Stilte ut 150 malerier

Stilte ut 150 malerier

 

Det manglet ikke på kunstproduksjoner da 15 medlemmer fra Høybråten Maleklubb stilte ut sine kunstverk på Folkvang. Maleriene er produsert i løpet av dette året.

Hver mandag møtes de 22 medlemmene i klubben i Folkvang for å male side om side. Men i helgen holdt maleklubben sin årlige kunstutstilling, der 15 av medlemmene stilte ut til sammen 150 malerier.

- Det har vært masse folk innom, og vi har solgt flere bilder. Dette er den tredje gangen vi arrangerer salgsutstilling, og det ser ut som at dette er blitt en tradisjon, sier imitiativtaker og leder av klubben, Toril Kluge Hansen.

Variasjon

Medlemmene viste både til akryl- og oljemalerier, i tillegg til akvarell og gyldenlær.


- Vi har ikke noe felles tema, men viser fram det vi har malt stort sett dette året. Det er ekstra gøy å male når man får tilbakemeldinger, mener Hansen.

Maleklubben ble etablert i 1997 og har siden den gang fått flere og flere medlemmer.

- Ved å samles på denne måten lærer vi mye av hverandre. Noen har jo vært på kurs som også andre da kan få litt glede av. Dessuten får vi jo mye inspirasjon av hverandre.

Lodder ut

For å henge opp 150 malerier har klubben lånt opphengingsvegger av Lions Club Oslo Høybråten. I tillegg til at medlemmene har hver sin vegg, har alle malt hvert sitt bilde som loddes ut.


- Mange har kjøpt lodd, så det har vært populært. Det er jo også litt spennende fordi folk vet jo ikke hvilket bilde de vinner, sier klubbmedlem Laila May Fossum.

- Det er også mange som har spurt om de kan bli medlem i klubben mens de har vært innom og sett på utstillingen, fortsetter Toril Kluge Hansen.

Siste nytt i Kultur

Stovner hyllet sine helter

Hyllet sine helter

 • Stovnergalla

Den første Stovnergallaen gikk av stabelen i helga. Da var blant andre ordføreren på plass på Rommen Scene - til stort show med god underholdning - for å hylle dem som yter det lille ekstra i hverdagen i bydelen.

Haugen skolekorps 40 år

40 år med korps

 • Skolekorps

Haugen skolekorps har 40-årsjubileum i år. Det feiret de med konsert i Furuset kirke, men feiringen er ikke over.

Kontraktene er signert

«Nye» Tveten gård

Kontraktene signert

 • historie

I lang tid har Tveten gård vært under oppussing i regi av Kulturetaten. Nå er nye kontrakter signert med frivilligheten og bydelen om aktivitet på gården fremover.

 
17-åring med <BR>viktig stemme

17-åring med
viktig stemme

 • Ungdom

Tre Oslo-ungdommer er valgt til FN-sambandets ungdomspanel, og en av dem er Bani Singh (17) fra Hellerud.

– Det er dette som <BR>skaper lokalsamfunn

Kronprinsparet på turné i Bjerke bydel:

– Det er dette som
skaper lokalsamfunn

 • Kronprinsparet

Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit besøkte Bjerke bydel og fikk være med på flere av aktivitetene. Blant annet lærte kronprinsessen å sjonglere av Nysirkus på Veitvet og fikk møte over tusen aktive barn og unge på Isdammen.

Er det sommer, <BR>vår eller påske?

Er det sommer,
vår eller påske?

 • Sommer

Det er ikke lenge siden det snødde, men i helgen kom sommeren så å si over natta. Turen gikk til Steinbruvann for en liten stemningsrapport.

 
Folkefest med kronprinsparet

I dag blir det bålkos
med kronprinsparet

 • Kronprinsparet

På mandag kommer kronprinsparet til Bydel Bjerke. Det hele starter på Kulturhuset Veitvet før det ender opp med folkefest ved Isdammen på Årvoll.

Provokativ feminisme <BR>og nye briller

Provokativ feminisme
og nye briller

 • Pilen

Feminisme er et kontroversielt tema, og veldig mange som identifiserer seg som en feminist får mye tyn for det. For omtrent et år siden i dag fant jeg ut at jeg er feminist.

Teller ned til Stovnergalla

Teller ned til Stovnergalla

 • Stovner bydel

I morgen skal Stovner bydel dele ut sine frivilligpriser i fem kategorier. Randi Flaten er nominert til årets ildsjel - og er veldig spent.

 
Sterkt om overgrep

Foredrag på Vestli skole:

Sterkt om overgrep

 • Foredrag

Det var mange følelser og mye lærdom på Vestli skole da FAU hadde invitert Annett Berntsberg Eck. Hun fortalte sin historie og ga flere gode tips.

Tar barnas helse på alvor

Barnas kosthold og
bevegelse på alvor

 • Barn

Barnehagematen.no leverer varm og hjemmelaget mat som er spiseklar til barnehager, skoler og aktivitetsskoler. Nå har de ansatt en lokalkjent person i Groruddalen som skal passe på at alt går som det skal.

Kunst for vennskap

Kunst for vennskap

 • Barn

Gjennom prosjektet «Skup» har elevene på Furuset skole laget en forestilling om vennskap og kontraster.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!