skaper lokalsamfunn

Kronprinsparet på turné i Bjerke bydel:

– Det er dette som
skaper lokalsamfunn

 • Kronprinsparet

Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit besøkte Bjerke bydel og fikk være med på flere av aktivitetene. Blant annet lærte kronprinsessen å sjonglere av Nysirkus på Veitvet og fikk møte over tusen aktive barn og unge på Isdammen.

Er det sommer, <BR>vår eller påske?

Er det sommer,
vår eller påske?

 • Sommer

Det er ikke lenge siden det snødde, men i helgen kom sommeren så å si over natta. Turen gikk til Steinbruvann for en liten stemningsrapport.

Folkefest med kronprinsparet

I dag blir det bålkos
med kronprinsparet

 • Kronprinsparet

På mandag kommer kronprinsparet til Bydel Bjerke. Det hele starter på Kulturhuset Veitvet før det ender opp med folkefest ved Isdammen på Årvoll.

 
Provokativ feminisme <BR>og nye briller

Provokativ feminisme
og nye briller

 • Pilen

Feminisme er et kontroversielt tema, og veldig mange som identifiserer seg som en feminist får mye tyn for det. For omtrent et år siden i dag fant jeg ut at jeg er feminist.

Teller ned til Stovnergalla

Teller ned til Stovnergalla

 • Stovner bydel

I morgen skal Stovner bydel dele ut sine frivilligpriser i fem kategorier. Randi Flaten er nominert til årets ildsjel - og er veldig spent.

Sterkt om overgrep

Foredrag på Vestli skole:

Sterkt om overgrep

 • Foredrag

Det var mange følelser og mye lærdom på Vestli skole da FAU hadde invitert Annett Berntsberg Eck. Hun fortalte sin historie og ga flere gode tips.

 
Tar barnas helse på alvor

Barnas kosthold og
bevegelse på alvor

 • Barn

Barnehagematen.no leverer varm og hjemmelaget mat som er spiseklar til barnehager, skoler og aktivitetsskoler. Nå har de ansatt en lokalkjent person i Groruddalen som skal passe på at alt går som det skal.

Kunst for vennskap

Kunst for vennskap

 • Barn

Gjennom prosjektet «Skup» har elevene på Furuset skole laget en forestilling om vennskap og kontraster.

Fremhever skolen <BR>med festival

Fremhever skolen
med festival

 • Festival

Kuben videregående skole gjentok fjorårets «Kubenfestival» med lokale artister og dansere. Festivalsjefen ser på det som en fin mulighet til å vise fram skolen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!