Storslagent som alltid

Storslagent som alltid

STRÅLENDE LEVERT:Alexander Rybak (f. v.), Hans Petter Moen, Marian Aas Hansen, Maria Haukaas Mittet og Rune Larsen gjennomførte en praktfull konsert da de kom til Grorud kirke med «Stille Natt, Hellige Natt».


«Stille Natt, Hellige Natt» i Grorud kirke svikter aldri. Storslagent, stemningsfullt, tankevekkende, gedigne soloprestasjoner - og med verdens beste kirkepublikum.

Skrevet av:

Han har sagt det tidligere Rune Larsen. Flere ganger enn han selv kan huske det. Men når artistene i «Stille Natt, Hellige Natt» kommer til Grorud kirke på sin julekonsertferd gjennom et utall kirker i landet, har de endelig nådd frem til favorittkirken.

Ruver majestetisk

- Jeg kan jo ikke annet enn gjenta det gang på gang. Sånn er det bare humrer, Rune.
- Det er noe med selve kirken, selvfølgelig den praktfulle akustikken, det overveldende maleriet av Per Vigeland som ruver majestetisk over oss artister i bakgrunnen - og ikke minst responsen fra publikum. Det er en varme og nærhet til publikum vi artister føler umiddelbart og som ikke kan forklares. Det skjer hver gang i denne kirken. Det føles godt. Det er en unik og flott opplevelse vi setter enorm pris på, slår Rune fast.@Mellomtittel:Høyeste nivå

Men så serverer da både han og de andre så det holder. Fra Marian Aas Hansen skrider frem med åpningsnummeret, «Donna Nobis» - vakrere blir hverken sang eller kvinne - til debutanten «i gjengen» Hans Petter Moen synger «O Helga Natt» så tårene spretter fra mang en tilhører, taket i Grorud kirke nesten løftes opp og publikum takker ham med dundrende stående applaus.

Så har du Maria Haukaas Mittet som synger «Nordnorsk julesalme» så sårt og vakkert at det er en fryd, Alexander Rybak som mestrer sin fiolin på ubeskrivelig vis, hvor klassisk musikk på høyeste nivå kombineres med viltre ablegøyer og Rune Larsen som synger sanger med tekster som gir deg frysninger på ryggen, og som alltid finner de rette ordene når han minner oss om hvorfor vi feirer jul, hvordan julen kan være tøff for enkelte, en juletid mens deler av verden er i krig - men som også alltid har de muntre historier å komme med.Det er nettopp hele registeret med latter, tårer, refleksjoner, varme, ettertanke, spillopper og glitrende fremførelser som gjør akkurat denne konserten til noe utenom det vanlige. Og når man så har Olav Torget på gitar og kapellmester Jon-Willy Rydningen på tangenter som musikanter, og lys og lydfolk som vet å utnytte både arkitektur og akustikk i Grorud kirke, blir det ganske enkelt enestående.

Les hele saken i vår eAvis og papirutgave. Saken har blitt kortet ned for nett.

Siste nytt i Kultur

– Det er dette som <BR>skaper lokalsamfunn

Kronprinsparet på turné i Bjerke bydel:

– Det er dette som
skaper lokalsamfunn

 • Kronprinsparet

Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit besøkte Bjerke bydel og fikk være med på flere av aktivitetene. Blant annet lærte kronprinsessen å sjonglere av Nysirkus på Veitvet og fikk møte over tusen aktive barn og unge på Isdammen.

Er det sommer, <BR>vår eller påske?

Er det sommer,
vår eller påske?

 • Sommer

Det er ikke lenge siden det snødde, men i helgen kom sommeren så å si over natta. Turen gikk til Steinbruvann for en liten stemningsrapport.

Folkefest med kronprinsparet

I dag blir det bålkos
med kronprinsparet

 • Kronprinsparet

På mandag kommer kronprinsparet til Bydel Bjerke. Det hele starter på Kulturhuset Veitvet før det ender opp med folkefest ved Isdammen på Årvoll.

 
Provokativ feminisme <BR>og nye briller

Provokativ feminisme
og nye briller

 • Pilen

Feminisme er et kontroversielt tema, og veldig mange som identifiserer seg som en feminist får mye tyn for det. For omtrent et år siden i dag fant jeg ut at jeg er feminist.

Teller ned til Stovnergalla

Teller ned til Stovnergalla

 • Stovner bydel

I morgen skal Stovner bydel dele ut sine frivilligpriser i fem kategorier. Randi Flaten er nominert til årets ildsjel - og er veldig spent.

Sterkt om overgrep

Foredrag på Vestli skole:

Sterkt om overgrep

 • Foredrag

Det var mange følelser og mye lærdom på Vestli skole da FAU hadde invitert Annett Berntsberg Eck. Hun fortalte sin historie og ga flere gode tips.

 
Tar barnas helse på alvor

Barnas kosthold og
bevegelse på alvor

 • Barn

Barnehagematen.no leverer varm og hjemmelaget mat som er spiseklar til barnehager, skoler og aktivitetsskoler. Nå har de ansatt en lokalkjent person i Groruddalen som skal passe på at alt går som det skal.

Kunst for vennskap

Kunst for vennskap

 • Barn

Gjennom prosjektet «Skup» har elevene på Furuset skole laget en forestilling om vennskap og kontraster.

Fremhever skolen <BR>med festival

Fremhever skolen
med festival

 • Festival

Kuben videregående skole gjentok fjorårets «Kubenfestival» med lokale artister og dansere. Festivalsjefen ser på det som en fin mulighet til å vise fram skolen.

 
Stovnerkameratene

Stovnerkameratene

Jon Henry Martinsen fra Stovner Frisbeeklubb og Espen Myrbakken fra Rommen SK roser den positive utviklingen i Bydel Stovner. De har begge lang farstid i området, og er nå nominert til idrettsprisen.

Festivalprogrammet tar form

Lindebergfestivalen planlegges

Flere stjerner er
allerede på plakaten

 • Festival

Den folkekjære artisten Benedicte Adrian er blant dem.

Vinterlek for bedre språk

Vinteraktiviteter
for bedre språk

 • Barn

Vinteraktiviteter som skilek og aking hjelper elevene på Vestli skole med å få større språkforståelse og fremme den sosiale kommunikasjonsferdigheten.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!