Kvinnedagen 2017:

Sterke kvinner på Furuset

Sterke kvinner på Furuset

SAMLET: Hadia Tajik (Ap) fikk møte Bydelsmødrene og Falken Girls på Furuset i anledning kvinnedagen 8. mars.

Nestleder i Ap, Hadia Tajik, synes ikke det var vanskelig å si ja til Bydelsmødrenes invitasjon på kvinnedagen. På hennes parole for 2017 ville det stått med stor skrift: «retten til egen inntekt».

Furuset bibliotek og aktivitetshus (Fubiak) har vært sentrum for flere store arrangementer den siste tiden. På selveste kvinnedagen skuffet de ikke med appeller fra Hadia Tajik, Nasreen Begum fra Bydelsmødrene, Razia Ali Zade fra cricket-jentene Falken Girls og musikalske innslag fra Busi Ncube. Tajik, som kom rett fra Stortingets spørretime der hun utfordret justisminister Per-Willy Amundsen (Frp) angående saken om «berettighet harme» og partnervold, er glad for å kunne delta på et så uformelt arrangement.

- Det er kjempestas å være her. Bydelsmødre er en god ordning. Det er fint de setter kvinnedagen på dagsorden, men også at de har et arrangement med en såpass lav terskel for å delta, sier hun.

Mye som gjenstår

For Tajik betyr kvinnedagen mer enn bare å hylle kvinnen.

- Det er en festdag - og en kampdag. Vi har mye å feire, men mange kamper gjenstår, sier hun.

- Hvis du skulle hatt en parole i 2017 - hva skulle det stått på den?

- For meg ville det vært retten til egen inntekt, det å kunne stå i jobb. Det har så mye å si for det å være fri og selvstendig, sier hun.

I Groruddalen har det en stund vært debatt om å fjerne kontantstøtten. Byrådet foreslår en prøveordning med bydelene Sagene, Østensjø og Søndre Nordstrand. Både Brochmann-utvalget og barnefamilieutvalget anbefaler å fjerne kontantstøtten.

- Istedet vil mitt parti ha gode barnehageordninger. Kontantstøtten er en integreringsfelle, likestillingsfelle, og fattigdomsfelle, sier Tajik.

- Med gode barnehager og overkommelige priser kan flere mødre delta og være sterke forbilder for barna sine.

Les hele artikkelen i vår eAvis og papirutgave.

Siste nytt i Kultur

Folkefest med kronprinsparet

Besøker Bjerke bydel:

Folkefest med kronprinsparet

  • Kronprinsparet

På mandag kommer kronprinsparet til Bydel Bjerke. Det hele starter på Kulturhuset Veitvet før det ender opp med folkefest ved Isdammen på Årvoll.

Provokativ feminisme <BR>og nye briller

Provokativ feminisme
og nye briller

  • Pilen

Feminisme er et kontroversielt tema, og veldig mange som identifiserer seg som en feminist får mye tyn for det. For omtrent et år siden i dag fant jeg ut at jeg er feminist.

Teller ned til Stovnergalla

Teller ned til Stovnergalla

  • Stovner bydel

I morgen skal Stovner bydel dele ut sine frivilligpriser i fem kategorier. Randi Flaten er nominert til årets ildsjel - og er veldig spent.

 
Sterkt om overgrep

Foredrag på Vestli skole:

Sterkt om overgrep

  • Foredrag

Det var mange følelser og mye lærdom på Vestli skole da FAU hadde invitert Annett Berntsberg Eck. Hun fortalte sin historie og ga flere gode tips.

Tar barnas helse på alvor

Barnas kosthold og
bevegelse på alvor

  • Barn

Barnehagematen.no leverer varm og hjemmelaget mat som er spiseklar til barnehager, skoler og aktivitetsskoler. Nå har de ansatt en lokalkjent person i Groruddalen som skal passe på at alt går som det skal.

Kunst for vennskap

Kunst for vennskap

  • Barn

Gjennom prosjektet «Skup» har elevene på Furuset skole laget en forestilling om vennskap og kontraster.

 
Fremhever skolen <BR>med festival

Fremhever skolen
med festival

  • Festival

Kuben videregående skole gjentok fjorårets «Kubenfestival» med lokale artister og dansere. Festivalsjefen ser på det som en fin mulighet til å vise fram skolen.

Stovnerkameratene

Stovnerkameratene

Jon Henry Martinsen fra Stovner Frisbeeklubb og Espen Myrbakken fra Rommen SK roser den positive utviklingen i Bydel Stovner. De har begge lang farstid i området, og er nå nominert til idrettsprisen.

Festivalprogrammet tar form

Lindebergfestivalen planlegges

Flere stjerner er
allerede på plakaten

  • Festival

Den folkekjære artisten Benedicte Adrian er blant dem.

 
Vinterlek for bedre språk

Vinteraktiviteter
for bedre språk

  • Barn

Vinteraktiviteter som skilek og aking hjelper elevene på Vestli skole med å få større språkforståelse og fremme den sosiale kommunikasjonsferdigheten.

Lærevillige Ellingsrud-elever <BR>besøkte begravelsesbyrået

Lærte om døden

  • Skole

Å snakke om døden er for mange et tabuemne, men ikke for elevene ved Ellingsrudåsen skole.

Pegah har fått platekontrakt

Pegah har fått platekontrakt

Forrige uke stod hun på scenen i Kulturhuset Veitvet, men fremover blir det nok mange fler sceneopptredener. Pegah Afifi (19) har nemlig sikret seg platekontrakt. Og første singel slippes 26 mai.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!