Storslagent som alltid

Storslagent som alltid

STRÅLENDE LEVERT:Alexander Rybak (f. v.), Hans Petter Moen, Marian Aas Hansen, Maria Haukaas Mittet og Rune Larsen gjennomførte en praktfull konsert da de kom til Grorud kirke med «Stille Natt, Hellige Natt».


«Stille Natt, Hellige Natt» i Grorud kirke svikter aldri. Storslagent, stemningsfullt, tankevekkende, gedigne soloprestasjoner - og med verdens beste kirkepublikum.

Tekst:

Publisert:

Se bildet større

STORSLAGEN FREMFØRELSE:Et av høydepunktene var da Maria Haukaas Mittet sang «Nordnorsk julesalme».


Se bildet større

MUSIKALSK INNBLANDING:Marian Aas Hansen ville også være med på notene og førte buen for Alexander Rybak. Marian er for øvrig selv en god fiolinist.


Han har sagt det tidligere Rune Larsen. Flere ganger enn han selv kan huske det. Men når artistene i «Stille Natt, Hellige Natt» kommer til Grorud kirke på sin julekonsertferd gjennom et utall kirker i landet, har de endelig nådd frem til favorittkirken.

Ruver majestetisk

- Jeg kan jo ikke annet enn gjenta det gang på gang. Sånn er det bare humrer, Rune.
- Det er noe med selve kirken, selvfølgelig den praktfulle akustikken, det overveldende maleriet av Per Vigeland som ruver majestetisk over oss artister i bakgrunnen - og ikke minst responsen fra publikum. Det er en varme og nærhet til publikum vi artister føler umiddelbart og som ikke kan forklares. Det skjer hver gang i denne kirken. Det føles godt. Det er en unik og flott opplevelse vi setter enorm pris på, slår Rune fast.@Mellomtittel:Høyeste nivå

Men så serverer da både han og de andre så det holder. Fra Marian Aas Hansen skrider frem med åpningsnummeret, «Donna Nobis» - vakrere blir hverken sang eller kvinne - til debutanten «i gjengen» Hans Petter Moen synger «O Helga Natt» så tårene spretter fra mang en tilhører, taket i Grorud kirke nesten løftes opp og publikum takker ham med dundrende stående applaus.

Så har du Maria Haukaas Mittet som synger «Nordnorsk julesalme» så sårt og vakkert at det er en fryd, Alexander Rybak som mestrer sin fiolin på ubeskrivelig vis, hvor klassisk musikk på høyeste nivå kombineres med viltre ablegøyer og Rune Larsen som synger sanger med tekster som gir deg frysninger på ryggen, og som alltid finner de rette ordene når han minner oss om hvorfor vi feirer jul, hvordan julen kan være tøff for enkelte, en juletid mens deler av verden er i krig - men som også alltid har de muntre historier å komme med.Det er nettopp hele registeret med latter, tårer, refleksjoner, varme, ettertanke, spillopper og glitrende fremførelser som gjør akkurat denne konserten til noe utenom det vanlige. Og når man så har Olav Torget på gitar og kapellmester Jon-Willy Rydningen på tangenter som musikanter, og lys og lydfolk som vet å utnytte både arkitektur og akustikk i Grorud kirke, blir det ganske enkelt enestående.

Les hele saken i vår eAvis og papirutgave. Saken har blitt kortet ned for nett.

Nøkkelord

Siste nytt i Kultur

Vinteren slo tilbake

Groruddalen våknet opp til full vinter på mandag.

Klar for missefinale

Yasmin Osee Aakre (27) er videre til finalen i Miss Norway andre året på rad. Nå er hun forberedt på å gi alt for å nå helt til topps.

 
Pusser opp kjøkkenet

Nestemann ut som får tildelt IKEA nabofond er Furuset Fotball IF og deres møteplass på Furuset stadion. I ni år har de søkt om midler til oppussing av oppholdsrommet sitt. Nå skal drømmen gå i oppfyllelse.

Har eldres <BR>helse i fokus

Rødtvet seniorsenter er opptatt av livskvalitet, hvor ernæring og sosiale relasjoner er viktige punkter. Nå skal sentrets frivillige og brukere få servert mat og foredrag som et hjelpemiddel på veien.

Furusetspeiderne <BR>lager dragefestival

Det blir drager og gratis bøker når Furusetspeiderne kommer til Furuset kirke.