Skal snakke for Groruddalen

Skal snakke for Groruddalen

NYINNFLYTTET: I februar flyttet stortingskandidat Kari Elisabeth Kaski (SV) til Veitvet. Nå bruker hun fritiden på å utforske området.

Stortingskandidat Kari Elisabeth Kaski (SV) har slått rot på Veitvet. Nå ser hun fram til å være en stemme for Groruddalen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
05.05.2017 kl 10:07

Norsk miljøverner og politiker Kari Elisabeth Kaski flyttet nylig til Veitvet. Hun gikk av som partisekretær på landsmøtet til Sosialistisk Venstreparti i februar. Nå er hun stortingskandidat fram til valget, og tiden skal hun bruke på å bli kjent med Oslo.

Før hun flyttet til Veitvet bodde hun på Kampen og før den tid har hun så å si bodd i hele byen. Likevel er det ikke første gang Kaski bor i Groruddalen. Hennes første leilighet i Oslo leide hun nemlig på Lindeberg.

– Det året preget meg på mange måter. Første året jeg bodde i sentrum dro jeg tilbake til Lindeberg for å gå tur i Østmarka. Jeg ble veldig glad i det området, sier Kari Elisabeth Kaski.

I februar gikk turen til Veitvet, hvor hun har kjøpt hus med samboeren og hunden.

Jeg har kollegaer som har bodd her i mange år, og etter hvert flyttet et vennepar også hit. De kollegaene har vært veldig entusiastiske ambassadører for Veitvet, smiler hun.

Skal være representert

Etter å ha bodd mange år i sentrum legger hun tydelig merke til overgangen - på både godt og vondt.

– Jeg liker å bo nær marka og kunne gå rett ut døra for å plukke blåbær. Selv om jeg må stå i kø på t-banen for å komme meg på jobb, er det deilig å komme seg ut av sentrums-gryta, sier Kaski.

Hun er opptatt av og bevisst på å være en politiker på Stortinget som bor i Groruddalen og som er en Groruddals-representant.

Jeg kommer inn i etableringsfasen og skal slå litt rot her. Det å være opptatt av levekårene og hvordan det er å vokse opp i områdene her, er viktig for meg.

Alt som har skjedd på Veitvet gjennom områdesatsingen, mener hun har mye å si.

– Samtidig er det mye å jobbe videre med, og jeg tror folk som bor her ser de utfordringene på en annen måte og vet hva som skal til, sier hun.

– Jeg har lyst til å være en stemme for Groruddalen.

I gang med å bli kjent

– Hvordan føler du at du passer inn i miljøet på Veitvet?

– Jeg er nordlending. Vi tar oss plass og passer inn over alt, ler hun.

Selv om hun ikke skal skryte på seg at hun er godt kjent i Groruddalen, er det noe hun jobber med.

– Jeg drar litt rundt og prøver å utforske denne siden. Hittil har jeg vært mest oppover mot Kalbakken og Grorud. Og på Stovner hvor vi har et aktivt lokallag, sier Kaski.

Inntrykket hun har fått er at det er mye mer mangfoldig enn hun trodde.

– Det er litt klisjé å si. Som sikkert mange andre har jeg tenkt på Groruddalen som mangfoldig, men det er mye mer enn det jeg hadde sett for meg, sier stortingskandidaten.

På spørsmål om hun ser for seg å bo på Veitvet en stund, er svaret klart og tydelig «ja».

Mange varierte steder

– Jeg er i den entusiastiske fasen av å oppdage nye ting. Det er noe jeg alltid har likt. I tillegg har jeg hund, og det hjelper alltid når man skal bli kjent i nye områder, smiler hun.

– Det jeg liker best med dette stedet er at det er variert bebyggelse og varierte folk. Her er det alt fra små hundremeterskoger som er tatt vare på til ny, fin skole med idrettsanlegg. For ikke å glemme Kulturhuset og landets største bowling, som jeg ennå ikke har fått besøkt.

Bildene som blir skapt om Groruddalen i media, mener hun er med på å skape et ensidig bilde, som man må ta på alvor.

– Man har utfordringer her innenfor levekår og det sosiale som andre steder, men det mener jeg man må løse på andre måter enn bare med politi.

Aktiv i miljøbevegelser

Hvis man skal tilbake til stortingskandidatens oppvekst må man til Kirkenes i Finnmark. Her vokste hun opp midt i byen og flyttet da hun var ferdig på videregående skole. Turen gikk til Frankrike, hvor hun bodde ett år.

– Etter det flyttet jeg til Oslo og begynte på Blindern, men det tok ikke lang tid før jeg ble valgt inn i sentralstyret til Natur og Ungdom. Da ble jeg sugd inn i det og satt der i tre år, sier Kaski.

Gjennom oppveksten i Kirkenes var hun aktiv i miljøbevegelser, men interessen for miljø og politikk kom likevel litt etter hvert.

Les mer i Akers Avis Groruddalens papirutgave eller vår eAvis.

Siste nytt i Kultur

– Forandrer ikke på <BR>noe som fungerer

I januar i år fikk Radisson-hotellet på Alna ny direktør. For Lars Kristian Amundsen er planen å fortsette det gode arbeidet som har blitt gjort før han.

Feiret med pilegrimskake

Det er nå 20 år siden den vestlige pilegrimsleden ble offisielt godkjent – men også 20 år siden jobben med den østlige startet.

 
Matte til lunsj med kunnskapsministeren

Elever på 4. trinn fra Lutvann skole regnet ut hvor mye mel og melk det skal være i scones. Og kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen fulgte nøye med.

Suksess med utemarkedet

Mester Grønn på Stovner senter har åpnet opp for utemarked de siste tre årene, noe som har ført til positive tilbakemeldinger og utvidelse.

Færre lekser og mindre regn

Det var mange kreative forslag som kom til ordfører Marianne Borgen (SV) da hun åpnet forslagskassen til Tigerstadsteateret inne på sitt kontor. Nå skal alt sorteres og presenteres for byrådet.