Påskeferie i Groruddalen:

Slik nøt vi påskesola

Slik nøt vi påskesola

MATPAUSE: Pål Orby, Thea, Julie og Hanna stoppet opp for å mate fiskene.


Fint vær og deilige varmegrader gjorde at mange valgte å feire påsken utendørs. Noen spilte golf, andre tok med barna på tur i marka og noen testet ut skateanlegget på Haugenstua. Her kan du se bildene fra påsken 2015.

Tekst:

Publisert:

Bildeserie

Påskeferien 2015

KRAVSTOR: May Kjenslie Anderssen og Guro Hvile sier det blir mange turer i marka med hunden Oscar som er minst like glad i turer som dem selv. Foto: Kenneth Fossheim
PÅFYLL: Markastua på Mariholtet var et populært stoppested for en matbit og noe å drikke for de mange turgåerne på søndag.
 Foto: Sindre Veum Apneseth

KOM FORBEREDT: Malin Hammersgård (venstre), Molly, Jenny og Lotte skulle ikke innom markstua. De hadde meg seg egen niste og drikke.
 Foto: Sindre Veum Apneseth

MATPAUSE: Pål Orby, Thea, Julie og Hanna stoppet opp for å mate fiskene.
 Foto: Sindre Veum Apneseth
TURGLADE: Svein-Erik Karlsen og kona Else-Marie Karlsen har gått turer inn til Mariholtet siden de flyttet til Stovner på 70-tallet.
 Foto: sin
SØSKEN PÅ JOBB: Sigurd og Kaja Marie solgte juice på parkeringsplassen til turgåere på veg inn til Mariholtet.
 Foto: si
NØT SOLA: Naboene i Svarttjern borettslag på Romsås nøt en utepils i sola. Her er Line, Bjørg, Jørn og Egil.
 Foto: Kenneth Fossheim
I PARKEN: Christiane, Stian og Hennie (9 måneder) tok seg en tur i Bjerkedalen park på påskeaften.
 Foto: Kenneth Fossheim
PÅ RIDETUR: Alna ridesenter holdt åpent i påsken, og det var stor aktivitet blant barna. Her er Julie på ridetur i Alnaparken sammen med instruktør June.
 Foto: Kenneth Fossheim
FULL GASS: Jens (8) og Sivert (8) kom hele veien fra Ullevål for å teste ut skateanlegget på Haugenstua - med sparkesyklene sine. Her tar de sats over et hinder.
 Foto: Kenneth Fossheim
IVRIGE: På grunn av snøen har ikke alle hullene på golfbanen på Rommen åpnet ennå, men det stoppet ikke Jon og Tom Baastad fra Nordstrand. På langfredag måtte de ta seg en tur for å måle krefter på greenen på Rommen.
 Foto: Kenneth Fossheim
PÅ VANDRING: Et 30-talls personer deltok på korsvandringen fra Fossum til Stovner kirke på langfredag.
 Foto: Kenneth Fossheim

Før høytiden startet meldte meteorologene om kaldt og overskyet vær, men så skjedde det noe. Sola tittet fram og mange kunne nyte sol og varme utendørs. Mange pakket nok skiboksen og reiste til fjells, men i en påske-stille dal var det likevel mye å finne på. På langfredag var Jon og Tom Baastad på Groruddalen Golfklubb. Hele anlegget er ennå ikke åpent, men det stoppet ikke guttene fra Nordstrand.

– Vi er så ivrige at vi ikke klarer å vente. Vinteren har vært lang nok, og nå er det på tide å teste formen, sier de.

– Hvem vinner?

– Du kan skrive at det er meg, ler Jon.

I skateparken på Haugenstua fant vi kompisene Jens og Sivert, som sammen med fedrene sine tilbrakte dagen på anlegget. De hadde kommet fra Ullevål for å teste ferdighetene sine på sparkesykkel.

I Svarttjern borettslag satt Line, Bjørg, Jørn og Egil. De nøt en kald øl i sola foran blokkene.

– Man trenger ikke å reise langt for å få påskestemningen, smiler gjengen.

Verken Østmarka eller Lillomarka kunne by på særlig gode skiforhold, men mange valfartet likevel ut i marka. Ekteparet Svein-Erik og Else-Marie Karlsen fra Stovner har i over 40 år brukt å gå inn til Mariholtet. Årets påske var intet unntak.

I marka var også mamma Malin Hammersgård på tur med døtrene Molly, Jenny og Lotte hadde med seg grill og pølser. De nøt søndagen i finværet i Østmarka.

Sjekk ut bildeserien av påsken i dalen til høyre.

Hvordan feiret du påsken?

Siste nytt i Kultur

Suksess med utemarkedet

Mester Grønn på Stovner senter har åpnet opp for utemarked de siste tre årene, noe som har ført til positive tilbakemeldinger og utvidelse.

Færre lekser og mindre regn

Det var mange kreative forslag som kom til ordfører Marianne Borgen (SV) da hun åpnet forslagskassen til Tigerstadsteateret inne på sitt kontor. Nå skal alt sorteres og presenteres for byrådet.

 
Åpner sommerkafé <BR>på Stovner

Gjengen fra Haugenstua skal sammen med diakonene i Høybråten, Fossum og Stovner menighet drive kafé utenfor Frivillighetssentralen i hele juli måned.

Føflekkreft 

Norge ligger i verdenstoppen når det gjelder forekomst av føflekkreft. Tirsdag 23. mai er det den internasjonale hudsjekkdagen Euromelanoma.

Kamzy vendte hjem

Varaordfører Khamshajiny «Kamzy» Gunaratnam har selv gått på Rødtvet skole, og skolen var stolte av å kunne ønske henne «velkommen tilbake» på Norges nasjonaldag.