Kvinnedagen 2017:

Sterke kvinner på Furuset

Sterke kvinner på Furuset

SAMLET: Hadia Tajik (Ap) fikk møte Bydelsmødrene og Falken Girls på Furuset i anledning kvinnedagen 8. mars.

Nestleder i Ap, Hadia Tajik, synes ikke det var vanskelig å si ja til Bydelsmødrenes invitasjon på kvinnedagen. På hennes parole for 2017 ville det stått med stor skrift: «retten til egen inntekt».

Furuset bibliotek og aktivitetshus (Fubiak) har vært sentrum for flere store arrangementer den siste tiden. På selveste kvinnedagen skuffet de ikke med appeller fra Hadia Tajik, Nasreen Begum fra Bydelsmødrene, Razia Ali Zade fra cricket-jentene Falken Girls og musikalske innslag fra Busi Ncube. Tajik, som kom rett fra Stortingets spørretime der hun utfordret justisminister Per-Willy Amundsen (Frp) angående saken om «berettighet harme» og partnervold, er glad for å kunne delta på et så uformelt arrangement.

- Det er kjempestas å være her. Bydelsmødre er en god ordning. Det er fint de setter kvinnedagen på dagsorden, men også at de har et arrangement med en såpass lav terskel for å delta, sier hun.

Mye som gjenstår

For Tajik betyr kvinnedagen mer enn bare å hylle kvinnen.

- Det er en festdag - og en kampdag. Vi har mye å feire, men mange kamper gjenstår, sier hun.

- Hvis du skulle hatt en parole i 2017 - hva skulle det stått på den?

- For meg ville det vært retten til egen inntekt, det å kunne stå i jobb. Det har så mye å si for det å være fri og selvstendig, sier hun.

I Groruddalen har det en stund vært debatt om å fjerne kontantstøtten. Byrådet foreslår en prøveordning med bydelene Sagene, Østensjø og Søndre Nordstrand. Både Brochmann-utvalget og barnefamilieutvalget anbefaler å fjerne kontantstøtten.

- Istedet vil mitt parti ha gode barnehageordninger. Kontantstøtten er en integreringsfelle, likestillingsfelle, og fattigdomsfelle, sier Tajik.

- Med gode barnehager og overkommelige priser kan flere mødre delta og være sterke forbilder for barna sine.

Les hele artikkelen i vår eAvis og papirutgave.

Siste nytt i Kultur

Åpner sommerkafé <BR>på Stovner

Gjengen fra Haugenstua skal sammen med diakonene i Høybråten, Fossum og Stovner menighet drive kafé utenfor Frivillighetssentralen i hele juli måned.

Føflekkreft 

Norge ligger i verdenstoppen når det gjelder forekomst av føflekkreft. Tirsdag 23. mai er det den internasjonale hudsjekkdagen Euromelanoma.

 
Kamzy vendte hjem

Varaordfører Khamshajiny «Kamzy» Gunaratnam har selv gått på Rødtvet skole, og skolen var stolte av å kunne ønske henne «velkommen tilbake» på Norges nasjonaldag.

– Flott at så mange stiller opp

Rektor Katrine Sølvberg på Nordtvet skole startet feiringen med noen velvalgte ord før hun tok med seg resten av gjengen ned til sentrum.

17. mai 2017 i Oslo sentrum 

Ammerud skole fikk gå som nummer fire i barnetoget i sentrum i år fordi skolen fyller 50 år. Bydelsdirektør Øystein Eriksen Søreide ble med på den regnfulle turen forbi slottet.