Til konserthuset

Til konserthuset

KLARE FOR KONSERTHUSET: Kjell Eriksen, hans septett og «Jazzådu» er klare for konsert i Oslo Konserthus førstkommende onsdag.

Førstkommende onsdag tar Høybråten-mannen Kjell Eriksen med seg sine venner og inntar konserthuset og Jazzakademiet. Der skal de hedre revymannen, komponisten og pianisten Einar Schanke.

- Dette er en prestisjepreget konsert. Det er liksom litt ærefullt å bli plukket ut til å spille på Jazzakademiet skjønner du. Jeg har spilt der noen ganger før, og er veldig fornøyd med at de vil ha oss tilbake, sier Kjell Eriksen.

- Gode komposisjoner

Onsdag 5. april reiser han ned til Oslo Konserthus med Kjell Eriksen septett og Jazzådu. Der skal de begeistre publikum med musikk av revykongen Einar Schanke (1927-1992) som ville ha fylt 90 år denne våren. Jazzlegenden fra Høybråten mener det absolutt er grunn til å feire ham!

- Etter min mening har Einar Schanke fått for liten oppmerksomhet i norsk musikkliv. Han var i mange år en sentral person i norsk underholdningsliv med revyer som markerte seg sterkt. Ikke minst alle hans gode komposisjoner. Schanke skrev nemlig mye av musikken til sine revyer selv, og det er hans musikk som vil stå sentralt på konserten.

- Dette er både spennende og morsommme saker, forsikrer Kjell Eriksen.

Startet som jazzpianist

Unge Schanke startet sin karrière som jazzpianist 1945-55, men fant raskt sin plass ved byens revyscener. Han ble kapellmester på Chat Noir og Det Norske Teatret, og startet ABC-teateret i 1967. Mange komposisjoner bar preg av hans jazzbakgrunn. I 1979 ga Egil Kapstad/Bjørn Johansen kvartett ut en LP med Schankes musikk, og i 1996 kom albumet «Nevergreens» ut med eldre opptak gjort med eget storband. Denne gang står Kjell Eriksens septett og vokalgruppa «Jazzådu» for hyllesten - assistert av skuespiller Dag Vågsås som vil knytte det hele sammen med et utvalg av gode og interessante anekdoter.

Disse er med

Konserten starter klokka 19.00 og varer i cirka to timer med pause. Pianist og arrangør Kjell Eriksen har med seg Geir Hauger (trompet), Tore Krok Nielsen (altsax), Bjørn Barlo (tenorsax), Jon Bakkelund (barytonsax), Stig Adolfsen (bass) og Christian Lund (trommer) på scenen. I tillegg kommer vokalgruppa «Jazzådu» med Nanna Sandal, Sissel Viggen, Knut Onstad, Dagfinn Eckhoff og Helge Fløtten.

Siste nytt i Kultur

Vinteren kom tilbake

Groruddalen våknet opp til full vinter på mandag.

Klar for missefinale

Yasmin Osee Aakre (27) er videre til finalen i Miss Norway andre året på rad. Nå er hun forberedt på å gi alt for å nå helt til topps.

 
Pusser opp kjøkkenet

Nestemann ut som får tildelt IKEA nabofond er Furuset Fotball IF og deres møteplass på Furuset stadion. I ni år har de søkt om midler til oppussing av oppholdsrommet sitt. Nå skal drømmen gå i oppfyllelse.

Har eldres <BR>helse i fokus

Rødtvet seniorsenter er opptatt av livskvalitet, hvor ernæring og sosiale relasjoner er viktige punkter. Nå skal sentrets frivillige og brukere få servert mat og foredrag som et hjelpemiddel på veien.

Furusetspeiderne <BR>lager dragefestival

Det blir drager og gratis bøker når Furusetspeiderne kommer til Furuset kirke.