Vellykket vernissasje

Vellykket vernissasje

FORNØYDE: Programleder for bydelsutviklingen i bydel Bjerke, Ragnhild Olaussen og utstillerne Berit Nyrud og Bjørn Einar Sakseid var fornøyde.

Fjøset på Årvoll gård var fylt opp av spente kunstelskere da det var vernissasje for utstillingen «Insekter i Bjerke bydel og Lillomarka» forrige helg.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
24.01.2017 kl 13:32

To som var ekstra spent og stolte, var fotografene selv, Berit Nyrud og Bjørn Einar Sakseid. De har begge vært rundt om i bydelen og Lillomarka og tatt noen imponerende bilder.

Det er veldig spennende å være ute og ta disse bildene. Vi dokumenterer jo egentlig funn, men da oppdager man også så mye, forteller Nyrud.

Et godt poeng når man tenker seg om. For hvor mange er egentlig klar over hvor mange forskjellige insekter det finnes rundt om i bydelen.

– Artobservasjoner er veldig spennende, å skulle finne ut hvilken art et insekt hører til når man har tatt et bilde, sier Nyrud.

Mange arter

Mens de fleste av oss kun ser et insekt og tenker at det kun er det, et insekt. Så har disse dyktige fotografene gått nærmere inn på insektene.

– Dette er jo faktisk en del av Bjerkesirkelen. Og nesten alle disse insektene er tatt bilde av innenfor den. Og de få som ikke er det, er tatt litt lengre opp i Lillomarka, forteller Nyrud.

Mens mange av insektene er viktige pollinatorer, noen er store og flotte, og noen stikker og suger blod. Så finner man også en del andre rare insekter i marka.

– Det er masse villbier rundt her. Og humler blant annet, som ikke hører til noe samfunn. I bydelen finner man mye spesielle insekter. Mange av dem er ganske bisarre, sier Sakseid.

Les mer i Akers Avis Groruddalens papirutgave eller vår eAvis.

Siste nytt i Kultur

Hverdagshelten inviterte <BR>til fest på hjemmet

Sykehjemsprest Ellen Kolb-Schiager bruker pengene hun mottak sammen med prisen «Groruddalens hverdagshelt 2016» på fest for beboerne og ansatte på Furusethjemmet.

Bygg fordelingskryss <BR>mellom tre tunneler

Debatten rundt den planlagte Manglerudtunnelen med utløp i Breivollveien, som så skal gjøres om til en del av E6, pågår for fullt.

 
Lysere tider for loppemarkedet

For noen år siden endret Lindebergskolenes musikkorps strategi på loppemarkedene sine. Det har vist å lønne seg.

Lader opp med arbeidersanger

For 22. gang inviteres det til allsangkveld kvelden før dagen. I år er det leder Frode Jacobsen i Oslo Arbeiderparti som skal holde kveldens appell.

Dobbelt jubileum <BR>og nytt soloalbum

Finn Kalvik runder 70 og feirer sitt 50-årsjubileum som artist med albumet «Ingen vei hjem» – en vei som startet i Stjerneblokkene på Grorud!