Groruddalsprosjekt til norgesmesterskap:

Utviklet egen app - vil nå toppen

Utviklet egen app - vil nå toppen

FLINKE UNGDOMMER: Thomas (18), Luveen (18), Toralf (17) og Henrik (17) er klare for NM i Ungdomsbedriftstyring - under Ungt Entreprenørskap - i mai. De har utviklet appen «Stovner Hub» som samler alle fritidsaktiviteter og sosiale arrangementer på ett og samme sted, først og fremst for Stovner bydel.

Ungdommene Thomas Aleksander, Luveen, Henrik og Toralf er klare for NM i Ungdomsbedriftstyring, som en del av Ungt Entreprenørskaps Oslolag. De skal stille med appen «Stovner Hub».

Toralf Thelle (17) og Thomas Aleksander Hagen (18) kom på ideen - og så slang Luveen Kaur (18) og Henrik Hansen Stormyr (17) seg på. Nå er appen deres «Stovner Hub»  - en app som samler alle sosiale aktiviteter i Bydel Stovner på ett sted - med i Oslolaget.

Det betyr at det er kremen av ungdomsbedrifter fra Oslo som skal konkurrere med ungdommer fra hele landet under NM i Ungt Entreprenørskap 4.-5. mai i Lillestrøm. Nå går dagene med på å «preppes» på Sentralen i Oslo sentrum.

- Det er en litt artig historie bak appen vår. Det startet med at Toralf ville lage et ballspill. Men slik ble det ikke, ler Thomas.

Det er fem ungdomsbedrifter som danner Oslo-laget. Nå bruker de tiden på å bli bedre kjent med hverandre og ideene.

Skreddersyr preferanser

Gjengen får brukt anledningen til å vise fram «Stovner Hub».

Det er mange kule ideer som får vist seg fram, og det er spennende å snakke om appen vår. Vi har også en baktanke med den, at ungdom som sliter litt sosialt og faller utenfor skal ha en plattform der alle aktiviteter og fritidstilbud er samlet. Den skreddersyr etter hva man liker, og det er mange som faller utenfor som trenger den informasjonen mest, forklarer Thomas.

De andre ungdomsbedriftene er blant annet en PT-tjeneste på nett, en handletjeneste for eldre, et apparat som samler alle løse ledninger på et sted, og en varm «case» som holder telefonen varm når kuldegradene bikker ti minus.

- Den viktigste ideen er den som kommer fra ungdommen selv, forklarer Hege Grande Fjellbirkeland fra Ungt Entreprenørskap.

Trygge økonomiske rammer

Hun har stor tro på at Oslogjengen skal representere godt i Lillestrøm under varemessa 4.-5. mai.

- De jobber veldig hardt. Selvsagt kan man møte på en del utfordringer, og det er ikke bare enkelt å endre en idé. Men her får de trygge rammer, det er økonomisk trygt å være med. I tillegg har alle en ansvarlig lærer, forteller hun.

Thomas, Luveen, Henrik og Toralf er klare til å vise seg fram. Fra før av har de Groruddals-satsingen og Bydel Stovner godt i ryggen.

- Tenk på oss som et AS med støttehjul, sier Thomas.

I tillegg programmerer ungdommene appen selv.

- Det er veldig unikt. Det er fint at de nå har kommet til NM, og de har klart å overbevise mange på veien dit, smiler Grande Fjellbirkeland.

Siste nytt i Kultur

Åpner sommerkafé <BR>på Stovner

Gjengen fra Haugenstua skal sammen med diakonene i Høybråten, Fossum og Stovner menighet drive kafé utenfor Frivillighetssentralen i hele juli måned.

Føflekkreft 

Norge ligger i verdenstoppen når det gjelder forekomst av føflekkreft. Tirsdag 23. mai er det den internasjonale hudsjekkdagen Euromelanoma.

 
Kamzy vendte hjem

Varaordfører Khamshajiny «Kamzy» Gunaratnam har selv gått på Rødtvet skole, og skolen var stolte av å kunne ønske henne «velkommen tilbake» på Norges nasjonaldag.

– Flott at så mange stiller opp

Rektor Katrine Sølvberg på Nordtvet skole startet feiringen med noen velvalgte ord før hun tok med seg resten av gjengen ned til sentrum.

17. mai 2017 i Oslo sentrum 

Ammerud skole fikk gå som nummer fire i barnetoget i sentrum i år fordi skolen fyller 50 år. Bydelsdirektør Øystein Eriksen Søreide ble med på den regnfulle turen forbi slottet.