ANNONSE

Stiller opp for Libanon igjen

Stiller opp for Libanon igjen

VELDEDIGHETSGRUPPA: Line Øie (17), Daniel Johnson (17), Eden Yanai (17) og Linéa Walldén (19).

Innsamlingsaksjonen til Right To Play er like rundt hjørnet. Som de to tidligere årene stiller elevene på Bjerke videregående skole opp. I år gjør de som i fjor og samler inn penger til barn i Libanon.

Tekst:

Publisert:

Bjerke videregående skole har vært med på innsamlingsaksjonen i to år. Første året samlet de inn penger til barn i Mosambik og i fjor samlet de inn til barn i Libanon. I år er skolen med for tredje gang, men Libanon føler de seg ikke helt ferdige med.

Det er gøy at vi fortsetter der vi slapp i fjor. Vi er en flerkulturell skole. Mange har familie og slektninger fra blant annet Libanon som gjør at man blir litt ekstra engasjert, sier leder Linéa Walldén (19) i veldeighetsgruppa på Bjerke videregående skole.

Fredag 31. mars skal hele skolen delta på innsamlingsdagen til Right To Play sitt arbeid i Libanon.

Ikke nådd målet

Organisasjonen fremmer utdanning, helse og fredsarbeid over hele verden. De jobber for å bedre utdanningsmulighetene til barn i store deler av verden, samtidig som de fokuserer på hvilke positive virkninger fysisk aktivitet har på kropp og sjel.

– Vi ser på arbeidet som gjøres i Libanon som veldig viktig og aktuelt. Alle barn skal ha rett til å leke og få fullstendig utdanning, sier Walldén.

I fjor samlet de inn 160.000. Selv om det er en sum de er fornøyde med, har de fortsatt ikke nådd eget mål.

– Målet er fortsatt 200.000. Det har vært målet siden starten, men det er ikke nådd ennå, sier lederen i veldedighetsgruppa.

Flertall med bøsser

Elevene velger selv om de vil gå med bøsse eller jobbe denne dagen. Med stor pågang på å gå med bøsse har de skaffet seg flere.

– Flertallet går med bøsse og i fjor måtte mange gå sammen. Derfor har vi fått 200 nye bøsser for å gjøre det enklere, sier hun.

For å skape så mye engasjement som mulig på skolen har elever på medier og kommunikasjon laget plakater som skal henges opp.

Les mer i Akers Avis Groruddalens papirutgave eller vår eAvis.

Siste nytt i Kultur

Misbah går ut med 20 seksere

Furuset-jenta Misbah Kiran Mahmood (18) kan ta en velfortjent sommerferie. Hun avslutter tre år på Fyrstikkalleen skole med et mildt sagt solid vitnemål.

ANNONSE
Saueslipp på sykehjemmet

For tredje året på rad fylles nå innhegningen på Rødtvet sykehjem opp med sauer og høner, til stor begeistring for både beboere og ansatte.

 
Skamløs motivasjon

Stemningen var god i hallen ved Apalløkka skole da tidligere elev og Skam-skuespiller Ina Svenningdal hadde tatt turen.

Bydelen hyllet de ansatte

Bydel Alna gjorde stas på sine ansatte som har jobbet i Oslo kommune i 25 og 40 år med en jubileumsmarkering.

Klare for hagefest <BR>og kulturpris

Bydel Groruds kulturpris er blitt delt ut i en årrekke, og i år som i fjor skjer det hele i hagen utenfor Kafé Steinbra.

 
ANNONSE