Samlet rundt Trygve Lie

Samlet rundt Trygve Lie

 

Elever fra Gran skole og Furuset skole samlet seg rundt statuen av Trygve Lie, for å markere FN-dagen med sang, taler og blomsternedleggelse.

Skrevet av:

- Vi har æren av å bo i bydelen hvor FNs første generalsekretær bodde, sa Rahman Chaudhry (11) i starten av talen sin.

Sjetteklassingen ved Furuset skole hadde fått oppdraget med å holde elevenes tale. En oppgave han klarte med glans, selv om det var en av de første talene han holdt og han innrømmet at han hadde vært litt nervøs på forhånd.

I talen snakket han om FN, men størst fokus la han på FNs barnefond UNICEF.

- UNICEF prioriterer oppgaver som vaksinere barn og sanitære forhold. I Norge har barna god næring, det er ikke lov å slå barn og vi får vaksiner, men det er ikke sånn i hele verden. Norske barn er kanskje de heldigste i verden, sa han før han kom med en klar oppfordring til elevene:

- La oss styrke FN og forbedre barnas situasjon i verden.

Oldebarna

Trygve Lies oldebarn, Christian Bratz og Jens Halvard Bratz, var også til stede på arrangementet ved statuen av deres oldefar.

De synes det var en flott opplevelse å få være med på feiringen av FN-dagen på Furuset.

- Det er spesielt å se at barn fra så mange forskjellige nasjonaliteter fungerer så godt sammen. Det er godt å se at det går an å leve sammen og at barna trives så godt, sier Christian Bratz.

Fyller plassen

Representanter fra Nordicgate (sentrets eier), bydelsadministrasjonen og bydelsutvalget var også tilstede under markeringen.

- Det er fint vi har denne markeringen og at barna holder tradisjonen ved like. Men jeg skulle ønske meg at noen flere hadde tatt turen hit, sier BU-leder Knut Røli (Ap).

Geir Normannseth i Nordicgate tror arrangementet kommer til å vokse for hvert år.

- Neste år fyller vi hele plassen. Dette er noe Furuset har og som ikke finnes andre steder. Jeg tror det er viktig at Furuset kan få eie denne dagen, sier han.

 

Siste nytt i Kultur

Stovner hyllet sine helter

Hyllet sine helter

 • Stovnergalla

Den første Stovnergallaen gikk av stabelen i helga. Da var blant andre ordføreren på plass på Rommen Scene - til stort show med god underholdning - for å hylle dem som yter det lille ekstra i hverdagen i bydelen.

Haugen skolekorps 40 år

40 år med korps

 • Skolekorps

Haugen skolekorps har 40-årsjubileum i år. Det feiret de med konsert i Furuset kirke, men feiringen er ikke over.

Kontraktene er signert

«Nye» Tveten gård

Kontraktene signert

 • historie

I lang tid har Tveten gård vært under oppussing i regi av Kulturetaten. Nå er nye kontrakter signert med frivilligheten og bydelen om aktivitet på gården fremover.

 
17-åring med <BR>viktig stemme

17-åring med
viktig stemme

 • Ungdom

Tre Oslo-ungdommer er valgt til FN-sambandets ungdomspanel, og en av dem er Bani Singh (17) fra Hellerud.

– Det er dette som <BR>skaper lokalsamfunn

Kronprinsparet på turné i Bjerke bydel:

– Det er dette som
skaper lokalsamfunn

 • Kronprinsparet

Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit besøkte Bjerke bydel og fikk være med på flere av aktivitetene. Blant annet lærte kronprinsessen å sjonglere av Nysirkus på Veitvet og fikk møte over tusen aktive barn og unge på Isdammen.

Er det sommer, <BR>vår eller påske?

Er det sommer,
vår eller påske?

 • Sommer

Det er ikke lenge siden det snødde, men i helgen kom sommeren så å si over natta. Turen gikk til Steinbruvann for en liten stemningsrapport.

 
Folkefest med kronprinsparet

I dag blir det bålkos
med kronprinsparet

 • Kronprinsparet

På mandag kommer kronprinsparet til Bydel Bjerke. Det hele starter på Kulturhuset Veitvet før det ender opp med folkefest ved Isdammen på Årvoll.

Provokativ feminisme <BR>og nye briller

Provokativ feminisme
og nye briller

 • Pilen

Feminisme er et kontroversielt tema, og veldig mange som identifiserer seg som en feminist får mye tyn for det. For omtrent et år siden i dag fant jeg ut at jeg er feminist.

Teller ned til Stovnergalla

Teller ned til Stovnergalla

 • Stovner bydel

I morgen skal Stovner bydel dele ut sine frivilligpriser i fem kategorier. Randi Flaten er nominert til årets ildsjel - og er veldig spent.

 
Sterkt om overgrep

Foredrag på Vestli skole:

Sterkt om overgrep

 • Foredrag

Det var mange følelser og mye lærdom på Vestli skole da FAU hadde invitert Annett Berntsberg Eck. Hun fortalte sin historie og ga flere gode tips.

Tar barnas helse på alvor

Barnas kosthold og
bevegelse på alvor

 • Barn

Barnehagematen.no leverer varm og hjemmelaget mat som er spiseklar til barnehager, skoler og aktivitetsskoler. Nå har de ansatt en lokalkjent person i Groruddalen som skal passe på at alt går som det skal.

Kunst for vennskap

Kunst for vennskap

 • Barn

Gjennom prosjektet «Skup» har elevene på Furuset skole laget en forestilling om vennskap og kontraster.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!