«Uten dekning» på Linderud

«Uten dekning» på Linderud

DRØM: Dyktige skuespillere klarer til og med å sove på scenen.

Tradisjoner er til for å holdes. Det viste elevene på Linderud skole da de nok en gang arrangerte Linderud fest i Dalen, med showet «Uten dekning»

Tekst:

Publisert:

Se bildet større

SANG: LFD-showet hadde sitt eget kor.

Se bildet større

FORNØYDE: Lærer Ingrid Birkelund og LFD-ansvarlig Lisa Tollefsen var fornøyde med både kafeen og showet.

Arrangementet som er kortet ned til å kalles «LFD» har i en årrekke vært et samarbeid mellom flere klasser. Og på programmet står det både dans, drama og komedie. Noe elevene lærer seg på særdeles kort tid.

– Elevene har øvd i en uke, før de nå har seks forestillinger på tre dager. Så det er veldig imponerende, forteller LFD-ansvarlig Lisa Tollefsen.

Den gode tradisjonen har fått mye oppmerksomhet, og i år fikk elevene storfint besøk da de holdt sin første forestilling.

– Vi hadde besøk av Trine Skei Grande på tirsdag. Hun så den første forestillingen, og sa da at «Dette er motgiften mot Trump».

– Denne forestillingen er danning, og ikke utdanning. Og viser at det er en del av et større maskineri, sier Tollefsen.

Mye logistikk

Med på forestillingen er det ca 20 voksne og 175 elever, på kryss og tvers av de forskjellige gruppene. Som sang, dans, drama, kulisser, teknikk og kor.

Det er jo veldig verdifullt å bruke tid på dette, og derfor setter vi stor pris på at også de voksne gjør det. Det er jo mye glede med det her, og man får et stort utbytte.

– Vi tror det er ca. 175 elever som er med på forestillingen, så det er mye å holde styr på. Men et eksakt nummer er vanskelig å komme med, siden det er flere elever som faktisk er med i flere grupper, forteller Tollefsen.

Selv om det er mye logistikk med i bildet både før og under forestillingen, står faktisk barna for det meste og styrer showet på egen hånd.

– Jeg tror faktisk at vi voksne kunne gått, og forestillingen ville fortsatt gått knirkefritt. Det hadde kanskje blitt litt mer bråk, men annet enn det tror jeg det ville gått veldig fint.

– Det er jo barna som står for alt. Både lys og bilde, vi voksne sier jo bare «hysj», smiler Tollefsen

Les mer i Akers Avis Groruddalens papirutgave eller vår eAvis.

Siste nytt i Kultur

Vinteren slo tilbake

Groruddalen våknet opp til full vinter på mandag.

Klar for missefinale

Yasmin Osee Aakre (27) er videre til finalen i Miss Norway andre året på rad. Nå er hun forberedt på å gi alt for å nå helt til topps.

 
Pusser opp kjøkkenet

Nestemann ut som får tildelt IKEA nabofond er Furuset Fotball IF og deres møteplass på Furuset stadion. I ni år har de søkt om midler til oppussing av oppholdsrommet sitt. Nå skal drømmen gå i oppfyllelse.

Har eldres <BR>helse i fokus

Rødtvet seniorsenter er opptatt av livskvalitet, hvor ernæring og sosiale relasjoner er viktige punkter. Nå skal sentrets frivillige og brukere få servert mat og foredrag som et hjelpemiddel på veien.

Furusetspeiderne <BR>lager dragefestival

Det blir drager og gratis bøker når Furusetspeiderne kommer til Furuset kirke.