Åpen dag - Kuben videregående skole:

Teknologi er gøy

Teknologi er gøy

TEKNOLOGILINJA: Eduard Ekeheien og Oda Stuestøl viser stolt fram forretningsideen sin. Foto: Martine Myhre

På Oslos største videregående skole er mulighetene mange. Ifølge Eduard Ekeheien (16) og Oda Stuestøl (16) tilbyr Kuben vgs. en spennende hverdag, dersom man velger å gå teknologilinja.

Skrevet av:

Ekeheien og Stuestøl går første året på teknologilinja hos Kuben videregående skole. En relativt ny linje de er veldig glad for at de valgte.

– Vi får studiespesialisering samtidig som vi får lære om teknologi og entreprenørskap. Det er veldig spennende, sier Ekeheien.

Kuben er den eneste skolen i Oslo som tilbyr teknologilinja. En linje som passer bra for de som er kreative og nytenkende.

Har ungdomsbedrift

På Kuben får man god variasjon i skoledagene. I tillegg til å lære om teknologi får man også prøve seg som entreprenør i ungdomsbedrifter som blir laget i regi av skolen.

– Vi kom opp med ideen om å fikse skadde ladekabler. Spesielt de til iPhone som blir raskt ødelagt, sier Stuestøl.

Ved hjelp av sugru, et redksap av plastelina, blir ladekablene så god som ny.

– Vi fester det helt i toppen og bunnen av laderen hvor den oftest blir bøyd. Det tørker etter cirka et døgn, og så er den sikret mot videre skade, forteller en stolt Ekeheien.

Åpen dag

Det er ingen tvil om at åpen dag er viktig.

– Jeg var ikke på det selv da jeg skulle søke skole, derfor fikk jeg høre om teknologilinja bare to uker før fristen, sier Ekeheien.

– Jeg kunne ønske jeg fikk vært på åpen dag. Jeg måtte selv søke opp og finne informasjon om skolen og linjen jeg ville gå. Jeg visste ingenting om miljøet før jeg møtte opp, tilføyer han.

Rektor Kjell Ove Hauge var også rundt på skoler og informerte om linja.

– Det var sånn jeg fikk vite om teknologilinja. Jeg ble veldig positiv til å prøve noe nytt og spennende, sier Stuestøl.

Flere jenter

Er det en ting de to teknologistudentene vil videreformidle til nye elever, så er det hvor bra klasse- og skolemiljøet er.

– Det er ikke sånn at man bare møter opp på skolen for å lære og så dra hjem. Lærerne her bryr seg veldig om deg som enkeltperson, sier Stuestøl.

Likevel har både Ekeheien og Stuestøl et ønske når neste års teknologilinje skal starte.

– Vi trenger flere jenter, i fjor var det bare to jenter i klassen. Vi har doblet oss til fire stykker nå, men det er fortsatt få når resterende er gutter i en klasse på 29 elever, sier Stuestøl.

Drømmen videre

Å studere på Kuben er gøy og det haster ikke med å finne ut av hva man vil bli.

– Jeg valgte teknologilinja fordi jeg ikke helt vet hva jeg vil jobbe med ennå. Denne linja gir meg mange muligheter, sier Stuestøl.

Ekeheien er heller ikke helt sikkert, men han har en viss aning om veien videre.

– Jeg tenker på ingeniør. Man kan jo bli mye forskjellig, og her håper jeg teknologilinja kan hjelpe meg. Hvem vet, kanskje er legestudiene også noe for meg, avslutter han.

Siste nytt i Kultur

Tar barnas helse på alvor

Barns bevegelse og
kosthold tas på alvor

  • Barn

Barnehagematen.no leverer varm og hjemmelaget mat som er spiseklar til barnehager, skoler og aktivitetsskoler. Nå har de ansatt en lokalkjent person i Groruddalen som skal passe på at alt går som det skal.

Vil forebygge voldtekter

Vil forebygge voldtekter

Det var mange følelser og mye lærdom på Vestli skole da FAU hadde invitert Annett Berntsberg Eck. Hun fortalte sin historie og ga flere gode tips.

Styrker skolemiljøet <BR>gjennom kunst

Styrker skolemiljøet
gjennom kunst

Gjennom prosjektet «Skup« har elevene på Furuset skole laget en forestilling om vennskap og kontraster.

 
Fremhever skolen <BR>med festival

Fremhever skolen
med festival

  • Festival

Kuben videregående skole gjentok fjorårets «Kubenfestival» med lokale artister og dansere. Festivalsjefen ser på det som en fin mulighet til å vise fram skolen.

Stovnerkameratene

Stovnerkameratene

Jon Henry Martinsen fra Stovner Frisbeeklubb og Espen Myrbakken fra Rommen SK roser den positive utviklingen i Bydel Stovner. De har begge lang farstid i området, og er nå nominert til idrettsprisen.

Festivalprogrammet tar form

Lindebergfestivalen planlegges

Flere stjerner er
allerede på plakaten

  • Festival

Den folkekjære artisten Benedicte Adrian er blant dem.

 
Vinterlek for bedre språk

Vinteraktiviteter
for bedre språk

  • Barn

Vinteraktiviteter som skilek og aking hjelper elevene på Vestli skole med å få større språkforståelse og fremme den sosiale kommunikasjonsferdigheten.

Lærevillige Ellingsrud-elever <BR>besøkte begravelsesbyrået

Lærte om døden

  • Skole

Å snakke om døden er for mange et tabuemne, men ikke for elevene ved Ellingsrudåsen skole.

Pegah har fått platekontrakt

Pegah har fått platekontrakt

Forrige uke stod hun på scenen i Kulturhuset Veitvet, men fremover blir det nok mange fler sceneopptredener. Pegah Afifi (19) har nemlig sikret seg platekontrakt. Og første singel slippes 26 mai.

 
Stiller opp for Libanon igjen

Stiller opp for Libanon igjen

Innsamlingsaksjonen til Right To Play er like rundt hjørnet. Som de to tidligere årene stiller elevene på Bjerke videregående skole opp. I år gjør de som i fjor og samler inn penger til barn i Libanon.

De unge stemmers kraft

De unge stemmers kraft

  • Årets unge ildsjel

Bydel Stovner velger for første gang å hylle de unge stemmene fra Stovner med en egen pris. Og de kommer med en oppfordring til alle dalens ungdommer; at man ikke skal undervurdere seg selv.

De erfarne kandidatene

De erfarne kandidatene

  • Stovner bydel

Ivan Heggelund, Randi Flaten og Mohammed Hagi Khayre er alle tre nominert til årets ildsjel-pris. Kandidatene har blitt plukket ut for sitt brennende engasjement for barn og unge.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!