Samler butikksjefene
til julelunsj

Samler butikksjefene <BR>til julelunsj

TIL STEDE: Øystein Kielland, Akers Avis Groruddalen (f. v), Gunnar Bøyum, konsernsjef Aspelin Ramm og Morten Andresen, eier av Skeidar, var alle til stede da ALNA Senter åpnet. Senterdirektør Hans Georg Helberg (bakerst) synes det var hyggelig at de nå kunne treffes for første gang igjen etter 21 år i forbindelse med årets tradisjonelle julelunsj hvor alle senterets butikksjefer blir invitert.

Tradisjonen tro inviterte senterdirektør ved Alna senter, Hans Georg Helberg, samtlige butikksjefer ved senteret til hyggelig julelunsj. Han kunne samtidig slå fast at senteret er i en positiv utvikling.

Skrevet av:

– I dag har senteret vært drevet i 21 år uten ledige lokaler. Det er vi stolte av, sier Hans Georg Helberg.

Han synes det er spesielt hyggelig at tre personer som var til stede ved selve åpningen den gang, også var til stede ved årets julelunsj som fant sted på Hotel 33.

Et eventyr

– Øystein Kielland fra Akers Avis Groruddalen var med og dekket begivenheten for Groruddalen Lokal-TV, som lokalavisen hadde på det tidspunktet.

– Gunnar Bøyum som den gang var prosjektansvarlig for gjennomføring av etableringen av Alna Bransjesenter, som det het den gang, og eier Morten Andresen av møbelkjeden Skeidar, som med sin underskrift materialiserte planene. Det skulle bli starten på et eventyr som aldri tar slutt, smiler Helberg.

Videre i sin årstale for butikksjefene kunne han berette at de nå var i sitt tredje av «de neste syv gode årene», og tredje juledag rundt klokken 18.00 er det forventet at Alna senter passerer 2 milliarder i omsetning. Den første milliarden ble passert i år 2000.

Ferdig utbygget

2016 har vært et spesielt år. Senteret er nå ferdig utbygget i overskuelig fremtid. Det siste byggetrinnet var sammensmeltningen av to bygg som ga Biltema et større lager. Men Helberg kunne likevel legge fram sin langtidsplan som tar for seg den store parkeringsplassen midt på området.

Der kan det bli parkeringshus i flere etasjer nedover og butikker i to plan som binder sammen alle byggene. Videre blir det kulturhus med flere kinosaler, samt en roterende restaurant på toppen – med utsikt til Ferder. Dette kan imidlertid ikke gjennomføres før den kryssende T-banen er på plass, det vil si år 2050.

Les mer i Akers Avis Groruddalens papirutgave eller vår eAvis.

Siste nytt i Kultur

Tar barnas helse på alvor

Tar barnas helse på alvor

Barnehagematen.no leverer varm og hjemmelaget mat som er spiseklar til barnehager, skoler og aktivitetsskoler. Nå har de ansatt en lokalkjent i Groruddalen som skal passe på at alt går som det skal.

Vil forebygge voldtekter

Vil forebygge voldtekter

Det var mange følelser og mye lærdom på Vestli skole da FAU hadde invitert Annett Berntsberg Eck. Hun fortalte sin historie og ga flere gode tips.

Styrker skolemiljøet <BR>gjennom kunst

Styrker skolemiljøet
gjennom kunst

Gjennom prosjektet «Skup« har elevene på Furuset skole laget en forestilling om vennskap og kontraster.

 
Fremhever skolen <BR>med festival

Fremhever skolen
med festival

  • Festival

Kuben videregående skole gjentok fjorårets «Kubenfestival» med lokale artister og dansere. Festivalsjefen ser på det som en fin mulighet til å vise fram skolen.

Stovnerkameratene

Stovnerkameratene

Jon Henry Martinsen fra Stovner Frisbeeklubb og Espen Myrbakken fra Rommen SK roser den positive utviklingen i Bydel Stovner. De har begge lang farstid i området, og er nå nominert til idrettsprisen.

Festivalprogrammet tar form

Lindebergfestivalen planlegges

Flere stjerner er
allerede på plakaten

  • Festival

Den folkekjære artisten Benedicte Adrian er blant dem.

 
Vinterlek for bedre språk

Vinteraktiviteter
for bedre språk

  • Barn

Vinteraktiviteter som skilek og aking hjelper elevene på Vestli skole med å få større språkforståelse og fremme den sosiale kommunikasjonsferdigheten.

Lærevillige Ellingsrud-elever <BR>besøkte begravelsesbyrået

Lærte om døden

  • Skole

Å snakke om døden er for mange et tabuemne, men ikke for elevene ved Ellingsrudåsen skole.

Pegah har fått platekontrakt

Pegah har fått platekontrakt

Forrige uke stod hun på scenen i Kulturhuset Veitvet, men fremover blir det nok mange fler sceneopptredener. Pegah Afifi (19) har nemlig sikret seg platekontrakt. Og første singel slippes 26 mai.

 
Stiller opp for Libanon igjen

Stiller opp for Libanon igjen

Innsamlingsaksjonen til Right To Play er like rundt hjørnet. Som de to tidligere årene stiller elevene på Bjerke videregående skole opp. I år gjør de som i fjor og samler inn penger til barn i Libanon.

De unge stemmers kraft

De unge stemmers kraft

  • Årets unge ildsjel

Bydel Stovner velger for første gang å hylle de unge stemmene fra Stovner med en egen pris. Og de kommer med en oppfordring til alle dalens ungdommer; at man ikke skal undervurdere seg selv.

De erfarne kandidatene

De erfarne kandidatene

  • Stovner bydel

Ivan Heggelund, Randi Flaten og Mohammed Hagi Khayre er alle tre nominert til årets ildsjel-pris. Kandidatene har blitt plukket ut for sitt brennende engasjement for barn og unge.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!