Tok vinnerfisken ved Steinbruvann

Tok vinnerfisken ved Steinbruvann

 

Begivenhetsrikt da Groruddalen Jeger og Fiskerforening hadde sin årlige familiedag ved Steinbruvann. Grorud Lions ga penger til speiderne og Ruben (11) tok vinnerørreten.

Skrevet av:

 

- Min fiskelykke er en velsignelse, fleiper en begeistret Ruben Kvikstadhagen Skjelbred med en ørret på litt over halvkiloen i henda, og forteller at han alltid får napp når han er på fisketur. Han skryter også av en fjellørret på kiloen i Valdres nylig.

Mor Linda Kvikstadhagen er veldig stolt, og synes også det er rart med sønnens fiskelykke.

Men man ha litt flaks når man fisker, og med ørreten på 550 gram ble Ruben kåret til vinner av fiskekonkurransen ved Steinbruvann.

 

Gavmildt i skogen

Innimellom alle aktivitetene overrakte Grorud Lions speidertroppene fra Romsås og Kalbakken en sjekk på fem tusen kroner hver.

Pengegavene er i forbindelse med Lionsklubbens gavmilde jubileumsårm hvor de har valgt å gi bort en del penger til formål som kommer barn og unge til gode.

- Vi håper disse pengene vil bære frukter for speidertroppene, forteller Kjell Markhus fra Grorud Lions.

- De kommer definitivt godt med, forteller Anders Røberg-Larsen og Kathrine Østvand, henholdsvis ledere i Romsås og Kalbakken speidertropper.

 

Kamp mot dataspill

Det var mye aktivitet ved Steinbruvann da Groruddalen Jeger og Fiskerforening (GJFF) arrangerte familiedag i samarbeid med Lions Club Grorud, speiderne på Kalbakken og Romsås og Wild X.

- Været må nok få en del av skylda for en så flott dag, forteller leder Erik Skjold i GJFF.

Hensikten med arrangementet var å få folk ut skogen og til å bruke marka mer aktivt.

Jeger- og fiskerforeningen steller i stand en slik dag hvert år, for å skape litt blest om foreningen og rekruttering av ungdom.

- Vi kjemper en hard kamp mot dataspill, forteller han og ler.

 

Ungdomstiltak

Wild X er ungdomstiltaket til Oslo Jeger og Fiskerforening. I Wild X er det over 200 jaktende og fiskende ungdommer med bakgrunn i over tretti nasjoner.

- Et kjempearrangement, sier styreleder Jan Hallangen i Wild X, og han støttes av daglig leder Tor Back.

- Veldig fin dag. Mye folk og god stemning, sier han.

Faisal Garhan (16) og Mohammed Maazouzi (15) har sovet i lavvo ved Steinbruvann i natt.

De liker begge å holde på ute i skogen med jakt og fiske, men Faisal liker best å jakte rype for den er lett å skyte.

- Det er viktig å bruke naturen og skogen riktig, sier han.

 

Siste nytt i Kultur

VM-fest på Ammerudhjemmet

VM-fest på Ammerudhjemmet

  • Ammerudhjemmet

I anledning starten på VM i ski og at Ammerudhjemmet har fått seg bålpanne, samlet de beboerne ute for en liten fest med toddy og kaffe rundt bålet.

– Viktig å rydde <BR>ellers blir det rotete

Ruskenturné på Ammerud:

– Viktig å rydde
ellers blir det rotete

  • Rusken

Rusken tok turen til Grorud bydel for en barnehageturné sammen med varaordfører Khamshajiny «Kamzy» Gunaratnam (Ap). Der traff de super-rydderne fra Ammerud.

Feirer 20 år med teater

Feirer 20 år med teater

Tjernveien barnehage fylte 20 år sist fredag. Ved den anledning var det bursdagsfeiring fra start til slutt i barnehagen.

 
Høyt tempo på skøyteisen

Høyt tempo på skøyteisen

Youngslunden ble fort fylt opp da foreldrene ved 4. trinn på Bryn barneskole arrangerte skøytedisco.

Burger med gode råvarer!

Burger med gode råvarer!

Det er få kaféeiere som tør å satse på en ordentlig hjemmelaget meny på et kjøpesenter, men det har eieren av Café Aqua på Linderud turt å gjøre.

«Uten dekning» på Linderud

«Uten dekning» på Linderud

Tradisjoner er til for å holdes. Det viste elevene på Linderud skole da de nok en gang arrangerte Linderud fest i Dalen, med showet «Uten dekning»

 
Stas med filmpremiere

Stas med filmpremiere

I Norlandia Sørhellinga Barnehage på Tveita samlet på store og små seg foran lerret for å se på filmene som barna selv har laget.

Neha i Kakekrigen

Neha i Kakekrigen

Mandag 20. februar starter den åttende uken av Kakekrigen. Denne uken er Neha Nayyar fra Risløkka en av deltakerne nå som kakeklassikeren er tilbake på skjermen.

Meråpent hos Bjerke

Meråpent hos Bjerke

Deichmanske bibliotek har valgt, etter inspirasjon fra Danmark, å gjøre det lettere for deg å bruke biblioteket ved å gjøre filialene meråpne. Man kan nå oppgradere lånekortet sitt til et nøkkelkort og få fri tilgang til lokalene mellom klokken 07 og 23.

 
Utbygging av ny E6 på Smalvollen

Debatt

Ny E6 på Smalvollen

  • debatt

I Alnaelvas Venner er vi svært overrasket over at Statens vegvesen nå foreslår å legge E6 i dagen langs Smalvollveien.

Legg dritten til Groruddalen!

Legg dritten til Groruddalen!

  • Innlegg

Jeg har hatt gleden av å skrive biografien til et par profilerte politikere og i den forbindelse har jeg også intervjuet andre politikere. Rikspolitikere med stortingsplass. Bystyrepolitikere. Ordførere i Norge. Noen av dem spurte jeg: «Hva kommer det av at all dritten blir lagt til Groruddalen?» Je...

Kamzy saler opp

Kamzy saler opp

På selve Valentinsdagen var det klart for at varaordfører i Oslo, Khamshajiny Gunaratnam, skulle sitte på en hest for første gang.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!