Stiller opp for Libanon igjen

Stiller opp for Libanon igjen

VELDEDIGHETSGRUPPA: Line Øie (17), Daniel Johnson (17), Eden Yanai (17) og Linéa Walldén (19).

Innsamlingsaksjonen til Right To Play er like rundt hjørnet. Som de to tidligere årene stiller elevene på Bjerke videregående skole opp. I år gjør de som i fjor og samler inn penger til barn i Libanon.

Tekst:

Publisert:

Bjerke videregående skole har vært med på innsamlingsaksjonen i to år. Første året samlet de inn penger til barn i Mosambik og i fjor samlet de inn til barn i Libanon. I år er skolen med for tredje gang, men Libanon føler de seg ikke helt ferdige med.

Det er gøy at vi fortsetter der vi slapp i fjor. Vi er en flerkulturell skole. Mange har familie og slektninger fra blant annet Libanon som gjør at man blir litt ekstra engasjert, sier leder Linéa Walldén (19) i veldeighetsgruppa på Bjerke videregående skole.

Fredag 31. mars skal hele skolen delta på innsamlingsdagen til Right To Play sitt arbeid i Libanon.

Ikke nådd målet

Organisasjonen fremmer utdanning, helse og fredsarbeid over hele verden. De jobber for å bedre utdanningsmulighetene til barn i store deler av verden, samtidig som de fokuserer på hvilke positive virkninger fysisk aktivitet har på kropp og sjel.

– Vi ser på arbeidet som gjøres i Libanon som veldig viktig og aktuelt. Alle barn skal ha rett til å leke og få fullstendig utdanning, sier Walldén.

I fjor samlet de inn 160.000. Selv om det er en sum de er fornøyde med, har de fortsatt ikke nådd eget mål.

– Målet er fortsatt 200.000. Det har vært målet siden starten, men det er ikke nådd ennå, sier lederen i veldedighetsgruppa.

Flertall med bøsser

Elevene velger selv om de vil gå med bøsse eller jobbe denne dagen. Med stor pågang på å gå med bøsse har de skaffet seg flere.

– Flertallet går med bøsse og i fjor måtte mange gå sammen. Derfor har vi fått 200 nye bøsser for å gjøre det enklere, sier hun.

For å skape så mye engasjement som mulig på skolen har elever på medier og kommunikasjon laget plakater som skal henges opp.

Les mer i Akers Avis Groruddalens papirutgave eller vår eAvis.

Siste nytt i Kultur

Vinteren kom tilbake

Groruddalen våknet opp til full vinter på mandag.

Klar for missefinale

Yasmin Osee Aakre (27) er videre til finalen i Miss Norway andre året på rad. Nå er hun forberedt på å gi alt for å nå helt til topps.

 
Pusser opp kjøkkenet

Nestemann ut som får tildelt IKEA nabofond er Furuset Fotball IF og deres møteplass på Furuset stadion. I ni år har de søkt om midler til oppussing av oppholdsrommet sitt. Nå skal drømmen gå i oppfyllelse.

Har eldres <BR>helse i fokus

Rødtvet seniorsenter er opptatt av livskvalitet, hvor ernæring og sosiale relasjoner er viktige punkter. Nå skal sentrets frivillige og brukere få servert mat og foredrag som et hjelpemiddel på veien.

Furusetspeiderne <BR>lager dragefestival

Det blir drager og gratis bøker når Furusetspeiderne kommer til Furuset kirke.