Sprudlende lutefiskkveld

Sprudlende lutefiskkveld

POLITIKK OG NÆRINGSLIV: Det er alltid et politikerbord når det samles til lutefiskaften i matklubben - og de deler gledelig bord med representanter fra næringslivet. I det gode lag ser vi Sverre Landmark fra Aspelin-Ramm Eiendom, byrådssekretær for byutvikling Anders Røberg-Larsen (Ap), leder for miljø- og byutviklingskomiteen i Bydel Alna Monique Nyberget Hiller (Ap), senterdirektør ved Alna senter Hans Georg Helberg, tidligere stasjonssjef på Stovner politistasjon Bjørn Åge Hansen, nåværende stasjonssjef ved Stovner politistasjon, John Roger Lund, daglig leder i Furuset IF Vidar H. Noreng, tidligere partisekretær i Arbeiderpartiet, Ivar Leveraas, varaordfører i Oslo, Khamshajiny Gunaratnam (Ap), BU-leder i Bydel Alna Knut Røli (Ap) og bydelsdirektør i Bydel Grorud Øystein Eriksen Søreide.

Da Groruddalen Matklubb inviterte til tradisjonell lutefiskaften i Restaurant Statsraaden på Thon Hotel Linne var forventningene som vanlig stor. Men heller ikke denne gang gikk noen skuffet hjem. Det ble en kveld med fremragende mat, godt drikke, sterkt samhold og flott underholdning.

Skrevet av:

Til smektende toner fra alltids tilstedeværende musiker Roger «Roger'n» Wilsberg, samt lystig sang fra Rannie Rommen, gikk gjestene til bords. Godt drikke kom på bordet og praten gikk livlig. Kveldens høydepunkt nærmet seg - lutefisken!

Som vanlig var det matklubben som fikk æren av å åpne årets lutefisksesong i Restaurant Statsraaden. Når den endelig lå klar på bordet med alt tilbehør, ble det for en stakket stund stille. Så begynte summingen. Så kom smilene. Så kom kommentarene. Og det var kun godord å høre mellom bordene. Det ble lutefisk av ypperste merke, som alltid på Thon Hotel Linne. Kjøkken- og restaurantsjef Reinhard Küttel hadde klart det igjen. Dermed ble tallerkene og ikke minst diverse godt innhold i glassene sakte tømt, til smektende toner fra den godeste «Roger'n».

Gamle brenneritradisjoner

Ved politikerbordet satt også senterdirektør ved Alna senter, Hans Georg Helberg. Dermed var det ingen tvil om hva slags akevitt som kom i glassene ved det bordet.

- Selvfølgelig Alna Vitae. Den egenproduserte akevitten, som på etikken kan fortelle om den gamle brenneritradisjonen ved Tveten gård. Noe annet er forbudt å servere på dette bordet, humrer Helberg.?

Samtidig holdt han løftet fra lutefiskaftenen i fjor da han den gang proklamerte at han skulle bringe med seg hovedpremien i lotteriet i år. Og det ble selvfølgelig en flaske Alna Vitae. Ved bordet fikk vi hilse på både lokalpolitikere, representanter for politiet, idretten, varaordføreren og en bydelsdirektør, for å nevne noen. Lett blanding med andre ord. Og så var det en «førstereisgutt» i lutefiskkveldsammenheng, bydelsdirektør i Bydel Grorud, som startet sitt virke på Grorud ved påsketider. Kanskje blir han en gang lutefiskkveldens hedersgjest. Men da må han holde på som bydelsdirektør like lenge som Kari-Anne Mathisen i Bydel Bjerke.

Etter en lang og solid innsats for både bydelen og Groruddalen, tar hun nå steget over i pensjonistenes rekker - og var kveldens hedersgjest.

Oppnådd mye

- Årets selvskrevne hedersgjest vil jeg si. En fantastisk ryddig, dyktig og hardt jobbende dame vi har satt pris på her i dalen. Nå skal bydelen bygge videre på det gode arbeidet hun har lagt ned, som for øvrig startet med at hun fikk Groruddalsatsingen lagt på sin pult, slo redaktør Hjalmar Kielland fast.

- Jeg setter veldig pris på å være her. Og når det gjelder Groruddalsatsingen som Kielland nevner, har både Bydel Bjerke og de andre bydelene i dalen fått tildelt penger fra stat og kommune som de andre bydelene i Oslo bare kan misunne oss. Det har gitt oss rom for å prøve og feile, og prøve og lykkes. Men ikke minst har det gitt oss muligheter til å jobbe på tvers både innad i egen bydel og på tvers av bydelene. Vi har oppnådd mye, noe befolkningen i Groruddalen kan glede seg over. Det har vært flott. Nå skal jeg med glede og spenning følge nye ti år fra sidelinja. Samtidig skal jeg følge med i Akers Avis Groruddalen som jeg har samarbeidet mye med, og som jeg fortsatt skal glede meg over, slo Mathisen fast.

Les hele saken i vår eAvis og papirutgave. Saken har blitt kortet ned for nett. Sjekk også ut bildeserien fra kvelden til høyre.

Siste nytt i Kultur

Ventet på nissen

Ventet på nissen

Alexandra Myhre Halama (5) og mormor Sølvi Myhre koste seg med julemusikk av Grorud Veterankorps mens de ventet spent på julenissen på Grorud senter.

Nøstegjengen på <BR>Steinbruddet

Nøstegjengen på
Steinbruddet

Sist søndag sto nøstegruppa for tredje året på rad som arrangører for julemessa i Steinbruddet på Kalbakken. Og med hyggelige damer i kafeen strømmet det jevnlig på med folk.

Jul på gården

Jul på gården

Elma (4), Endre (7) og Ella (5) lagde årets julepynt på stabburet på Nordtvet gård.

 
Punktum. Finale

Punktum. Finale

«Allsang i kjerka» er blitt et begrep som har vokst seg større og større år for år, men nå er det slutt. Rolf Nicolaisen satte punktum sist uke.

Fikk besøk av den <BR>første bestyrerinnen

Fikk besøk av den
første bestyrerinnen

En av historiene fra bursdagsfeiringen til Smalvollskogen barnehage var fra den gangen barnehagen var helt ny - om den første bestyrerinnen Bjørg Dahl. Hun fikk gleden av å sitte blant publikum.

I ring rundt treet

I ring rundt treet

  • jul

Borettslagene Flaen, Flaengrenda og Møllerstua danset og sang rundt juletreet, mens Grorud veterankorps sto for tradisjonelle julesanger.

 
Gikk i fakkeltog <BR>mellom trærne

Gikk i fakkeltog
mellom trærne

Borettslagene på Kalbakken – Akerli og Engsletta – danner i tradisjonens tro et fakkeltog og går innom borettslagenes juletrær.

Annonse: Grorud senter
Bedre p-system

Bedre p-system

  • Grorud senter

Grorud senter har gjort endringer på kundeparkeringen. Senterleder Jorunn Røed sier at dette vil gjøre det lettere for kundene.

Elevene heklet vennskapsbånd

Elevene heklet vennskapsbånd

Refstad skole markerer alltid BlimE-dagen med dans, men i år har de tatt det litt lenger og heklet en lenke som gikk rundt skolen to ganger.

 
Annonse: Akers Avis Groruddalen
Avisen og dalen

Avisen og dalen

  • Avis

Det begynner å bli lenge siden. Etpar generasjoner siden, ja, mer enn det. Store deler av landet lå med brukket rygg etter harde krigsår. Nå slikket man sår for å finne en vei videre. Produksjonsutstyr var nedbombet og gått ut på dato, ikke minst i kystområder. Folk så seg om etter arbeid.

Allsang-generalen tilbake

Allsang-generalen tilbake

Kreftsyke Rolf Nicolaisen tar alltid utgangspunkt i et tema når han arrangerer sine allsang-konserter. Når han nå omsider kommer tilbake til Grorud med «Allsang i kjerka» er temaet «livsglede».

Kåret til årets tegning

Kåret til årets tegning

Fra 7. klasse på Nordtvet skole ble tegningen til Tiaba Banaras Iqbal (12) kåret til årets vinner i Lions tegnekonkurranse. Det er noe som kom overraskende på.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!