«Scrooge» på Årvoll

«Scrooge» på Årvoll

JULEFORESTILLING: Barna som er med i Akerselva kultur- og teaterlag har brukt sine egne ideer til å utvikle sin versjon av forestillingen «Scrooge». Bilde er fra en tidligere forestilling.

Barna i Akerselva kultur- og teaterlag fremfører teaterstykket «Scrooge» for andre gang på Årvoll gård.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
06.12.2016 kl 21:41

De fremfører teaterforestillingen «Scrooge» i kultursalen på Årvoll gård onsdag 7. og torsdag 8. desember. Oppsettingen er basert på den kjente juleforestillingen «A Christmas Carol» skrevet av Charles Dickens.

Barneteatergruppa har skrevet sin egen versjon med en kvinnelig variant av gjerrigknarken og gledesdreperen «Scrooge».

Vi satser på å gjøre dette til en tradisjon på Årvoll gård. Det er teaterstykker som dette vi ønsker å spille, sier produksjonsansvarlig Fred Hammer i Akerselva kultur og teaterlag.

Barna bestemmer selv

Det er barnas egne ideer som blir brukt. Barna har vært med på å utvikle stykke selv og påvirke regien.

– På den måten blir det gjort på barnas prinsipper. Det er rett og slett barn som setter opp stykker for barn, sier han.

– De har ikke de samme sperrene som oss voksne, samtidig blir de mer kreative enn oss. Likevel må vi ha med voksne for å holde litt styring, sier Hammer.

Det er en familievennlig forestilling fremført av 14 barn som hovedsakelig er fra Groruddalen.

– Barna har også vært med på å bestemme hvem som får hvilke roller. De får prøve seg på mye av det som er i teatret. Ved å la de være med i hele prosessen får vi ut mye glede, samtidig som det ligger mye læring i det, smiler han.

Siste nytt i Kultur

Vinteren slo tilbake

Groruddalen våknet opp til full vinter på mandag.

Klar for missefinale

Yasmin Osee Aakre (27) er videre til finalen i Miss Norway andre året på rad. Nå er hun forberedt på å gi alt for å nå helt til topps.

 
Pusser opp kjøkkenet

Nestemann ut som får tildelt IKEA nabofond er Furuset Fotball IF og deres møteplass på Furuset stadion. I ni år har de søkt om midler til oppussing av oppholdsrommet sitt. Nå skal drømmen gå i oppfyllelse.

Har eldres <BR>helse i fokus

Rødtvet seniorsenter er opptatt av livskvalitet, hvor ernæring og sosiale relasjoner er viktige punkter. Nå skal sentrets frivillige og brukere få servert mat og foredrag som et hjelpemiddel på veien.

Furusetspeiderne <BR>lager dragefestival

Det blir drager og gratis bøker når Furusetspeiderne kommer til Furuset kirke.