«Scrooge» på Årvoll

«Scrooge» på Årvoll

JULEFORESTILLING: Barna som er med i Akerselva kultur- og teaterlag har brukt sine egne ideer til å utvikle sin versjon av forestillingen «Scrooge». Bilde er fra en tidligere forestilling.

Barna i Akerselva kultur- og teaterlag fremfører teaterstykket «Scrooge» for andre gang på Årvoll gård.

Skrevet av:

Oppdatert:
06.12.2016 kl 21:41

De fremfører teaterforestillingen «Scrooge» i kultursalen på Årvoll gård onsdag 7. og torsdag 8. desember. Oppsettingen er basert på den kjente juleforestillingen «A Christmas Carol» skrevet av Charles Dickens.

Barneteatergruppa har skrevet sin egen versjon med en kvinnelig variant av gjerrigknarken og gledesdreperen «Scrooge».

Vi satser på å gjøre dette til en tradisjon på Årvoll gård. Det er teaterstykker som dette vi ønsker å spille, sier produksjonsansvarlig Fred Hammer i Akerselva kultur og teaterlag.

Barna bestemmer selv

Det er barnas egne ideer som blir brukt. Barna har vært med på å utvikle stykke selv og påvirke regien.

– På den måten blir det gjort på barnas prinsipper. Det er rett og slett barn som setter opp stykker for barn, sier han.

– De har ikke de samme sperrene som oss voksne, samtidig blir de mer kreative enn oss. Likevel må vi ha med voksne for å holde litt styring, sier Hammer.

Det er en familievennlig forestilling fremført av 14 barn som hovedsakelig er fra Groruddalen.

– Barna har også vært med på å bestemme hvem som får hvilke roller. De får prøve seg på mye av det som er i teatret. Ved å la de være med i hele prosessen får vi ut mye glede, samtidig som det ligger mye læring i det, smiler han.

Siste nytt i Kultur

– Det er dette som <BR>skaper lokalsamfunn

Kronprinsparet på turné i Bjerke bydel:

– Det er dette som
skaper lokalsamfunn

 • Kronprinsparet

Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit besøkte Bjerke bydel og fikk være med på flere av aktivitetene. Blant annet lærte kronprinsessen å sjonglere av Nysirkus på Veitvet og fikk møte over tusen aktive barn og unge på Isdammen.

Er det sommer, <BR>vår eller påske?

Er det sommer,
vår eller påske?

 • Sommer

Det er ikke lenge siden det snødde, men i helgen kom sommeren så å si over natta. Turen gikk til Steinbruvann for en liten stemningsrapport.

Folkefest med kronprinsparet

I dag blir det bålkos
med kronprinsparet

 • Kronprinsparet

På mandag kommer kronprinsparet til Bydel Bjerke. Det hele starter på Kulturhuset Veitvet før det ender opp med folkefest ved Isdammen på Årvoll.

 
Provokativ feminisme <BR>og nye briller

Provokativ feminisme
og nye briller

 • Pilen

Feminisme er et kontroversielt tema, og veldig mange som identifiserer seg som en feminist får mye tyn for det. For omtrent et år siden i dag fant jeg ut at jeg er feminist.

Teller ned til Stovnergalla

Teller ned til Stovnergalla

 • Stovner bydel

I morgen skal Stovner bydel dele ut sine frivilligpriser i fem kategorier. Randi Flaten er nominert til årets ildsjel - og er veldig spent.

Sterkt om overgrep

Foredrag på Vestli skole:

Sterkt om overgrep

 • Foredrag

Det var mange følelser og mye lærdom på Vestli skole da FAU hadde invitert Annett Berntsberg Eck. Hun fortalte sin historie og ga flere gode tips.

 
Tar barnas helse på alvor

Barnas kosthold og
bevegelse på alvor

 • Barn

Barnehagematen.no leverer varm og hjemmelaget mat som er spiseklar til barnehager, skoler og aktivitetsskoler. Nå har de ansatt en lokalkjent person i Groruddalen som skal passe på at alt går som det skal.

Kunst for vennskap

Kunst for vennskap

 • Barn

Gjennom prosjektet «Skup» har elevene på Furuset skole laget en forestilling om vennskap og kontraster.

Fremhever skolen <BR>med festival

Fremhever skolen
med festival

 • Festival

Kuben videregående skole gjentok fjorårets «Kubenfestival» med lokale artister og dansere. Festivalsjefen ser på det som en fin mulighet til å vise fram skolen.

 
Stovnerkameratene

Stovnerkameratene

Jon Henry Martinsen fra Stovner Frisbeeklubb og Espen Myrbakken fra Rommen SK roser den positive utviklingen i Bydel Stovner. De har begge lang farstid i området, og er nå nominert til idrettsprisen.

Festivalprogrammet tar form

Lindebergfestivalen planlegges

Flere stjerner er
allerede på plakaten

 • Festival

Den folkekjære artisten Benedicte Adrian er blant dem.

Vinterlek for bedre språk

Vinteraktiviteter
for bedre språk

 • Barn

Vinteraktiviteter som skilek og aking hjelper elevene på Vestli skole med å få større språkforståelse og fremme den sosiale kommunikasjonsferdigheten.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!