«Scrooge» på Årvoll

«Scrooge» på Årvoll

JULEFORESTILLING: Barna som er med i Akerselva kultur- og teaterlag har brukt sine egne ideer til å utvikle sin versjon av forestillingen «Scrooge». Bilde er fra en tidligere forestilling.

Barna i Akerselva kultur- og teaterlag fremfører teaterstykket «Scrooge» for andre gang på Årvoll gård.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
06.12.2016 kl 21:41

De fremfører teaterforestillingen «Scrooge» i kultursalen på Årvoll gård onsdag 7. og torsdag 8. desember. Oppsettingen er basert på den kjente juleforestillingen «A Christmas Carol» skrevet av Charles Dickens.

Barneteatergruppa har skrevet sin egen versjon med en kvinnelig variant av gjerrigknarken og gledesdreperen «Scrooge».

Vi satser på å gjøre dette til en tradisjon på Årvoll gård. Det er teaterstykker som dette vi ønsker å spille, sier produksjonsansvarlig Fred Hammer i Akerselva kultur og teaterlag.

Barna bestemmer selv

Det er barnas egne ideer som blir brukt. Barna har vært med på å utvikle stykke selv og påvirke regien.

– På den måten blir det gjort på barnas prinsipper. Det er rett og slett barn som setter opp stykker for barn, sier han.

– De har ikke de samme sperrene som oss voksne, samtidig blir de mer kreative enn oss. Likevel må vi ha med voksne for å holde litt styring, sier Hammer.

Det er en familievennlig forestilling fremført av 14 barn som hovedsakelig er fra Groruddalen.

– Barna har også vært med på å bestemme hvem som får hvilke roller. De får prøve seg på mye av det som er i teatret. Ved å la de være med i hele prosessen får vi ut mye glede, samtidig som det ligger mye læring i det, smiler han.

Siste nytt i Kultur

Underholdt biblioteket <BR>med historie

Anne Fikkan fra Groruddalen historielag og forfatter Marianne Teie møtte opp på Bjerke bibliotek for å formidle to gamle historier. Den ene lokal og den andre familiær.

Klar for kulturfest

Lindeberg kulturens venner er klar for å arrangere årets kulturfestival i pinsehelgen.

 
Ellingsrudåsen imponerer med sirkus – igjen

Elevene på 6. trinn på Ellingsrudåsen skole har de siste to månedene vært i sirkus-verden. Sist tirsdag viste de fram alt fra tryllekunster til akrobatikk og klovneri i forestillingen «Cirkus El Perfecto».

Miljøgaten trenger en motorveitunnel!

Det var et interessant møte i Grorud samfunnshus den 4. mai.

– Forandrer ikke på <BR>noe som fungerer

I januar i år fikk Radisson-hotellet på Alna ny direktør. For Lars Kristian Amundsen er planen å fortsette det gode arbeidet som har blitt gjort før han.