Spillklubb for fellesskap

Spillklubb for fellesskap

FOR ALLE: Tom Blestrud (t.v) og Rune Kløvtveit fra Bowls Norway mener spillet passer alle, uansett alder eller kjønn. FOTO: Rikke Stener

Hos Furuset bibliotek og aktivitetshus (FUBIAK) prøver de stadig å komme opp med nye ting som kan gjøre det lettere for folk å komme sammen. De har derfor bestemt seg for å teste ut en spillklubb, og først ut var innendørsspillet Bowls.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
02.02.2017 kl 14:35

Fagleder for frivillighet Charlotte Sætre, ønsker at alle som bruker FUBIAK sitt lokale skal finne noe som passer for dem, samtidig som de blir kjent med andre mennesker på huset.

– Vi ønsker nå å teste ut grunnlaget for å starte en spillklubb. Vi vil bidra til at folk på huset får kontakt med hverandre, sier Sætre.

Denne gangen var det spillet Bowls som stod for tur og alle som ville fikk prøve. Det er de frivillige på FUBIAK som har arrangert dette, da de ønsker mer spillaktivitet.

Vi har flere ukentlige aktiviteter som strikkeklubb og syklubb som er særlig populært blant kvinner, derfor vil vi sammen med frivillige prøve ut flere aktiviteter som appellerer litt mer til mennene. Selv om spillklubb skal være for alle, uansett kjønn eller alder, forteller Sætre.

Kulespill for alle

Spillet Bowls er et relativt enkelt kulespill som alle skal klare å beherske. Rune Kløvtveit var en av de som startet opp spillet, og det har raskt blitt populært siden det startet opp for snart fire år siden.

Bowls kan utøves av alle, jeg sitter selv i rullestol, men det er ingen hindring. Dette kan utøves av alle, forteller Kløvtveit

Han legger trykk på at spillet er for begge kjønn, alle aldre og har du en funksjonshemming skal ikke det være noen stopper.

– Spillet er jo ganske enkelt, men når du etter hvert behersker det og reglene, blir det mer komplisert. Da begynner man å tenke taktikk, sier Kløvtveit.

Få Bowls til å blomstre

Siden sporten startet opp i 2013 har de nå nådd fire klubber på Østlandet.

– Vi har per dags dato 70 aktive medlemmer, og da mener jeg aktive. Det er veldig gøy og det er en voksende sport, sier Kløvtveit.

Så og si alle frivillighetssentraler på Østlandet har nå tatt inn spillet Bowls, og nå vil Bowls Norway også få Oslo til å åpne øynene for sporten.

Det er overraskende mange her på FUBIAK, så det kunne blitt stor suksess dersom folk her er interessert, sier han.

Nestleder i Bowls Asker, Tom Blestrud, er også opptatt av å formidle at spillet er for alle.

Vi er mest pensjonister, men vårt minste medlem er 8 år og den eldste er 80, så dette er virkelig noe for alle slags mennesker. Vi har også fem rullestolbrukere som er aktive, sier Blestrud.

Les mer i Akers Avis Groruddalens papirutgave eller vår eAvis.

Se bildet større

SPILLKLUBB: Charlotte Sætre ønsker flere aktiviteter for å føre sammen menneskene på huset. FOTO: Rikke Stener

Siste nytt i Kultur

Klar for missefinale

Yasmin Osee Aakre (27) er videre til finalen i Miss Norway andre året på rad. Nå er hun forberedt på å gi alt for å nå helt til topps.

Pusser opp kjøkkenet

Nestemann ut som får tildelt IKEA nabofond er Furuset Fotball IF og deres møteplass på Furuset stadion. I ni år har de søkt om midler til oppussing av oppholdsrommet sitt. Nå skal drømmen gå i oppfyllelse.

 
Har eldres <BR>helse i fokus

Rødtvet seniorsenter er opptatt av livskvalitet, hvor ernæring og sosiale relasjoner er viktige punkter. Nå skal sentrets frivillige og brukere få servert mat og foredrag som et hjelpemiddel på veien.

Furusetspeiderne <BR>lager dragefestival

Det blir drager og gratis bøker når Furusetspeiderne kommer til Furuset kirke.

«Løvenes Konge» <BR>på Granstangen

Elevene fra sal og scene på 9. trinn sørget for at «Simba» og «Mufasa» inntok Granstangen skole da de tok for seg «Løvenes Konge» på skolens egen teaterfestival.