Spiller seg til universet

Spiller seg til universet

TID FOR SHOW: Dirigent Bjørn Morten Kjærnes, Mette Møistad Olsen, Håvard Linnerud, Ellen Berg og Dag Bøhren fra produsentgruppa gleder seg til å vise fram det de har jobbet med. Leder Ane-Lene Gran er også med i produsentgruppa, men var ikke til stedet på bilde.

Grorud Ungdomskorps øver for fullt til showkonserten de skal ha på Rommen scene nå på søndag.

Tekst:

Publisert:

Tema for konserten er en reise rundt i universet - både til mars, Jupiter og månen. Og hele reisen er fylt med flørting, kjærlighet og sjalusi.

– Tema bare kom. Sånn er det hvert år. Vi har kreative kvelder hvor vi tenker ut ideer. Det som er så fint med dette temaet, er at det er lett å finne musikk til, sier Mette Møistad Olsen.

Vi har vært ute å reist før. Vi har vært i Oslo, Norge og verden. Derfor er det nå på tide at vi tar en tur ut i universet, sier hun.

Til konserten har noen i korpset jobbet med en del visuelle hjelpemidler som skal bli vist på et stort lerret.

– På den måten får publikum en følelse av at de kommer ut i verdensrommet, sier Møistad Olsen.

Oversatt tekstene

Alle tekstene er oversatt til norsk, noe de har brukt mye tid på.

– Det har vi gjort for å skape en helhet i historien og for å få tekstene til å passe inn i vårt showkonsept. Noen ganger har man behov for å gjøre litt om, sier Håvard Linnerud.

Grorud Ungdomskorps har to hovedkonserter hvert år - showkonserten på våren og kirkekonserten på høsten. De siste årene har de hatt showkonserten på Rommen scene.

– Det er en konsert som alle har glede av å komme på. Målet er at grorudfolk skal ta turen. Ved å ha showkonsert blir det mer spennende siden det skjer litt mer enn at vi bare sitter og spiller korpsmusikk, sier May Bøhren.

Fått ny dirigent

I høst fikk korpset ny dirigent, og det blir derfor den første showkonserten Bjørn Morten Kjærnes er med på.

– Jeg tok jobben som dirigent i Grorud Ungdomskorps på grunn av showkonsertene, sier dirigenten.

Les mer i Akers Avis Groruddalens papirutgave eller vår eAvis.

Siste nytt i Kultur

Vinteren kom tilbake

Groruddalen våknet opp til full vinter på mandag.

Klar for missefinale

Yasmin Osee Aakre (27) er videre til finalen i Miss Norway andre året på rad. Nå er hun forberedt på å gi alt for å nå helt til topps.

 
Pusser opp kjøkkenet

Nestemann ut som får tildelt IKEA nabofond er Furuset Fotball IF og deres møteplass på Furuset stadion. I ni år har de søkt om midler til oppussing av oppholdsrommet sitt. Nå skal drømmen gå i oppfyllelse.

Har eldres <BR>helse i fokus

Rødtvet seniorsenter er opptatt av livskvalitet, hvor ernæring og sosiale relasjoner er viktige punkter. Nå skal sentrets frivillige og brukere få servert mat og foredrag som et hjelpemiddel på veien.

Furusetspeiderne <BR>lager dragefestival

Det blir drager og gratis bøker når Furusetspeiderne kommer til Furuset kirke.