Sammen for Skjønnhaug

Sammen for Skjønnhaug

LAGER MUSIKKVIDEO: I tillegg til å gjøre mange morsomme ting, setter Ole (12), Halyn (11), Sebastian (11), Zagal (11) og Angelina (11) pris på å bli kjent med de andre elevene på skolen.

Skjønnhaug skole har de to siste ukene hatt en holdningskampanje, kalt «Sammen for Skjønnhaug». Målet er å skape bedre samhold mellom elevene.

Tekst:

Publisert:

I løpet av kampanjen har alle lærerne vært ute i friminuttene og stått for aktiviteter. I tillegg har elevene hatt ting som vaffeldag og sosiale lekser. Ole (12), Halyn (11), Sebastian (11), Zagal (11) og Angelina (11) på 6. trinn har sammen med resten av klassen laget en musikkvideo.

Musikkvideoen heter «Ppap 6A». Vi fikk ideen etter en sang vi liker veldig godt, og har brukt epler, annans og penner som rekvisitter. Det har vært veldig gøy, selv om det har tatt litt tid, sier Sebastian.

I tillegg til å være morsomt, ser de på holdningskampanjen som veldig viktig.

Skaper vennskap

– Nå har jeg seks førsteklassinger som henger på meg i hvert friminutt, ler han.

– Vi blir kjent på tvers av trinn og jeg snakker med andre som jeg ikke kjente fra før. Jeg synes det er kult at lærerne er ute og leker med oss. Det er alltid noe som skjer ute i friminuttene nå, legger Angelina til.

Før kampanjen føler de at det var litt dårlige holdninger, men det har endret seg nå.

– Sånne holdninger ødelegger for mange og det blir dårlig stemning. Nå er alle venner og da får man mer lyst til å være på skolen, smiler Zagal.

Ønsket endring

Ideen til holdningskampanjen kom av at lærerne la merke til dårlige holdninger mellom elevene. Derfor satte de seg ned for å finne ut hva de kunne gjøre.

– Første ideen som kom opp var at alle lærerne skulle være ute i friminuttene. Til vanlig er det fem lærere ute, mens nå har det vært 18 lærere og åtte assistenter, sier rektor Bente Blaker på Skjønnhaug skole.

– Deretter kom ideen om vaffeldag og sosiale lekser. Aktivitetene elevene har vært med på er alt fra et felles kunstprosjekt til skoleavis og kanonballturnering, sier hun.

Les mer i Akers Avis Groruddalens papirutgave eller vår eAvis.

Siste nytt i Kultur

Lysere tider for loppemarkedet

For noen år siden endret Lindebergskolenes musikkorps strategi på loppemarkedene sine. Det har vist å lønne seg.

Lader opp med arbeidersanger

For 22. gang inviteres det til allsangkveld kvelden før dagen. I år er det leder Frode Jacobsen i Oslo Arbeiderparti som skal holde kveldens appell.

 
Dobbelt jubileum <BR>og nytt soloalbum

Finn Kalvik runder 70 og feirer sitt 50-årsjubileum som artist med albumet «Ingen vei hjem» – en vei som startet i Stjerneblokkene på Grorud!

Vinteren kom tilbake

Groruddalen våknet opp til full vinter på mandag.

Klar for missefinale

Yasmin Osee Aakre (27) er videre til finalen i Miss Norway andre året på rad. Nå er hun forberedt på å gi alt for å nå helt til topps.