Stor interesse
for mat og helse

Stor interesse <BR>for mat og helse

PÅ PLASS: Grete Roede-kursleder Vigdis Fougli flyttet ut av Puls Bjerke og inn i nabobygget. Her starter hun opp med nye kurs denne måneden.

Grete Roede-kursleder etablerte seg ved Puls Bjerke for et par år siden. Nå har hun utvidet bedriften med nye lokaler, og erfarer større fokus på norsk helse.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
09.04.2015 kl 09:12

Se bildet større

VELG SMART: Konseptsjef Jeanette Roede (f.v.) i Grete Roede AS og kursholder på Tveita, Ellen Hoel, forteller at man gjerne kan spise mer om man vil ned i vekt, men at handler om hva slags mat man velger.

Den personlige treneren, kostholdsrådgiveren og helsecoachen har fortsatt et godt samarbeid med Puls Bjerke, men er nå å finne i nabobygget.

– Jeg trengte mer plass og ville derfor finne et eget sted, sier Vigdis Fougli.

Hun har kurs både for enkeltpersoner og grupper med et sterkt fokus på den mentale biten ved det å gå ned i vekt.

Vektreduksjon krever livsstilsendring og det tar tid å endre vaner. Derfor er det viktig å selv bli bevisst på hvorfor man har den vekten man har, hvorfor man ønsker å gå ned i vekt og hvordan man skal klare å holde en målvekt.

Grete Roede-kursene følger Helsedirektoratets veiledninger for et sunt kosthold.

– Man skal altså ikke gå rundt og være sulten, men man må endre livsstil, sier Fougli.

Farlig tendens

Ifølge en studie som i fjor ble publisert i The Lancet, er over halvparten av Norges befolkning overvektige. Fougli peker på usunt kosthold, for mye salt og for lite grønnsaker.

– Det ser ut til at denne tendensen er i ferd med å bedre seg litt, men det er behov for mer bevissthet rundt det. Vi anbefaler å spise en halv kilo grønt hver dag.

– Hva er mest effektivt for de som vil få en sunnere livsstil?

– Vi ser at de som trener lykkes bedre, de mister fett og opprettholder muskulaturen sin. Pulsen skal opp sammenhengende i minimum 30 minutter hver dag, skal man følge Helsedirektoratets anbefalinger. Man bør også ha styrketrening to til tre dager i uka.

Velg riktig mat – spis mer

Grete Roede-kursleder på Tveita, Ellen Hoel, varsler aha-opplevelser blant sine kursdeltakere.

– Mange blir overrasket over hvor mye mat de må spise når de går over til et sunt og variert kosthold. På et kurs finner vi ut hvor mye hver deltaker trenger, sier hun.

Konseptsjef i Grete Roede AS, Jeanette Roede, er enig med Hoel.

– Det handler om å velge og det er så enkelt som dette: Gjør du gode valg, kan du spise mer, skriver hun i en pressemelding.

Les mer i Akers Avis Groruddalens papirutgave eller vår eAvis.

Nøkkelord

Siste nytt i Kultur

– Forandrer ikke på <BR>noe som fungerer

I januar i år fikk Radisson-hotellet på Alna ny direktør. For Lars Kristian Amundsen er planen å fortsette det gode arbeidet som har blitt gjort før han.

Feiret med pilegrimskake

Det er nå 20 år siden den vestlige pilegrimsleden ble offisielt godkjent – men også 20 år siden jobben med den østlige startet.

 
Matte til lunsj med kunnskapsministeren

Elever på 4. trinn fra Lutvann skole regnet ut hvor mye mel og melk det skal være i scones. Og kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen fulgte nøye med.

Suksess med utemarkedet

Mester Grønn på Stovner senter har åpnet opp for utemarked de siste tre årene, noe som har ført til positive tilbakemeldinger og utvidelse.

Færre lekser og mindre regn

Det var mange kreative forslag som kom til ordfører Marianne Borgen (SV) da hun åpnet forslagskassen til Tigerstadsteateret inne på sitt kontor. Nå skal alt sorteres og presenteres for byrådet.