Siste opptreden med koret

Siste opptreden med koret

 

Kantor Roar Berg fra Høybråten menighet underholdt med koret Laudamus for aller siste gang under friluftsgudstjenesten på Øvre Fossum gård.

Tekst:

Publisert:

- Det er litt trist å tenke på at dette er siste gang jeg står sammen med koret.

-  Jeg tenkte tanken da jeg var i kirken tidligere i dag og hentet musikkutstyret og kjente lukten av lokalet, og hørte døra som slo igjen. Men når gudstjenesten er i gang kan man ikke fokusere på noe annet, sier kantor Roar Berg.

I seks år har Berg arbeidet som kantor i Høybråten kirke.

- Det er det stedet jeg har vært lengst i min yrkeskarriere, så det er litt vemodig å slutte. Jeg har i første omgang søkt om permisjon i ett år, jeg vil ikke gi helt slipp.

- Nå går jeg over til Haugerud kirke hvor jeg begynner som menighetsforvalter. Det tror jeg blir veldig spennende, sier Berg.

Ut i det fri

Prestene Anders Moen Kvalsnes (Stovner), Mette Bundgaard Andersen (Høybråten) og Britta Schmedling (Fossum) sørget for god stemning under friluftsgudstjenesten.

- Vi har som tradisjon å holde utegudstjeneste under bydelsdagene, sier sokneprest i Stovner, Anders Moen Kvalsnes.

- Det er veldig hyggelig å holde gudstjeneste ute. Det blir fort annerledes, og man møter større utfordringer med tanke på kommunikasjon.

- I dag har vi hatt litt kortere preken og fin sang fra koret Laudamus, sier Moen Kvalsnes.

Pilegrimsreise

Etter gudstjenesten ble det servering av ekte pilegrimssuppe med sei, reker, og grønnsaker. For man kan ikke legge ut på pilegrimsferd på tom mage.

Nestleder i Groruddalen Historielag, Jan Arne Tangerud, gledet seg til å guide turen.

- Pilegrimsferden fra Oslo til Nidaros går gjennom Bydel Stovner, og da biskopene var her valgte de å gå nettopp denne veien, sier Tangerud, og fortsetter:

- I dag vil vi gå opp mot Gjellersen og på veien kommer jeg til å fortelle litt historie.

- Det var etter fem års hardt arbeid vi fikk godkjent at ferden faktisk skulle gå  gjennom dalen og vi fikk 100.000 kroner av kommunen til å sette opp det godkjente nasjonale symbolet for pilegrimsferden.

- Det er nå 50 slike stolper i Groruddalen, sier Tangerud.

 

Siste nytt i Kultur

Miljøgaten trenger en motorveitunnel!

Det var et interessant møte i Grorud samfunnshus den 4. mai.

– Forandrer ikke på <BR>noe som fungerer

I januar i år fikk Radisson-hotellet på Alna ny direktør. For Lars Kristian Amundsen er planen å fortsette det gode arbeidet som har blitt gjort før han.

 
Feiret med pilegrimskake

Det er nå 20 år siden den vestlige pilegrimsleden ble offisielt godkjent – men også 20 år siden jobben med den østlige startet.

Matte til lunsj med kunnskapsministeren

Elever på 4. trinn fra Lutvann skole regnet ut hvor mye mel og melk det skal være i scones. Og kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen fulgte nøye med.

Suksess med utemarkedet

Mester Grønn på Stovner senter har åpnet opp for utemarked de siste tre årene, noe som har ført til positive tilbakemeldinger og utvidelse.