Stilte ut 150 malerier

Stilte ut 150 malerier

 

Det manglet ikke på kunstproduksjoner da 15 medlemmer fra Høybråten Maleklubb stilte ut sine kunstverk på Folkvang. Maleriene er produsert i løpet av dette året.

Skrevet av:

Hver mandag møtes de 22 medlemmene i klubben i Folkvang for å male side om side. Men i helgen holdt maleklubben sin årlige kunstutstilling, der 15 av medlemmene stilte ut til sammen 150 malerier.

- Det har vært masse folk innom, og vi har solgt flere bilder. Dette er den tredje gangen vi arrangerer salgsutstilling, og det ser ut som at dette er blitt en tradisjon, sier imitiativtaker og leder av klubben, Toril Kluge Hansen.

Variasjon

Medlemmene viste både til akryl- og oljemalerier, i tillegg til akvarell og gyldenlær.

- Vi har ikke noe felles tema, men viser fram det vi har malt stort sett dette året. Det er ekstra gøy å male når man får tilbakemeldinger, mener Hansen.

Maleklubben ble etablert i 1997 og har siden den gang fått flere og flere medlemmer.

- Ved å samles på denne måten lærer vi mye av hverandre. Noen har jo vært på kurs som også andre da kan få litt glede av. Dessuten får vi jo mye inspirasjon av hverandre.

Lodder ut

For å henge opp 150 malerier har klubben lånt opphengingsvegger av Lions Club Oslo Høybråten. I tillegg til at medlemmene har hver sin vegg, har alle malt hvert sitt bilde som loddes ut.

- Mange har kjøpt lodd, så det har vært populært. Det er jo også litt spennende fordi folk vet jo ikke hvilket bilde de vinner, sier klubbmedlem Laila May Fossum.

- Det er også mange som har spurt om de kan bli medlem i klubben mens de har vært innom og sett på utstillingen, fortsetter Toril Kluge Hansen.

Siste nytt i Kultur

Øker lesegleden

Øker lesegleden

 • Skole

Linderud skole har i åtte år vært med på Arks barnebokpris. I løpet av høsten har elevene lest fem bøker, og sist uke samlet de seg i aulaen for å snakke om bøkene.

Krohg og damene

Krohg og damene

 • Kunst

Har du noengang lurt på hvem modellene til våre mest kjente kunstnere var? På Galleri Würths siste foredragskveld for året skal dette temaet belyses nærmere.

Hesteglad gjeng på <BR>Alna ridesenter

Hesteglad gjeng på
Alna ridesenter

 • Hest

Ridesentret har startet opp rundridning for eldre. Det er noe gjengen fra Økern dagsenter skal leve lenge på.

 
Allsang for 20. gang

Allsang for 20. gang

 • konsert

Det var god stemning og fullsatt sal i Romsås kirke da det tradisjonen tro ble arrangert «Allsang på toppen».

En annerledes julekonsert

En annerledes julekonsert

 • konsert

Salongen i Trosterudvillaen var fylt opp med forventningsfulle mennesker, da Sara Aimée Smiseth hadde tatt turen innom med sin «Julestemninger – en annerledes julekonsert».

Skapte nye minner

Skapte nye minner

 • jul

Det var ikke bare Jan Bøhler som hadde tatt turen til Rødtvet sykehjem, da det var klart for den årlige julegrantenningen.

 
Lansering i en pub

Lansering i en pub

 • Pilen

I forrige uke ble den lokale baren Rudolf på Vestli brukt til noe litt annet enn det den pleier å brukes til. Lise Forfang Grimnes valgte å bruke Rudolf for å lansere sin nye bok «Blodskraft».

Nok er nok <BR>for Standing Rock

Nok er nok
for Standing Rock

 • Pilen

Den siste tiden har det vært snakket mye om Standing Rock, og at de amerikanske mydighetene skal «innvadere» Dakota/Lakota/siouxindianernes reservat. De skal nemlig legge et veldig omdiskutert oljerør gjennom indianerreservatet Standing Rock i Nord-Dakota i USA.

20 år med teater

20 år med teater

 • Teater

Hellerud teaterverksted startet opp i 1996. Sist uke feiret de med noen av glansstykkene på Haugerud seniorsenter.

 
Lanserer «Asfaltøl»

Lanserer «Asfaltøl»

- med hint av svevestøv

 • Asfaltøl

Forfatter Yngve Kveine kom i 2014 ut med boka «Lyden av asfalt». Nå har han kommet med smaken til boken sammen med St. Halvars bryggeri.

Inspirert av kaffekanna

Inspirert av kaffekanna

 • Kunst

Sist helg åpnet Shoddyfabrikken dørene for alle besøkende, da de hadde åpent hus med juleutstillinger. Billedkunstner Birgit Jakobsen stilte blant annet ut et bilde av kaffekanna hun har på kontoret.

«Scrooge» på Årvoll

«Scrooge» på Årvoll

 • Teater

Barna i Akerselva kultur- og teaterlag fremfører teaterstykket «Scrooge» for andre gang på Årvoll gård.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!