ANNONSE

Spår fremtiden til
Linderud senter

Spår fremtiden til <BR>Linderud senter

MYE FANTASI: Sander (12), Agata (11) og Wahhin (12) har alle forskjellige meninger om hvordan Linderud senter kan se ut om 50 år.

Elevene på 6. trinn på Linderud skole har tegnet hvordan de ser for seg sentret om 50 år.

Tekst:

Publisert:

Se bildet større

TEGNER SENTRET: Alle elevene på 6. trinn har den siste tiden jobbet med å tegne hvordan de ønsker Linderud senter skal se ut om 50 år.

Som en del av 50-årsjubileumet til Linderud senter, har senterleder Gudrun Røed gitt elevene i oppgave å tegne hvordan sentret ser ut 50 år fram i tid.

Alle elevene har tegnet hver sin tegning som skal samles til en kunstutstilling og henges opp i tredjeetasje på sentret. Når man setter en gjeng med sjetteklassinger på en slik oppgave, kommer kreativiteten mildt sagt fram.

Det er spennende å skulle prøve å finne ut hvordan sentret kan se ut om 50 år og tenke hvordan det er i fremtiden, sier Agata (11).

Hun har brukt fantasien og tegnet sentret som et drikkebeger.

– Jeg har sett for meg at veldig mye er elektronisk og at selve bygget er i glass. Jeg har tegnet Starbucks, for hvem liker vel ikke den kafeen, smiler elleveåringen.

Ser inn i fremtiden

Ut fra senterlederens idé har elevene laget fem kriterier som går ut på å bruke fantasien, tegne tydelig, stole på sine egne ideer, bruke hele arket og signere med eget navn.

– Jeg synes det er en veldig interessant oppgave. Det blir som å spå inn i fremtiden, ler Sander (12).

Han har delt bygningen i to. Den ene er sentret og den andre er et hotell med basseng.

– Handlevognene har jeg gjort om til traktorer uten hjul. Jeg fikk mange ideer med en gang, og har egentlig bare brukt dem alle sammen.

Wahhin (12) setter pris på å få en oppgave som skiller seg litt ut.

– Jeg har sett for meg bygningen utvendig, og ønsker å forandre hvordan den ser ut. Jeg ønsker mer farger og kreative løsninger. Istedenfor sånne dører som er der nå, vil jeg ha automatiske karuselldører, sier han.

Les mer i Akers Avis Groruddalens papirutgave eller vår eAvis.

Siste nytt i Kultur

Vant pris for faglig og <BR>sosialt engasjement

Nikolas Emil Martinsen (19) går ut av Hellerud videregående skole og inn i sommerferien med Rotaryprisen.

ANNONSE
Tyvstartet med kunstutstilling

Elias (12), Selma (11) og Mathumintha (11) tegnet seg til seier da senterleder ga 6. trinn på Linderud skole i oppgave å tegne sentret om 50 år.

 
Misbah går ut med 20 seksere

Furuset-jenta Misbah Kiran Mahmood (18) kan ta en velfortjent sommerferie. Hun avslutter tre år på Fyrstikkalleen skole med et mildt sagt solid vitnemål.

Saueslipp på sykehjemmet

For tredje året på rad fylles nå innhegningen på Rødtvet sykehjem opp med sauer og høner, til stor begeistring for både beboere og ansatte.

Skamløs motivasjon

Stemningen var god i hallen ved Apalløkka skole da tidligere elev og Skam-skuespiller Ina Svenningdal hadde tatt turen.

 
ANNONSE