Valentourettes til GranittRock

Valentourettes til GranittRock

 

Valentourettes er det neste bandet som er offiselt klare for GranittRock 2010. Vokalist Tarjei Foshaug gleder seg til å spille i Groruddalen der han selv bor.

Tekst:

Publisert:

- Det blir kult. Jeg bor på Haugenstua så det blir oppvarmning på verandaen, ler Foshaug.

Han har bodd på Haugenstua i mange år. Før det bodde han på Trosterud og han gleder seg til å spille foran sin egen dal.

- Jeg har aldri vært på GranittRock før, men jeg har kompiser som har spilt der og de sier at det er helt suverent. Jeg gleder meg veldig.

Hyller Jokke

Valentourettes startet i 2003. De skulle gjøre en engangsopptreden som en hyllest til Joachim «Jokke» Nielsen som døde av en overdose i 2000.

- Men syv år etterpå raser det fortsatt inn tilbud. Vi er ikke ute etter spillejobber, men folk booker oss.

Opprinnelig besto bandet av Petter Baarli, Runar Johannesen, Petter Pogo og Vidar Rugset. Bandet la ut på turné i 2003. De gjennomførte 31 konserter den høsten. Høsten 2006 sluttet Vidar Rugset og Tarjei Foshaug kom inn.

- Halvparten av de som er med i Valentourettes var med i Valentinerne (bandet til «Jokke»). Denne musikken er skapt for å høres live, mener Foshaug som en gang i tida var nabo med «Jokke» på Sofienberg.

Lover slagere

Valentourettes gjør for det meste spillejobber foran et publikum som er over 18 år. Likevel har de erfaring med å spille foran yngre mennesker som venter bandet på GranittRock.  

 - En gang i året gjør vi en konsert på Elm Street. Noe av visjonen vår er å videreføre Joachims livemusikk. Det er artig når vi ser voksne Jokke-fans som tar med ungene sine for å se oss. Alle har et forhold til «Jokke». Det fins en Jokke-låt for alle, mener Foshaug.  

- Hvilken opplevelse vil dere gi publikum?

- Som sagt er vi opptatt av å hylle Jokkes musikk, men med en god vibb. Folk skal ha det gøy. Vi vil styre unna de tristene låtene, men vi vil heller hylle han som en musiker. Vi minnes Jokke som en veldig bra mann, sier Foshaug. 

Han lover at bandet kommer til å spille slagere som «Sola Skinner», «To fulle menn», «Gutta» og «Her kommer vinteren».

 

Siste nytt i Kultur

Underholdt biblioteket <BR>med historie

Anne Fikkan fra Groruddalen historielag og forfatter Marianne Teie møtte opp på Bjerke bibliotek for å formidle to gamle historier. Den ene lokal og den andre familiær.

Ellingsrudåsen imponerer med sirkus – igjen

Elevene på 6. trinn på Ellingsrudåsen skole har de siste to månedene vært i sirkus-verden. Sist tirsdag viste de fram alt fra tryllekunster til akrobatikk og klovneri i forestillingen «Cirkus El Perfecto».

 
Miljøgaten trenger en motorveitunnel!

Det var et interessant møte i Grorud samfunnshus den 4. mai.

– Forandrer ikke på <BR>noe som fungerer

I januar i år fikk Radisson-hotellet på Alna ny direktør. For Lars Kristian Amundsen er planen å fortsette det gode arbeidet som har blitt gjort før han.

Feiret med pilegrimskake

Det er nå 20 år siden den vestlige pilegrimsleden ble offisielt godkjent – men også 20 år siden jobben med den østlige startet.