ANNONSE

Tid for festival
- en hel uke!

Tid for festival <BR>- en hel uke!


MYE SOM SKJER: Festivalsjef Ingrid Romundset gleder seg til en hel uke med festival.


Alt fra øyfestival til aktiv søndag, grillparty, block party og skumparty står på programmet for Festivaluka 2017 i Bydel Grorud. Og det hele starter med familiefest i morgen, lørdag.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
09.06.2017 kl 14:50

Bydel Groruds egne kulturfestival har en rekke store og små arrangementer å by på hver dag fra lørdag 10. juni til søndag 18. juni. Alle arrangementene er spredt rundt omkring i hele bydelen.

- Vi har laget en brosjyre hvor man kan se hva som skjer og hvor det er. Det er allerede veldig mye som skjer i bydelen og det er mange tilbud for barn og unge, men alt er ikke like kjent. Ved å promotere alt i en festivaluke oppdager man hvilke tilbud som finnes, samtidig som han har det gøy, sier festivalsjef Ingrid Romundset.

Alle lag og organisasjoner i bydelen har mulighet til å delta på denne uka for å vise seg fram og vise hvilke tilbud de har. I tillegg er ønsket å lage en morsom og fin uke for barn og unge nå som det går mot starten av sommerferien.

Arrangementene er enten gratis eller veldig rimelige. Alle har muligheten til å delta og vi prøver å dekke de fleste interessene til folk, sier hun.

Aktiviteter for alle

Festivaluka startet opp for fire år siden som et samarbeid mellom ulike lokale krefter etter initiativ fra bydelens fritidsklubber - Ammerudklubben, Kalbakkenklubben og The Raven. I tillegg til Fyrhuset musikkverksted.

- Alle dem har hver sitt store arrangement i løpet av denne uka, men Stedda, Skiforeningen og andre organisasjoner har også store dager. I tillegg er det en del mindre arrangementer innimellom, sier Romundset.

- Det er ikke så mye som er nytt. Det blir tradisjon, for når noe er populært vil folk at det skal gjentas. Siden det er etter initiativ fra fritidsklubbene er alle arrangementene rusfrie.

På én uke er det 26 arrangementer man kan være med på. Målgruppa er barn og unge med familie, men alle kan delta.

- Aktivitetene er for barn og familier, men det er også noen arrangementer bare for ungdom i tillegg, sier festivalsjefen.

Kommet for å bli

Det er mange utendørsarrangementer, så festivalsjefen har bestilt sol gjennom hele uka. Forventningene er at mange møter opp, fint vær og god stemning.

- Vi har noen hovedarrangementer på klubbene som er hvert år, som skumparty på Ammerudklubben, skiforeningens aktivitetsdag på Badedammen og øyfestivalen på Vesletjern, sier Romundset.

Les hele saken i vår eAvis og papirutgave.

Siste nytt i Kultur

Siste skoleavslutning på Gran

I forbindelse med nedleggelsen av Gran skole holdt skolen en stor avslutningskonsert i skolegården nest siste skoledag. Etter sommerferien flytter elevene over til Haugen skole.

ANNONSE
Bare ett år igjen

Anna Maria Sørensen (17), Marcus Bratholm Sjølie (17) og Vilde Christine Tunheim (17) kan nå legge to fantastiske år på Natur videregående skole bak seg. Nå er det sommerferie, før de begir seg ut på siste året.

 
Vant pris for faglig og <BR>sosialt engasjement

Nikolas Emil Martinsen (19) går ut av Hellerud videregående skole og inn i sommerferien med Rotaryprisen.

Tyvstartet med kunstutstilling

Elias (12), Selma (11) og Mathumintha (11) tegnet seg til seier da senterleder ga 6. trinn på Linderud skole i oppgave å tegne sentret om 50 år.

Misbah går ut med 20 seksere

Furuset-jenta Misbah Kiran Mahmood (18) kan ta en velfortjent sommerferie. Hun avslutter tre år på Fyrstikkalleen skole med et mildt sagt solid vitnemål.

 
ANNONSE