Skiskytterfest med storskjerm

Skiskytterfest med storskjerm

 

- Heia Norge, heia Norge, ropte Lilly Bakkemo og Per Jacobsen på Økern alders- og sykehjem og viftet med det norske flagget.

Skrevet av:

I anledning herrestafetten i skiskyting inviterte Økern alders- og sykehjem sine brukere til å følge stafetten på storskjerm.- Hvis ikke vi kan gå til skiskytterarenaen, får den komme hit, smiler aktivitør Gunn Soløst.Sammen med sin kollega Anne Lehne sørget hun for god stemning, og pølse- og ølservering.- Det skal være slik som hører med til sportsarrangementer. Da de som bor her var yngre gikk de på ski og dro på turer til Holmenkollen slik som vi gjør i dag. Det er viktig å arrangere ting som de kan minnes tilbake til, og siden vi ikke kan dra dem med på renn ordner vi god stemning her i stedet, sier Soløst.God stemning- Det er spennende å se på skiskyting på storskjerm. Jeg sto masse på ski som ung, og det er en sport som engasjerer meg. Jeg tror vi har gode muligheter til å vinne i dag, sier Per Jacobsen. Lilly Bakkemo krysset også fingrene for Norge.- Jeg gikk litt på ski som yngre, men det var for moro skyld, jeg konkurrerte aldri. Jeg er glad i å se på sport og nå går det veldig bra for Norge så vi har alle muligheter, smiler Bakkemo.Og hver gang de norske utøverne traff blink hoppet aktivitørene Soløst og Lehne fram med sine selvlagde dusker og heiet Norge fram.- Nå ligger vi på andre plass, dette ser bra ut for Norge. Kom igjen Norge, jubler Soløst og Lehne. 50 år siden første gangPå veggen hadde aktivitørene hengt opp oversikt over Norges medaljegevinst under VM, samt historisk informasjon.- I 1958 gikk det første verdensmesterskapet i skiskyting i Østerrike, leser Inger Stuve, før hun får øye på et bilde av Ole Einar Bjørndalen.- Han er kjekk, han håper jeg vinner. Bjørndalen redder vår ære, så han må vi heie på. Dette var jammen en flott oversikt - aktivitørene er så flinke her og gjør det morsomt for oss brukere. TV-en min har gått i stykker så det at vi ble invitert til å se herrestafetten på storskjerm er veldig bra, sier Stuve. Senere trillet aktivitørene Soløst og Lene fram pølseboden og serverte alle de oppmøtte pølser med sennep.- Vi bruker slike sennepspinner de brukte før, og navnet på boden «Portpølse»  kommer fra at før i tiden så kom pølsevognene inn i portrommet på bygårdene da de skulle selge pølser, opplyser Soløst. - Det er kjempegodt med pølser, her har vi det bra, heia Norge, smiler Judith Swiboda og Bjørg Jensen. 

Siste nytt i Kultur

Stovner hyllet sine helter

Hyllet sine helter

 • Stovnergalla

Den første Stovnergallaen gikk av stabelen i helga. Da var blant andre ordføreren på plass på Rommen Scene - til stort show med god underholdning - for å hylle dem som yter det lille ekstra i hverdagen i bydelen.

Haugen skolekorps 40 år

40 år med korps

 • Skolekorps

Haugen skolekorps har 40-årsjubileum i år. Det feiret de med konsert i Furuset kirke, men feiringen er ikke over.

Kontraktene er signert

«Nye» Tveten gård

Kontraktene signert

 • historie

I lang tid har Tveten gård vært under oppussing i regi av Kulturetaten. Nå er nye kontrakter signert med frivilligheten og bydelen om aktivitet på gården fremover.

 
17-åring med <BR>viktig stemme

17-åring med
viktig stemme

 • Ungdom

Tre Oslo-ungdommer er valgt til FN-sambandets ungdomspanel, og en av dem er Bani Singh (17) fra Hellerud.

– Det er dette som <BR>skaper lokalsamfunn

Kronprinsparet på turné i Bjerke bydel:

– Det er dette som
skaper lokalsamfunn

 • Kronprinsparet

Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit besøkte Bjerke bydel og fikk være med på flere av aktivitetene. Blant annet lærte kronprinsessen å sjonglere av Nysirkus på Veitvet og fikk møte over tusen aktive barn og unge på Isdammen.

Er det sommer, <BR>vår eller påske?

Er det sommer,
vår eller påske?

 • Sommer

Det er ikke lenge siden det snødde, men i helgen kom sommeren så å si over natta. Turen gikk til Steinbruvann for en liten stemningsrapport.

 
Folkefest med kronprinsparet

I dag blir det bålkos
med kronprinsparet

 • Kronprinsparet

På mandag kommer kronprinsparet til Bydel Bjerke. Det hele starter på Kulturhuset Veitvet før det ender opp med folkefest ved Isdammen på Årvoll.

Provokativ feminisme <BR>og nye briller

Provokativ feminisme
og nye briller

 • Pilen

Feminisme er et kontroversielt tema, og veldig mange som identifiserer seg som en feminist får mye tyn for det. For omtrent et år siden i dag fant jeg ut at jeg er feminist.

Teller ned til Stovnergalla

Teller ned til Stovnergalla

 • Stovner bydel

I morgen skal Stovner bydel dele ut sine frivilligpriser i fem kategorier. Randi Flaten er nominert til årets ildsjel - og er veldig spent.

 
Sterkt om overgrep

Foredrag på Vestli skole:

Sterkt om overgrep

 • Foredrag

Det var mange følelser og mye lærdom på Vestli skole da FAU hadde invitert Annett Berntsberg Eck. Hun fortalte sin historie og ga flere gode tips.

Tar barnas helse på alvor

Barnas kosthold og
bevegelse på alvor

 • Barn

Barnehagematen.no leverer varm og hjemmelaget mat som er spiseklar til barnehager, skoler og aktivitetsskoler. Nå har de ansatt en lokalkjent person i Groruddalen som skal passe på at alt går som det skal.

Kunst for vennskap

Kunst for vennskap

 • Barn

Gjennom prosjektet «Skup» har elevene på Furuset skole laget en forestilling om vennskap og kontraster.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!