Skøyteglede på Årvoll

Skøyteglede på Årvoll

SKØYTEGLEDE: Casper Knap og Geir Gysler (bak til høyre) merker godt at barna setter pris på naturisbanen.

Mens mange har ventet på minusgrader, har en dugnadsgjeng på Årvoll stått på for å ha en naturisbane helt siden november.

Skrevet av:

Og det er mange som har tatt turen innom glattisen, på banen som befinner seg bak Årvolldammen på Årvoll.

Vi er en dugnadsgjeng på 10 - 15 personer som har jobbet for å få til en isbane her. Og så har vi fått med flere pensjonister i nærområdet til å hjelpe til også, forteller Casper Knap.

Den store dugnadsånden startet ifjor, da de alle var enige om at det var et behov for en isbane, som det også var rett nedenfor før i tiden.

– Vi begynte å jobbe med dette i fjor, og det krever jo frivillige til å lage is. Vi har fått litt hjelp av Årvoll Idrettslag, men vi synes det er veldig gøy å legge is vi altså, sier Knap.

Godt brukt

Isbanen er blitt en attraksjon i området og blir nå brukt av både skoler, idrettslag, skigrupper og mange andre.

– Det er visst blitt holdt gymtimer her, og AKS har også vært en del her. Så det er jo veldig moro. Det har også vært folk fra integreringskurs, som har kommet hit for å lære seg å stå på skøyter, forteller Geir Gysler.

Bymiljøetaten har vært innom og hjulpet litt til med banen, men for å holde en naturisbane er man nødt til å legge is tre ganger om dagen.

– Det sier jo seg selv at Bymiljøetaten ikke har tid til det, men vi har heldigvis fått god hjelp av blant annet Byggmaker Skattum til utstyr for å lage banen, sier Gysler.

Lang åpningstid

Målet for dugnadsgjengen er nå at de skal fortsette med å ha naturisbane hvert år fremover.

Les mer i Akers Avis Groruddalens papirutgave eller vår eAvis.

Siste nytt i Kultur

– Det er dette som <BR>skaper lokalsamfunn

Kronprinsparet på turné i Bjerke bydel:

– Det er dette som
skaper lokalsamfunn

 • Kronprinsparet

Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit besøkte Bjerke bydel og fikk være med på flere av aktivitetene. Blant annet lærte kronprinsessen å sjonglere av Nysirkus på Veitvet og fikk møte over tusen aktive barn og unge på Isdammen.

Er det sommer, <BR>vår eller påske?

Er det sommer,
vår eller påske?

 • Sommer

Det er ikke lenge siden det snødde, men i helgen kom sommeren så å si over natta. Turen gikk til Steinbruvann for en liten stemningsrapport.

Folkefest med kronprinsparet

I dag blir det bålkos
med kronprinsparet

 • Kronprinsparet

På mandag kommer kronprinsparet til Bydel Bjerke. Det hele starter på Kulturhuset Veitvet før det ender opp med folkefest ved Isdammen på Årvoll.

 
Provokativ feminisme <BR>og nye briller

Provokativ feminisme
og nye briller

 • Pilen

Feminisme er et kontroversielt tema, og veldig mange som identifiserer seg som en feminist får mye tyn for det. For omtrent et år siden i dag fant jeg ut at jeg er feminist.

Teller ned til Stovnergalla

Teller ned til Stovnergalla

 • Stovner bydel

I morgen skal Stovner bydel dele ut sine frivilligpriser i fem kategorier. Randi Flaten er nominert til årets ildsjel - og er veldig spent.

Sterkt om overgrep

Foredrag på Vestli skole:

Sterkt om overgrep

 • Foredrag

Det var mange følelser og mye lærdom på Vestli skole da FAU hadde invitert Annett Berntsberg Eck. Hun fortalte sin historie og ga flere gode tips.

 
Tar barnas helse på alvor

Barnas kosthold og
bevegelse på alvor

 • Barn

Barnehagematen.no leverer varm og hjemmelaget mat som er spiseklar til barnehager, skoler og aktivitetsskoler. Nå har de ansatt en lokalkjent person i Groruddalen som skal passe på at alt går som det skal.

Kunst for vennskap

Kunst for vennskap

 • Barn

Gjennom prosjektet «Skup» har elevene på Furuset skole laget en forestilling om vennskap og kontraster.

Fremhever skolen <BR>med festival

Fremhever skolen
med festival

 • Festival

Kuben videregående skole gjentok fjorårets «Kubenfestival» med lokale artister og dansere. Festivalsjefen ser på det som en fin mulighet til å vise fram skolen.

 
Stovnerkameratene

Stovnerkameratene

Jon Henry Martinsen fra Stovner Frisbeeklubb og Espen Myrbakken fra Rommen SK roser den positive utviklingen i Bydel Stovner. De har begge lang farstid i området, og er nå nominert til idrettsprisen.

Festivalprogrammet tar form

Lindebergfestivalen planlegges

Flere stjerner er
allerede på plakaten

 • Festival

Den folkekjære artisten Benedicte Adrian er blant dem.

Vinterlek for bedre språk

Vinteraktiviteter
for bedre språk

 • Barn

Vinteraktiviteter som skilek og aking hjelper elevene på Vestli skole med å få større språkforståelse og fremme den sosiale kommunikasjonsferdigheten.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!