Superhelten har
inntatt Groruddalen

Superhelten har <BR>inntatt Groruddalen

NY BOK: Tegneserieskaperen Josef Yohannes er ute med en ny bok av superhelten «The Urban Legend». FOTO: Karoline S. Hernar

Josef Yohannes er blitt en kjent tegneserieskaper på verdensbasis. Nå er han ute med sin andre bok av «The Urban Legend».

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
11.05.2017 kl 18:24

Og selv om den dyktige tegneserieskaperen, som opprinnelig kommer fra Lindeberg, har brukt lang tid på boka, blir nok ingen skuffet.

- Denne boka har jeg jobbet med i halvannet år, men det har vært en progressiv vekst hele tiden. Så jeg er veldig fornøyd med hvordan resultatet er blitt til slutt, forteller Yohannes.

Superhelten i boka, Malcolm Tzegai Madiba, som er et kombinasjonsnavn av tegneserieskaperens egne helter Malcolm X og Nelson Mandela, skal nå redde nye steder av verden.

- Det er mange som har lurt på når boka kommer, så det er kult å kunne si at den endelig er her.

- Denne boka har også en egen liten serie som omhandler antimobbing, og det var veldig stort for meg å få inn i boken, sier Yohannes.

Norsk utgave

For den siste tiden har tegneserieskaperen hatt mye å gjøre. Han har vært på en turne med tegneserien og antimobbing som fokus.

- Mye spennende skjer om dagen, og det har vært ekstra vanskelig å skulle lage den egne antimobbing-delen til serien.

- Siden jeg selv ble mobbet som barn måtte jeg tenke tilbake på situasjoner og prøve å huske hvordan det var. Men det ble et fint resultat i tegneserien, sier Yohannes.

I den nye tegneserieboken er det med andre ord mye viktige budskap også i Norge. Og til og med Groruddalen har fått en liten del i serien.

- Det er steder man kjenner igjen i, og det synes jeg er kult. Å endelig kunne komme med en egen utgave i Norge er veldig moro.

Les mer i onsdagens avis 10. mai - og også eAvisen (tilgjengelig fra kl. 06.00).

Siste nytt i Kultur

– Flott at så mange stiller opp

Rektor Katrine Sølvberg på Nordtvet skole startet feiringen med noen velvalgte ord før hun tok med seg resten av gjengen ned til sentrum.

17. mai 2017 i Oslo sentrum 

Ammerud skole fikk gå som nummer fire i barnetoget i sentrum i år fordi skolen fyller 50 år. Bydelsdirektør Øystein Eriksen Søreide ble med på den regnfulle turen forbi slottet.

 
Holdt tale sammen

Elevrådsleder Maria Halmø Jahr (15) på Veitvet skole tok med seg venninnen Karen Kate Tejano (16) opp på scenen for å holde tale.

Tradisjonsrik feiring på Grorud

Grorud skole kan se tilbake på en lang og tradisjonsrik feiring av nasjonaldagen. Musikk, lokalt barnetog og masse aktiviteter - men også en dag for å hedre de som gjorde at vi fortsatt kan feire dagen.

Natteravn på gamle tomter

Da FAU på Veitvet skole spurte ordfører Marianne Borgen om hun ville gå natteravn med dem, fikk de umiddelbart ja i svar. Det endte med en tre timers vandring med en ordfører på hjemmebane.