Sammen for Skjønnhaug

Sammen for Skjønnhaug

LAGER MUSIKKVIDEO: I tillegg til å gjøre mange morsomme ting, setter Ole (12), Halyn (11), Sebastian (11), Zagal (11) og Angelina (11) pris på å bli kjent med de andre elevene på skolen.

Skjønnhaug skole har de to siste ukene hatt en holdningskampanje, kalt «Sammen for Skjønnhaug». Målet er å skape bedre samhold mellom elevene.

Skrevet av:

I løpet av kampanjen har alle lærerne vært ute i friminuttene og stått for aktiviteter. I tillegg har elevene hatt ting som vaffeldag og sosiale lekser. Ole (12), Halyn (11), Sebastian (11), Zagal (11) og Angelina (11) på 6. trinn har sammen med resten av klassen laget en musikkvideo.

Musikkvideoen heter «Ppap 6A». Vi fikk ideen etter en sang vi liker veldig godt, og har brukt epler, annans og penner som rekvisitter. Det har vært veldig gøy, selv om det har tatt litt tid, sier Sebastian.

I tillegg til å være morsomt, ser de på holdningskampanjen som veldig viktig.

Skaper vennskap

– Nå har jeg seks førsteklassinger som henger på meg i hvert friminutt, ler han.

– Vi blir kjent på tvers av trinn og jeg snakker med andre som jeg ikke kjente fra før. Jeg synes det er kult at lærerne er ute og leker med oss. Det er alltid noe som skjer ute i friminuttene nå, legger Angelina til.

Før kampanjen føler de at det var litt dårlige holdninger, men det har endret seg nå.

– Sånne holdninger ødelegger for mange og det blir dårlig stemning. Nå er alle venner og da får man mer lyst til å være på skolen, smiler Zagal.

Ønsket endring

Ideen til holdningskampanjen kom av at lærerne la merke til dårlige holdninger mellom elevene. Derfor satte de seg ned for å finne ut hva de kunne gjøre.

– Første ideen som kom opp var at alle lærerne skulle være ute i friminuttene. Til vanlig er det fem lærere ute, mens nå har det vært 18 lærere og åtte assistenter, sier rektor Bente Blaker på Skjønnhaug skole.

– Deretter kom ideen om vaffeldag og sosiale lekser. Aktivitetene elevene har vært med på er alt fra et felles kunstprosjekt til skoleavis og kanonballturnering, sier hun.

Les mer i Akers Avis Groruddalens papirutgave eller vår eAvis.

Siste nytt i Kultur

Tar barnas helse på alvor

Barnas kosthold og
bevegelse tas på alvor

  • Barn

Barnehagematen.no leverer varm og hjemmelaget mat som er spiseklar til barnehager, skoler og aktivitetsskoler. Nå har de ansatt en lokalkjent person i Groruddalen som skal passe på at alt går som det skal.

Vil forebygge voldtekter

Vil forebygge voldtekter

Det var mange følelser og mye lærdom på Vestli skole da FAU hadde invitert Annett Berntsberg Eck. Hun fortalte sin historie og ga flere gode tips.

Styrker skolemiljøet <BR>gjennom kunst

Styrker skolemiljøet
gjennom kunst

Gjennom prosjektet «Skup« har elevene på Furuset skole laget en forestilling om vennskap og kontraster.

 
Fremhever skolen <BR>med festival

Fremhever skolen
med festival

  • Festival

Kuben videregående skole gjentok fjorårets «Kubenfestival» med lokale artister og dansere. Festivalsjefen ser på det som en fin mulighet til å vise fram skolen.

Stovnerkameratene

Stovnerkameratene

Jon Henry Martinsen fra Stovner Frisbeeklubb og Espen Myrbakken fra Rommen SK roser den positive utviklingen i Bydel Stovner. De har begge lang farstid i området, og er nå nominert til idrettsprisen.

Festivalprogrammet tar form

Lindebergfestivalen planlegges

Flere stjerner er
allerede på plakaten

  • Festival

Den folkekjære artisten Benedicte Adrian er blant dem.

 
Vinterlek for bedre språk

Vinteraktiviteter
for bedre språk

  • Barn

Vinteraktiviteter som skilek og aking hjelper elevene på Vestli skole med å få større språkforståelse og fremme den sosiale kommunikasjonsferdigheten.

Lærevillige Ellingsrud-elever <BR>besøkte begravelsesbyrået

Lærte om døden

  • Skole

Å snakke om døden er for mange et tabuemne, men ikke for elevene ved Ellingsrudåsen skole.

Pegah har fått platekontrakt

Pegah har fått platekontrakt

Forrige uke stod hun på scenen i Kulturhuset Veitvet, men fremover blir det nok mange fler sceneopptredener. Pegah Afifi (19) har nemlig sikret seg platekontrakt. Og første singel slippes 26 mai.

 
Stiller opp for Libanon igjen

Stiller opp for Libanon igjen

Innsamlingsaksjonen til Right To Play er like rundt hjørnet. Som de to tidligere årene stiller elevene på Bjerke videregående skole opp. I år gjør de som i fjor og samler inn penger til barn i Libanon.

De unge stemmers kraft

De unge stemmers kraft

  • Årets unge ildsjel

Bydel Stovner velger for første gang å hylle de unge stemmene fra Stovner med en egen pris. Og de kommer med en oppfordring til alle dalens ungdommer; at man ikke skal undervurdere seg selv.

De erfarne kandidatene

De erfarne kandidatene

  • Stovner bydel

Ivan Heggelund, Randi Flaten og Mohammed Hagi Khayre er alle tre nominert til årets ildsjel-pris. Kandidatene har blitt plukket ut for sitt brennende engasjement for barn og unge.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!