Stiller opp for Libanon igjen

Stiller opp for Libanon igjen

VELDEDIGHETSGRUPPA: Line Øie (17), Daniel Johnson (17), Eden Yanai (17) og Linéa Walldén (19).

Innsamlingsaksjonen til Right To Play er like rundt hjørnet. Som de to tidligere årene stiller elevene på Bjerke videregående skole opp. I år gjør de som i fjor og samler inn penger til barn i Libanon.

Skrevet av:

Bjerke videregående skole har vært med på innsamlingsaksjonen i to år. Første året samlet de inn penger til barn i Mosambik og i fjor samlet de inn til barn i Libanon. I år er skolen med for tredje gang, men Libanon føler de seg ikke helt ferdige med.

Det er gøy at vi fortsetter der vi slapp i fjor. Vi er en flerkulturell skole. Mange har familie og slektninger fra blant annet Libanon som gjør at man blir litt ekstra engasjert, sier leder Linéa Walldén (19) i veldeighetsgruppa på Bjerke videregående skole.

Fredag 31. mars skal hele skolen delta på innsamlingsdagen til Right To Play sitt arbeid i Libanon.

Ikke nådd målet

Organisasjonen fremmer utdanning, helse og fredsarbeid over hele verden. De jobber for å bedre utdanningsmulighetene til barn i store deler av verden, samtidig som de fokuserer på hvilke positive virkninger fysisk aktivitet har på kropp og sjel.

– Vi ser på arbeidet som gjøres i Libanon som veldig viktig og aktuelt. Alle barn skal ha rett til å leke og få fullstendig utdanning, sier Walldén.

I fjor samlet de inn 160.000. Selv om det er en sum de er fornøyde med, har de fortsatt ikke nådd eget mål.

– Målet er fortsatt 200.000. Det har vært målet siden starten, men det er ikke nådd ennå, sier lederen i veldedighetsgruppa.

Flertall med bøsser

Elevene velger selv om de vil gå med bøsse eller jobbe denne dagen. Med stor pågang på å gå med bøsse har de skaffet seg flere.

– Flertallet går med bøsse og i fjor måtte mange gå sammen. Derfor har vi fått 200 nye bøsser for å gjøre det enklere, sier hun.

For å skape så mye engasjement som mulig på skolen har elever på medier og kommunikasjon laget plakater som skal henges opp.

Les mer i Akers Avis Groruddalens papirutgave eller vår eAvis.

Siste nytt i Kultur

Folkefest med kronprinsparet

Besøker Bjerke bydel:

Folkefest med kronprinsparet

  • Kronprinsparet

På mandag kommer kronprinsparet til Bydel Bjerke. Det hele starter på Kulturhuset Veitvet før det ender opp med folkefest ved Isdammen på Årvoll.

Provokativ feminisme <BR>og nye briller

Provokativ feminisme
og nye briller

  • Pilen

Feminisme er et kontroversielt tema, og veldig mange som identifiserer seg som en feminist får mye tyn for det. For omtrent et år siden i dag fant jeg ut at jeg er feminist.

Teller ned til Stovnergalla

Teller ned til Stovnergalla

  • Stovner bydel

I morgen skal Stovner bydel dele ut sine frivilligpriser i fem kategorier. Randi Flaten er nominert til årets ildsjel - og er veldig spent.

 
Sterkt om overgrep

Foredrag på Vestli skole:

Sterkt om overgrep

  • Foredrag

Det var mange følelser og mye lærdom på Vestli skole da FAU hadde invitert Annett Berntsberg Eck. Hun fortalte sin historie og ga flere gode tips.

Tar barnas helse på alvor

Barnas kosthold og
bevegelse på alvor

  • Barn

Barnehagematen.no leverer varm og hjemmelaget mat som er spiseklar til barnehager, skoler og aktivitetsskoler. Nå har de ansatt en lokalkjent person i Groruddalen som skal passe på at alt går som det skal.

Kunst for vennskap

Kunst for vennskap

  • Barn

Gjennom prosjektet «Skup» har elevene på Furuset skole laget en forestilling om vennskap og kontraster.

 
Fremhever skolen <BR>med festival

Fremhever skolen
med festival

  • Festival

Kuben videregående skole gjentok fjorårets «Kubenfestival» med lokale artister og dansere. Festivalsjefen ser på det som en fin mulighet til å vise fram skolen.

Stovnerkameratene

Stovnerkameratene

Jon Henry Martinsen fra Stovner Frisbeeklubb og Espen Myrbakken fra Rommen SK roser den positive utviklingen i Bydel Stovner. De har begge lang farstid i området, og er nå nominert til idrettsprisen.

Festivalprogrammet tar form

Lindebergfestivalen planlegges

Flere stjerner er
allerede på plakaten

  • Festival

Den folkekjære artisten Benedicte Adrian er blant dem.

 
Vinterlek for bedre språk

Vinteraktiviteter
for bedre språk

  • Barn

Vinteraktiviteter som skilek og aking hjelper elevene på Vestli skole med å få større språkforståelse og fremme den sosiale kommunikasjonsferdigheten.

Lærevillige Ellingsrud-elever <BR>besøkte begravelsesbyrået

Lærte om døden

  • Skole

Å snakke om døden er for mange et tabuemne, men ikke for elevene ved Ellingsrudåsen skole.

Pegah har fått platekontrakt

Pegah har fått platekontrakt

Forrige uke stod hun på scenen i Kulturhuset Veitvet, men fremover blir det nok mange fler sceneopptredener. Pegah Afifi (19) har nemlig sikret seg platekontrakt. Og første singel slippes 26 mai.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!