Siste juletrefest på Lindeberg

Siste juletrefest på Lindeberg

ILDSJELER: Johanne Iversen og Freddy Engebretsen har stått på som frivillige i over 20 år.

Nå er det ikke lenge til Lindeberg omsorgssenter rives, men det stanset ikke beboerne fra å ha en velykket juletrefest der for siste gang.

Skrevet av:

Første etasje på sykehjemmet var fylt opp med både store og små, da det ble invitert til juletrefest. Til og med en klovn og julenissen hadde tatt turen.

Det er to år siden vi hadde juletrefest her sist nå, men vi tenkte at vi måtte få til en fest til. I og med at hjemmet snart rives, sier frivillighetsleder i Lindeberg Omsorgssenters venneforening, Sølvi Selli.

Hun var tidligere aktivitør ved sykehjemmet, og har etter det fortsatt som frivillig ved hjemmet. Nå skryter lederen av alle de andre frivillige som også har stått på for å få til en juletrefest.

– Det er venneforeningen og frivillige som har gjort at vi har fått til dette. Det er mange frivillige som har stått på og jobbet hardt, og det settes utrolig stor pris på, sier Selli.

For barna

Juletrefest er en tradisjon frivllighetslederen mener er viktig både for eldre og yngre, og en viktig ting å fortsette med.

– Dette er jo først og fremst mest for barna. Men beboerne blir jo også gledet av dette. De minnes jo kanskje barndommen, med musikk og å gå rundt juletreet.

Jeg synes i hvert fall juletrefest hører med til julen. Derfor får vi jo i dag besøk av både julenissen og klovn. Og så har vi jo loddsalg med masse fine premier, sier Selli.

At hun savner jobben som aktivitør ved hjemmet legger hun ikke skjul på, men hun forteller også at hun kommer til å følge med hjemmet når de flytter.

– Jeg savner jobben som aktivitør, men det er jo nesten ingen aktivitører igjen. Derfor synes jeg tilbudet til de eldre er blitt dårligere. Så jeg fortsetter jo selvfølgelig, og blir med også når de flytter, sier Selli.

Mange ildsjeler

En som derimot ikke blir med når sykehjemmet flyttes, er Johanne Iversen som sammen med Freddy Engebretsen har vært ildsjeler for sykehjemmet i over 20 år.

– Nå er det en liten stund siden jeg har vært her, men det er alltid koselig å få komme tilbake. Spesielt på en dag som dette. Det er jo litt synd å slutte.

– Hjemmet kommer til å bli savnet. Jeg har jo vært frivillig oppe på sengepostene, og så har jeg jo drevet kiosken her fast med Freddy, sier Iversen.

Også han synes det er litt vemodig at hjemmet nå snart skal rives, men synes det var koselig at det var kommet så mange for å være med på den siste juletrefesten.

Les mer i Akers Avis Groruddalens papirutgave eller vår eAvis.

Siste nytt i Kultur

Tar barnas helse på alvor

Tar barnas helse på alvor

Barnehagematen.no leverer varm og hjemmelaget mat som er spiseklar til barnehager, skoler og aktivitetsskoler. Nå har de ansatt en lokalkjent i Groruddalen som skal passe på at alt går som det skal.

Vil forebygge voldtekter

Vil forebygge voldtekter

Det var mange følelser og mye lærdom på Vestli skole da FAU hadde invitert Annett Berntsberg Eck. Hun fortalte sin historie og ga flere gode tips.

Styrker skolemiljøet <BR>gjennom kunst

Styrker skolemiljøet
gjennom kunst

Gjennom prosjektet «Skup« har elevene på Furuset skole laget en forestilling om vennskap og kontraster.

 
Fremhever skolen <BR>med festival

Fremhever skolen
med festival

  • Festival

Kuben videregående skole gjentok fjorårets «Kubenfestival» med lokale artister og dansere. Festivalsjefen ser på det som en fin mulighet til å vise fram skolen.

Stovnerkameratene

Stovnerkameratene

Jon Henry Martinsen fra Stovner Frisbeeklubb og Espen Myrbakken fra Rommen SK roser den positive utviklingen i Bydel Stovner. De har begge lang farstid i området, og er nå nominert til idrettsprisen.

Festivalprogrammet tar form

Lindebergfestivalen planlegges

Flere stjerner er
allerede på plakaten

  • Festival

Den folkekjære artisten Benedicte Adrian er blant dem.

 
Vinterlek for bedre språk

Vinteraktiviteter
for bedre språk

  • Barn

Vinteraktiviteter som skilek og aking hjelper elevene på Vestli skole med å få større språkforståelse og fremme den sosiale kommunikasjonsferdigheten.

Lærevillige Ellingsrud-elever <BR>besøkte begravelsesbyrået

Lærte om døden

  • Skole

Å snakke om døden er for mange et tabuemne, men ikke for elevene ved Ellingsrudåsen skole.

Pegah har fått platekontrakt

Pegah har fått platekontrakt

Forrige uke stod hun på scenen i Kulturhuset Veitvet, men fremover blir det nok mange fler sceneopptredener. Pegah Afifi (19) har nemlig sikret seg platekontrakt. Og første singel slippes 26 mai.

 
Stiller opp for Libanon igjen

Stiller opp for Libanon igjen

Innsamlingsaksjonen til Right To Play er like rundt hjørnet. Som de to tidligere årene stiller elevene på Bjerke videregående skole opp. I år gjør de som i fjor og samler inn penger til barn i Libanon.

De unge stemmers kraft

De unge stemmers kraft

  • Årets unge ildsjel

Bydel Stovner velger for første gang å hylle de unge stemmene fra Stovner med en egen pris. Og de kommer med en oppfordring til alle dalens ungdommer; at man ikke skal undervurdere seg selv.

De erfarne kandidatene

De erfarne kandidatene

  • Stovner bydel

Ivan Heggelund, Randi Flaten og Mohammed Hagi Khayre er alle tre nominert til årets ildsjel-pris. Kandidatene har blitt plukket ut for sitt brennende engasjement for barn og unge.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!