ANNONSE

Tradisjonsrik feiring på Grorud

Tradisjonsrik feiring på Grorud

SMÅVÅT NASJONALSANG: Det kom fremdeles noen dråper da flagget ble heist og Grorud skoles musikkorps spilte nasjonalsangen - men de spilte umiddelbart bort siste rest av regnvær.

Grorud skole kan se tilbake på en lang og tradisjonsrik feiring av nasjonaldagen. Musikk, lokalt barnetog og masse aktiviteter - men også en dag for å hedre de som gjorde at vi fortsatt kan feire dagen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
19.05.2017 kl 14:01

Flaggheising i skolegården og korpset som fremførte nasjonalsangen ble starten på en festdag, som bare noen minutter i forkant var truet av regnvær. Men det var som nasjonalsangen blåste vekk siste rest av regnet, dermed kunne regnfrakker tas av og paraplyer foldes sammen da rektor Jenny Sundquist ønsket de mange fremmøtte velkommen.

Bidrar til fellesskap

Rektor brukte Kongens nå så velkjente tale om samhold, omsorg og toleranse som inspirasjon for sin egen tale.
- Dette er verdier som Kongen står for og som kan overføres til de verdier vi også har her på Grorud skole. Vi fra Grorud er som folk fra Norge. Vi er nordlendinger, trøndere, sørlendinger og folk fra alle de andre regionene i vårt langstrakte land. Vi har innvandret fra Afghanistan, Pakistan og Polen, Somalia, Syria og Sverige, slo Jenny fast - som selv har kommet til dalen fra Sverige.
- Det er ikke alltid så lett å si hvor vi er fra, hvilken nasjonalitet vi tilhører. Men det vi kaller hjem, er der hjertet vårt er - og det kan ikke alltid plasseres innenfor landegrenser. Vi fra Grorud er unge og gamle, høye og lave, funksjonsfriske og rullestolbrukere. Vi er rike og fattige og midt i mellom. Vi jobber i butikk, på sykehus og på oljeplattform. Vi er foreldre som stiller opp i FAU og barn som spiller i korps. Dessuten er vi på Grorud engasjerte og bidrar til fellesskap og samhold. Med andre ord: Grorud er oss - og vi er en del av Norge.

Mer om 17. mai i avisen 19. mai (eAvisen er tilgjengelig fra klokka 06.00).

For flere bilder fra nasjonaldagsfeiringen rundt omkring i Groruddalen, klikk deg inn på vårt bildegalleri .

Siste nytt i Kultur

Tyvstartet med kunstutstilling

Elias (12), Selma (11) og Mathumintha (11) tegnet seg til seier da senterleder ga 6. trinn på Linderud skole i oppgave å tegne sentret om 50 år.

ANNONSE
Misbah går ut med 20 seksere

Furuset-jenta Misbah Kiran Mahmood (18) kan ta en velfortjent sommerferie. Hun avslutter tre år på Fyrstikkalleen skole med et mildt sagt solid vitnemål.

 
Saueslipp på sykehjemmet

For tredje året på rad fylles nå innhegningen på Rødtvet sykehjem opp med sauer og høner, til stor begeistring for både beboere og ansatte.

Skamløs motivasjon

Stemningen var god i hallen ved Apalløkka skole da tidligere elev og Skam-skuespiller Ina Svenningdal hadde tatt turen.

Bydelen hyllet de ansatte

Bydel Alna gjorde stas på sine ansatte som har jobbet i Oslo kommune i 25 og 40 år med en jubileumsmarkering.

 
ANNONSE