Samlet rundt Trygve Lie

Samlet rundt Trygve Lie

 

Elever fra Gran skole og Furuset skole samlet seg rundt statuen av Trygve Lie, for å markere FN-dagen med sang, taler og blomsternedleggelse.

Skrevet av:

- Vi har æren av å bo i bydelen hvor FNs første generalsekretær bodde, sa Rahman Chaudhry (11) i starten av talen sin.

Sjetteklassingen ved Furuset skole hadde fått oppdraget med å holde elevenes tale. En oppgave han klarte med glans, selv om det var en av de første talene han holdt og han innrømmet at han hadde vært litt nervøs på forhånd.

I talen snakket han om FN, men størst fokus la han på FNs barnefond UNICEF.

- UNICEF prioriterer oppgaver som vaksinere barn og sanitære forhold. I Norge har barna god næring, det er ikke lov å slå barn og vi får vaksiner, men det er ikke sånn i hele verden. Norske barn er kanskje de heldigste i verden, sa han før han kom med en klar oppfordring til elevene:

- La oss styrke FN og forbedre barnas situasjon i verden.

Oldebarna

Trygve Lies oldebarn, Christian Bratz og Jens Halvard Bratz, var også til stede på arrangementet ved statuen av deres oldefar.

De synes det var en flott opplevelse å få være med på feiringen av FN-dagen på Furuset.

- Det er spesielt å se at barn fra så mange forskjellige nasjonaliteter fungerer så godt sammen. Det er godt å se at det går an å leve sammen og at barna trives så godt, sier Christian Bratz.

Fyller plassen

Representanter fra Nordicgate (sentrets eier), bydelsadministrasjonen og bydelsutvalget var også tilstede under markeringen.

- Det er fint vi har denne markeringen og at barna holder tradisjonen ved like. Men jeg skulle ønske meg at noen flere hadde tatt turen hit, sier BU-leder Knut Røli (Ap).

Geir Normannseth i Nordicgate tror arrangementet kommer til å vokse for hvert år.

- Neste år fyller vi hele plassen. Dette er noe Furuset har og som ikke finnes andre steder. Jeg tror det er viktig at Furuset kan få eie denne dagen, sier han.

 

Siste nytt i Kultur

Veien til friheten

Veien til friheten

  • Kulturminner

Per Jostein Aarsand har gravd i historien for å finne Groruddalens røtter, og det arbeidet har nå kulminert i forestillingen «Carl Fredriksens transport», som forteller om flyktningetransporten gjennom dalen og over Gjelleråsen.

Klare for nytt suksessår

Furuset bibliotek og aktivitetssenter

Klare for nytt suksessår

  • Furuset

Selv om fjoråret gikk over all forventning, er Furuset bibliotek og aktivitetshus (FUBIAK) nå klare for et nytt år hvor de skal være enda modigere og samtidig fortsette å inkludere brukerne.

Nasjonens hukommelse ligger på Økern

Nasjonens hukommelse ligger på Økern

Samlingene til Naturhistorisk museum og Kulturhistorisk museum er nå samlet på Økern. Dermed befinner nasjonens hukommelse innen natur og kultur seg i Groruddalen. Men «ekte» dinosaurer finnes fremdeles ikke på Økern.

 
Selger frimerkehistorie<BR> på Ulven

Selger frimerkehistorie
på Ulven

  • Frimerker

I over ett år har Postens frimerketjeneste holdt hus i Persveien på Ulven. Der kan du få kjøpt det meste innen frimerker som er gitt ut i Norge siden 1855.

Stas med deltakelse <BR>i Norske Talenter

Stas med deltakelse
i Norske Talenter

Det var først etter at de hadde sett ett innlegg på nett at Surreal Crew fra Vestli IL bestemte seg for å bli med i konkurransen. Nå har de gått videre.

Står på for det sosiale på F21

Står på for det sosiale på F21

Mathilde Bergene Bratlie (18), Valencia Rodrigues (17) og Amanda Sandberg Fætten (15) fra elevrådet på Fyrstikkalleen skole, ser på de sosiale aktivitetene som en positiv ting med skolen.

 
Molly (6) lærte opp kronprinsen

Molly (6) lærte opp kronprinsen

  • Teglverket skole

Kronprins Haakon tok turen til Teglverket skole for å lære hvordan de jobber med læringsteknologi i skolehverdagen. På Teglverket har alle elever en ipad – og Molly fikk lære bort til selveste kronprinsen.

Leter etter flere frivillige

Leter etter flere frivillige

Alle aktivitetene og tilbudene Rødtvet seniorsenter har til sine brukere er ledet av frivillige. Det er de som er primus motor på sentret.

Høybråtens «Farmen»-kjendis

Høybråtens «Farmen»-kjendis

Selv om det er «Farmen kjendis» som ruller over tv-skjermen nå, har Groruddalen sin egen «Farmen»-kjendis. Sophie Therese Lindberg (25) fra Høybråten kom på andreplass i fjorårets sesong av «Farmen».

 
– Deler prisen med<BR> alle på sykehjemmet

– Deler prisen med
alle på sykehjemmet

  • Hverdagshelten 2016

Sykehjemsprest Ellen Kolb-Schiager er kåret til «Groruddalens hverdagshelt 2016». Hun deler prisen med frivillige og ansatte på sykehjemmet.

En logo for fremtiden

En logo for fremtiden

  • Bjerke vgs

Lars-André Barth fra medielinja på Bjerke videregående skole vant logokonkurransen til idrettsprosjektet «Den rosa sko» – et Bjerke-prosjekt for å rekruttere flere jenter til idrett i Groruddalen.

Valgets kval

Åpne dager på videregående skoler

Valgets kval

  • åpen dag

«Jeg er veldig redd for å ta feil valg. Tenk om jeg må gjøre alt på nytt igjen».

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!