Samlet rundt Trygve Lie

Samlet rundt Trygve Lie

 

Elever fra Gran skole og Furuset skole samlet seg rundt statuen av Trygve Lie, for å markere FN-dagen med sang, taler og blomsternedleggelse.

Tekst:

Publisert:

- Vi har æren av å bo i bydelen hvor FNs første generalsekretær bodde, sa Rahman Chaudhry (11) i starten av talen sin.

Sjetteklassingen ved Furuset skole hadde fått oppdraget med å holde elevenes tale. En oppgave han klarte med glans, selv om det var en av de første talene han holdt og han innrømmet at han hadde vært litt nervøs på forhånd.

I talen snakket han om FN, men størst fokus la han på FNs barnefond UNICEF.

- UNICEF prioriterer oppgaver som vaksinere barn og sanitære forhold. I Norge har barna god næring, det er ikke lov å slå barn og vi får vaksiner, men det er ikke sånn i hele verden. Norske barn er kanskje de heldigste i verden, sa han før han kom med en klar oppfordring til elevene:

- La oss styrke FN og forbedre barnas situasjon i verden.

Oldebarna

Trygve Lies oldebarn, Christian Bratz og Jens Halvard Bratz, var også til stede på arrangementet ved statuen av deres oldefar.

De synes det var en flott opplevelse å få være med på feiringen av FN-dagen på Furuset.

- Det er spesielt å se at barn fra så mange forskjellige nasjonaliteter fungerer så godt sammen. Det er godt å se at det går an å leve sammen og at barna trives så godt, sier Christian Bratz.

Fyller plassen

Representanter fra Nordicgate (sentrets eier), bydelsadministrasjonen og bydelsutvalget var også tilstede under markeringen.

- Det er fint vi har denne markeringen og at barna holder tradisjonen ved like. Men jeg skulle ønske meg at noen flere hadde tatt turen hit, sier BU-leder Knut Røli (Ap).

Geir Normannseth i Nordicgate tror arrangementet kommer til å vokse for hvert år.

- Neste år fyller vi hele plassen. Dette er noe Furuset har og som ikke finnes andre steder. Jeg tror det er viktig at Furuset kan få eie denne dagen, sier han.

 

Siste nytt i Kultur

Matte til lunsj med kunnskapsministeren

Elever på 4. trinn fra Lutvann skole regnet ut hvor mye mel og melk det skal være i scones. Og kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen fulgte nøye med.

Suksess med utemarkedet

Mester Grønn på Stovner senter har åpnet opp for utemarked de siste tre årene, noe som har ført til positive tilbakemeldinger og utvidelse.

 
Færre lekser og mindre regn

Det var mange kreative forslag som kom til ordfører Marianne Borgen (SV) da hun åpnet forslagskassen til Tigerstadsteateret inne på sitt kontor. Nå skal alt sorteres og presenteres for byrådet.

Åpner sommerkafé <BR>på Stovner

Gjengen fra Haugenstua skal sammen med diakonene i Høybråten, Fossum og Stovner menighet drive kafé utenfor Frivillighetssentralen i hele juli måned.

Føflekkreft 

Norge ligger i verdenstoppen når det gjelder forekomst av føflekkreft. Tirsdag 23. mai er det den internasjonale hudsjekkdagen Euromelanoma.