Samler butikksjefene
til julelunsj

Samler butikksjefene <BR>til julelunsj

TIL STEDE: Øystein Kielland, Akers Avis Groruddalen (f. v), Gunnar Bøyum, konsernsjef Aspelin Ramm og Morten Andresen, eier av Skeidar, var alle til stede da ALNA Senter åpnet. Senterdirektør Hans Georg Helberg (bakerst) synes det var hyggelig at de nå kunne treffes for første gang igjen etter 21 år i forbindelse med årets tradisjonelle julelunsj hvor alle senterets butikksjefer blir invitert.

Tradisjonen tro inviterte senterdirektør ved Alna senter, Hans Georg Helberg, samtlige butikksjefer ved senteret til hyggelig julelunsj. Han kunne samtidig slå fast at senteret er i en positiv utvikling.

Tekst:

Publisert:

– I dag har senteret vært drevet i 21 år uten ledige lokaler. Det er vi stolte av, sier Hans Georg Helberg.

Han synes det er spesielt hyggelig at tre personer som var til stede ved selve åpningen den gang, også var til stede ved årets julelunsj som fant sted på Hotel 33.

Et eventyr

– Øystein Kielland fra Akers Avis Groruddalen var med og dekket begivenheten for Groruddalen Lokal-TV, som lokalavisen hadde på det tidspunktet.

– Gunnar Bøyum som den gang var prosjektansvarlig for gjennomføring av etableringen av Alna Bransjesenter, som det het den gang, og eier Morten Andresen av møbelkjeden Skeidar, som med sin underskrift materialiserte planene. Det skulle bli starten på et eventyr som aldri tar slutt, smiler Helberg.

Videre i sin årstale for butikksjefene kunne han berette at de nå var i sitt tredje av «de neste syv gode årene», og tredje juledag rundt klokken 18.00 er det forventet at Alna senter passerer 2 milliarder i omsetning. Den første milliarden ble passert i år 2000.

Ferdig utbygget

2016 har vært et spesielt år. Senteret er nå ferdig utbygget i overskuelig fremtid. Det siste byggetrinnet var sammensmeltningen av to bygg som ga Biltema et større lager. Men Helberg kunne likevel legge fram sin langtidsplan som tar for seg den store parkeringsplassen midt på området.

Der kan det bli parkeringshus i flere etasjer nedover og butikker i to plan som binder sammen alle byggene. Videre blir det kulturhus med flere kinosaler, samt en roterende restaurant på toppen – med utsikt til Ferder. Dette kan imidlertid ikke gjennomføres før den kryssende T-banen er på plass, det vil si år 2050.

Les mer i Akers Avis Groruddalens papirutgave eller vår eAvis.

Siste nytt i Kultur

Lysere tider for loppemarkedet

For noen år siden endret Lindebergskolenes musikkorps strategi på loppemarkedene sine. Det har vist å lønne seg.

Lader opp med arbeidersanger

For 22. gang inviteres det til allsangkveld kvelden før dagen. I år er det leder Frode Jacobsen i Oslo Arbeiderparti som skal holde kveldens appell.

 
Dobbelt jubileum <BR>og nytt soloalbum

Finn Kalvik runder 70 og feirer sitt 50-årsjubileum som artist med albumet «Ingen vei hjem» – en vei som startet i Stjerneblokkene på Grorud!

Vinteren kom tilbake

Groruddalen våknet opp til full vinter på mandag.

Klar for missefinale

Yasmin Osee Aakre (27) er videre til finalen i Miss Norway andre året på rad. Nå er hun forberedt på å gi alt for å nå helt til topps.