Skiskytterfest med storskjerm

Skiskytterfest med storskjerm

 

- Heia Norge, heia Norge, ropte Lilly Bakkemo og Per Jacobsen på Økern alders- og sykehjem og viftet med det norske flagget.

Skrevet av:

I anledning herrestafetten i skiskyting inviterte Økern alders- og sykehjem sine brukere til å følge stafetten på storskjerm.- Hvis ikke vi kan gå til skiskytterarenaen, får den komme hit, smiler aktivitør Gunn Soløst.Sammen med sin kollega Anne Lehne sørget hun for god stemning, og pølse- og ølservering.- Det skal være slik som hører med til sportsarrangementer. Da de som bor her var yngre gikk de på ski og dro på turer til Holmenkollen slik som vi gjør i dag. Det er viktig å arrangere ting som de kan minnes tilbake til, og siden vi ikke kan dra dem med på renn ordner vi god stemning her i stedet, sier Soløst.God stemning- Det er spennende å se på skiskyting på storskjerm. Jeg sto masse på ski som ung, og det er en sport som engasjerer meg. Jeg tror vi har gode muligheter til å vinne i dag, sier Per Jacobsen. Lilly Bakkemo krysset også fingrene for Norge.- Jeg gikk litt på ski som yngre, men det var for moro skyld, jeg konkurrerte aldri. Jeg er glad i å se på sport og nå går det veldig bra for Norge så vi har alle muligheter, smiler Bakkemo.Og hver gang de norske utøverne traff blink hoppet aktivitørene Soløst og Lehne fram med sine selvlagde dusker og heiet Norge fram.- Nå ligger vi på andre plass, dette ser bra ut for Norge. Kom igjen Norge, jubler Soløst og Lehne. 50 år siden første gangPå veggen hadde aktivitørene hengt opp oversikt over Norges medaljegevinst under VM, samt historisk informasjon.- I 1958 gikk det første verdensmesterskapet i skiskyting i Østerrike, leser Inger Stuve, før hun får øye på et bilde av Ole Einar Bjørndalen.- Han er kjekk, han håper jeg vinner. Bjørndalen redder vår ære, så han må vi heie på. Dette var jammen en flott oversikt - aktivitørene er så flinke her og gjør det morsomt for oss brukere. TV-en min har gått i stykker så det at vi ble invitert til å se herrestafetten på storskjerm er veldig bra, sier Stuve. Senere trillet aktivitørene Soløst og Lene fram pølseboden og serverte alle de oppmøtte pølser med sennep.- Vi bruker slike sennepspinner de brukte før, og navnet på boden «Portpølse»  kommer fra at før i tiden så kom pølsevognene inn i portrommet på bygårdene da de skulle selge pølser, opplyser Soløst. - Det er kjempegodt med pølser, her har vi det bra, heia Norge, smiler Judith Swiboda og Bjørg Jensen. 

Siste nytt i Kultur

Rekordmange på solfest

Rekordmange på solfest

Lørdag 14. januar var det klart for 25-årsjubileum og solfest på vegne av Annai Poopathi tamilsk kultursenter (APTK) og Tamilsk ressurs- og veiledningssenter (TRVS). Med et kulturelt opplegg og spennende gjesteliste var det mange besøkende innom.

Full fest for 100-åringen

Full fest for 100-åringen

Da Rakel Kitty Ekeberg feiret sine 100 år fylte det seg fort opp på Ammerudhjemmet. I tillegg til beboere og familie stilte koret til Metodistkirken på Grünerløkka opp med sang.


– Det er helt rått!

Golden Core ute med sitt første album:


– Det er helt rått!

Den unge duoen fra Ammerud har spilt sammen i omtrent tre år. Nå er de ute med sitt første album – «Norwegian stoner machine».

 
Vellykket vernissasje

Vellykket vernissasje

  • Kunst

Fjøset på Årvoll gård var fylt opp av spente kunstelskere da det var vernissasje for utstillingen «Insekter i Bjerke bydel og Lillomarka» forrige helg.

Lærte om nettmobbing

Lærte om nettmobbing

Elever fra Tonsenhagen skole satt musestille i en hel time, da de fulgte med på forestillingen «Vetle, snakk sant!» av Para Film & Teater.

Veien til friheten

Veien til friheten

  • Kulturminner

Per Jostein Aarsand har gravd i historien for å finne Groruddalens røtter, og det arbeidet har nå kulminert i forestillingen «Carl Fredriksens transport», som forteller om flyktningetransporten gjennom dalen og over Gjelleråsen.

 
Klare for nytt suksessår <BR>på Furuset

Klare for nytt suksessår
på Furuset

  • Furuset

Selv om fjoråret gikk over all forventning, er Furuset bibliotek og aktivitetshus (FUBIAK) nå klare for et nytt år hvor de skal være enda modigere og samtidig fortsette å inkludere brukerne.

Nasjonens hukommelse ligger på Økern

Nasjonens hukommelse ligger på Økern

Samlingene til Naturhistorisk museum og Kulturhistorisk museum er nå samlet på Økern. Dermed befinner nasjonens hukommelse innen natur og kultur seg i Groruddalen. Men «ekte» dinosaurer finnes fremdeles ikke på Økern.

Selger frimerkehistorie<BR> på Ulven

Selger frimerkehistorie
på Ulven

  • Frimerker

I over ett år har Postens frimerketjeneste holdt hus i Persveien på Ulven. Der kan du få kjøpt det meste innen frimerker som er gitt ut i Norge siden 1855.

 
Stas med deltakelse <BR>i Norske Talenter

Stas med deltakelse
i Norske Talenter

Det var først etter at de hadde sett ett innlegg på nett at Surreal Crew fra Vestli IL bestemte seg for å bli med i konkurransen. Nå har de gått videre.

Står på for det sosiale på F21

Står på for det sosiale på F21

Mathilde Bergene Bratlie (18), Valencia Rodrigues (17) og Amanda Sandberg Fætten (15) fra elevrådet på Fyrstikkalleen skole, ser på de sosiale aktivitetene som en positiv ting med skolen.

Molly (6) lærte opp kronprinsen

Molly (6) lærte opp kronprinsen

  • Teglverket skole

Kronprins Haakon tok turen til Teglverket skole for å lære hvordan de jobber med læringsteknologi i skolehverdagen. På Teglverket har alle elever en ipad – og Molly fikk lære bort til selveste kronprinsen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!