Sammen om en bedre skole

Sammen om en bedre skole

LEK OG MORO: Zainab (11, t.v.), Narin (9), Sara (11), Isha (10) og Hani (9) fra Gran skole koste seg på samling. Foto: Martine Myhre

Ved skolestart høsten 2017 skal Gran og Haugen skole slås sammen. I forbindelse med dette arrangerte FAU-Gran og FAU-Haugen en samling fylt med aktiviteter og god mat for både elever og foreldre ved de to skolene.

Med aktiviteter som tautrekking, hoppeslott og aking er det stort oppmøte ved Verdensparken på Furuset. Sara (11) og Zainab (11) er begge elever på Gran skole og er veldig fornøyde med dagens samling.

­– Vi har nå mulighet til å bli kjent med elevene på Haugen skole. Vi leker sammen og spiser pinnebrød, sier Sara.

Det er bra oppmøte med god blanding av foreldre og barn, hvor foreldrene står for mat fra hele verden og barna som leker rundt.

Det er gøy å smake mat fra andre land samtidig som vi kan leke med de som skal bli våre nye klassekamerater. Det er veldig hyggelig, forteller Sara.

– For å bli kjent med de andre er det viktig å snakke sammen slik at vi kan samarbeide på den nye skolen, tilføyer Zainab.

Bedre kjennskap

Etter at utdannelsesetaten vedtok at de to skolene skal slås sammen, ville FAU fra både Gran og Haugen arrangere en samling gjennom lek og aktiviteter for å bedre kjennskap og kontakt mellom elevenes foreldre og elevene selv.

Vi var redd det skulle bli utfordringer med sammenslåingen da barna og foreldrene deres ikke kjenner til den andre skolen. Derfor planla vi en dag med mye kos for å gjøre noe med dette, forteller Mithat Dogan, FAU-leder ved Gran skole.

Dogan tok kontakt med Shahid Dar som leder FAU ved Haugen skole, han ville gjerne være med på samlingen.

– Vi håpet på litt bedre vær og mer snø, men vi har gjort det beste ut av situasjonen. Det ble kanskje ikke så mye aking, men vi har jo hoppeslott, sier Dar.

Les mer i Akers Avis Groruddalens papirutgave eller vår eAvis.

Siste nytt i Kultur

Deler 40-årsjubileet i to

Haugen skolekorps fyller rundt år:

Deler 40-årsjubileet i to

Haugen skolekorps har 40-årsjubileum i år. Det feiret de med konsert i Furuset kirke, men feiringen er ikke over.

Kontraktene er signert

«Nye» Tveten gård

Kontraktene signert

 • historie

I lang tid har Tveten gård vært under oppussing i regi av Kulturetaten. Nå er nye kontrakter signert med frivilligheten og bydelen om aktivitet på gården fremover.

17-åring med <BR>viktig stemme

17-åring med
viktig stemme

 • Ungdom

Tre Oslo-ungdommer er valgt til FN-sambandets ungdomspanel, og en av dem er Bani Singh (17) fra Hellerud.

 
– Det er dette som <BR>skaper lokalsamfunn

Kronprinsparet på turné i Bjerke bydel:

– Det er dette som
skaper lokalsamfunn

 • Kronprinsparet

Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit besøkte Bjerke bydel og fikk være med på flere av aktivitetene. Blant annet lærte kronprinsessen å sjonglere av Nysirkus på Veitvet og fikk møte over tusen aktive barn og unge på Isdammen.

Er det sommer, <BR>vår eller påske?

Er det sommer,
vår eller påske?

 • Sommer

Det er ikke lenge siden det snødde, men i helgen kom sommeren så å si over natta. Turen gikk til Steinbruvann for en liten stemningsrapport.

Folkefest med kronprinsparet

I dag blir det bålkos
med kronprinsparet

 • Kronprinsparet

På mandag kommer kronprinsparet til Bydel Bjerke. Det hele starter på Kulturhuset Veitvet før det ender opp med folkefest ved Isdammen på Årvoll.

 
Provokativ feminisme <BR>og nye briller

Provokativ feminisme
og nye briller

 • Pilen

Feminisme er et kontroversielt tema, og veldig mange som identifiserer seg som en feminist får mye tyn for det. For omtrent et år siden i dag fant jeg ut at jeg er feminist.

Teller ned til Stovnergalla

Teller ned til Stovnergalla

 • Stovner bydel

I morgen skal Stovner bydel dele ut sine frivilligpriser i fem kategorier. Randi Flaten er nominert til årets ildsjel - og er veldig spent.

Sterkt om overgrep

Foredrag på Vestli skole:

Sterkt om overgrep

 • Foredrag

Det var mange følelser og mye lærdom på Vestli skole da FAU hadde invitert Annett Berntsberg Eck. Hun fortalte sin historie og ga flere gode tips.

 
Tar barnas helse på alvor

Barnas kosthold og
bevegelse på alvor

 • Barn

Barnehagematen.no leverer varm og hjemmelaget mat som er spiseklar til barnehager, skoler og aktivitetsskoler. Nå har de ansatt en lokalkjent person i Groruddalen som skal passe på at alt går som det skal.

Kunst for vennskap

Kunst for vennskap

 • Barn

Gjennom prosjektet «Skup» har elevene på Furuset skole laget en forestilling om vennskap og kontraster.

Fremhever skolen <BR>med festival

Fremhever skolen
med festival

 • Festival

Kuben videregående skole gjentok fjorårets «Kubenfestival» med lokale artister og dansere. Festivalsjefen ser på det som en fin mulighet til å vise fram skolen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!