ANNONSE

Skøyteglede på Årvoll

Skøyteglede på Årvoll

SKØYTEGLEDE: Casper Knap og Geir Gysler (bak til høyre) merker godt at barna setter pris på naturisbanen.

Mens mange har ventet på minusgrader, har en dugnadsgjeng på Årvoll stått på for å ha en naturisbane helt siden november.

Tekst:

Publisert:

Og det er mange som har tatt turen innom glattisen, på banen som befinner seg bak Årvolldammen på Årvoll.

Vi er en dugnadsgjeng på 10 - 15 personer som har jobbet for å få til en isbane her. Og så har vi fått med flere pensjonister i nærområdet til å hjelpe til også, forteller Casper Knap.

Den store dugnadsånden startet ifjor, da de alle var enige om at det var et behov for en isbane, som det også var rett nedenfor før i tiden.

– Vi begynte å jobbe med dette i fjor, og det krever jo frivillige til å lage is. Vi har fått litt hjelp av Årvoll Idrettslag, men vi synes det er veldig gøy å legge is vi altså, sier Knap.

Godt brukt

Isbanen er blitt en attraksjon i området og blir nå brukt av både skoler, idrettslag, skigrupper og mange andre.

– Det er visst blitt holdt gymtimer her, og AKS har også vært en del her. Så det er jo veldig moro. Det har også vært folk fra integreringskurs, som har kommet hit for å lære seg å stå på skøyter, forteller Geir Gysler.

Bymiljøetaten har vært innom og hjulpet litt til med banen, men for å holde en naturisbane er man nødt til å legge is tre ganger om dagen.

– Det sier jo seg selv at Bymiljøetaten ikke har tid til det, men vi har heldigvis fått god hjelp av blant annet Byggmaker Skattum til utstyr for å lage banen, sier Gysler.

Lang åpningstid

Målet for dugnadsgjengen er nå at de skal fortsette med å ha naturisbane hvert år fremover.

Les mer i Akers Avis Groruddalens papirutgave eller vår eAvis.

Siste nytt i Kultur

Tyvstartet med kunstutstilling

Elias (12), Selma (11) og Mathumintha (11) tegnet seg til seier da senterleder ga 6. trinn på Linderud skole i oppgave å tegne sentret om 50 år.

ANNONSE
Misbah går ut med 20 seksere

Furuset-jenta Misbah Kiran Mahmood (18) kan ta en velfortjent sommerferie. Hun avslutter tre år på Fyrstikkalleen skole med et mildt sagt solid vitnemål.

 
Saueslipp på sykehjemmet

For tredje året på rad fylles nå innhegningen på Rødtvet sykehjem opp med sauer og høner, til stor begeistring for både beboere og ansatte.

Skamløs motivasjon

Stemningen var god i hallen ved Apalløkka skole da tidligere elev og Skam-skuespiller Ina Svenningdal hadde tatt turen.

Bydelen hyllet de ansatte

Bydel Alna gjorde stas på sine ansatte som har jobbet i Oslo kommune i 25 og 40 år med en jubileumsmarkering.

 
ANNONSE