Spillklubb for fellesskap

Spillklubb for fellesskap

FOR ALLE: Tom Blestrud (t.v) og Rune Kløvtveit fra Bowls Norway mener spillet passer alle, uansett alder eller kjønn. Foto: Rikke Stener

Hos Furuset bibliotek og aktivitetshus (FUBIAK) prøver de stadig å komme opp med nye ting som kan gjøre det lettere for folk å komme sammen. De har derfor bestemt seg for å teste ut en spillklubb, og først ut var innendørsspillet Bowls.

Skrevet av:

Oppdatert:
02.02.2017 kl 14:35

Fagleder for frivillighet Charlotte Sætre, ønsker at alle som bruker FUBIAK sitt lokale skal finne noe som passer for dem, samtidig som de blir kjent med andre mennesker på huset.

– Vi ønsker nå å teste ut grunnlaget for å starte en spillklubb. Vi vil bidra til at folk på huset får kontakt med hverandre, sier Sætre.

Denne gangen var det spillet Bowls som stod for tur og alle som ville fikk prøve. Det er de frivillige på FUBIAK som har arrangert dette, da de ønsker mer spillaktivitet.

Vi har flere ukentlige aktiviteter som strikkeklubb og syklubb som er særlig populært blant kvinner, derfor vil vi sammen med frivillige prøve ut flere aktiviteter som appellerer litt mer til mennene. Selv om spillklubb skal være for alle, uansett kjønn eller alder, forteller Sætre.

Kulespill for alle

Spillet Bowls er et relativt enkelt kulespill som alle skal klare å beherske. Rune Kløvtveit var en av de som startet opp spillet, og det har raskt blitt populært siden det startet opp for snart fire år siden.

Bowls kan utøves av alle, jeg sitter selv i rullestol, men det er ingen hindring. Dette kan utøves av alle, forteller Kløvtveit

Han legger trykk på at spillet er for begge kjønn, alle aldre og har du en funksjonshemming skal ikke det være noen stopper.

– Spillet er jo ganske enkelt, men når du etter hvert behersker det og reglene, blir det mer komplisert. Da begynner man å tenke taktikk, sier Kløvtveit.

Få Bowls til å blomstre

Siden sporten startet opp i 2013 har de nå nådd fire klubber på Østlandet.

– Vi har per dags dato 70 aktive medlemmer, og da mener jeg aktive. Det er veldig gøy og det er en voksende sport, sier Kløvtveit.

Så og si alle frivillighetssentraler på Østlandet har nå tatt inn spillet Bowls, og nå vil Bowls Norway også få Oslo til å åpne øynene for sporten.

Det er overraskende mange her på FUBIAK, så det kunne blitt stor suksess dersom folk her er interessert, sier han.

Nestleder i Bowls Asker, Tom Blestrud, er også opptatt av å formidle at spillet er for alle.

Vi er mest pensjonister, men vårt minste medlem er 8 år og den eldste er 80, så dette er virkelig noe for alle slags mennesker. Vi har også fem rullestolbrukere som er aktive, sier Blestrud.

Les mer i Akers Avis Groruddalens papirutgave eller vår eAvis.

Se bildet større

SPILLKLUBB: Charlotte Sætre ønsker flere aktiviteter for å føre sammen menneskene på huset.

Siste nytt i Kultur

– Viktig å rydde <BR>ellers blir det rotete

Ruskenturné på Ammerud:

– Viktig å rydde
ellers blir det rotete

  • Rusken

Rusken tok turen til Grorud bydel for en barnehageturné sammen med varaordfører Khamshajiny «Kamzy» Gunaratnam (Ap). Der traff de super-rydderne fra Ammerud.

Feirer 20 år med teater

Feirer 20 år med teater

Tjernveien barnehage fylte 20 år sist fredag. Ved den anledning var det bursdagsfeiring fra start til slutt i barnehagen.

Høyt tempo på skøyteisen

Høyt tempo på skøyteisen

Youngslunden ble fort fylt opp da foreldrene ved 4. trinn på Bryn barneskole arrangerte skøytedisco.

 
Burger med gode råvarer!

Burger med gode råvarer!

Det er få kaféeiere som tør å satse på en ordentlig hjemmelaget meny på et kjøpesenter, men det har eieren av Café Aqua på Linderud turt å gjøre.

«Uten dekning» på Linderud

«Uten dekning» på Linderud

Tradisjoner er til for å holdes. Det viste elevene på Linderud skole da de nok en gang arrangerte Linderud fest i Dalen, med showet «Uten dekning»

Stas med filmpremiere

Stas med filmpremiere

I Norlandia Sørhellinga Barnehage på Tveita samlet på store og små seg foran lerret for å se på filmene som barna selv har laget.

 
Neha i Kakekrigen

Neha i Kakekrigen

Mandag 20. februar starter den åttende uken av Kakekrigen. Denne uken er Neha Nayyar fra Risløkka en av deltakerne nå som kakeklassikeren er tilbake på skjermen.

Meråpent hos Bjerke

Meråpent hos Bjerke

Deichmanske bibliotek har valgt, etter inspirasjon fra Danmark, å gjøre det lettere for deg å bruke biblioteket ved å gjøre filialene meråpne. Man kan nå oppgradere lånekortet sitt til et nøkkelkort og få fri tilgang til lokalene mellom klokken 07 og 23.

Utbygging av ny E6 på Smalvollen

Debatt

Ny E6 på Smalvollen

  • debatt

I Alnaelvas Venner er vi svært overrasket over at Statens vegvesen nå foreslår å legge E6 i dagen langs Smalvollveien.

 
Legg dritten til Groruddalen!

Legg dritten til Groruddalen!

  • Innlegg

Jeg har hatt gleden av å skrive biografien til et par profilerte politikere og i den forbindelse har jeg også intervjuet andre politikere. Rikspolitikere med stortingsplass. Bystyrepolitikere. Ordførere i Norge. Noen av dem spurte jeg: «Hva kommer det av at all dritten blir lagt til Groruddalen?» Je...

Kamzy saler opp

Kamzy saler opp

På selve Valentinsdagen var det klart for at varaordfører i Oslo, Khamshajiny Gunaratnam, skulle sitte på en hest for første gang.

Fra København til Groruddalen

Fra København til Groruddalen

Groruddølen Halvard Lillevik fra Rødtvet har siden 2008 hadde agentur på Christianiabikes. Nå ønsker han at Groruddalen skal få full utnyttelse av slike sykler.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!