Samlet rundt Trygve Lie

Samlet rundt Trygve Lie

 

Elever fra Gran skole og Furuset skole samlet seg rundt statuen av Trygve Lie, for å markere FN-dagen med sang, taler og blomsternedleggelse.

Skrevet av:

- Vi har æren av å bo i bydelen hvor FNs første generalsekretær bodde, sa Rahman Chaudhry (11) i starten av talen sin.

Sjetteklassingen ved Furuset skole hadde fått oppdraget med å holde elevenes tale. En oppgave han klarte med glans, selv om det var en av de første talene han holdt og han innrømmet at han hadde vært litt nervøs på forhånd.

I talen snakket han om FN, men størst fokus la han på FNs barnefond UNICEF.

- UNICEF prioriterer oppgaver som vaksinere barn og sanitære forhold. I Norge har barna god næring, det er ikke lov å slå barn og vi får vaksiner, men det er ikke sånn i hele verden. Norske barn er kanskje de heldigste i verden, sa han før han kom med en klar oppfordring til elevene:

- La oss styrke FN og forbedre barnas situasjon i verden.

Oldebarna

Trygve Lies oldebarn, Christian Bratz og Jens Halvard Bratz, var også til stede på arrangementet ved statuen av deres oldefar.

De synes det var en flott opplevelse å få være med på feiringen av FN-dagen på Furuset.

- Det er spesielt å se at barn fra så mange forskjellige nasjonaliteter fungerer så godt sammen. Det er godt å se at det går an å leve sammen og at barna trives så godt, sier Christian Bratz.

Fyller plassen

Representanter fra Nordicgate (sentrets eier), bydelsadministrasjonen og bydelsutvalget var også tilstede under markeringen.

- Det er fint vi har denne markeringen og at barna holder tradisjonen ved like. Men jeg skulle ønske meg at noen flere hadde tatt turen hit, sier BU-leder Knut Røli (Ap).

Geir Normannseth i Nordicgate tror arrangementet kommer til å vokse for hvert år.

- Neste år fyller vi hele plassen. Dette er noe Furuset har og som ikke finnes andre steder. Jeg tror det er viktig at Furuset kan få eie denne dagen, sier han.

 

Siste nytt i Kultur

Adventsstemning i kirka

Adventsstemning i kirka

Sangkoret Vox klarte nok en gang å bringe fram den helt spesielle adventsstemningen de er så kjent for, da de holdt sin faste i Rødtvet kirke bare noen uker før selve julen.

Samler butikksjefene <BR>til julelunsj

Samler butikksjefene
til julelunsj

Tradisjonen tro inviterte senterdirektør ved Alna senter, Hans Georg Helberg, samtlige butikksjefer ved senteret til hyggelig julelunsj. Han kunne samtidig slå fast at senteret er i en positiv utvikling.

Iris (5) ga sin <BR>ønskeliste til nissen

Iris (5) ga sin
ønskeliste til nissen

Køen var lang foran julenissens «midlertidige kontor» da det ble arrangert «Jul på Veitvet». Ikke så rart, for nissefar tok imot ønskelister i forbindelse med jul.

 
Ønsker brukte klær <BR>til skoleballet

Ønsker brukte klær
til skoleballet

Avgangselevene ved Frydenberg ungdomsskole arrangerer byttedag førstkommende mandag i forbindelse med årets skoleball. Har du en ballkjole eller en dress du kanskje bare har brukt én gang som andre kan få glede av?

Juleshow på isen

Juleshow på isen

Tradisjonen tro vil Oslo Skøiteklubb (OSK) også i år innta isen i Furuset Forum med sitt fantastiske juleshow.

Øker lesegleden

Øker lesegleden

  • Skole

Linderud skole har i åtte år vært med på Arks barnebokpris. I løpet av høsten har elevene lest fem bøker, og sist uke samlet de seg i aulaen for å snakke om bøkene.

 
Krohg og damene

Krohg og damene

  • Kunst

Har du noengang lurt på hvem modellene til våre mest kjente kunstnere var? På Galleri Würths siste foredragskveld for året skal dette temaet belyses nærmere.

Hesteglad gjeng på <BR>Alna ridesenter

Hesteglad gjeng på
Alna ridesenter

  • Hest

Ridesentret har startet opp rundridning for eldre. Det er noe gjengen fra Økern dagsenter skal leve lenge på.

Allsang for 20. gang

Allsang for 20. gang

  • konsert

Det var god stemning og fullsatt sal i Romsås kirke da det tradisjonen tro ble arrangert «Allsang på toppen».

 
En annerledes julekonsert

En annerledes julekonsert

  • konsert

Salongen i Trosterudvillaen var fylt opp med forventningsfulle mennesker, da Sara Aimée Smiseth hadde tatt turen innom med sin «Julestemninger – en annerledes julekonsert».

Skapte nye minner

Skapte nye minner

  • jul

Det var ikke bare Jan Bøhler som hadde tatt turen til Rødtvet sykehjem, da det var klart for den årlige julegrantenningen.

Lansering i en pub

Lansering i en pub

  • Pilen

I forrige uke ble den lokale baren Rudolf på Vestli brukt til noe litt annet enn det den pleier å brukes til. Lise Forfang Grimnes valgte å bruke Rudolf for å lansere sin nye bok «Blodskraft».

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!