Spiller seg til universet

Spiller seg til universet

TID FOR SHOW: Dirigent Bjørn Morten Kjærnes, Mette Møistad Olsen, Håvard Linnerud, Ellen Berg og Dag Bøhren fra produsentgruppa gleder seg til å vise fram det de har jobbet med. Leder Ane-Lene Gran er også med i produsentgruppa, men var ikke til stedet på bilde.

Grorud Ungdomskorps øver for fullt til showkonserten de skal ha på Rommen scene nå på søndag.

Tekst:

Publisert:

Tema for konserten er en reise rundt i universet - både til mars, Jupiter og månen. Og hele reisen er fylt med flørting, kjærlighet og sjalusi.

– Tema bare kom. Sånn er det hvert år. Vi har kreative kvelder hvor vi tenker ut ideer. Det som er så fint med dette temaet, er at det er lett å finne musikk til, sier Mette Møistad Olsen.

Vi har vært ute å reist før. Vi har vært i Oslo, Norge og verden. Derfor er det nå på tide at vi tar en tur ut i universet, sier hun.

Til konserten har noen i korpset jobbet med en del visuelle hjelpemidler som skal bli vist på et stort lerret.

– På den måten får publikum en følelse av at de kommer ut i verdensrommet, sier Møistad Olsen.

Oversatt tekstene

Alle tekstene er oversatt til norsk, noe de har brukt mye tid på.

– Det har vi gjort for å skape en helhet i historien og for å få tekstene til å passe inn i vårt showkonsept. Noen ganger har man behov for å gjøre litt om, sier Håvard Linnerud.

Grorud Ungdomskorps har to hovedkonserter hvert år - showkonserten på våren og kirkekonserten på høsten. De siste årene har de hatt showkonserten på Rommen scene.

– Det er en konsert som alle har glede av å komme på. Målet er at grorudfolk skal ta turen. Ved å ha showkonsert blir det mer spennende siden det skjer litt mer enn at vi bare sitter og spiller korpsmusikk, sier May Bøhren.

Fått ny dirigent

I høst fikk korpset ny dirigent, og det blir derfor den første showkonserten Bjørn Morten Kjærnes er med på.

– Jeg tok jobben som dirigent i Grorud Ungdomskorps på grunn av showkonsertene, sier dirigenten.

Les mer i Akers Avis Groruddalens papirutgave eller vår eAvis.

Siste nytt i Kultur

Åpner sommerkafé <BR>på Stovner

Gjengen fra Haugenstua skal sammen med diakonene i Høybråten, Fossum og Stovner menighet drive kafé utenfor Frivillighetssentralen i hele juli måned.

Føflekkreft 

Norge ligger i verdenstoppen når det gjelder forekomst av føflekkreft. Tirsdag 23. mai er det den internasjonale hudsjekkdagen Euromelanoma.

 
Kamzy vendte hjem

Varaordfører Khamshajiny «Kamzy» Gunaratnam har selv gått på Rødtvet skole, og skolen var stolte av å kunne ønske henne «velkommen tilbake» på Norges nasjonaldag.

– Flott at så mange stiller opp

Rektor Katrine Sølvberg på Nordtvet skole startet feiringen med noen velvalgte ord før hun tok med seg resten av gjengen ned til sentrum.

17. mai 2017 i Oslo sentrum 

Ammerud skole fikk gå som nummer fire i barnetoget i sentrum i år fordi skolen fyller 50 år. Bydelsdirektør Øystein Eriksen Søreide ble med på den regnfulle turen forbi slottet.