Sprudlende lutefiskkveld

Sprudlende lutefiskkveld

POLITIKK OG NÆRINGSLIV: Det er alltid et politikerbord når det samles til lutefiskaften i matklubben - og de deler gledelig bord med representanter fra næringslivet. I det gode lag ser vi Sverre Landmark fra Aspelin-Ramm Eiendom, byrådssekretær for byutvikling Anders Røberg-Larsen (Ap), leder for miljø- og byutviklingskomiteen i Bydel Alna Monique Nyberget Hiller (Ap), senterdirektør ved Alna senter Hans Georg Helberg, tidligere stasjonssjef på Stovner politistasjon Bjørn Åge Hansen, nåværende stasjonssjef ved Stovner politistasjon, John Roger Lund, daglig leder i Furuset IF Vidar H. Noreng, tidligere partisekretær i Arbeiderpartiet, Ivar Leveraas, varaordfører i Oslo, Khamshajiny Gunaratnam (Ap), BU-leder i Bydel Alna Knut Røli (Ap) og bydelsdirektør i Bydel Grorud Øystein Eriksen Søreide.

Da Groruddalen Matklubb inviterte til tradisjonell lutefiskaften i Restaurant Statsraaden på Thon Hotel Linne var forventningene som vanlig stor. Men heller ikke denne gang gikk noen skuffet hjem. Det ble en kveld med fremragende mat, godt drikke, sterkt samhold og flott underholdning.

Skrevet av:

Til smektende toner fra alltids tilstedeværende musiker Roger «Roger'n» Wilsberg, samt lystig sang fra Rannie Rommen, gikk gjestene til bords. Godt drikke kom på bordet og praten gikk livlig. Kveldens høydepunkt nærmet seg - lutefisken!

Som vanlig var det matklubben som fikk æren av å åpne årets lutefisksesong i Restaurant Statsraaden. Når den endelig lå klar på bordet med alt tilbehør, ble det for en stakket stund stille. Så begynte summingen. Så kom smilene. Så kom kommentarene. Og det var kun godord å høre mellom bordene. Det ble lutefisk av ypperste merke, som alltid på Thon Hotel Linne. Kjøkken- og restaurantsjef Reinhard Küttel hadde klart det igjen. Dermed ble tallerkene og ikke minst diverse godt innhold i glassene sakte tømt, til smektende toner fra den godeste «Roger'n».

Gamle brenneritradisjoner

Ved politikerbordet satt også senterdirektør ved Alna senter, Hans Georg Helberg. Dermed var det ingen tvil om hva slags akevitt som kom i glassene ved det bordet.

- Selvfølgelig Alna Vitae. Den egenproduserte akevitten, som på etikken kan fortelle om den gamle brenneritradisjonen ved Tveten gård. Noe annet er forbudt å servere på dette bordet, humrer Helberg.?

Samtidig holdt han løftet fra lutefiskaftenen i fjor da han den gang proklamerte at han skulle bringe med seg hovedpremien i lotteriet i år. Og det ble selvfølgelig en flaske Alna Vitae. Ved bordet fikk vi hilse på både lokalpolitikere, representanter for politiet, idretten, varaordføreren og en bydelsdirektør, for å nevne noen. Lett blanding med andre ord. Og så var det en «førstereisgutt» i lutefiskkveldsammenheng, bydelsdirektør i Bydel Grorud, som startet sitt virke på Grorud ved påsketider. Kanskje blir han en gang lutefiskkveldens hedersgjest. Men da må han holde på som bydelsdirektør like lenge som Kari-Anne Mathisen i Bydel Bjerke.

Etter en lang og solid innsats for både bydelen og Groruddalen, tar hun nå steget over i pensjonistenes rekker - og var kveldens hedersgjest.

Oppnådd mye

- Årets selvskrevne hedersgjest vil jeg si. En fantastisk ryddig, dyktig og hardt jobbende dame vi har satt pris på her i dalen. Nå skal bydelen bygge videre på det gode arbeidet hun har lagt ned, som for øvrig startet med at hun fikk Groruddalsatsingen lagt på sin pult, slo redaktør Hjalmar Kielland fast.

- Jeg setter veldig pris på å være her. Og når det gjelder Groruddalsatsingen som Kielland nevner, har både Bydel Bjerke og de andre bydelene i dalen fått tildelt penger fra stat og kommune som de andre bydelene i Oslo bare kan misunne oss. Det har gitt oss rom for å prøve og feile, og prøve og lykkes. Men ikke minst har det gitt oss muligheter til å jobbe på tvers både innad i egen bydel og på tvers av bydelene. Vi har oppnådd mye, noe befolkningen i Groruddalen kan glede seg over. Det har vært flott. Nå skal jeg med glede og spenning følge nye ti år fra sidelinja. Samtidig skal jeg følge med i Akers Avis Groruddalen som jeg har samarbeidet mye med, og som jeg fortsatt skal glede meg over, slo Mathisen fast.

Les hele saken i vår eAvis og papirutgave. Saken har blitt kortet ned for nett. Sjekk også ut bildeserien fra kvelden til høyre.

Siste nytt i Kultur

Feirer 20 år med teater

Feirer 20 år med teater

Tjernveien barnehage fylte 20 år sist fredag. Ved den anledning var det bursdagsfeiring fra start til slutt i barnehagen.

Sang for de eldre

Sang for de eldre

Flere hadde tatt turen ut i østfløyen på Lindeberg omsorgssenter, da LKV-koret dukket opp for å synge. Ikke bare en gang, men to ganger.

Høyt tempo på skøyteisen

Høyt tempo på skøyteisen

Youngslunden ble fort fylt opp da foreldrene ved 4. trinn på Bryn barneskole arrangerte skøytedisco.

 
Burger med gode råvarer!

Burger med gode råvarer!

Det er få kaféeiere som tør å satse på en ordentlig hjemmelaget meny på et kjøpesenter, men det har eieren av Café Aqua på Linderud turt å gjøre.

«Uten dekning» på Linderud

«Uten dekning» på Linderud

Tradisjoner er til for å holdes. Det viste elevene på Linderud skole da de nok en gang arrangerte Linderud fest i Dalen, med showet «Uten dekning»

Stas med filmpremiere

Stas med filmpremiere

I Norlandia Sørhellinga Barnehage på Tveita samlet på store og små seg foran lerret for å se på filmene som barna selv har laget.

 
Neha i Kakekrigen

Neha i Kakekrigen

Mandag 20. februar starter den åttende uken av Kakekrigen. Denne uken er Neha Nayyar fra Risløkka en av deltakerne nå som kakeklassikeren er tilbake på skjermen.

Meråpent hos Bjerke

Meråpent hos Bjerke

Deichmanske bibliotek har valgt, etter inspirasjon fra Danmark, å gjøre det lettere for deg å bruke biblioteket ved å gjøre filialene meråpne. Man kan nå oppgradere lånekortet sitt til et nøkkelkort og få fri tilgang til lokalene mellom klokken 07 og 23.

Utbygging av ny E6 på Smalvollen

Debatt

Ny E6 på Smalvollen

  • debatt

I Alnaelvas Venner er vi svært overrasket over at Statens vegvesen nå foreslår å legge E6 i dagen langs Smalvollveien.

 
Legg dritten til Groruddalen!

Legg dritten til Groruddalen!

  • Innlegg

Jeg har hatt gleden av å skrive biografien til et par profilerte politikere og i den forbindelse har jeg også intervjuet andre politikere. Rikspolitikere med stortingsplass. Bystyrepolitikere. Ordførere i Norge. Noen av dem spurte jeg: «Hva kommer det av at all dritten blir lagt til Groruddalen?» Je...

Kamzy saler opp

Kamzy saler opp

På selve Valentinsdagen var det klart for at varaordfører i Oslo, Khamshajiny Gunaratnam, skulle sitte på en hest for første gang.

Fra København til Groruddalen

Fra København til Groruddalen

Groruddølen Halvard Lillevik fra Rødtvet har siden 2008 hadde agentur på Christianiabikes. Nå ønsker han at Groruddalen skal få full utnyttelse av slike sykler.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!