Slik blir GranittRock 2008

Slik blir GranittRock 2008

 

Her følger programmet for årets GranittRock-festival. Her kan du oppleve et bredt spekter av artister fredag 5. og lørdag 6. september. Helt gratis.

Skrevet av:

FREDAG 5. SEPTEMBER

STEINBRUDDET

Dette er områdets største scene, som du finner sentralt plassert midt på festivalplassen.

Ronny Pøbel, 17.30

Ronny Pøbel fra Gjøvik er en 36 år gammel blikkenslager, og dukket opp i rockemiljøet i 2004. Hes og hissig skriker han ut sine ytringer, som «Samfunnshater #1», med slagordet og debutalbum «Føkk Døkk». Kritikerne ga toppkarakterer.

Bjølsen Valsemølle, 18.30

Disse gutta har holdt på siden slutten av 70-tallet og har gitt oss klassikere som «Soria Moria» og «Vålerenga kjerke». Oslo-rockerne gir publikum god stemning og sanger om hovedstaden. Nå er de aktuelle med ny singel, og på nyåret kommer nok et album.

Howl, 19.45

Howl har gjort stor suksess med debutalbumet «Higher Class of Lush». Gutta fra Bærum byr på rock, inspirert av alt fra Bruce Springsteen til Led Zeppelin, og er av mange spådd å være blant de neste store rockeheltene her i landet.

Raga Rockers, 21.30

Superrockerne i Raga Rockers ble dannet i 1982, og vokalist Michael Krohn regnes som en av norsk rocks mest betydningsfulle låtskrivere. Gruppa planlegger nytt album i 2009. Dette blir årets siste konsert for rockerne.

GRANITTEN

Denne scena finner du til høyre på festivalområdet, en gangvei fører opp til stedet.

Kenneth Ishak & The Skidz, 17.00

Kenneth Ishak var sjefen i legendariske Beezwax, og har nylig gitt ut soloalbumet

«Silver Lightning From a Black Sky». Sammen med backingbandet The Skidz har han spilt over hele Norge, samt store deler av Europa. Publikum får servert herlig melodiøse toner.

KamaSutra, 17.35

Dette bandet ble startet av tre kompiser på Sunndalsøra. De spilte inn en demo i samarbeid med NRK i mai 1995, og har nå begynt å høre på låtene igjen. De har drømt om en reunion, og på GranittRock blir det virkelighet.

Made in China, 18.10

Made in China fra Fyrhuset har opparbeidet seg konserterfaring gjennom UKM, Emergenza og flere konserter i drabantbyenes undergrunn. Du kan også se dem på lørdag klokka 14.50, på Steinbruddet-scena.

Infinity On Replay, 18.45

Bandet spiller stone rock. Tung lyd på gitaren og mørke gromlyder, men samtidig ikke metal. Musikken kan sammenlignes med «Queen of the Stone Age», og gruppa byr på fengende rytmer man kan klappe og trampe til.

Fette Beute, 19.20

Fette Beute fra Fyrhuset spiller frisk poprock med en twist av funk. De er nesten et jenteband, og spiller på skills og sjarm.

Sarah With Secrets, 19.50

Kommer ut med debutalbum til høsten og skal presentere noen av låtene på GranittRock. Det er poprock med inspirasjon fra blant annet Bruce Springsteen. Publikum kan vente  seg mye trøkk, energi og utstråling.

Harry Hood & His Magic Fungus, 20.25

Harry Hood fra Fyrhuset ble ifølge bandet raska sammen tidlig forrige århundre som et promostunt for Løiten Bryggeri. Siden den dagen har de oppført seg upassende.

Gerilja, 21.00

Gerilja vant Zoom Urørt i 2007, sammen med Sigh & Explode. Juryen sa at Gerilja er en rocketrio med egne ideer og et knippe virkelig gode låter. Retningen i musikken overrasker iblant og bandet har evnen til utfordre publikum.

LØRDAG 6. SEPTEMBER

STEINBRUDDET

Tocksick Dandruff , 14.00

Tocksick Dandruff spiller progressiv og giftig rapjungleneofunkrock. Bandet liker å leke seg med morsomme og snodige taktarter. Hiphop-inspirert vokal er et sentralt element i musikken. Gutta endte på 5. plass i Norgesfinalen i VM i rock i 2007 og har et rykte på seg for å være et sykt bra liveband.

Syk Panikk, 14.30

Med føzz, feedback, skriking, hamring og bassbuldring er det bare å glede seg.

De sjefsenergiske gutta i Syk Panikk holder til på Fyrhuset. Gutta lover et kjempeshow, og opptrer på festivalen for andre gang.

Groruddalens sangvinner, Made in China, 14.50

Opptrer med vinnerlåta «Grorudguiden», som vant låtkonkurransen mellom Fyrhuset og Stovner Rockefabikk. Du kan også se dem på scena Granitten fredag klokka 18.10 (se punktet lenger opp i programmet hvor du kan lese litt mer om bandet).

Celine & Malin, 15.00

Celine vant Melodi Grand Prix Jr. i fjor med den sjarmerende låta «Bæstevænna». Albumet hennes har solgt over 40.000 eksemplarer. Nå har hun egen barneforestillinger sammen med Malin, som vant konkurransen i 2005 og nettopp kom ut med sitt andre album.

Asgeir, 16.00

Sjefen over alle sjefer, Asgeir Borgemoen, er alle barns favoritt tv-onkel. I årevis dukket han opp på barne-tv med knallrød sveis og mange sprø ideer. Noe av galskapen vil bli å se på scenen under det store barneshowet.

Yoga Fire, 17.00

Yoga Fire er et norskspråklig rockeband som består av medlemmer fra den tidligere hiphop-gruppa Klovner I Kamp, rapartisten Apollo og den tidligere lydmannen deres Søren Posen Brandt. De mener selv at de er Norges dårligste, men kuleste rockeband.

Jarle Bernhoft, 18.00

Jarle Bernhoft var tidligere vokalist og låtskriver i Span. 1. september slapp han  debutalbumet «Ceramik City Chronicles» som soloartist, og han kommer for første gang til GranittRock.

Surferosa, 19.30

Trashpop, vill stemning og masse energi kjennetegner Surferosa. Bandet startet for snart ni år siden, og er aktuelle med albumet «The Beat on the Street». Den fargerike vokalisten Mariann Thomassen imponerer alltid med sin særegne stil, og bandet får stadig flere fans.

Åge Aleksandersen og Sambandet, 21.30

Åge Aleksandersen og Sambandet skal få Steinbruddet til å rocke. Det er nå 36 år siden Aleksandersen spilte i Groruddalen - på ungdomsklubben på Grorud. Bandet ser fram til å komme tilbake, og lover å levere som alltid.

- Det blir rock'n roll, sier Åge.

GRANITTEN

Amazone, 15.00

Amazone heter egentlig Tommy og har vokst opp på Ammerud. Debutskiva har vært ute i snart ett år, og i år kunne du oppleve ham på Mela-festivalen med et brasiliansk band. Han prøver stadig nye stilarter og er stolt av å promotere nærmiljøet sitt.

Erik & Kriss, 15.40

Erik og Kriss er en norsk rap-gruppe fra Bærum, bestående av Erik Mortvedt og Kristoffer Tømmerbakke. Duoen slo gjennom via Internett med låta «Bærumsgrammatikk» i 2004. Nå regnes de blant noen av Norges mest populære artister innen rap og hiphop. De var på GranittRock i fjor.

Hooga Troopers, 16.30

Hooga Troopers er en sjelfylt hiphop-opplevelse, krydret med velkjente lyder fra Karibien. Gruppa består av Kristah Rhymes, Holee O, Gringo Starr og Scheme, som nå har jobbet sammen i snart tre år. De høstet svært gode kritikker under årets by:larm.

Freddy & The Casuals, 17.15

Bandet Freddy & The Casual Rap Orchestra består av Fredrik Eldøy og 10-12 mer eller mindre faste medlemmer. Bandet karakteriserer seg som et hiphop-band som er krydret med mange andre musikalske sjangere. De blir sjelden sammenliknet med andre hiphopere.

Chris Lee, 18.00

Kristoffer Lie er kjent under artistnavnet Chris Lee, og er en norsk hiphop-artist fra Sandvika. Hans musikk kjennetegnes av måten han kombinerer hiphop med akustiske elementer, og han både synger, rapper og spiller gitar. Han har i en årrekke vært med hiphop-kollektivet International Loose Cannons fra Oakland, California, og har i store deler av karrieren vært på USAs vestkyst.

El Axel, 18.45

Axel «el Axel» Purcell fra Chile er en norsk rap/hiphop-musiker, også kjent som F'EM one i duoen Equicez. Han er preget av både sin chilenske og norske oppvekst, noe han også gir uttrykk for gjennom musikken.

Hip hop tribute band, 19.15

Et stjernelag med artister og musikere fra D'Sound, Klovner i Kamp, Equicez med flere. De fremfører de største hits fra musikkbransjens mestselgende sjanger, hiphop og RnB. Showet er satt sammen som en medley av hiphop-hits fra 80-tallet og fram til i dag.

Gatas Parlament, 20.15

Gatas Parlament er en norskspråklig venstreradikal rapgruppe fra Oslos østkant. Gruppa består av Elling Batman Zedong, Aslak og DJ Don Martin. Sistnevnte er oppvokst på Romsås. I år har de med seg Supa Sayed, og lover å vise hvem som er konger i norsk hip hop.

FLÅTA

Denne scena befinner seg flytende på Badedammen.

«Open mic», 14.00

Her kan hvem som helst prøve seg. Du må ha tatt kontakt med festivalledelsen på forhånd for å reservere plass og bli kvalitetssikret.

Menn i Tide, 15.30

En kvartett med voksne menn, sang, elgitar,

akustisk gitar, trommer og bass.  Særegen twangy sound - en krysning mellom Chuck Berry og Chris Isaac, servert med et rimelig lydnivå.

The Swingers, 16.15

Gutta i The Swingers har spilt i Groruddalen i hele 12 år. De sjarmerer alltid publikum og er kjent som humørspredere hvor enn de møter opp. Bandet består av en glad gjeng som stortrives på scenen.

Gunnar Kjellsby,17.00

Vokalist i bandene «Tim» og «Eisbein», og kjent og kjær på Nye Skalders Åpen Scene med sin ekspressive stil. Denne musikken passer godt inn i idyllen på Badedam-scena.

Petter Richter, 17.40

Med blendende teknikk, sensitivitet, intelligens, dybde og en iboende forståelse for det mest utfordrende repertoaret gitaren kan by på, har Petter Richter etterlatt inntrykket av en kommende internasjonal stjerne.

Iris Waves, 18.20

Denne dama blir beskrevet som popyndling med sin sjarmerende og stemningsfulle pop-elektronika. Etter å ha spilt med seg selv en stund, bestemte hun seg for å kjøpe lydutstyr og spille inn låtene sine.

Teitur, 19.00

Teitur fra Færøyene er ute med sitt tredje album, «The Singer». Han byr på vakre melodier med tekster til ettertanke. Festivalens første internasjonale artist har allerede turnert i ti år, både alene og sammen med en rekke kjente artister. På Flåta har han med seg pianoet sitt.

Kaptein Kjeks Laptopset/Ost & Kjex, 20.00

De Oslo-baserte DJ-gutta i dette bandet spiller elektronika, og kom på den amerikanske musikkbloggen Sterogums liste over de 100 beste låtene med «Milano Mugolian (A Thrilling Mungophony in Two Parts)». Til festivalen kommer den ene halvdelen av duoen.

 

Siste nytt i Kultur

Ble inspirert av kaffekanna

Ble inspirert av kaffekanna

Sist helg åpnet Shoddyfabrikken dørene for alle besøkende, da de hadde åpent hus med juleutstillinger. Billedkunstner Birgit Jakobsen stilte blant annet ut et bilde av kaffekanna hun har på kontoret.

Lanserer «Asfaltøl»

Lanserer «Asfaltøl»

- med hint av svevestøv

  • Asfaltøl

Forfatter Yngve Kveine kom i 2014 ut med boka «Lyden av asfalt». Nå har han kommet med smaken til boken sammen med St. Halvars bryggeri.

«Scrooge» på Årvoll gård

«Scrooge» på Årvoll gård

Barna i Akerselva kultur- og teaterlag fremfører teaterstykke «Scrooge» for andre gang på Årvoll gård.

 
Kom med årlig julegave

Kom med årlig julegave

Åge Andersen på Ammerudhjemmet setter pris på gaven fra Grorud Rotary, nemlig 40 flasker med vin.

Ventet på nissen

Ventet på nissen

Alexandra Myhre Halama (5) og mormor Sølvi Myhre koste seg med julemusikk av Grorud Veterankorps mens de ventet spent på julenissen på Grorud senter.

Nøstegjengen på <BR>Steinbruddet

Nøstegjengen på
Steinbruddet

Sist søndag sto nøstegruppa for tredje året på rad som arrangører for julemessa i Steinbruddet på Kalbakken. Og med hyggelige damer i kafeen strømmet det jevnlig på med folk.

 
Jul på gården

Jul på gården

Elma (4), Endre (7) og Ella (5) lagde årets julepynt på stabburet på Nordtvet gård.

Punktum. Finale

Punktum. Finale

«Allsang i kjerka» er blitt et begrep som har vokst seg større og større år for år, men nå er det slutt. Rolf Nicolaisen satte punktum sist uke.

Fikk besøk av den <BR>første bestyrerinnen

Fikk besøk av den
første bestyrerinnen

En av historiene fra bursdagsfeiringen til Smalvollskogen barnehage var fra den gangen barnehagen var helt ny - om den første bestyrerinnen Bjørg Dahl. Hun fikk gleden av å sitte blant publikum.

 
I ring rundt treet

I ring rundt treet

  • jul

Borettslagene Flaen, Flaengrenda og Møllerstua danset og sang rundt juletreet, mens Grorud veterankorps sto for tradisjonelle julesanger.

Gikk i fakkeltog <BR>mellom trærne

Gikk i fakkeltog
mellom trærne

Borettslagene på Kalbakken – Akerli og Engsletta – danner i tradisjonens tro et fakkeltog og går innom borettslagenes juletrær.

Annonse: Grorud senter
Bedre p-system

Bedre p-system

  • Grorud senter

Grorud senter har gjort endringer på kundeparkeringen. Senterleder Jorunn Røed sier at dette vil gjøre det lettere for kundene.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!