Tok vinnerfisken ved Steinbruvann

Tok vinnerfisken ved Steinbruvann

 

Begivenhetsrikt da Groruddalen Jeger og Fiskerforening hadde sin årlige familiedag ved Steinbruvann. Grorud Lions ga penger til speiderne og Ruben (11) tok vinnerørreten.

Tekst:

Publisert:

 

- Min fiskelykke er en velsignelse, fleiper en begeistret Ruben Kvikstadhagen Skjelbred med en ørret på litt over halvkiloen i henda, og forteller at han alltid får napp når han er på fisketur. Han skryter også av en fjellørret på kiloen i Valdres nylig.

Mor Linda Kvikstadhagen er veldig stolt, og synes også det er rart med sønnens fiskelykke.

Men man ha litt flaks når man fisker, og med ørreten på 550 gram ble Ruben kåret til vinner av fiskekonkurransen ved Steinbruvann.

 

Gavmildt i skogen

Innimellom alle aktivitetene overrakte Grorud Lions speidertroppene fra Romsås og Kalbakken en sjekk på fem tusen kroner hver.

Pengegavene er i forbindelse med Lionsklubbens gavmilde jubileumsårm hvor de har valgt å gi bort en del penger til formål som kommer barn og unge til gode.

- Vi håper disse pengene vil bære frukter for speidertroppene, forteller Kjell Markhus fra Grorud Lions.

- De kommer definitivt godt med, forteller Anders Røberg-Larsen og Kathrine Østvand, henholdsvis ledere i Romsås og Kalbakken speidertropper.

 

Kamp mot dataspill

Det var mye aktivitet ved Steinbruvann da Groruddalen Jeger og Fiskerforening (GJFF) arrangerte familiedag i samarbeid med Lions Club Grorud, speiderne på Kalbakken og Romsås og Wild X.

- Været må nok få en del av skylda for en så flott dag, forteller leder Erik Skjold i GJFF.

Hensikten med arrangementet var å få folk ut skogen og til å bruke marka mer aktivt.

Jeger- og fiskerforeningen steller i stand en slik dag hvert år, for å skape litt blest om foreningen og rekruttering av ungdom.

- Vi kjemper en hard kamp mot dataspill, forteller han og ler.

 

Ungdomstiltak

Wild X er ungdomstiltaket til Oslo Jeger og Fiskerforening. I Wild X er det over 200 jaktende og fiskende ungdommer med bakgrunn i over tretti nasjoner.

- Et kjempearrangement, sier styreleder Jan Hallangen i Wild X, og han støttes av daglig leder Tor Back.

- Veldig fin dag. Mye folk og god stemning, sier han.

Faisal Garhan (16) og Mohammed Maazouzi (15) har sovet i lavvo ved Steinbruvann i natt.

De liker begge å holde på ute i skogen med jakt og fiske, men Faisal liker best å jakte rype for den er lett å skyte.

- Det er viktig å bruke naturen og skogen riktig, sier han.

 

Siste nytt i Kultur

Underholdt biblioteket <BR>med historie

Anne Fikkan fra Groruddalen historielag og forfatter Marianne Teie møtte opp på Bjerke bibliotek for å formidle to gamle historier. Den ene lokal og den andre familiær.

Ellingsrudåsen imponerer med sirkus – igjen

Elevene på 6. trinn på Ellingsrudåsen skole har de siste to månedene vært i sirkus-verden. Sist tirsdag viste de fram alt fra tryllekunster til akrobatikk og klovneri i forestillingen «Cirkus El Perfecto».

 
Miljøgaten trenger en motorveitunnel!

Det var et interessant møte i Grorud samfunnshus den 4. mai.

– Forandrer ikke på <BR>noe som fungerer

I januar i år fikk Radisson-hotellet på Alna ny direktør. For Lars Kristian Amundsen er planen å fortsette det gode arbeidet som har blitt gjort før han.

Feiret med pilegrimskake

Det er nå 20 år siden den vestlige pilegrimsleden ble offisielt godkjent – men også 20 år siden jobben med den østlige startet.