Sprudlende lutefiskkveld

Sprudlende lutefiskkveld

POLITIKK OG NÆRINGSLIV: Det er alltid et politikerbord når det samles til lutefiskaften i matklubben - og de deler gledelig bord med representanter fra næringslivet. I det gode lag ser vi Sverre Landmark fra Aspelin-Ramm Eiendom, byrådssekretær for byutvikling Anders Røberg-Larsen (Ap), leder for miljø- og byutviklingskomiteen i Bydel Alna Monique Nyberget Hiller (Ap), senterdirektør ved Alna senter Hans Georg Helberg, tidligere stasjonssjef på Stovner politistasjon Bjørn Åge Hansen, nåværende stasjonssjef ved Stovner politistasjon, John Roger Lund, daglig leder i Furuset IF Vidar H. Noreng, tidligere partisekretær i Arbeiderpartiet, Ivar Leveraas, varaordfører i Oslo, Khamshajiny Gunaratnam (Ap), BU-leder i Bydel Alna Knut Røli (Ap) og bydelsdirektør i Bydel Grorud Øystein Eriksen Søreide.

Da Groruddalen Matklubb inviterte til tradisjonell lutefiskaften i Restaurant Statsraaden på Thon Hotel Linne var forventningene som vanlig stor. Men heller ikke denne gang gikk noen skuffet hjem. Det ble en kveld med fremragende mat, godt drikke, sterkt samhold og flott underholdning.

Skrevet av:

Til smektende toner fra alltids tilstedeværende musiker Roger «Roger'n» Wilsberg, samt lystig sang fra Rannie Rommen, gikk gjestene til bords. Godt drikke kom på bordet og praten gikk livlig. Kveldens høydepunkt nærmet seg - lutefisken!

Som vanlig var det matklubben som fikk æren av å åpne årets lutefisksesong i Restaurant Statsraaden. Når den endelig lå klar på bordet med alt tilbehør, ble det for en stakket stund stille. Så begynte summingen. Så kom smilene. Så kom kommentarene. Og det var kun godord å høre mellom bordene. Det ble lutefisk av ypperste merke, som alltid på Thon Hotel Linne. Kjøkken- og restaurantsjef Reinhard Küttel hadde klart det igjen. Dermed ble tallerkene og ikke minst diverse godt innhold i glassene sakte tømt, til smektende toner fra den godeste «Roger'n».

Gamle brenneritradisjoner

Ved politikerbordet satt også senterdirektør ved Alna senter, Hans Georg Helberg. Dermed var det ingen tvil om hva slags akevitt som kom i glassene ved det bordet.

- Selvfølgelig Alna Vitae. Den egenproduserte akevitten, som på etikken kan fortelle om den gamle brenneritradisjonen ved Tveten gård. Noe annet er forbudt å servere på dette bordet, humrer Helberg.?

Samtidig holdt han løftet fra lutefiskaftenen i fjor da han den gang proklamerte at han skulle bringe med seg hovedpremien i lotteriet i år. Og det ble selvfølgelig en flaske Alna Vitae. Ved bordet fikk vi hilse på både lokalpolitikere, representanter for politiet, idretten, varaordføreren og en bydelsdirektør, for å nevne noen. Lett blanding med andre ord. Og så var det en «førstereisgutt» i lutefiskkveldsammenheng, bydelsdirektør i Bydel Grorud, som startet sitt virke på Grorud ved påsketider. Kanskje blir han en gang lutefiskkveldens hedersgjest. Men da må han holde på som bydelsdirektør like lenge som Kari-Anne Mathisen i Bydel Bjerke.

Etter en lang og solid innsats for både bydelen og Groruddalen, tar hun nå steget over i pensjonistenes rekker - og var kveldens hedersgjest.

Oppnådd mye

- Årets selvskrevne hedersgjest vil jeg si. En fantastisk ryddig, dyktig og hardt jobbende dame vi har satt pris på her i dalen. Nå skal bydelen bygge videre på det gode arbeidet hun har lagt ned, som for øvrig startet med at hun fikk Groruddalsatsingen lagt på sin pult, slo redaktør Hjalmar Kielland fast.

- Jeg setter veldig pris på å være her. Og når det gjelder Groruddalsatsingen som Kielland nevner, har både Bydel Bjerke og de andre bydelene i dalen fått tildelt penger fra stat og kommune som de andre bydelene i Oslo bare kan misunne oss. Det har gitt oss rom for å prøve og feile, og prøve og lykkes. Men ikke minst har det gitt oss muligheter til å jobbe på tvers både innad i egen bydel og på tvers av bydelene. Vi har oppnådd mye, noe befolkningen i Groruddalen kan glede seg over. Det har vært flott. Nå skal jeg med glede og spenning følge nye ti år fra sidelinja. Samtidig skal jeg følge med i Akers Avis Groruddalen som jeg har samarbeidet mye med, og som jeg fortsatt skal glede meg over, slo Mathisen fast.

Les hele saken i vår eAvis og papirutgave. Saken har blitt kortet ned for nett. Sjekk også ut bildeserien fra kvelden til høyre.

Siste nytt i Kultur

Folkefest med kronprinsparet

Besøker Bjerke bydel:

Folkefest med kronprinsparet

  • Kronprinsparet

På mandag kommer kronprinsparet til Bydel Bjerke. Det hele starter på Kulturhuset Veitvet før det ender opp med folkefest ved Isdammen på Årvoll.

Provokativ feminisme <BR>og nye briller

Provokativ feminisme
og nye briller

  • Pilen

Feminisme er et kontroversielt tema, og veldig mange som identifiserer seg som en feminist får mye tyn for det. For omtrent et år siden i dag fant jeg ut at jeg er feminist.

Teller ned til Stovnergalla

Teller ned til Stovnergalla

  • Stovner bydel

I morgen skal Stovner bydel dele ut sine frivilligpriser i fem kategorier. Randi Flaten er nominert til årets ildsjel - og er veldig spent.

 
Sterkt om overgrep

Foredrag på Vestli skole:

Sterkt om overgrep

  • Foredrag

Det var mange følelser og mye lærdom på Vestli skole da FAU hadde invitert Annett Berntsberg Eck. Hun fortalte sin historie og ga flere gode tips.

Tar barnas helse på alvor

Barnas kosthold og
bevegelse på alvor

  • Barn

Barnehagematen.no leverer varm og hjemmelaget mat som er spiseklar til barnehager, skoler og aktivitetsskoler. Nå har de ansatt en lokalkjent person i Groruddalen som skal passe på at alt går som det skal.

Kunst for vennskap

Kunst for vennskap

  • Barn

Gjennom prosjektet «Skup» har elevene på Furuset skole laget en forestilling om vennskap og kontraster.

 
Fremhever skolen <BR>med festival

Fremhever skolen
med festival

  • Festival

Kuben videregående skole gjentok fjorårets «Kubenfestival» med lokale artister og dansere. Festivalsjefen ser på det som en fin mulighet til å vise fram skolen.

Stovnerkameratene

Stovnerkameratene

Jon Henry Martinsen fra Stovner Frisbeeklubb og Espen Myrbakken fra Rommen SK roser den positive utviklingen i Bydel Stovner. De har begge lang farstid i området, og er nå nominert til idrettsprisen.

Festivalprogrammet tar form

Lindebergfestivalen planlegges

Flere stjerner er
allerede på plakaten

  • Festival

Den folkekjære artisten Benedicte Adrian er blant dem.

 
Vinterlek for bedre språk

Vinteraktiviteter
for bedre språk

  • Barn

Vinteraktiviteter som skilek og aking hjelper elevene på Vestli skole med å få større språkforståelse og fremme den sosiale kommunikasjonsferdigheten.

Lærevillige Ellingsrud-elever <BR>besøkte begravelsesbyrået

Lærte om døden

  • Skole

Å snakke om døden er for mange et tabuemne, men ikke for elevene ved Ellingsrudåsen skole.

Pegah har fått platekontrakt

Pegah har fått platekontrakt

Forrige uke stod hun på scenen i Kulturhuset Veitvet, men fremover blir det nok mange fler sceneopptredener. Pegah Afifi (19) har nemlig sikret seg platekontrakt. Og første singel slippes 26 mai.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!