Skiskytterfest med storskjerm

Skiskytterfest med storskjerm

 

- Heia Norge, heia Norge, ropte Lilly Bakkemo og Per Jacobsen på Økern alders- og sykehjem og viftet med det norske flagget.

Skrevet av:

I anledning herrestafetten i skiskyting inviterte Økern alders- og sykehjem sine brukere til å følge stafetten på storskjerm.- Hvis ikke vi kan gå til skiskytterarenaen, får den komme hit, smiler aktivitør Gunn Soløst.Sammen med sin kollega Anne Lehne sørget hun for god stemning, og pølse- og ølservering.- Det skal være slik som hører med til sportsarrangementer. Da de som bor her var yngre gikk de på ski og dro på turer til Holmenkollen slik som vi gjør i dag. Det er viktig å arrangere ting som de kan minnes tilbake til, og siden vi ikke kan dra dem med på renn ordner vi god stemning her i stedet, sier Soløst.God stemning- Det er spennende å se på skiskyting på storskjerm. Jeg sto masse på ski som ung, og det er en sport som engasjerer meg. Jeg tror vi har gode muligheter til å vinne i dag, sier Per Jacobsen. Lilly Bakkemo krysset også fingrene for Norge.- Jeg gikk litt på ski som yngre, men det var for moro skyld, jeg konkurrerte aldri. Jeg er glad i å se på sport og nå går det veldig bra for Norge så vi har alle muligheter, smiler Bakkemo.Og hver gang de norske utøverne traff blink hoppet aktivitørene Soløst og Lehne fram med sine selvlagde dusker og heiet Norge fram.- Nå ligger vi på andre plass, dette ser bra ut for Norge. Kom igjen Norge, jubler Soløst og Lehne. 50 år siden første gangPå veggen hadde aktivitørene hengt opp oversikt over Norges medaljegevinst under VM, samt historisk informasjon.- I 1958 gikk det første verdensmesterskapet i skiskyting i Østerrike, leser Inger Stuve, før hun får øye på et bilde av Ole Einar Bjørndalen.- Han er kjekk, han håper jeg vinner. Bjørndalen redder vår ære, så han må vi heie på. Dette var jammen en flott oversikt - aktivitørene er så flinke her og gjør det morsomt for oss brukere. TV-en min har gått i stykker så det at vi ble invitert til å se herrestafetten på storskjerm er veldig bra, sier Stuve. Senere trillet aktivitørene Soløst og Lene fram pølseboden og serverte alle de oppmøtte pølser med sennep.- Vi bruker slike sennepspinner de brukte før, og navnet på boden «Portpølse»  kommer fra at før i tiden så kom pølsevognene inn i portrommet på bygårdene da de skulle selge pølser, opplyser Soløst. - Det er kjempegodt med pølser, her har vi det bra, heia Norge, smiler Judith Swiboda og Bjørg Jensen. 

Siste nytt i Kultur

Øker lesegleden

Øker lesegleden

 • Skole

Linderud skole har i åtte år vært med på Arks barnebokpris. I løpet av høsten har elevene lest fem bøker, og sist uke samlet de seg i aulaen for å snakke om bøkene.

Krohg og damene

Krohg og damene

 • Kunst

Har du noengang lurt på hvem modellene til våre mest kjente kunstnere var? På Galleri Würths siste foredragskveld for året skal dette temaet belyses nærmere.

Hesteglad gjeng på <BR>Alna ridesenter

Hesteglad gjeng på
Alna ridesenter

 • Hest

Ridesentret har startet opp rundridning for eldre. Det er noe gjengen fra Økern dagsenter skal leve lenge på.

 
Allsang for 20. gang

Allsang for 20. gang

 • konsert

Det var god stemning og fullsatt sal i Romsås kirke da det tradisjonen tro ble arrangert «Allsang på toppen».

En annerledes julekonsert

En annerledes julekonsert

 • konsert

Salongen i Trosterudvillaen var fylt opp med forventningsfulle mennesker, da Sara Aimée Smiseth hadde tatt turen innom med sin «Julestemninger – en annerledes julekonsert».

Skapte nye minner

Skapte nye minner

 • jul

Det var ikke bare Jan Bøhler som hadde tatt turen til Rødtvet sykehjem, da det var klart for den årlige julegrantenningen.

 
Lansering i en pub

Lansering i en pub

 • Pilen

I forrige uke ble den lokale baren Rudolf på Vestli brukt til noe litt annet enn det den pleier å brukes til. Lise Forfang Grimnes valgte å bruke Rudolf for å lansere sin nye bok «Blodskraft».

Nok er nok <BR>for Standing Rock

Nok er nok
for Standing Rock

 • Pilen

Den siste tiden har det vært snakket mye om Standing Rock, og at de amerikanske mydighetene skal «innvadere» Dakota/Lakota/siouxindianernes reservat. De skal nemlig legge et veldig omdiskutert oljerør gjennom indianerreservatet Standing Rock i Nord-Dakota i USA.

20 år med teater

20 år med teater

 • Teater

Hellerud teaterverksted startet opp i 1996. Sist uke feiret de med noen av glansstykkene på Haugerud seniorsenter.

 
Lanserer «Asfaltøl»

Lanserer «Asfaltøl»

- med hint av svevestøv

 • Asfaltøl

Forfatter Yngve Kveine kom i 2014 ut med boka «Lyden av asfalt». Nå har han kommet med smaken til boken sammen med St. Halvars bryggeri.

Inspirert av kaffekanna

Inspirert av kaffekanna

 • Kunst

Sist helg åpnet Shoddyfabrikken dørene for alle besøkende, da de hadde åpent hus med juleutstillinger. Billedkunstner Birgit Jakobsen stilte blant annet ut et bilde av kaffekanna hun har på kontoret.

«Scrooge» på Årvoll

«Scrooge» på Årvoll

 • Teater

Barna i Akerselva kultur- og teaterlag fremfører teaterstykket «Scrooge» for andre gang på Årvoll gård.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!