ANNONSE

Superhelten har
inntatt Groruddalen

Superhelten har <BR>inntatt Groruddalen

NY BOK: Tegneserieskaperen Josef Yohannes er ute med en ny bok av superhelten «The Urban Legend». FOTO: Karoline S. Hernar

Josef Yohannes er blitt en kjent tegneserieskaper på verdensbasis. Nå er han ute med sin andre bok av «The Urban Legend».

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
11.05.2017 kl 18:24

Og selv om den dyktige tegneserieskaperen, som opprinnelig kommer fra Lindeberg, har brukt lang tid på boka, blir nok ingen skuffet.

- Denne boka har jeg jobbet med i halvannet år, men det har vært en progressiv vekst hele tiden. Så jeg er veldig fornøyd med hvordan resultatet er blitt til slutt, forteller Yohannes.

Superhelten i boka, Malcolm Tzegai Madiba, som er et kombinasjonsnavn av tegneserieskaperens egne helter Malcolm X og Nelson Mandela, skal nå redde nye steder av verden.

- Det er mange som har lurt på når boka kommer, så det er kult å kunne si at den endelig er her.

- Denne boka har også en egen liten serie som omhandler antimobbing, og det var veldig stort for meg å få inn i boken, sier Yohannes.

Norsk utgave

For den siste tiden har tegneserieskaperen hatt mye å gjøre. Han har vært på en turne med tegneserien og antimobbing som fokus.

- Mye spennende skjer om dagen, og det har vært ekstra vanskelig å skulle lage den egne antimobbing-delen til serien.

- Siden jeg selv ble mobbet som barn måtte jeg tenke tilbake på situasjoner og prøve å huske hvordan det var. Men det ble et fint resultat i tegneserien, sier Yohannes.

I den nye tegneserieboken er det med andre ord mye viktige budskap også i Norge. Og til og med Groruddalen har fått en liten del i serien.

- Det er steder man kjenner igjen i, og det synes jeg er kult. Å endelig kunne komme med en egen utgave i Norge er veldig moro.

Les mer i onsdagens avis 10. mai - og også eAvisen (tilgjengelig fra kl. 06.00).

Siste nytt i Kultur

Tyvstartet med kunstutstilling

Elias (12), Selma (11) og Mathumintha (11) tegnet seg til seier da senterleder ga 6. trinn på Linderud skole i oppgave å tegne sentret om 50 år.

ANNONSE
Misbah går ut med 20 seksere

Furuset-jenta Misbah Kiran Mahmood (18) kan ta en velfortjent sommerferie. Hun avslutter tre år på Fyrstikkalleen skole med et mildt sagt solid vitnemål.

 
Saueslipp på sykehjemmet

For tredje året på rad fylles nå innhegningen på Rødtvet sykehjem opp med sauer og høner, til stor begeistring for både beboere og ansatte.

Skamløs motivasjon

Stemningen var god i hallen ved Apalløkka skole da tidligere elev og Skam-skuespiller Ina Svenningdal hadde tatt turen.

Bydelen hyllet de ansatte

Bydel Alna gjorde stas på sine ansatte som har jobbet i Oslo kommune i 25 og 40 år med en jubileumsmarkering.

 
ANNONSE