Skapte nye minner

Skapte nye minner

GODE VENNER: Jan Bøhler, kafédriver Athithan Kumarasamy, fysioterapaut Carina Nymoen, Leah Isabelle Fasteng-Pettersvold (5 år) her omringet av to ansatte og to beboere fra sykehjemmet på Romsås.

Det var ikke bare Jan Bøhler som hadde tatt turen til Rødtvet sykehjem, da det var klart for den årlige julegrantenningen.

Skrevet av:

Oppdatert:
06.12.2016 kl 21:32

Det var lite som var typisk på sykehjemmet forrige torsdag. Blant beboerne, familie og ansatte, fant man også både en ponni og et esel. Og det var ikke det eneste uvanlige, for maten som sto på menyen var heller ikke typisk norsk. Den var indisk.

– Litt indisk i jula, sier Jan Bøhler.

Han hadde for andre år på rad fått æren av å tenne julegrana på sykehjemmet, og synes det var ekstra stas at det er blitt en tradisjon. Siden det er på hjemmebane.

– Det er en glede å være her. Og det veldig hyggelig å bli invitert og se at det er så mange her. Sykehjemmet er en del av nærområdet, og har det fineste juleprogrammet på et sykehjem, som jeg vet om, sier Bøhler.

Nye minner

For på sykehjemmet var det ikke bare julegrantenning som sto på programmet. Beboerne hadde laget over 200 produkter som ble solgt i de fire bodene som var satt opp for anledningen.

– Votter, luer, skjerf, pulsvarmere og over 100 glass med godteri er noe av det beboerne har vært med å lage i år. Det er blitt laget typisk godis som har med jula å gjøre, som karameller og julegodis, forteller fysioterapeut Carina Nymoen.

Hun har sammen med pleieassistenter, helsefagarbeidere, aktivitør, ergo og sykepleiere vært med på å arrangere dagen. Noe ledelsen har vært svært positive til, og hun forteller at dette er en dag som beboerne gleder seg til og snakker mye om.

– Det er veldig viktig at de får være med og lage ting selv. Vi jobber aktivt med normalisering her, og ønsker å gå bort fra institusjonspreget. For dette er hjemmet deres. Og da vil vi også skape nye minner her, sier Nymoen.

Les mer i Akers Avis Groruddalens papirutgave eller vår eAvis.

Siste nytt i Kultur

Tar barnas helse på alvor

Barnas kosthold og
bevegelse tas på alvor

  • Barn

Barnehagematen.no leverer varm og hjemmelaget mat som er spiseklar til barnehager, skoler og aktivitetsskoler. Nå har de ansatt en lokalkjent person i Groruddalen som skal passe på at alt går som det skal.

Vil forebygge voldtekter

Vil forebygge voldtekter

Det var mange følelser og mye lærdom på Vestli skole da FAU hadde invitert Annett Berntsberg Eck. Hun fortalte sin historie og ga flere gode tips.

Styrker skolemiljøet <BR>gjennom kunst

Styrker skolemiljøet
gjennom kunst

Gjennom prosjektet «Skup« har elevene på Furuset skole laget en forestilling om vennskap og kontraster.

 
Fremhever skolen <BR>med festival

Fremhever skolen
med festival

  • Festival

Kuben videregående skole gjentok fjorårets «Kubenfestival» med lokale artister og dansere. Festivalsjefen ser på det som en fin mulighet til å vise fram skolen.

Stovnerkameratene

Stovnerkameratene

Jon Henry Martinsen fra Stovner Frisbeeklubb og Espen Myrbakken fra Rommen SK roser den positive utviklingen i Bydel Stovner. De har begge lang farstid i området, og er nå nominert til idrettsprisen.

Festivalprogrammet tar form

Lindebergfestivalen planlegges

Flere stjerner er
allerede på plakaten

  • Festival

Den folkekjære artisten Benedicte Adrian er blant dem.

 
Vinterlek for bedre språk

Vinteraktiviteter
for bedre språk

  • Barn

Vinteraktiviteter som skilek og aking hjelper elevene på Vestli skole med å få større språkforståelse og fremme den sosiale kommunikasjonsferdigheten.

Lærevillige Ellingsrud-elever <BR>besøkte begravelsesbyrået

Lærte om døden

  • Skole

Å snakke om døden er for mange et tabuemne, men ikke for elevene ved Ellingsrudåsen skole.

Pegah har fått platekontrakt

Pegah har fått platekontrakt

Forrige uke stod hun på scenen i Kulturhuset Veitvet, men fremover blir det nok mange fler sceneopptredener. Pegah Afifi (19) har nemlig sikret seg platekontrakt. Og første singel slippes 26 mai.

 
Stiller opp for Libanon igjen

Stiller opp for Libanon igjen

Innsamlingsaksjonen til Right To Play er like rundt hjørnet. Som de to tidligere årene stiller elevene på Bjerke videregående skole opp. I år gjør de som i fjor og samler inn penger til barn i Libanon.

De unge stemmers kraft

De unge stemmers kraft

  • Årets unge ildsjel

Bydel Stovner velger for første gang å hylle de unge stemmene fra Stovner med en egen pris. Og de kommer med en oppfordring til alle dalens ungdommer; at man ikke skal undervurdere seg selv.

De erfarne kandidatene

De erfarne kandidatene

  • Stovner bydel

Ivan Heggelund, Randi Flaten og Mohammed Hagi Khayre er alle tre nominert til årets ildsjel-pris. Kandidatene har blitt plukket ut for sitt brennende engasjement for barn og unge.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!