Surreal Crew i semifinalen

Surreal Crew i semifinalen

DIREKTE VIDERE: Surreal Crew danset seg til gullknappen i Norske Talenter, og gikk med det videre til semifinalen. Bildet er tatt fra en opptreden på Stovnergallen for noen uker siden. Foto: Sahal Mohamed fra Stovner Media.

Danserne i Surreal Crew fra Vestli IL har danset seg helt til semifinalen i Norske Talenter. Sist runde fikk de gullknappen og gikk direkte videre.

Tekst:

Publisert:

Dansegruppa som består av en gjeng på ni medlemmer fra Vestli IL fortsetter å imponere dommerne i Norske Talenter. Denne gangen er det gjestedommer Ingar Helge Gimle som ble mest fascinert av gjengen.

Vi følte at vi måtte gjør noe ekstra. Det er alltid en historie i dansen vår og nå var det mobbing og depresjon som sto i fokus, sier trener Monique Aarseth i Surreal Crew.

Vanligvis har de bare med dans, men denne gangen var det også skuespill. Stykket handlet om det å ikke være alene.

– Som en del av skuespillet begynte en av danserne å gråte. Det rørte skuespiller Ingar Helge så mye at han trykket på gullknappen, sier hun.

Fikk gullknappen

Rett etter gjestedommer Gimle trykket på knappen sa han: «Vi knakk alle mann her, jeg har ikke sett noe så nydelig på år og dag». Det fikk danserne i Surreal Crew til å gråte og hoppe av glede.

– Jeg løp opp på scenen sammen med datteren min som er koreografen. Gull dalte ned fra himmelen og det tok litt tid før det gikk opp for noen av oss, sier Aarseth.

Barna tok til og med noen gullbiter med hjem som suvenirer. Sist opptreden er et stykke de har øvd mye på, og gleden ble derfor ekstra stor.

– Vi ønsker å formidle noe. Ved å ikke bare vise dans prøver vi å relatere det til noe og appellere til flere, sier hun.

Les mer i Akers Avis Groruddalens papirutgave eller vår eAvis.

Siste nytt i Kultur

Føflekkreft 

Norge ligger i verdenstoppen når det gjelder forekomst av føflekkreft. Tirsdag 23. mai er det den internasjonale hudsjekkdagen Euromelanoma.

Kamzy vendte hjem

Varaordfører Khamshajiny «Kamzy» Gunaratnam har selv gått på Rødtvet skole, og skolen var stolte av å kunne ønske henne «velkommen tilbake» på Norges nasjonaldag.

 
– Flott at så mange stiller opp

Rektor Katrine Sølvberg på Nordtvet skole startet feiringen med noen velvalgte ord før hun tok med seg resten av gjengen ned til sentrum.

17. mai 2017 i Oslo sentrum 

Ammerud skole fikk gå som nummer fire i barnetoget i sentrum i år fordi skolen fyller 50 år. Bydelsdirektør Øystein Eriksen Søreide ble med på den regnfulle turen forbi slottet.

Holdt tale sammen

Elevrådsleder Maria Halmø Jahr (15) på Veitvet skole tok med seg venninnen Karen Kate Tejano (16) opp på scenen for å holde tale.