Sammen om en bedre skole

Sammen om en bedre skole

LEK OG MORO: Zainab (11, t.v.), Narin (9), Sara (11), Isha (10) og Hani (9) fra Gran skole koste seg på samling. FOTO: Martine Myhre

Ved skolestart høsten 2017 skal Gran og Haugen skole slås sammen. I forbindelse med dette arrangerte FAU-Gran og FAU-Haugen en samling fylt med aktiviteter og god mat for både elever og foreldre ved de to skolene.

Med aktiviteter som tautrekking, hoppeslott og aking er det stort oppmøte ved Verdensparken på Furuset. Sara (11) og Zainab (11) er begge elever på Gran skole og er veldig fornøyde med dagens samling.

­– Vi har nå mulighet til å bli kjent med elevene på Haugen skole. Vi leker sammen og spiser pinnebrød, sier Sara.

Det er bra oppmøte med god blanding av foreldre og barn, hvor foreldrene står for mat fra hele verden og barna som leker rundt.

Det er gøy å smake mat fra andre land samtidig som vi kan leke med de som skal bli våre nye klassekamerater. Det er veldig hyggelig, forteller Sara.

– For å bli kjent med de andre er det viktig å snakke sammen slik at vi kan samarbeide på den nye skolen, tilføyer Zainab.

Bedre kjennskap

Etter at utdannelsesetaten vedtok at de to skolene skal slås sammen, ville FAU fra både Gran og Haugen arrangere en samling gjennom lek og aktiviteter for å bedre kjennskap og kontakt mellom elevenes foreldre og elevene selv.

Vi var redd det skulle bli utfordringer med sammenslåingen da barna og foreldrene deres ikke kjenner til den andre skolen. Derfor planla vi en dag med mye kos for å gjøre noe med dette, forteller Mithat Dogan, FAU-leder ved Gran skole.

Dogan tok kontakt med Shahid Dar som leder FAU ved Haugen skole, han ville gjerne være med på samlingen.

– Vi håpet på litt bedre vær og mer snø, men vi har gjort det beste ut av situasjonen. Det ble kanskje ikke så mye aking, men vi har jo hoppeslott, sier Dar.

Les mer i Akers Avis Groruddalens papirutgave eller vår eAvis.

Siste nytt i Kultur

– Forandrer ikke på <BR>noe som fungerer

I januar i år fikk Radisson-hotellet på Alna ny direktør. For Lars Kristian Amundsen er planen å fortsette det gode arbeidet som har blitt gjort før han.

Feiret med pilegrimskake

Det er nå 20 år siden den vestlige pilegrimsleden ble offisielt godkjent – men også 20 år siden jobben med den østlige startet.

 
Matte til lunsj med kunnskapsministeren

Elever på 4. trinn fra Lutvann skole regnet ut hvor mye mel og melk det skal være i scones. Og kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen fulgte nøye med.

Suksess med utemarkedet

Mester Grønn på Stovner senter har åpnet opp for utemarked de siste tre årene, noe som har ført til positive tilbakemeldinger og utvidelse.

Færre lekser og mindre regn

Det var mange kreative forslag som kom til ordfører Marianne Borgen (SV) da hun åpnet forslagskassen til Tigerstadsteateret inne på sitt kontor. Nå skal alt sorteres og presenteres for byrådet.