ANNONSE

Generalprøve før den store dagen:

- Sammen for Skjønnhaug

- Sammen for Skjønnhaug

KLARE FOR FEST: Fanebærerne og taleholderne fra Skjønnhaug skole er skikkelig klare for 17. mai. F.v.: Sana, Thomas, Aleksander, Hamdi, Eldina og Anete.

Området fra Skjønnhaug skole til Lindeberg var fylt opp med flagg, sang og korpsmusikk mandag morgen. Da var det nemlig den tradisjonsrike generalprøven før 17. mai.

Tekst:

Publisert:

Se bildet større

HIPP HURRA - PÅ FORSKUDD: Skjønnhaug skole dro med seg Lutvann og Lindeberg på en liten generalprøve før barnetoget på 17. mai. Her tilbake i skolegården, og hele skolen har nå funnet frem til heiarop og 17. mai-stemning!

Tradisjonen tro samlet elevene fra Skjønnhaug, Lutvann og Lindeberg skole seg til «generalprøvetog» i forkant av den store dagen. Flaggborg, faner, korpsmusikk og generell feststemning snirklet seg gjennom nærområdet.

- Vi tenker det er litt viktig å skape 17. mai-stemning for de som ikke skal gå i tog på selve dagen, forklarer Karianne Tømte, lærer ved Skjønnhaug skole.

- Også er tanken å skape litt ytterligere fellesskap mellom skolene, så man kjenner hverandre bitte litt bedre.

Treskolerstoget hadde en innlagt pause utenfor Lindeberg Omsorgssenter, slik man gjør hvert eneste år. Akkurat nå er senteret under rehabilitering, men barna vinket likevel pliktoppfyllende og hoiet litt ekstra på plassen utenfor.

Tradisjon er tradisjon. Snart er rommene fylt opp igjen, og da liker vi å kunne gi de eldre en litt spesiell dag. Da må man hoie og juble litt ekstra, smiler Karianne Tømte.

- Viktigst å ha det moro

Etter å ha fullført sveipen gjennom nabolaget, trasket hver skole til sitt. På Skjønnhaug skole grep vi derfor muligheten til å lodde stemninga før nasjonaldagen.

- Vi gleder oss masse, for det aller viktigste på 17. mai er å ha det moro, sier Anete Slisane og Hamdi Ayoub fra elevrådet.

De har fått i oppdrag å holde skolens tale på den store dagen, og gjøv løs på oppgaven fra første stund.

- Vi har skrevet talen selv, med bitte litt hjelp fra en av lærerne. Nå må vi bare rekke å øve den inn skikkelig. Det er jo et ærefullt oppdrag vi har fått.

- Hva er tipsene deres til andre som skal holde taler rundt omkring i Groruddalen?

- Hold hodet kaldt og ikke la dere stresse.

Les hele saken i vår eAvis og papirutgave. Følg med i avisen på fredag for mer 17. mai-stoff.

Nøkkelord

Siste nytt i Kultur

Tyvstartet med kunstutstilling

Elias (12), Selma (11) og Mathumintha (11) tegnet seg til seier da senterleder ga 6. trinn på Linderud skole i oppgave å tegne sentret om 50 år.

ANNONSE
Misbah går ut med 20 seksere

Furuset-jenta Misbah Kiran Mahmood (18) kan ta en velfortjent sommerferie. Hun avslutter tre år på Fyrstikkalleen skole med et mildt sagt solid vitnemål.

 
Saueslipp på sykehjemmet

For tredje året på rad fylles nå innhegningen på Rødtvet sykehjem opp med sauer og høner, til stor begeistring for både beboere og ansatte.

Skamløs motivasjon

Stemningen var god i hallen ved Apalløkka skole da tidligere elev og Skam-skuespiller Ina Svenningdal hadde tatt turen.

Bydelen hyllet de ansatte

Bydel Alna gjorde stas på sine ansatte som har jobbet i Oslo kommune i 25 og 40 år med en jubileumsmarkering.

 
ANNONSE