ANNONSE

Groruddalsprosjekt til norgesmesterskap:

Utviklet egen app - vil nå toppen

Utviklet egen app - vil nå toppen

FLINKE UNGDOMMER: Thomas (18), Luveen (18), Toralf (17) og Henrik (17) er klare for NM i Ungdomsbedriftstyring - under Ungt Entreprenørskap - i mai. De har utviklet appen «Stovner Hub» som samler alle fritidsaktiviteter og sosiale arrangementer på ett og samme sted, først og fremst for Stovner bydel.

Ungdommene Thomas Aleksander, Luveen, Henrik og Toralf er klare for NM i Ungdomsbedriftstyring, som en del av Ungt Entreprenørskaps Oslolag. De skal stille med appen «Stovner Hub».

Toralf Thelle (17) og Thomas Aleksander Hagen (18) kom på ideen - og så slang Luveen Kaur (18) og Henrik Hansen Stormyr (17) seg på. Nå er appen deres «Stovner Hub»  - en app som samler alle sosiale aktiviteter i Bydel Stovner på ett sted - med i Oslolaget.

Det betyr at det er kremen av ungdomsbedrifter fra Oslo som skal konkurrere med ungdommer fra hele landet under NM i Ungt Entreprenørskap 4.-5. mai i Lillestrøm. Nå går dagene med på å «preppes» på Sentralen i Oslo sentrum.

- Det er en litt artig historie bak appen vår. Det startet med at Toralf ville lage et ballspill. Men slik ble det ikke, ler Thomas.

Det er fem ungdomsbedrifter som danner Oslo-laget. Nå bruker de tiden på å bli bedre kjent med hverandre og ideene.

Skreddersyr preferanser

Gjengen får brukt anledningen til å vise fram «Stovner Hub».

Det er mange kule ideer som får vist seg fram, og det er spennende å snakke om appen vår. Vi har også en baktanke med den, at ungdom som sliter litt sosialt og faller utenfor skal ha en plattform der alle aktiviteter og fritidstilbud er samlet. Den skreddersyr etter hva man liker, og det er mange som faller utenfor som trenger den informasjonen mest, forklarer Thomas.

De andre ungdomsbedriftene er blant annet en PT-tjeneste på nett, en handletjeneste for eldre, et apparat som samler alle løse ledninger på et sted, og en varm «case» som holder telefonen varm når kuldegradene bikker ti minus.

- Den viktigste ideen er den som kommer fra ungdommen selv, forklarer Hege Grande Fjellbirkeland fra Ungt Entreprenørskap.

Trygge økonomiske rammer

Hun har stor tro på at Oslogjengen skal representere godt i Lillestrøm under varemessa 4.-5. mai.

- De jobber veldig hardt. Selvsagt kan man møte på en del utfordringer, og det er ikke bare enkelt å endre en idé. Men her får de trygge rammer, det er økonomisk trygt å være med. I tillegg har alle en ansvarlig lærer, forteller hun.

Thomas, Luveen, Henrik og Toralf er klare til å vise seg fram. Fra før av har de Groruddals-satsingen og Bydel Stovner godt i ryggen.

- Tenk på oss som et AS med støttehjul, sier Thomas.

I tillegg programmerer ungdommene appen selv.

- Det er veldig unikt. Det er fint at de nå har kommet til NM, og de har klart å overbevise mange på veien dit, smiler Grande Fjellbirkeland.

Siste nytt i Kultur

Misbah går ut med 20 seksere

Furuset-jenta Misbah Kiran Mahmood (18) kan ta en velfortjent sommerferie. Hun avslutter tre år på Fyrstikkalleen skole med et mildt sagt solid vitnemål.

ANNONSE
Saueslipp på sykehjemmet

For tredje året på rad fylles nå innhegningen på Rødtvet sykehjem opp med sauer og høner, til stor begeistring for både beboere og ansatte.

 
Skamløs motivasjon

Stemningen var god i hallen ved Apalløkka skole da tidligere elev og Skam-skuespiller Ina Svenningdal hadde tatt turen.

Bydelen hyllet de ansatte

Bydel Alna gjorde stas på sine ansatte som har jobbet i Oslo kommune i 25 og 40 år med en jubileumsmarkering.

Klare for hagefest <BR>og kulturpris

Bydel Groruds kulturpris er blitt delt ut i en årrekke, og i år som i fjor skjer det hele i hagen utenfor Kafé Steinbra.

 
ANNONSE