Smykker seg med ny butikk

Smykker seg med ny butikk

 

Bibbi Onsrud bor på Ammerud. Hun har alltid vært glad i steiner og urter siden hun var liten jente. Nå har hun oppfylt drømmen om å åpne sin egen butikk.

Skrevet av:

- Jeg driver med alt fra å selge stener til kremer uten mineraler, forteller hun.

Onsrud bor foreløpig på Ammerud, men har planer om å flytte nærmere sin nyåpnede butikk på Hobøl.

- Jeg så etter lokaler i fire år, og de i Groruddalen og Oslo er for dyre. Derfor startet jeg opp i Hobøl, forteller hun.

Hun hadde allerede en del materiale før hun åpnet butikken.

- Det begynte å bli liten plass i leiligheten, sier hun med et smil.

Laget som en grotte

Butikken heter Krystallgrotten og hele lokalet er innredet som en grotte. Onsrud selger stener, urter, te, kremer og oljer, akupunkturplaster, hobbyartikler og har eget galleri i sine lokaler.

- Jeg har et galleri der kunstnere kan stille ut kunsten sin gratis. Det er alt fra bilder til keramikk, forteller hun.

Hun har vært rundt på markeder i Groruddalen før, og flere i nærmiljøet er kjent med hennes arbeid.

- Jeg har vært på Haugenstua torg før, og andre steder i dalen. Jeg har kunder i området, som tilogmed kom på åpningen av butikken, forteller hun.

Tilbyr kurs

Onsrud skal tilby stensliperkurs og gratis smykkekurs senere.

- Jeg driver for det meste med svarowski og bergkrystall. Jeg tror folk synes det er fint å ha noe å holde på med, og prøver også å få kunden med på designen, hvis jeg skal lage et spesifikt smykke. Det er viktig at de får det slikt de ønsker, forteller hun.

Onsrud har vokst opp på gård, og elsket å plukke stener når hun var liten.

- Mitt mål er at folk kan kjøpe steiner til lav pris. Jeg er veldig glad for den gode responsen jeg har fått til nå. Er noen interesserte, kan de kontakte meg på turbobibbi@gmail.com forteller hun.

Krystallgrotten er lokalisert Hobøl, 19 km etter Tusenfryd.

Siste nytt i Kultur

Veien til friheten

Veien til friheten

  • Kulturminner

Per Jostein Aarsand har gravd i historien for å finne Groruddalens røtter, og det arbeidet har nå kulminert i forestillingen «Carl Fredriksens transport», som forteller om flyktningetransporten gjennom dalen og over Gjelleråsen.

Klare for nytt suksessår

Furuset bibliotek og aktivitetssenter

Klare for nytt suksessår

  • Furuset

Selv om fjoråret gikk over all forventning, er Furuset bibliotek og aktivitetshus (FUBIAK) nå klare for et nytt år hvor de skal være enda modigere og samtidig fortsette å inkludere brukerne.

Nasjonens hukommelse ligger på Økern

Nasjonens hukommelse ligger på Økern

Samlingene til Naturhistorisk museum og Kulturhistorisk museum er nå samlet på Økern. Dermed befinner nasjonens hukommelse innen natur og kultur seg i Groruddalen. Men «ekte» dinosaurer finnes fremdeles ikke på Økern.

 
Selger frimerkehistorie<BR> på Ulven

Selger frimerkehistorie
på Ulven

  • Frimerker

I over ett år har Postens frimerketjeneste holdt hus i Persveien på Ulven. Der kan du få kjøpt det meste innen frimerker som er gitt ut i Norge siden 1855.

Stas med deltakelse <BR>i Norske Talenter

Stas med deltakelse
i Norske Talenter

Det var først etter at de hadde sett ett innlegg på nett at Surreal Crew fra Vestli IL bestemte seg for å bli med i konkurransen. Nå har de gått videre.

Står på for det sosiale på F21

Står på for det sosiale på F21

Mathilde Bergene Bratlie (18), Valencia Rodrigues (17) og Amanda Sandberg Fætten (15) fra elevrådet på Fyrstikkalleen skole, ser på de sosiale aktivitetene som en positiv ting med skolen.

 
Molly (6) lærte opp kronprinsen

Molly (6) lærte opp kronprinsen

  • Teglverket skole

Kronprins Haakon tok turen til Teglverket skole for å lære hvordan de jobber med læringsteknologi i skolehverdagen. På Teglverket har alle elever en ipad – og Molly fikk lære bort til selveste kronprinsen.

Leter etter flere frivillige

Leter etter flere frivillige

Alle aktivitetene og tilbudene Rødtvet seniorsenter har til sine brukere er ledet av frivillige. Det er de som er primus motor på sentret.

Høybråtens «Farmen»-kjendis

Høybråtens «Farmen»-kjendis

Selv om det er «Farmen kjendis» som ruller over tv-skjermen nå, har Groruddalen sin egen «Farmen»-kjendis. Sophie Therese Lindberg (25) fra Høybråten kom på andreplass i fjorårets sesong av «Farmen».

 
– Deler prisen med<BR> alle på sykehjemmet

– Deler prisen med
alle på sykehjemmet

  • Hverdagshelten 2016

Sykehjemsprest Ellen Kolb-Schiager er kåret til «Groruddalens hverdagshelt 2016». Hun deler prisen med frivillige og ansatte på sykehjemmet.

En logo for fremtiden

En logo for fremtiden

  • Bjerke vgs

Lars-André Barth fra medielinja på Bjerke videregående skole vant logokonkurransen til idrettsprosjektet «Den rosa sko» – et Bjerke-prosjekt for å rekruttere flere jenter til idrett i Groruddalen.

Valgets kval

Åpne dager på videregående skoler

Valgets kval

  • åpen dag

«Jeg er veldig redd for å ta feil valg. Tenk om jeg må gjøre alt på nytt igjen».

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!