Skaper dansere på Årvoll

Skaper dansere på Årvoll

TRIVES I GRORUDDALEN: Produsent og prosjektleder Caroline Skjørshammer for «Dans 5» som holder til i Kulturloftet på Årvoll gård, ser på Groruddalen som det perfekte stedet til å utvikle dansen.

For en del år tilbake fant Caroline Skjørshammer veien til Årvoll gård og Groruddalen. Et sted hun nå gir nyutdannede dansere en mulighet til å vise seg fram.

Skrevet av:

Oppdatert:
01.02.2017 kl 10:31

For seks år siden startet Skjørshammer opp prosjektert «Dans 5», som hun er produsent og prosjektleder for. At Kulturloftet på Årvoll gård ble stedet prosjektet skulle få utvikle seg, ble bestemt ved første blikk.

– Jeg vår på Årvoll gård i forbindelse med et annet prosjekt i 2011. Da ble jeg kjent med en produsent som jobbet her. Det er sånn jeg kom i kontakt med gården. De har vært interesserte i å ha dans her og vært utrolige rause, smiler hun.

Det første jeg la merke til er scenerommet på Kulturloftet. Det har en egen atmosfære og sjarm. Rommet gir en annerledes følelse, nettopp fordi det har vært et fjøs og blitt bygd om.

Dansen vokser i dalen

Det er atmosfæren som trigget henne først, og at Årvoll gård ligger i Groruddalen ser hun på som en bonus.

– Jeg liker at man kan dra til et annet sted en sentrum for å oppleve kunstneriske ting, sier Skjørshammer.

Ifølge prosjektlederen er dans i ferd med å vokse fram her i Groruddalen.

– Det kommer mange flinke dansetalenter herfra. I tillegg er det mange gode tilbud og det er et stort mangfold i dansen her. Jeg ser på mangfold i dansen som kjempeviktig, men det er også med på å utvikle vårt syn på å leve sammen i et mangfoldig samfunn, sier hun.

Opptatt av mangfold

Skjørshammer har jobbet mye i Groruddalen og hatt flere forestillinger på Isdammen med Nysirkus Bjerke og vært en del på Veitvet skole, hvor hun blant annet har vært koreograf for Veitvet-piken og -gutten.

– Grunnen til å jeg liker meg så godt her handler om at jeg har vært her mye, men samtidig har jeg en personlig interesse for dette med integrering og mangfold. Det er en sak jeg brenner for. Derfor tror jeg at jeg har funnet meg så godt til rette her.

Tilknytningen jeg har til Groruddalen handler om et større syn på hvordan samfunnet skal være og at jeg synes det jobbes med veldig mye bra her. Derfor føles det veldig riktig å være her og kunne bidra med dette.

Tøft i starten

Dans 5 er et prosjekt for nyetablerte kunstnere som hovedsakelig driver med dans. Det er en arena hvor man som nyutdannet kan komme å få en smakebit på hvordan det er jobbe som danser. Prosjektet er støttet av Fond for utøvende kunstnere (FFUK).

– Dansere rundt om i hele Norge kan søke om å være med. I starten var det et personlig steg for meg i forbindelse med at jeg trengte en mulighet for å vise noe jeg jobbet med. Det er veldig vanskelig å være frilanser, spesielt som kunster i Norge, sier hun.

– Det var begynnelsen, og jeg dro med meg andre dansere jeg visste hadde samme utfordring. Senere har jeg skjønt at dette er et behov veldig mange har. Derfor åpnet jeg det opp for at folk selv kan vise interesse, sier prosjektlederen.

Ønsker flere fra nærmiljøet

Nå blir det utlyst en søknadsprosess, hvor 30 til 40 søknader kommer inn. Deretter er det fem prosjekter som blir valgt ut, derfor navnet «Dans 5». Disse prosjektene kan være dans i alle spenn, som samtidsdans til moderne dans til jazzdans og breakdance.

– I år skal vi til og med ha drag på scenen. Det er et veldig bredt spenn. Poenget er også at dansere skal kunne møtes på tvers av det de driver med. Jeg ønsker at det skal være en forestilling som byr på variasjon, og jeg må si at det er noe vi får til, smiler hun.

Det er plass til rundt 60 til 70 personer på Kulturloftet, og det er noe de har lyst til å fylle.

– Jeg ønsker at flere fra nærmiljøet skal viste interesse og ha lyst til å komme for å se forestillingen.

Les mer i Akers Avis Groruddalens papirutgave eller vår eAvis.

Siste nytt i Kultur

– Det er dette som <BR>skaper lokalsamfunn

Kronprinsparet på turné i Bjerke bydel:

– Det er dette som
skaper lokalsamfunn

 • Kronprinsparet

Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit besøkte Bjerke bydel og fikk være med på flere av aktivitetene. Blant annet lærte kronprinsessen å sjonglere av Nysirkus på Veitvet og fikk møte over tusen aktive barn og unge på Isdammen.

Er det sommer, <BR>vår eller påske?

Er det sommer,
vår eller påske?

 • Sommer

Det er ikke lenge siden det snødde, men i helgen kom sommeren så å si over natta. Turen gikk til Steinbruvann for en liten stemningsrapport.

Folkefest med kronprinsparet

I dag blir det bålkos
med kronprinsparet

 • Kronprinsparet

På mandag kommer kronprinsparet til Bydel Bjerke. Det hele starter på Kulturhuset Veitvet før det ender opp med folkefest ved Isdammen på Årvoll.

 
Provokativ feminisme <BR>og nye briller

Provokativ feminisme
og nye briller

 • Pilen

Feminisme er et kontroversielt tema, og veldig mange som identifiserer seg som en feminist får mye tyn for det. For omtrent et år siden i dag fant jeg ut at jeg er feminist.

Teller ned til Stovnergalla

Teller ned til Stovnergalla

 • Stovner bydel

I morgen skal Stovner bydel dele ut sine frivilligpriser i fem kategorier. Randi Flaten er nominert til årets ildsjel - og er veldig spent.

Sterkt om overgrep

Foredrag på Vestli skole:

Sterkt om overgrep

 • Foredrag

Det var mange følelser og mye lærdom på Vestli skole da FAU hadde invitert Annett Berntsberg Eck. Hun fortalte sin historie og ga flere gode tips.

 
Tar barnas helse på alvor

Barnas kosthold og
bevegelse på alvor

 • Barn

Barnehagematen.no leverer varm og hjemmelaget mat som er spiseklar til barnehager, skoler og aktivitetsskoler. Nå har de ansatt en lokalkjent person i Groruddalen som skal passe på at alt går som det skal.

Kunst for vennskap

Kunst for vennskap

 • Barn

Gjennom prosjektet «Skup» har elevene på Furuset skole laget en forestilling om vennskap og kontraster.

Fremhever skolen <BR>med festival

Fremhever skolen
med festival

 • Festival

Kuben videregående skole gjentok fjorårets «Kubenfestival» med lokale artister og dansere. Festivalsjefen ser på det som en fin mulighet til å vise fram skolen.

 
Stovnerkameratene

Stovnerkameratene

Jon Henry Martinsen fra Stovner Frisbeeklubb og Espen Myrbakken fra Rommen SK roser den positive utviklingen i Bydel Stovner. De har begge lang farstid i området, og er nå nominert til idrettsprisen.

Festivalprogrammet tar form

Lindebergfestivalen planlegges

Flere stjerner er
allerede på plakaten

 • Festival

Den folkekjære artisten Benedicte Adrian er blant dem.

Vinterlek for bedre språk

Vinteraktiviteter
for bedre språk

 • Barn

Vinteraktiviteter som skilek og aking hjelper elevene på Vestli skole med å få større språkforståelse og fremme den sosiale kommunikasjonsferdigheten.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!