Sprudlende lutefiskkveld

Sprudlende lutefiskkveld

POLITIKK OG NÆRINGSLIV: Det er alltid et politikerbord når det samles til lutefiskaften i matklubben - og de deler gledelig bord med representanter fra næringslivet. I det gode lag ser vi Sverre Landmark fra Aspelin-Ramm Eiendom, byrådssekretær for byutvikling Anders Røberg-Larsen (Ap), leder for miljø- og byutviklingskomiteen i Bydel Alna Monique Nyberget Hiller (Ap), senterdirektør ved Alna senter Hans Georg Helberg, tidligere stasjonssjef på Stovner politistasjon Bjørn Åge Hansen, nåværende stasjonssjef ved Stovner politistasjon, John Roger Lund, daglig leder i Furuset IF Vidar H. Noreng, tidligere partisekretær i Arbeiderpartiet, Ivar Leveraas, varaordfører i Oslo, Khamshajiny Gunaratnam (Ap), BU-leder i Bydel Alna Knut Røli (Ap) og bydelsdirektør i Bydel Grorud Øystein Eriksen Søreide.

Da Groruddalen Matklubb inviterte til tradisjonell lutefiskaften i Restaurant Statsraaden på Thon Hotel Linne var forventningene som vanlig stor. Men heller ikke denne gang gikk noen skuffet hjem. Det ble en kveld med fremragende mat, godt drikke, sterkt samhold og flott underholdning.

Skrevet av:

Til smektende toner fra alltids tilstedeværende musiker Roger «Roger'n» Wilsberg, samt lystig sang fra Rannie Rommen, gikk gjestene til bords. Godt drikke kom på bordet og praten gikk livlig. Kveldens høydepunkt nærmet seg - lutefisken!

Som vanlig var det matklubben som fikk æren av å åpne årets lutefisksesong i Restaurant Statsraaden. Når den endelig lå klar på bordet med alt tilbehør, ble det for en stakket stund stille. Så begynte summingen. Så kom smilene. Så kom kommentarene. Og det var kun godord å høre mellom bordene. Det ble lutefisk av ypperste merke, som alltid på Thon Hotel Linne. Kjøkken- og restaurantsjef Reinhard Küttel hadde klart det igjen. Dermed ble tallerkene og ikke minst diverse godt innhold i glassene sakte tømt, til smektende toner fra den godeste «Roger'n».

Gamle brenneritradisjoner

Ved politikerbordet satt også senterdirektør ved Alna senter, Hans Georg Helberg. Dermed var det ingen tvil om hva slags akevitt som kom i glassene ved det bordet.

- Selvfølgelig Alna Vitae. Den egenproduserte akevitten, som på etikken kan fortelle om den gamle brenneritradisjonen ved Tveten gård. Noe annet er forbudt å servere på dette bordet, humrer Helberg.?

Samtidig holdt han løftet fra lutefiskaftenen i fjor da han den gang proklamerte at han skulle bringe med seg hovedpremien i lotteriet i år. Og det ble selvfølgelig en flaske Alna Vitae. Ved bordet fikk vi hilse på både lokalpolitikere, representanter for politiet, idretten, varaordføreren og en bydelsdirektør, for å nevne noen. Lett blanding med andre ord. Og så var det en «førstereisgutt» i lutefiskkveldsammenheng, bydelsdirektør i Bydel Grorud, som startet sitt virke på Grorud ved påsketider. Kanskje blir han en gang lutefiskkveldens hedersgjest. Men da må han holde på som bydelsdirektør like lenge som Kari-Anne Mathisen i Bydel Bjerke.

Etter en lang og solid innsats for både bydelen og Groruddalen, tar hun nå steget over i pensjonistenes rekker - og var kveldens hedersgjest.

Oppnådd mye

- Årets selvskrevne hedersgjest vil jeg si. En fantastisk ryddig, dyktig og hardt jobbende dame vi har satt pris på her i dalen. Nå skal bydelen bygge videre på det gode arbeidet hun har lagt ned, som for øvrig startet med at hun fikk Groruddalsatsingen lagt på sin pult, slo redaktør Hjalmar Kielland fast.

- Jeg setter veldig pris på å være her. Og når det gjelder Groruddalsatsingen som Kielland nevner, har både Bydel Bjerke og de andre bydelene i dalen fått tildelt penger fra stat og kommune som de andre bydelene i Oslo bare kan misunne oss. Det har gitt oss rom for å prøve og feile, og prøve og lykkes. Men ikke minst har det gitt oss muligheter til å jobbe på tvers både innad i egen bydel og på tvers av bydelene. Vi har oppnådd mye, noe befolkningen i Groruddalen kan glede seg over. Det har vært flott. Nå skal jeg med glede og spenning følge nye ti år fra sidelinja. Samtidig skal jeg følge med i Akers Avis Groruddalen som jeg har samarbeidet mye med, og som jeg fortsatt skal glede meg over, slo Mathisen fast.

Les hele saken i vår eAvis og papirutgave. Saken har blitt kortet ned for nett. Sjekk også ut bildeserien fra kvelden til høyre.

Siste nytt i Kultur

Selger frimerkehistorie<BR> på Ulven

Selger frimerkehistorie
på Ulven

  • Frimerker

I over ett år har Postens frimerketjeneste holdt hus i Persveien på Ulven. Der kan du få kjøpt det meste innen frimerker som er gitt ut i Norge siden 1855.

Stas med deltakelse <BR>i Norske Talenter

Stas med deltakelse
i Norske Talenter

Det var først etter at de hadde sett ett innlegg på nett at Surreal Crew fra Vestli IL bestemte seg for å bli med i konkurransen. Nå har de gått videre.

Står på for det sosiale på F21

Står på for det sosiale på F21

Mathilde Bergene Bratlie (18), Valencia Rodrigues (17) og Amanda Sandberg Fætten (15) fra elevrådet på Fyrstikkalleen skole, ser på de sosiale aktivitetene som en positiv ting med skolen.

 
Molly (6) lærte opp kronprinsen

Molly (6) lærte opp kronprinsen

  • Teglverket skole

Kronprins Haakon tok turen til Teglverket skole for å lære hvordan de jobber med læringsteknologi i skolehverdagen. På Teglverket har alle elever en ipad – og Molly fikk lære bort til selveste kronprinsen.

Leter etter flere frivillige

Leter etter flere frivillige

Alle aktivitetene og tilbudene Rødtvet seniorsenter har til sine brukere er ledet av frivillige. Det er de som er primus motor på sentret.

Høybråtens «Farmen»-kjendis

Høybråtens «Farmen»-kjendis

Selv om det er «Farmen kjendis» som ruller over tv-skjermen nå, har Groruddalen sin egen «Farmen»-kjendis. Sophie Therese Lindberg (25) fra Høybråten kom på andreplass i fjorårets sesong av «Farmen».

 
– Deler prisen med<BR> alle på sykehjemmet

– Deler prisen med
alle på sykehjemmet

  • Hverdagshelten 2016

Sykehjemsprest Ellen Kolb-Schiager er kåret til «Groruddalens hverdagshelt 2016». Hun deler prisen med frivillige og ansatte på sykehjemmet.

En logo for fremtiden

En logo for fremtiden

  • Bjerke vgs

Lars-André Barth fra medielinja på Bjerke videregående skole vant logokonkurransen til idrettsprosjektet «Den rosa sko» – et Bjerke-prosjekt for å rekruttere flere jenter til idrett i Groruddalen.

Valgets kval

Åpne dager på videregående skoler

Valgets kval

  • åpen dag

«Jeg er veldig redd for å ta feil valg. Tenk om jeg må gjøre alt på nytt igjen».

 
Pølsefest på Romsås

Pølsefest på Romsås

Mens de fleste roper på julenissen under juletrefester, er det noen andre de venter på i Romsås kirke. Der feirer de den hellige tre kongers dag. Og har selvfølgelig en pølsefest.

Første tur på langrenn!

Første tur på langrenn!

Den siste tiden har snøkanonene stått på for fullt ved Badedammen på Grorud. Og endelig kan man nå stå på ski, helt fra bommen.

Klær for alle kvinner

Klær for alle kvinner

Da Bella på Tonsenhagen har vært en populær butikk i mange år. Nå har de servicedyktige damene har fått inn enda flere nyheter.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!