Stas med filmpremiere

Stas med filmpremiere

SPENNENDE MED FILM: Hanna (5), Maia (6), skuespiller Ellen Horn, Fredrik (5), Ragny (5), daglig leder Anne Hønstvedt i Sørhellinga barnehage og Tymek (5) koste seg på filmfremvisningen i barnehage

I Norlandia Sørhellinga Barnehage på Tveita samlet på store og små seg foran lerret for å se på filmene som barna selv har laget.

Skrevet av:

De siste par månedene har mer enn 2500 barn i Norlandia barnehager i Oslo blitt introdusert for filmens verden gjennom et digitalt filmprosjekt. 85 av disse barna går i Sørhellinga barnehage.

Sist onsdag var det tid for premierefremvisning på filmene barna har laget. Sammen med pedagoger i barnehagen har barna jobbet med alt fra manus og scenografi til opptak og redigering. Rød løper, billettluke, egne billetter laget av barna og kinoservering er på plass, så her er det lite å sette fingeren på.

Det er mange forskjellige filmer, men den filmen jeg har vært med å lage er mange bilder som er satt sammen til en animasjonsfilm, sier Ragny (5).

Innom flere felter

I løpet av den tiden de har jobbet med å lage film har barna fått prøvd seg på mye forskjellig innen det å lage film. For Tymek (5) er det fotograferingen som har vært morsomt.

– Jeg likte best å ta bilder. Det er gøy å lage film, smiler han.

Selv om de allerede har hatt førpremiere, kjenner de litt på nervene før selve premieren.

– Jeg gleder meg til å se alle filmene nå som alt er helt ferdig, sier Fredrik (5).

Norlandia barnehagene jobber mye med innovasjon og kunnskap. Det er første gang de har et slikt prosjekt, som fremover skal være en årlig event med nytt tema.

Lærerikt for alle

Vi vil at barna skal være tenkende og kreative i egen hverdag, og vi voksne skal ikke fortelle dem hvordan alt skal gjøres, sier daglig leder Anne Hønstvedt i Sørhellinga barnehage.

Pedagogisk leder Gabi Cristea-Sørli i barnehagen ser på prosjektet som morsomt og lærerikt.

– Vi har lært mye underveis om film og generelt det å inspirere barna. Det har vært en oppdagelse for både dem og oss voksne, smiler hun.

Ifølge Cristea-Sørli har det vært mye engasjementet blant barna, selv om det tok litt tid før de lot seg engasjere.

– De har et annerledes forhold til film enn det vi har. Det å være skapere er helt nytt for dem, og den oppdagelsen har de funnet spennende.

Imponert av barna

Som hedersgjest til premierevisningen inviterte barnehagen skuespiller Ellen Horn. Å se hva barna har laget og oppleve entusiasmen og gleden de viser, er noe hun har gledet seg til å se.

– Jeg blir imponert. Det ligger mye arbeid bak disse filmene, og jeg må si at det er utrolig bra laget, sier Horn.

Les mer i Akers Avis Groruddalens papirutgave eller vår eAvis.

Siste nytt i Kultur

Tar barnas helse på alvor

Barnas kosthold og
bevegelse tas på alvor

  • Barn

Barnehagematen.no leverer varm og hjemmelaget mat som er spiseklar til barnehager, skoler og aktivitetsskoler. Nå har de ansatt en lokalkjent person i Groruddalen som skal passe på at alt går som det skal.

Sterkt om overgrep

Foredrag på Vestli skole:

Sterkt om overgrep

  • Foredrag

Det var mange følelser og mye lærdom på Vestli skole da FAU hadde invitert Annett Berntsberg Eck. Hun fortalte sin historie og ga flere gode tips.

Styrker skolemiljøet <BR>gjennom kunst

Styrker skolemiljøet
gjennom kunst

Gjennom prosjektet «Skup« har elevene på Furuset skole laget en forestilling om vennskap og kontraster.

 
Fremhever skolen <BR>med festival

Fremhever skolen
med festival

  • Festival

Kuben videregående skole gjentok fjorårets «Kubenfestival» med lokale artister og dansere. Festivalsjefen ser på det som en fin mulighet til å vise fram skolen.

Stovnerkameratene

Stovnerkameratene

Jon Henry Martinsen fra Stovner Frisbeeklubb og Espen Myrbakken fra Rommen SK roser den positive utviklingen i Bydel Stovner. De har begge lang farstid i området, og er nå nominert til idrettsprisen.

Festivalprogrammet tar form

Lindebergfestivalen planlegges

Flere stjerner er
allerede på plakaten

  • Festival

Den folkekjære artisten Benedicte Adrian er blant dem.

 
Vinterlek for bedre språk

Vinteraktiviteter
for bedre språk

  • Barn

Vinteraktiviteter som skilek og aking hjelper elevene på Vestli skole med å få større språkforståelse og fremme den sosiale kommunikasjonsferdigheten.

Lærevillige Ellingsrud-elever <BR>besøkte begravelsesbyrået

Lærte om døden

  • Skole

Å snakke om døden er for mange et tabuemne, men ikke for elevene ved Ellingsrudåsen skole.

Pegah har fått platekontrakt

Pegah har fått platekontrakt

Forrige uke stod hun på scenen i Kulturhuset Veitvet, men fremover blir det nok mange fler sceneopptredener. Pegah Afifi (19) har nemlig sikret seg platekontrakt. Og første singel slippes 26 mai.

 
Stiller opp for Libanon igjen

Stiller opp for Libanon igjen

Innsamlingsaksjonen til Right To Play er like rundt hjørnet. Som de to tidligere årene stiller elevene på Bjerke videregående skole opp. I år gjør de som i fjor og samler inn penger til barn i Libanon.

De unge stemmers kraft

De unge stemmers kraft

  • Årets unge ildsjel

Bydel Stovner velger for første gang å hylle de unge stemmene fra Stovner med en egen pris. Og de kommer med en oppfordring til alle dalens ungdommer; at man ikke skal undervurdere seg selv.

De erfarne kandidatene

De erfarne kandidatene

  • Stovner bydel

Ivan Heggelund, Randi Flaten og Mohammed Hagi Khayre er alle tre nominert til årets ildsjel-pris. Kandidatene har blitt plukket ut for sitt brennende engasjement for barn og unge.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!