Stilte ut 150 malerier

Stilte ut 150 malerier

 

Det manglet ikke på kunstproduksjoner da 15 medlemmer fra Høybråten Maleklubb stilte ut sine kunstverk på Folkvang. Maleriene er produsert i løpet av dette året.

Hver mandag møtes de 22 medlemmene i klubben i Folkvang for å male side om side. Men i helgen holdt maleklubben sin årlige kunstutstilling, der 15 av medlemmene stilte ut til sammen 150 malerier.

- Det har vært masse folk innom, og vi har solgt flere bilder. Dette er den tredje gangen vi arrangerer salgsutstilling, og det ser ut som at dette er blitt en tradisjon, sier imitiativtaker og leder av klubben, Toril Kluge Hansen.

Variasjon

Medlemmene viste både til akryl- og oljemalerier, i tillegg til akvarell og gyldenlær.

- Vi har ikke noe felles tema, men viser fram det vi har malt stort sett dette året. Det er ekstra gøy å male når man får tilbakemeldinger, mener Hansen.

Maleklubben ble etablert i 1997 og har siden den gang fått flere og flere medlemmer.

- Ved å samles på denne måten lærer vi mye av hverandre. Noen har jo vært på kurs som også andre da kan få litt glede av. Dessuten får vi jo mye inspirasjon av hverandre.

Lodder ut

For å henge opp 150 malerier har klubben lånt opphengingsvegger av Lions Club Oslo Høybråten. I tillegg til at medlemmene har hver sin vegg, har alle malt hvert sitt bilde som loddes ut.

- Mange har kjøpt lodd, så det har vært populært. Det er jo også litt spennende fordi folk vet jo ikke hvilket bilde de vinner, sier klubbmedlem Laila May Fossum.

- Det er også mange som har spurt om de kan bli medlem i klubben mens de har vært innom og sett på utstillingen, fortsetter Toril Kluge Hansen.

Siste nytt i Kultur

Matte til lunsj med kunnskapsministeren

Elever på 4. trinn fra Lutvann skole regnet ut hvor mye mel og melk det skal være i scones. Og kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen fulgte nøye med.

Suksess med utemarkedet

Mester Grønn på Stovner senter har åpnet opp for utemarked de siste tre årene, noe som har ført til positive tilbakemeldinger og utvidelse.

 
Færre lekser og mindre regn

Det var mange kreative forslag som kom til ordfører Marianne Borgen (SV) da hun åpnet forslagskassen til Tigerstadsteateret inne på sitt kontor. Nå skal alt sorteres og presenteres for byrådet.

Åpner sommerkafé <BR>på Stovner

Gjengen fra Haugenstua skal sammen med diakonene i Høybråten, Fossum og Stovner menighet drive kafé utenfor Frivillighetssentralen i hele juli måned.

Føflekkreft 

Norge ligger i verdenstoppen når det gjelder forekomst av føflekkreft. Tirsdag 23. mai er det den internasjonale hudsjekkdagen Euromelanoma.