Generalprøve før den store dagen:

- Sammen for Skjønnhaug

- Sammen for Skjønnhaug

KLARE FOR FEST: Fanebærerne og taleholderne fra Skjønnhaug skole er skikkelig klare for 17. mai. F.v.: Sana, Thomas, Aleksander, Hamdi, Eldina og Anete.

Området fra Skjønnhaug skole til Lindeberg var fylt opp med flagg, sang og korpsmusikk mandag morgen. Da var det nemlig den tradisjonsrike generalprøven før 17. mai.

Tekst:

Publisert:

Se bildet større

HIPP HURRA - PÅ FORSKUDD: Skjønnhaug skole dro med seg Lutvann og Lindeberg på en liten generalprøve før barnetoget på 17. mai. Her tilbake i skolegården, og hele skolen har nå funnet frem til heiarop og 17. mai-stemning!

Tradisjonen tro samlet elevene fra Skjønnhaug, Lutvann og Lindeberg skole seg til «generalprøvetog» i forkant av den store dagen. Flaggborg, faner, korpsmusikk og generell feststemning snirklet seg gjennom nærområdet.

- Vi tenker det er litt viktig å skape 17. mai-stemning for de som ikke skal gå i tog på selve dagen, forklarer Karianne Tømte, lærer ved Skjønnhaug skole.

- Også er tanken å skape litt ytterligere fellesskap mellom skolene, så man kjenner hverandre bitte litt bedre.

Treskolerstoget hadde en innlagt pause utenfor Lindeberg Omsorgssenter, slik man gjør hvert eneste år. Akkurat nå er senteret under rehabilitering, men barna vinket likevel pliktoppfyllende og hoiet litt ekstra på plassen utenfor.

Tradisjon er tradisjon. Snart er rommene fylt opp igjen, og da liker vi å kunne gi de eldre en litt spesiell dag. Da må man hoie og juble litt ekstra, smiler Karianne Tømte.

- Viktigst å ha det moro

Etter å ha fullført sveipen gjennom nabolaget, trasket hver skole til sitt. På Skjønnhaug skole grep vi derfor muligheten til å lodde stemninga før nasjonaldagen.

- Vi gleder oss masse, for det aller viktigste på 17. mai er å ha det moro, sier Anete Slisane og Hamdi Ayoub fra elevrådet.

De har fått i oppdrag å holde skolens tale på den store dagen, og gjøv løs på oppgaven fra første stund.

- Vi har skrevet talen selv, med bitte litt hjelp fra en av lærerne. Nå må vi bare rekke å øve den inn skikkelig. Det er jo et ærefullt oppdrag vi har fått.

- Hva er tipsene deres til andre som skal holde taler rundt omkring i Groruddalen?

- Hold hodet kaldt og ikke la dere stresse.

Les hele saken i vår eAvis og papirutgave. Følg med i avisen på fredag for mer 17. mai-stoff.

Nøkkelord

Siste nytt i Kultur

– Flott at så mange stiller opp

Rektor Katrine Sølvberg på Nordtvet skole startet feiringen med noen velvalgte ord før hun tok med seg resten av gjengen ned til sentrum.

17. mai 2017 i Oslo sentrum 

Ammerud skole fikk gå som nummer fire i barnetoget i sentrum i år fordi skolen fyller 50 år. Bydelsdirektør Øystein Eriksen Søreide ble med på den regnfulle turen forbi slottet.

 
Holdt tale sammen

Elevrådsleder Maria Halmø Jahr (15) på Veitvet skole tok med seg venninnen Karen Kate Tejano (16) opp på scenen for å holde tale.

Tradisjonsrik feiring på Grorud

Grorud skole kan se tilbake på en lang og tradisjonsrik feiring av nasjonaldagen. Musikk, lokalt barnetog og masse aktiviteter - men også en dag for å hedre de som gjorde at vi fortsatt kan feire dagen.

Natteravn på gamle tomter

Da FAU på Veitvet skole spurte ordfører Marianne Borgen om hun ville gå natteravn med dem, fikk de umiddelbart ja i svar. Det endte med en tre timers vandring med en ordfører på hjemmebane.