Skiskytterfest med storskjerm

Skiskytterfest med storskjerm

 

- Heia Norge, heia Norge, ropte Lilly Bakkemo og Per Jacobsen på Økern alders- og sykehjem og viftet med det norske flagget.

I anledning herrestafetten i skiskyting inviterte Økern alders- og sykehjem sine brukere til å følge stafetten på storskjerm.- Hvis ikke vi kan gå til skiskytterarenaen, får den komme hit, smiler aktivitør Gunn Soløst.Sammen med sin kollega Anne Lehne sørget hun for god stemning, og pølse- og ølservering.- Det skal være slik som hører med til sportsarrangementer. Da de som bor her var yngre gikk de på ski og dro på turer til Holmenkollen slik som vi gjør i dag. Det er viktig å arrangere ting som de kan minnes tilbake til, og siden vi ikke kan dra dem med på renn ordner vi god stemning her i stedet, sier Soløst.God stemning- Det er spennende å se på skiskyting på storskjerm. Jeg sto masse på ski som ung, og det er en sport som engasjerer meg. Jeg tror vi har gode muligheter til å vinne i dag, sier Per Jacobsen. Lilly Bakkemo krysset også fingrene for Norge.- Jeg gikk litt på ski som yngre, men det var for moro skyld, jeg konkurrerte aldri. Jeg er glad i å se på sport og nå går det veldig bra for Norge så vi har alle muligheter, smiler Bakkemo.Og hver gang de norske utøverne traff blink hoppet aktivitørene Soløst og Lehne fram med sine selvlagde dusker og heiet Norge fram.- Nå ligger vi på andre plass, dette ser bra ut for Norge. Kom igjen Norge, jubler Soløst og Lehne. 50 år siden første gangPå veggen hadde aktivitørene hengt opp oversikt over Norges medaljegevinst under VM, samt historisk informasjon.- I 1958 gikk det første verdensmesterskapet i skiskyting i Østerrike, leser Inger Stuve, før hun får øye på et bilde av Ole Einar Bjørndalen.- Han er kjekk, han håper jeg vinner. Bjørndalen redder vår ære, så han må vi heie på. Dette var jammen en flott oversikt - aktivitørene er så flinke her og gjør det morsomt for oss brukere. TV-en min har gått i stykker så det at vi ble invitert til å se herrestafetten på storskjerm er veldig bra, sier Stuve. Senere trillet aktivitørene Soløst og Lene fram pølseboden og serverte alle de oppmøtte pølser med sennep.- Vi bruker slike sennepspinner de brukte før, og navnet på boden «Portpølse»  kommer fra at før i tiden så kom pølsevognene inn i portrommet på bygårdene da de skulle selge pølser, opplyser Soløst. - Det er kjempegodt med pølser, her har vi det bra, heia Norge, smiler Judith Swiboda og Bjørg Jensen. 

Siste nytt i Kultur

Samler 75-åringene <BR>på Høybråten

Samler 75-åringene
på Høybråten

Forrige uke ble alle 75-åringene Høybråten sanitetsforening kunne finne invitert til eldrefest på Huset Vårt.

Utskiftinger på kunstutstillingen

Utskiftinger på kunstutstillingen

Årvoll Lions hadde i helgen sin årlige kunstutstilling. Det er som regel faste kunstnere som stiller ut, men i år har klubben også fått tak i noen nye.

Ringer inn til jubileumsfest

Ringer inn til jubileumsfest

  • Jubileum

Fossum kirke sto ferdig for 40 år siden. Det skal feires på søndag. May Grimdalen håper på godt oppmøte fra hele bydelen.

 
Digg med DUGG på mandag

Stovner-ungdommens egen eplesaft er klar:

Digg med DUGG på mandag

  • DUGG

Sebastian, Ayoub og Thomas inviterer til lansering av epledrikken DUGG under FN-dagen på Stovner. Over 3000 epler er plukket og presset - og alle inntekter går til Redd Barna.

Avsluttet markeringen <BR>av Karl XII

Avsluttet markeringen
av Karl XII

Groruddalen historielag arrangerte tredje og siste del på 300-årsmarkeringen for Karl XIIs angrep på Norge med foredrag på Ellingsrud gård.

Rusken feiret 40 år <BR>med fest i rådhuset

Rusken feiret 40 år
med fest i rådhuset

Rusken så dagens lys for 40 år siden. Ordfører Marianne Borgen og ruskengeneral Jan Hauger er klare på at det bare er begynnelsen på noe som er kommet for å bli.

 
Sammen mot krig og konflikt

Sammen mot krig og konflikt

Søndag 24. oktober er årets TV-aksjon. Alle basene rundt omkring i Groruddalen håper så mange som mulig vil være med å gå med bøsse.

Indiske rytmer på Veitvet

Indiske rytmer på Veitvet

Gulvet på kulturhuset Veitvet ble ryddet og gjort klart til indisk dans i helgen.

Informerer elevene <BR>om TV-aksjonen

Informerer elevene
om TV-aksjonen

Leder Satha Sritharan for TV-aksjonen på Stovner og frivillig Samira Hashi tok turen til Stasjonsfjellet skole for å informere og rekruttere elevene.

 
Magisk lysvandring <BR>langs Alnaelva

Magisk lysvandring
langs Alnaelva

Mange møtte opp for å være med på årets lysvandring langs Alnaelva sist torsdag, og lyssettingen imponerte turgåerne.

Unge programledere

Unge programledere

Tre 12-åringer på Veitvet bruker fritiden til å lage radio- og videprogram på nett. Neste mål er å gjennomføre verdens lengste direktesendte webshow.

Jobber for demokratiet

Ambisiøse Drenusha (23)

Jobber for demokratiet

  • Ambisjoner

Drenusha Suka (23) fra Stovner har vært aktiv i Europeisk Ungdom i tre år. Nå har hun kommet igjennom nåløyet - og er valgt inn i hovedstyret på nasjonalt nivå.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!