Skiskytterfest med storskjerm

Skiskytterfest med storskjerm

 

- Heia Norge, heia Norge, ropte Lilly Bakkemo og Per Jacobsen på Økern alders- og sykehjem og viftet med det norske flagget.

Tekst:

Publisert:

I anledning herrestafetten i skiskyting inviterte Økern alders- og sykehjem sine brukere til å følge stafetten på storskjerm.- Hvis ikke vi kan gå til skiskytterarenaen, får den komme hit, smiler aktivitør Gunn Soløst.Sammen med sin kollega Anne Lehne sørget hun for god stemning, og pølse- og ølservering.- Det skal være slik som hører med til sportsarrangementer. Da de som bor her var yngre gikk de på ski og dro på turer til Holmenkollen slik som vi gjør i dag. Det er viktig å arrangere ting som de kan minnes tilbake til, og siden vi ikke kan dra dem med på renn ordner vi god stemning her i stedet, sier Soløst.God stemning- Det er spennende å se på skiskyting på storskjerm. Jeg sto masse på ski som ung, og det er en sport som engasjerer meg. Jeg tror vi har gode muligheter til å vinne i dag, sier Per Jacobsen. Lilly Bakkemo krysset også fingrene for Norge.- Jeg gikk litt på ski som yngre, men det var for moro skyld, jeg konkurrerte aldri. Jeg er glad i å se på sport og nå går det veldig bra for Norge så vi har alle muligheter, smiler Bakkemo.Og hver gang de norske utøverne traff blink hoppet aktivitørene Soløst og Lehne fram med sine selvlagde dusker og heiet Norge fram.- Nå ligger vi på andre plass, dette ser bra ut for Norge. Kom igjen Norge, jubler Soløst og Lehne. 50 år siden første gangPå veggen hadde aktivitørene hengt opp oversikt over Norges medaljegevinst under VM, samt historisk informasjon.- I 1958 gikk det første verdensmesterskapet i skiskyting i Østerrike, leser Inger Stuve, før hun får øye på et bilde av Ole Einar Bjørndalen.- Han er kjekk, han håper jeg vinner. Bjørndalen redder vår ære, så han må vi heie på. Dette var jammen en flott oversikt - aktivitørene er så flinke her og gjør det morsomt for oss brukere. TV-en min har gått i stykker så det at vi ble invitert til å se herrestafetten på storskjerm er veldig bra, sier Stuve. Senere trillet aktivitørene Soløst og Lene fram pølseboden og serverte alle de oppmøtte pølser med sennep.- Vi bruker slike sennepspinner de brukte før, og navnet på boden «Portpølse»  kommer fra at før i tiden så kom pølsevognene inn i portrommet på bygårdene da de skulle selge pølser, opplyser Soløst. - Det er kjempegodt med pølser, her har vi det bra, heia Norge, smiler Judith Swiboda og Bjørg Jensen. 

Siste nytt i Kultur

Matte til lunsj med kunnskapsministeren

Elever på 4. trinn fra Lutvann skole regnet ut hvor mye mel og melk det skal være i scones. Og kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen fulgte nøye med.

Suksess med utemarkedet

Mester Grønn på Stovner senter har åpnet opp for utemarked de siste tre årene, noe som har ført til positive tilbakemeldinger og utvidelse.

 
Færre lekser og mindre regn

Det var mange kreative forslag som kom til ordfører Marianne Borgen (SV) da hun åpnet forslagskassen til Tigerstadsteateret inne på sitt kontor. Nå skal alt sorteres og presenteres for byrådet.

Åpner sommerkafé <BR>på Stovner

Gjengen fra Haugenstua skal sammen med diakonene i Høybråten, Fossum og Stovner menighet drive kafé utenfor Frivillighetssentralen i hele juli måned.

Føflekkreft 

Norge ligger i verdenstoppen når det gjelder forekomst av føflekkreft. Tirsdag 23. mai er det den internasjonale hudsjekkdagen Euromelanoma.