Skapte nye minner

Skapte nye minner

GODE VENNER: Jan Bøhler, kafédriver Athithan Kumarasamy, fysioterapaut Carina Nymoen, Leah Isabelle Fasteng-Pettersvold (5 år) her omringet av to ansatte og to beboere fra sykehjemmet på Romsås.

Det var ikke bare Jan Bøhler som hadde tatt turen til Rødtvet sykehjem, da det var klart for den årlige julegrantenningen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
06.12.2016 kl 21:32

Det var lite som var typisk på sykehjemmet forrige torsdag. Blant beboerne, familie og ansatte, fant man også både en ponni og et esel. Og det var ikke det eneste uvanlige, for maten som sto på menyen var heller ikke typisk norsk. Den var indisk.

– Litt indisk i jula, sier Jan Bøhler.

Han hadde for andre år på rad fått æren av å tenne julegrana på sykehjemmet, og synes det var ekstra stas at det er blitt en tradisjon. Siden det er på hjemmebane.

– Det er en glede å være her. Og det veldig hyggelig å bli invitert og se at det er så mange her. Sykehjemmet er en del av nærområdet, og har det fineste juleprogrammet på et sykehjem, som jeg vet om, sier Bøhler.

Nye minner

For på sykehjemmet var det ikke bare julegrantenning som sto på programmet. Beboerne hadde laget over 200 produkter som ble solgt i de fire bodene som var satt opp for anledningen.

– Votter, luer, skjerf, pulsvarmere og over 100 glass med godteri er noe av det beboerne har vært med å lage i år. Det er blitt laget typisk godis som har med jula å gjøre, som karameller og julegodis, forteller fysioterapeut Carina Nymoen.

Hun har sammen med pleieassistenter, helsefagarbeidere, aktivitør, ergo og sykepleiere vært med på å arrangere dagen. Noe ledelsen har vært svært positive til, og hun forteller at dette er en dag som beboerne gleder seg til og snakker mye om.

– Det er veldig viktig at de får være med og lage ting selv. Vi jobber aktivt med normalisering her, og ønsker å gå bort fra institusjonspreget. For dette er hjemmet deres. Og da vil vi også skape nye minner her, sier Nymoen.

Les mer i Akers Avis Groruddalens papirutgave eller vår eAvis.

Siste nytt i Kultur

Vinteren kom tilbake

Groruddalen våknet opp til full vinter på mandag.

Klar for missefinale

Yasmin Osee Aakre (27) er videre til finalen i Miss Norway andre året på rad. Nå er hun forberedt på å gi alt for å nå helt til topps.

 
Pusser opp kjøkkenet

Nestemann ut som får tildelt IKEA nabofond er Furuset Fotball IF og deres møteplass på Furuset stadion. I ni år har de søkt om midler til oppussing av oppholdsrommet sitt. Nå skal drømmen gå i oppfyllelse.

Har eldres <BR>helse i fokus

Rødtvet seniorsenter er opptatt av livskvalitet, hvor ernæring og sosiale relasjoner er viktige punkter. Nå skal sentrets frivillige og brukere få servert mat og foredrag som et hjelpemiddel på veien.

Furusetspeiderne <BR>lager dragefestival

Det blir drager og gratis bøker når Furusetspeiderne kommer til Furuset kirke.