Siste juletrefest på Lindeberg

Siste juletrefest på Lindeberg

ILDSJELER: Johanne Iversen og Freddy Engebretsen har stått på som frivillige i over 20 år.

Nå er det ikke lenge til Lindeberg omsorgssenter rives, men det stanset ikke beboerne fra å ha en velykket juletrefest der for siste gang.

Tekst:

Publisert:

Første etasje på sykehjemmet var fylt opp med både store og små, da det ble invitert til juletrefest. Til og med en klovn og julenissen hadde tatt turen.

Det er to år siden vi hadde juletrefest her sist nå, men vi tenkte at vi måtte få til en fest til. I og med at hjemmet snart rives, sier frivillighetsleder i Lindeberg Omsorgssenters venneforening, Sølvi Selli.

Hun var tidligere aktivitør ved sykehjemmet, og har etter det fortsatt som frivillig ved hjemmet. Nå skryter lederen av alle de andre frivillige som også har stått på for å få til en juletrefest.

– Det er venneforeningen og frivillige som har gjort at vi har fått til dette. Det er mange frivillige som har stått på og jobbet hardt, og det settes utrolig stor pris på, sier Selli.

For barna

Juletrefest er en tradisjon frivllighetslederen mener er viktig både for eldre og yngre, og en viktig ting å fortsette med.

– Dette er jo først og fremst mest for barna. Men beboerne blir jo også gledet av dette. De minnes jo kanskje barndommen, med musikk og å gå rundt juletreet.

Jeg synes i hvert fall juletrefest hører med til julen. Derfor får vi jo i dag besøk av både julenissen og klovn. Og så har vi jo loddsalg med masse fine premier, sier Selli.

At hun savner jobben som aktivitør ved hjemmet legger hun ikke skjul på, men hun forteller også at hun kommer til å følge med hjemmet når de flytter.

– Jeg savner jobben som aktivitør, men det er jo nesten ingen aktivitører igjen. Derfor synes jeg tilbudet til de eldre er blitt dårligere. Så jeg fortsetter jo selvfølgelig, og blir med også når de flytter, sier Selli.

Mange ildsjeler

En som derimot ikke blir med når sykehjemmet flyttes, er Johanne Iversen som sammen med Freddy Engebretsen har vært ildsjeler for sykehjemmet i over 20 år.

– Nå er det en liten stund siden jeg har vært her, men det er alltid koselig å få komme tilbake. Spesielt på en dag som dette. Det er jo litt synd å slutte.

– Hjemmet kommer til å bli savnet. Jeg har jo vært frivillig oppe på sengepostene, og så har jeg jo drevet kiosken her fast med Freddy, sier Iversen.

Også han synes det er litt vemodig at hjemmet nå snart skal rives, men synes det var koselig at det var kommet så mange for å være med på den siste juletrefesten.

Les mer i Akers Avis Groruddalens papirutgave eller vår eAvis.

Siste nytt i Kultur

Vinteren kom tilbake

Groruddalen våknet opp til full vinter på mandag.

Klar for missefinale

Yasmin Osee Aakre (27) er videre til finalen i Miss Norway andre året på rad. Nå er hun forberedt på å gi alt for å nå helt til topps.

 
Pusser opp kjøkkenet

Nestemann ut som får tildelt IKEA nabofond er Furuset Fotball IF og deres møteplass på Furuset stadion. I ni år har de søkt om midler til oppussing av oppholdsrommet sitt. Nå skal drømmen gå i oppfyllelse.

Har eldres <BR>helse i fokus

Rødtvet seniorsenter er opptatt av livskvalitet, hvor ernæring og sosiale relasjoner er viktige punkter. Nå skal sentrets frivillige og brukere få servert mat og foredrag som et hjelpemiddel på veien.

Furusetspeiderne <BR>lager dragefestival

Det blir drager og gratis bøker når Furusetspeiderne kommer til Furuset kirke.