Skøyteglede på Årvoll

Skøyteglede på Årvoll

SKØYTEGLEDE: Casper Knap og Geir Gysler (bak til høyre) merker godt at barna setter pris på naturisbanen.

Mens mange har ventet på minusgrader, har en dugnadsgjeng på Årvoll stått på for å ha en naturisbane helt siden november.

Tekst:

Publisert:

Og det er mange som har tatt turen innom glattisen, på banen som befinner seg bak Årvolldammen på Årvoll.

Vi er en dugnadsgjeng på 10 - 15 personer som har jobbet for å få til en isbane her. Og så har vi fått med flere pensjonister i nærområdet til å hjelpe til også, forteller Casper Knap.

Den store dugnadsånden startet ifjor, da de alle var enige om at det var et behov for en isbane, som det også var rett nedenfor før i tiden.

– Vi begynte å jobbe med dette i fjor, og det krever jo frivillige til å lage is. Vi har fått litt hjelp av Årvoll Idrettslag, men vi synes det er veldig gøy å legge is vi altså, sier Knap.

Godt brukt

Isbanen er blitt en attraksjon i området og blir nå brukt av både skoler, idrettslag, skigrupper og mange andre.

– Det er visst blitt holdt gymtimer her, og AKS har også vært en del her. Så det er jo veldig moro. Det har også vært folk fra integreringskurs, som har kommet hit for å lære seg å stå på skøyter, forteller Geir Gysler.

Bymiljøetaten har vært innom og hjulpet litt til med banen, men for å holde en naturisbane er man nødt til å legge is tre ganger om dagen.

– Det sier jo seg selv at Bymiljøetaten ikke har tid til det, men vi har heldigvis fått god hjelp av blant annet Byggmaker Skattum til utstyr for å lage banen, sier Gysler.

Lang åpningstid

Målet for dugnadsgjengen er nå at de skal fortsette med å ha naturisbane hvert år fremover.

Les mer i Akers Avis Groruddalens papirutgave eller vår eAvis.

Siste nytt i Kultur

Føflekkreft 

Norge ligger i verdenstoppen når det gjelder forekomst av føflekkreft. Tirsdag 23. mai er det den internasjonale hudsjekkdagen Euromelanoma.

Kamzy vendte hjem

Varaordfører Khamshajiny «Kamzy» Gunaratnam har selv gått på Rødtvet skole, og skolen var stolte av å kunne ønske henne «velkommen tilbake» på Norges nasjonaldag.

 
– Flott at så mange stiller opp

Rektor Katrine Sølvberg på Nordtvet skole startet feiringen med noen velvalgte ord før hun tok med seg resten av gjengen ned til sentrum.

17. mai 2017 i Oslo sentrum 

Ammerud skole fikk gå som nummer fire i barnetoget i sentrum i år fordi skolen fyller 50 år. Bydelsdirektør Øystein Eriksen Søreide ble med på den regnfulle turen forbi slottet.

Holdt tale sammen

Elevrådsleder Maria Halmø Jahr (15) på Veitvet skole tok med seg venninnen Karen Kate Tejano (16) opp på scenen for å holde tale.