Kvinnedagen 2017:

Sterke kvinner på Furuset

Sterke kvinner på Furuset

SAMLET: Hadia Tajik (Ap) fikk møte Bydelsmødrene og Falken Girls på Furuset i anledning kvinnedagen 8. mars.

Nestleder i Ap, Hadia Tajik, synes ikke det var vanskelig å si ja til Bydelsmødrenes invitasjon på kvinnedagen. På hennes parole for 2017 ville det stått med stor skrift: «retten til egen inntekt».

Furuset bibliotek og aktivitetshus (Fubiak) har vært sentrum for flere store arrangementer den siste tiden. På selveste kvinnedagen skuffet de ikke med appeller fra Hadia Tajik, Nasreen Begum fra Bydelsmødrene, Razia Ali Zade fra cricket-jentene Falken Girls og musikalske innslag fra Busi Ncube. Tajik, som kom rett fra Stortingets spørretime der hun utfordret justisminister Per-Willy Amundsen (Frp) angående saken om «berettighet harme» og partnervold, er glad for å kunne delta på et så uformelt arrangement.

- Det er kjempestas å være her. Bydelsmødre er en god ordning. Det er fint de setter kvinnedagen på dagsorden, men også at de har et arrangement med en såpass lav terskel for å delta, sier hun.

Mye som gjenstår

For Tajik betyr kvinnedagen mer enn bare å hylle kvinnen.

- Det er en festdag - og en kampdag. Vi har mye å feire, men mange kamper gjenstår, sier hun.

- Hvis du skulle hatt en parole i 2017 - hva skulle det stått på den?

- For meg ville det vært retten til egen inntekt, det å kunne stå i jobb. Det har så mye å si for det å være fri og selvstendig, sier hun.

I Groruddalen har det en stund vært debatt om å fjerne kontantstøtten. Byrådet foreslår en prøveordning med bydelene Sagene, Østensjø og Søndre Nordstrand. Både Brochmann-utvalget og barnefamilieutvalget anbefaler å fjerne kontantstøtten.

- Istedet vil mitt parti ha gode barnehageordninger. Kontantstøtten er en integreringsfelle, likestillingsfelle, og fattigdomsfelle, sier Tajik.

- Med gode barnehager og overkommelige priser kan flere mødre delta og være sterke forbilder for barna sine.

Les hele artikkelen i vår eAvis og papirutgave.

Siste nytt i Kultur

Vinteren kom tilbake

Groruddalen våknet opp til full vinter på mandag.

Klar for missefinale

Yasmin Osee Aakre (27) er videre til finalen i Miss Norway andre året på rad. Nå er hun forberedt på å gi alt for å nå helt til topps.

 
Pusser opp kjøkkenet

Nestemann ut som får tildelt IKEA nabofond er Furuset Fotball IF og deres møteplass på Furuset stadion. I ni år har de søkt om midler til oppussing av oppholdsrommet sitt. Nå skal drømmen gå i oppfyllelse.

Har eldres <BR>helse i fokus

Rødtvet seniorsenter er opptatt av livskvalitet, hvor ernæring og sosiale relasjoner er viktige punkter. Nå skal sentrets frivillige og brukere få servert mat og foredrag som et hjelpemiddel på veien.

Furusetspeiderne <BR>lager dragefestival

Det blir drager og gratis bøker når Furusetspeiderne kommer til Furuset kirke.