Spillklubb for fellesskap

Spillklubb for fellesskap

FOR ALLE: Tom Blestrud (t.v) og Rune Kløvtveit fra Bowls Norway mener spillet passer alle, uansett alder eller kjønn. Foto: Rikke Stener

Hos Furuset bibliotek og aktivitetshus (FUBIAK) prøver de stadig å komme opp med nye ting som kan gjøre det lettere for folk å komme sammen. De har derfor bestemt seg for å teste ut en spillklubb, og først ut var innendørsspillet Bowls.

Skrevet av:

Oppdatert:
02.02.2017 kl 14:35

Fagleder for frivillighet Charlotte Sætre, ønsker at alle som bruker FUBIAK sitt lokale skal finne noe som passer for dem, samtidig som de blir kjent med andre mennesker på huset.

– Vi ønsker nå å teste ut grunnlaget for å starte en spillklubb. Vi vil bidra til at folk på huset får kontakt med hverandre, sier Sætre.

Denne gangen var det spillet Bowls som stod for tur og alle som ville fikk prøve. Det er de frivillige på FUBIAK som har arrangert dette, da de ønsker mer spillaktivitet.

Vi har flere ukentlige aktiviteter som strikkeklubb og syklubb som er særlig populært blant kvinner, derfor vil vi sammen med frivillige prøve ut flere aktiviteter som appellerer litt mer til mennene. Selv om spillklubb skal være for alle, uansett kjønn eller alder, forteller Sætre.

Kulespill for alle

Spillet Bowls er et relativt enkelt kulespill som alle skal klare å beherske. Rune Kløvtveit var en av de som startet opp spillet, og det har raskt blitt populært siden det startet opp for snart fire år siden.

Bowls kan utøves av alle, jeg sitter selv i rullestol, men det er ingen hindring. Dette kan utøves av alle, forteller Kløvtveit

Han legger trykk på at spillet er for begge kjønn, alle aldre og har du en funksjonshemming skal ikke det være noen stopper.

– Spillet er jo ganske enkelt, men når du etter hvert behersker det og reglene, blir det mer komplisert. Da begynner man å tenke taktikk, sier Kløvtveit.

Få Bowls til å blomstre

Siden sporten startet opp i 2013 har de nå nådd fire klubber på Østlandet.

– Vi har per dags dato 70 aktive medlemmer, og da mener jeg aktive. Det er veldig gøy og det er en voksende sport, sier Kløvtveit.

Så og si alle frivillighetssentraler på Østlandet har nå tatt inn spillet Bowls, og nå vil Bowls Norway også få Oslo til å åpne øynene for sporten.

Det er overraskende mange her på FUBIAK, så det kunne blitt stor suksess dersom folk her er interessert, sier han.

Nestleder i Bowls Asker, Tom Blestrud, er også opptatt av å formidle at spillet er for alle.

Vi er mest pensjonister, men vårt minste medlem er 8 år og den eldste er 80, så dette er virkelig noe for alle slags mennesker. Vi har også fem rullestolbrukere som er aktive, sier Blestrud.

Les mer i Akers Avis Groruddalens papirutgave eller vår eAvis.

Se bildet større

SPILLKLUBB: Charlotte Sætre ønsker flere aktiviteter for å føre sammen menneskene på huset.

Siste nytt i Kultur

Sterkt om overgrep

Foredrag på Vestli skole:

Sterkt om overgrep

  • Foredrag

Det var mange følelser og mye lærdom på Vestli skole da FAU hadde invitert Annett Berntsberg Eck. Hun fortalte sin historie og ga flere gode tips.

Tar barnas helse på alvor

Barnas kosthold og
bevegelse på alvor

  • Barn

Barnehagematen.no leverer varm og hjemmelaget mat som er spiseklar til barnehager, skoler og aktivitetsskoler. Nå har de ansatt en lokalkjent person i Groruddalen som skal passe på at alt går som det skal.

Kunst for vennskap

Kunst for vennskap

  • Barn

Gjennom prosjektet «Skup» har elevene på Furuset skole laget en forestilling om vennskap og kontraster.

 
Fremhever skolen <BR>med festival

Fremhever skolen
med festival

  • Festival

Kuben videregående skole gjentok fjorårets «Kubenfestival» med lokale artister og dansere. Festivalsjefen ser på det som en fin mulighet til å vise fram skolen.

Stovnerkameratene

Stovnerkameratene

Jon Henry Martinsen fra Stovner Frisbeeklubb og Espen Myrbakken fra Rommen SK roser den positive utviklingen i Bydel Stovner. De har begge lang farstid i området, og er nå nominert til idrettsprisen.

Festivalprogrammet tar form

Lindebergfestivalen planlegges

Flere stjerner er
allerede på plakaten

  • Festival

Den folkekjære artisten Benedicte Adrian er blant dem.

 
Vinterlek for bedre språk

Vinteraktiviteter
for bedre språk

  • Barn

Vinteraktiviteter som skilek og aking hjelper elevene på Vestli skole med å få større språkforståelse og fremme den sosiale kommunikasjonsferdigheten.

Lærevillige Ellingsrud-elever <BR>besøkte begravelsesbyrået

Lærte om døden

  • Skole

Å snakke om døden er for mange et tabuemne, men ikke for elevene ved Ellingsrudåsen skole.

Pegah har fått platekontrakt

Pegah har fått platekontrakt

Forrige uke stod hun på scenen i Kulturhuset Veitvet, men fremover blir det nok mange fler sceneopptredener. Pegah Afifi (19) har nemlig sikret seg platekontrakt. Og første singel slippes 26 mai.

 
Stiller opp for Libanon igjen

Stiller opp for Libanon igjen

Innsamlingsaksjonen til Right To Play er like rundt hjørnet. Som de to tidligere årene stiller elevene på Bjerke videregående skole opp. I år gjør de som i fjor og samler inn penger til barn i Libanon.

De unge stemmers kraft

De unge stemmers kraft

  • Årets unge ildsjel

Bydel Stovner velger for første gang å hylle de unge stemmene fra Stovner med en egen pris. Og de kommer med en oppfordring til alle dalens ungdommer; at man ikke skal undervurdere seg selv.

De erfarne kandidatene

De erfarne kandidatene

  • Stovner bydel

Ivan Heggelund, Randi Flaten og Mohammed Hagi Khayre er alle tre nominert til årets ildsjel-pris. Kandidatene har blitt plukket ut for sitt brennende engasjement for barn og unge.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!