Samlet rundt Trygve Lie

Samlet rundt Trygve Lie

 

Elever fra Gran skole og Furuset skole samlet seg rundt statuen av Trygve Lie, for å markere FN-dagen med sang, taler og blomsternedleggelse.

- Vi har æren av å bo i bydelen hvor FNs første generalsekretær bodde, sa Rahman Chaudhry (11) i starten av talen sin.

Sjetteklassingen ved Furuset skole hadde fått oppdraget med å holde elevenes tale. En oppgave han klarte med glans, selv om det var en av de første talene han holdt og han innrømmet at han hadde vært litt nervøs på forhånd.

I talen snakket han om FN, men størst fokus la han på FNs barnefond UNICEF.

- UNICEF prioriterer oppgaver som vaksinere barn og sanitære forhold. I Norge har barna god næring, det er ikke lov å slå barn og vi får vaksiner, men det er ikke sånn i hele verden. Norske barn er kanskje de heldigste i verden, sa han før han kom med en klar oppfordring til elevene:

- La oss styrke FN og forbedre barnas situasjon i verden.

Oldebarna

Trygve Lies oldebarn, Christian Bratz og Jens Halvard Bratz, var også til stede på arrangementet ved statuen av deres oldefar.

De synes det var en flott opplevelse å få være med på feiringen av FN-dagen på Furuset.

- Det er spesielt å se at barn fra så mange forskjellige nasjonaliteter fungerer så godt sammen. Det er godt å se at det går an å leve sammen og at barna trives så godt, sier Christian Bratz.

Fyller plassen

Representanter fra Nordicgate (sentrets eier), bydelsadministrasjonen og bydelsutvalget var også tilstede under markeringen.

- Det er fint vi har denne markeringen og at barna holder tradisjonen ved like. Men jeg skulle ønske meg at noen flere hadde tatt turen hit, sier BU-leder Knut Røli (Ap).

Geir Normannseth i Nordicgate tror arrangementet kommer til å vokse for hvert år.

- Neste år fyller vi hele plassen. Dette er noe Furuset har og som ikke finnes andre steder. Jeg tror det er viktig at Furuset kan få eie denne dagen, sier han.

 

Siste nytt i Kultur

Digg med DUGG på mandag

Stovner-ungdommens egen eplesaft er klar:

Digg med DUGG på mandag

  • DUGG

Sebastian, Ayoub og Thomas inviterer til lansering av epledrikken DUGG under FN-dagen på Stovner. Over 3000 epler er plukket og presset - og alle inntekter går til Redd Barna.

Avsluttet markeringen <BR>av Karl XII

Avsluttet markeringen
av Karl XII

Groruddalen historielag arrangerte tredje og siste del på 300-årsmarkeringen for Karl XIIs angrep på Norge med foredrag på Ellingsrud gård.

Rusken feiret 40 år <BR>med fest i rådhuset

Rusken feiret 40 år
med fest i rådhuset

Rusken så dagens lys for 40 år siden. Ordfører Marianne Borgen og ruskengeneral Jan Hauger er klare på at det bare er begynnelsen på noe som er kommet for å bli.

 
Sammen mot krig og konflikt

Sammen mot krig og konflikt

Søndag 24. oktober er årets TV-aksjon. Alle basene rundt omkring i Groruddalen håper så mange som mulig vil være med å gå med bøsse.

Indiske rytmer på Veitvet

Indiske rytmer på Veitvet

Gulvet på kulturhuset Veitvet ble ryddet og gjort klart til indisk dans i helgen.

Informerer elevene <BR>om TV-aksjonen

Informerer elevene
om TV-aksjonen

Leder Satha Sritharan for TV-aksjonen på Stovner og frivillig Samira Hashi tok turen til Stasjonsfjellet skole for å informere og rekruttere elevene.

 
Magisk lysvandring <BR>langs Alnaelva

Magisk lysvandring
langs Alnaelva

Mange møtte opp for å være med på årets lysvandring langs Alnaelva sist torsdag, og lyssettingen imponerte turgåerne.

Unge programledere

Unge programledere

Tre 12-åringer på Veitvet bruker fritiden til å lage radio- og videprogram på nett. Neste mål er å gjennomføre verdens lengste direktesendte webshow.

Jobber for demokratiet

Ambisiøse Drenusha (23)

Jobber for demokratiet

  • Ambisjoner

Drenusha Suka (23) fra Stovner har vært aktiv i Europeisk Ungdom i tre år. Nå har hun kommet igjennom nåløyet - og er valgt inn i hovedstyret på nasjonalt nivå.

 
Nykommere <BR>rett til topps

Sommerbildet 2016:

Nykommere
rett til topps

  • Sommerbildet 2016

Tradisjonen tro er finalistene alltid en god blanding av faste travere og friskt blod. Men onsdag kveld ble det skrevet historie: Aldri før har to debutanter tatt 1. og 2. plassen i samme fotofinale.

Kraftfull kveld med <BR>Michael Winger

Kraftfull kveld med
Michael Winger

Tirsdag 18. oktober er det «En kraftfull kveld» i Grorud samfunnshus. Fokuset er rettet mot åndeverden.

Trives på Rockefabrikken

Trives på Rockefabrikken

Ungdom i alderen 11 til 17 år har tilbrakt høstferien på Stovner Rockefabrikk. Gabriella (12) og Camilla (12) setter pris på å få muligheten til å drive med noe de liker.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!