Siste opptreden med koret

Siste opptreden med koret

 

Kantor Roar Berg fra Høybråten menighet underholdt med koret Laudamus for aller siste gang under friluftsgudstjenesten på Øvre Fossum gård.

Skrevet av:

- Det er litt trist å tenke på at dette er siste gang jeg står sammen med koret.

-  Jeg tenkte tanken da jeg var i kirken tidligere i dag og hentet musikkutstyret og kjente lukten av lokalet, og hørte døra som slo igjen. Men når gudstjenesten er i gang kan man ikke fokusere på noe annet, sier kantor Roar Berg.

I seks år har Berg arbeidet som kantor i Høybråten kirke.

- Det er det stedet jeg har vært lengst i min yrkeskarriere, så det er litt vemodig å slutte. Jeg har i første omgang søkt om permisjon i ett år, jeg vil ikke gi helt slipp.

- Nå går jeg over til Haugerud kirke hvor jeg begynner som menighetsforvalter. Det tror jeg blir veldig spennende, sier Berg.

Ut i det fri

Prestene Anders Moen Kvalsnes (Stovner), Mette Bundgaard Andersen (Høybråten) og Britta Schmedling (Fossum) sørget for god stemning under friluftsgudstjenesten.

- Vi har som tradisjon å holde utegudstjeneste under bydelsdagene, sier sokneprest i Stovner, Anders Moen Kvalsnes.

- Det er veldig hyggelig å holde gudstjeneste ute. Det blir fort annerledes, og man møter større utfordringer med tanke på kommunikasjon.

- I dag har vi hatt litt kortere preken og fin sang fra koret Laudamus, sier Moen Kvalsnes.

Pilegrimsreise

Etter gudstjenesten ble det servering av ekte pilegrimssuppe med sei, reker, og grønnsaker. For man kan ikke legge ut på pilegrimsferd på tom mage.

Nestleder i Groruddalen Historielag, Jan Arne Tangerud, gledet seg til å guide turen.

- Pilegrimsferden fra Oslo til Nidaros går gjennom Bydel Stovner, og da biskopene var her valgte de å gå nettopp denne veien, sier Tangerud, og fortsetter:

- I dag vil vi gå opp mot Gjellersen og på veien kommer jeg til å fortelle litt historie.

- Det var etter fem års hardt arbeid vi fikk godkjent at ferden faktisk skulle gå  gjennom dalen og vi fikk 100.000 kroner av kommunen til å sette opp det godkjente nasjonale symbolet for pilegrimsferden.

- Det er nå 50 slike stolper i Groruddalen, sier Tangerud.

 

Siste nytt i Kultur


– Det er helt rått!

Golden Core ute med sitt første album:


– Det er helt rått!

Den unge duoen fra Ammerud har spilt sammen i omtrent tre år. Nå er de ute med sitt første album – «Norwegian stoner machine».

Vellykket vernissasje

Vellykket vernissasje

  • Kunst

Fjøset på Årvoll gård var fylt opp av spente kunstelskere da det var vernissasje for utstillingen «Insekter i Bjerke bydel og Lillomarka» forrige helg.

Lærte om nettmobbing

Lærte om nettmobbing

Elever fra Tonsenhagen skole satt musestille i en hel time, da de fulgte med på forestillingen «Vetle, snakk sant!» av Para Film & Teater.

 
Veien til friheten

Veien til friheten

  • Kulturminner

Per Jostein Aarsand har gravd i historien for å finne Groruddalens røtter, og det arbeidet har nå kulminert i forestillingen «Carl Fredriksens transport», som forteller om flyktningetransporten gjennom dalen og over Gjelleråsen.

Klare for nytt suksessår <BR>på Furuset

Klare for nytt suksessår
på Furuset

  • Furuset

Selv om fjoråret gikk over all forventning, er Furuset bibliotek og aktivitetshus (FUBIAK) nå klare for et nytt år hvor de skal være enda modigere og samtidig fortsette å inkludere brukerne.

Nasjonens hukommelse ligger på Økern

Nasjonens hukommelse ligger på Økern

Samlingene til Naturhistorisk museum og Kulturhistorisk museum er nå samlet på Økern. Dermed befinner nasjonens hukommelse innen natur og kultur seg i Groruddalen. Men «ekte» dinosaurer finnes fremdeles ikke på Økern.

 
Selger frimerkehistorie<BR> på Ulven

Selger frimerkehistorie
på Ulven

  • Frimerker

I over ett år har Postens frimerketjeneste holdt hus i Persveien på Ulven. Der kan du få kjøpt det meste innen frimerker som er gitt ut i Norge siden 1855.

Stas med deltakelse <BR>i Norske Talenter

Stas med deltakelse
i Norske Talenter

Det var først etter at de hadde sett ett innlegg på nett at Surreal Crew fra Vestli IL bestemte seg for å bli med i konkurransen. Nå har de gått videre.

Står på for det sosiale på F21

Står på for det sosiale på F21

Mathilde Bergene Bratlie (18), Valencia Rodrigues (17) og Amanda Sandberg Fætten (15) fra elevrådet på Fyrstikkalleen skole, ser på de sosiale aktivitetene som en positiv ting med skolen.

 
Molly (6) lærte opp kronprinsen

Molly (6) lærte opp kronprinsen

  • Teglverket skole

Kronprins Haakon tok turen til Teglverket skole for å lære hvordan de jobber med læringsteknologi i skolehverdagen. På Teglverket har alle elever en ipad – og Molly fikk lære bort til selveste kronprinsen.

Leter etter flere frivillige

Leter etter flere frivillige

Alle aktivitetene og tilbudene Rødtvet seniorsenter har til sine brukere er ledet av frivillige. Det er de som er primus motor på sentret.

Høybråtens «Farmen»-kjendis

Høybråtens «Farmen»-kjendis

Selv om det er «Farmen kjendis» som ruller over tv-skjermen nå, har Groruddalen sin egen «Farmen»-kjendis. Sophie Therese Lindberg (25) fra Høybråten kom på andreplass i fjorårets sesong av «Farmen».

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!