Skaper dansere på Årvoll

Skaper dansere på Årvoll

TRIVES I GRORUDDALEN: Produsent og prosjektleder Caroline Skjørshammer for «Dans 5» som holder til i Kulturloftet på Årvoll gård, ser på Groruddalen som det perfekte stedet til å utvikle dansen.

For en del år tilbake fant Caroline Skjørshammer veien til Årvoll gård og Groruddalen. Et sted hun nå gir nyutdannede dansere en mulighet til å vise seg fram.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
01.02.2017 kl 10:31

For seks år siden startet Skjørshammer opp prosjektert «Dans 5», som hun er produsent og prosjektleder for. At Kulturloftet på Årvoll gård ble stedet prosjektet skulle få utvikle seg, ble bestemt ved første blikk.

– Jeg vår på Årvoll gård i forbindelse med et annet prosjekt i 2011. Da ble jeg kjent med en produsent som jobbet her. Det er sånn jeg kom i kontakt med gården. De har vært interesserte i å ha dans her og vært utrolige rause, smiler hun.

Det første jeg la merke til er scenerommet på Kulturloftet. Det har en egen atmosfære og sjarm. Rommet gir en annerledes følelse, nettopp fordi det har vært et fjøs og blitt bygd om.

Dansen vokser i dalen

Det er atmosfæren som trigget henne først, og at Årvoll gård ligger i Groruddalen ser hun på som en bonus.

– Jeg liker at man kan dra til et annet sted en sentrum for å oppleve kunstneriske ting, sier Skjørshammer.

Ifølge prosjektlederen er dans i ferd med å vokse fram her i Groruddalen.

– Det kommer mange flinke dansetalenter herfra. I tillegg er det mange gode tilbud og det er et stort mangfold i dansen her. Jeg ser på mangfold i dansen som kjempeviktig, men det er også med på å utvikle vårt syn på å leve sammen i et mangfoldig samfunn, sier hun.

Opptatt av mangfold

Skjørshammer har jobbet mye i Groruddalen og hatt flere forestillinger på Isdammen med Nysirkus Bjerke og vært en del på Veitvet skole, hvor hun blant annet har vært koreograf for Veitvet-piken og -gutten.

– Grunnen til å jeg liker meg så godt her handler om at jeg har vært her mye, men samtidig har jeg en personlig interesse for dette med integrering og mangfold. Det er en sak jeg brenner for. Derfor tror jeg at jeg har funnet meg så godt til rette her.

Tilknytningen jeg har til Groruddalen handler om et større syn på hvordan samfunnet skal være og at jeg synes det jobbes med veldig mye bra her. Derfor føles det veldig riktig å være her og kunne bidra med dette.

Tøft i starten

Dans 5 er et prosjekt for nyetablerte kunstnere som hovedsakelig driver med dans. Det er en arena hvor man som nyutdannet kan komme å få en smakebit på hvordan det er jobbe som danser. Prosjektet er støttet av Fond for utøvende kunstnere (FFUK).

– Dansere rundt om i hele Norge kan søke om å være med. I starten var det et personlig steg for meg i forbindelse med at jeg trengte en mulighet for å vise noe jeg jobbet med. Det er veldig vanskelig å være frilanser, spesielt som kunster i Norge, sier hun.

– Det var begynnelsen, og jeg dro med meg andre dansere jeg visste hadde samme utfordring. Senere har jeg skjønt at dette er et behov veldig mange har. Derfor åpnet jeg det opp for at folk selv kan vise interesse, sier prosjektlederen.

Ønsker flere fra nærmiljøet

Nå blir det utlyst en søknadsprosess, hvor 30 til 40 søknader kommer inn. Deretter er det fem prosjekter som blir valgt ut, derfor navnet «Dans 5». Disse prosjektene kan være dans i alle spenn, som samtidsdans til moderne dans til jazzdans og breakdance.

– I år skal vi til og med ha drag på scenen. Det er et veldig bredt spenn. Poenget er også at dansere skal kunne møtes på tvers av det de driver med. Jeg ønsker at det skal være en forestilling som byr på variasjon, og jeg må si at det er noe vi får til, smiler hun.

Det er plass til rundt 60 til 70 personer på Kulturloftet, og det er noe de har lyst til å fylle.

– Jeg ønsker at flere fra nærmiljøet skal viste interesse og ha lyst til å komme for å se forestillingen.

Les mer i Akers Avis Groruddalens papirutgave eller vår eAvis.

Siste nytt i Kultur

Underholdt biblioteket <BR>med historie

Anne Fikkan fra Groruddalen historielag og forfatter Marianne Teie møtte opp på Bjerke bibliotek for å formidle to gamle historier. Den ene lokal og den andre familiær.

Klar for kulturfest

Lindeberg kulturens venner er klar for å arrangere årets kulturfestival i pinsehelgen.

 
Ellingsrudåsen imponerer med sirkus – igjen

Elevene på 6. trinn på Ellingsrudåsen skole har de siste to månedene vært i sirkus-verden. Sist tirsdag viste de fram alt fra tryllekunster til akrobatikk og klovneri i forestillingen «Cirkus El Perfecto».

Miljøgaten trenger en motorveitunnel!

Det var et interessant møte i Grorud samfunnshus den 4. mai.

– Forandrer ikke på <BR>noe som fungerer

I januar i år fikk Radisson-hotellet på Alna ny direktør. For Lars Kristian Amundsen er planen å fortsette det gode arbeidet som har blitt gjort før han.