ANNONSE

Skapte nye minner

Skapte nye minner

GODE VENNER: Jan Bøhler, kafédriver Athithan Kumarasamy, fysioterapaut Carina Nymoen, Leah Isabelle Fasteng-Pettersvold (5 år) her omringet av to ansatte og to beboere fra sykehjemmet på Romsås.

Det var ikke bare Jan Bøhler som hadde tatt turen til Rødtvet sykehjem, da det var klart for den årlige julegrantenningen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
06.12.2016 kl 21:32

Det var lite som var typisk på sykehjemmet forrige torsdag. Blant beboerne, familie og ansatte, fant man også både en ponni og et esel. Og det var ikke det eneste uvanlige, for maten som sto på menyen var heller ikke typisk norsk. Den var indisk.

– Litt indisk i jula, sier Jan Bøhler.

Han hadde for andre år på rad fått æren av å tenne julegrana på sykehjemmet, og synes det var ekstra stas at det er blitt en tradisjon. Siden det er på hjemmebane.

– Det er en glede å være her. Og det veldig hyggelig å bli invitert og se at det er så mange her. Sykehjemmet er en del av nærområdet, og har det fineste juleprogrammet på et sykehjem, som jeg vet om, sier Bøhler.

Nye minner

For på sykehjemmet var det ikke bare julegrantenning som sto på programmet. Beboerne hadde laget over 200 produkter som ble solgt i de fire bodene som var satt opp for anledningen.

– Votter, luer, skjerf, pulsvarmere og over 100 glass med godteri er noe av det beboerne har vært med å lage i år. Det er blitt laget typisk godis som har med jula å gjøre, som karameller og julegodis, forteller fysioterapeut Carina Nymoen.

Hun har sammen med pleieassistenter, helsefagarbeidere, aktivitør, ergo og sykepleiere vært med på å arrangere dagen. Noe ledelsen har vært svært positive til, og hun forteller at dette er en dag som beboerne gleder seg til og snakker mye om.

– Det er veldig viktig at de får være med og lage ting selv. Vi jobber aktivt med normalisering her, og ønsker å gå bort fra institusjonspreget. For dette er hjemmet deres. Og da vil vi også skape nye minner her, sier Nymoen.

Les mer i Akers Avis Groruddalens papirutgave eller vår eAvis.

Siste nytt i Kultur

Tyvstartet med kunstutstilling

Elias (12), Selma (11) og Mathumintha (11) tegnet seg til seier da senterleder ga 6. trinn på Linderud skole i oppgave å tegne sentret om 50 år.

ANNONSE
Misbah går ut med 20 seksere

Furuset-jenta Misbah Kiran Mahmood (18) kan ta en velfortjent sommerferie. Hun avslutter tre år på Fyrstikkalleen skole med et mildt sagt solid vitnemål.

 
Saueslipp på sykehjemmet

For tredje året på rad fylles nå innhegningen på Rødtvet sykehjem opp med sauer og høner, til stor begeistring for både beboere og ansatte.

Skamløs motivasjon

Stemningen var god i hallen ved Apalløkka skole da tidligere elev og Skam-skuespiller Ina Svenningdal hadde tatt turen.

Bydelen hyllet de ansatte

Bydel Alna gjorde stas på sine ansatte som har jobbet i Oslo kommune i 25 og 40 år med en jubileumsmarkering.

 
ANNONSE