ANNONSE

Kvinnedagen 2017:

Sterke kvinner på Furuset

Sterke kvinner på Furuset

SAMLET: Hadia Tajik (Ap) fikk møte Bydelsmødrene og Falken Girls på Furuset i anledning kvinnedagen 8. mars.

Nestleder i Ap, Hadia Tajik, synes ikke det var vanskelig å si ja til Bydelsmødrenes invitasjon på kvinnedagen. På hennes parole for 2017 ville det stått med stor skrift: «retten til egen inntekt».

Furuset bibliotek og aktivitetshus (Fubiak) har vært sentrum for flere store arrangementer den siste tiden. På selveste kvinnedagen skuffet de ikke med appeller fra Hadia Tajik, Nasreen Begum fra Bydelsmødrene, Razia Ali Zade fra cricket-jentene Falken Girls og musikalske innslag fra Busi Ncube. Tajik, som kom rett fra Stortingets spørretime der hun utfordret justisminister Per-Willy Amundsen (Frp) angående saken om «berettighet harme» og partnervold, er glad for å kunne delta på et så uformelt arrangement.

- Det er kjempestas å være her. Bydelsmødre er en god ordning. Det er fint de setter kvinnedagen på dagsorden, men også at de har et arrangement med en såpass lav terskel for å delta, sier hun.

Mye som gjenstår

For Tajik betyr kvinnedagen mer enn bare å hylle kvinnen.

- Det er en festdag - og en kampdag. Vi har mye å feire, men mange kamper gjenstår, sier hun.

- Hvis du skulle hatt en parole i 2017 - hva skulle det stått på den?

- For meg ville det vært retten til egen inntekt, det å kunne stå i jobb. Det har så mye å si for det å være fri og selvstendig, sier hun.

I Groruddalen har det en stund vært debatt om å fjerne kontantstøtten. Byrådet foreslår en prøveordning med bydelene Sagene, Østensjø og Søndre Nordstrand. Både Brochmann-utvalget og barnefamilieutvalget anbefaler å fjerne kontantstøtten.

- Istedet vil mitt parti ha gode barnehageordninger. Kontantstøtten er en integreringsfelle, likestillingsfelle, og fattigdomsfelle, sier Tajik.

- Med gode barnehager og overkommelige priser kan flere mødre delta og være sterke forbilder for barna sine.

Les hele artikkelen i vår eAvis og papirutgave.

Siste nytt i Kultur

Tyvstartet med kunstutstilling

Elias (12), Selma (11) og Mathumintha (11) tegnet seg til seier da senterleder ga 6. trinn på Linderud skole i oppgave å tegne sentret om 50 år.

ANNONSE
Misbah går ut med 20 seksere

Furuset-jenta Misbah Kiran Mahmood (18) kan ta en velfortjent sommerferie. Hun avslutter tre år på Fyrstikkalleen skole med et mildt sagt solid vitnemål.

 
Saueslipp på sykehjemmet

For tredje året på rad fylles nå innhegningen på Rødtvet sykehjem opp med sauer og høner, til stor begeistring for både beboere og ansatte.

Skamløs motivasjon

Stemningen var god i hallen ved Apalløkka skole da tidligere elev og Skam-skuespiller Ina Svenningdal hadde tatt turen.

Bydelen hyllet de ansatte

Bydel Alna gjorde stas på sine ansatte som har jobbet i Oslo kommune i 25 og 40 år med en jubileumsmarkering.

 
ANNONSE