ANNONSE

Vellykket vernissasje

Vellykket vernissasje

FORNØYDE: Programleder for bydelsutviklingen i bydel Bjerke, Ragnhild Olaussen og utstillerne Berit Nyrud og Bjørn Einar Sakseid var fornøyde.

Fjøset på Årvoll gård var fylt opp av spente kunstelskere da det var vernissasje for utstillingen «Insekter i Bjerke bydel og Lillomarka» forrige helg.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
24.01.2017 kl 13:32

To som var ekstra spent og stolte, var fotografene selv, Berit Nyrud og Bjørn Einar Sakseid. De har begge vært rundt om i bydelen og Lillomarka og tatt noen imponerende bilder.

Det er veldig spennende å være ute og ta disse bildene. Vi dokumenterer jo egentlig funn, men da oppdager man også så mye, forteller Nyrud.

Et godt poeng når man tenker seg om. For hvor mange er egentlig klar over hvor mange forskjellige insekter det finnes rundt om i bydelen.

– Artobservasjoner er veldig spennende, å skulle finne ut hvilken art et insekt hører til når man har tatt et bilde, sier Nyrud.

Mange arter

Mens de fleste av oss kun ser et insekt og tenker at det kun er det, et insekt. Så har disse dyktige fotografene gått nærmere inn på insektene.

– Dette er jo faktisk en del av Bjerkesirkelen. Og nesten alle disse insektene er tatt bilde av innenfor den. Og de få som ikke er det, er tatt litt lengre opp i Lillomarka, forteller Nyrud.

Mens mange av insektene er viktige pollinatorer, noen er store og flotte, og noen stikker og suger blod. Så finner man også en del andre rare insekter i marka.

– Det er masse villbier rundt her. Og humler blant annet, som ikke hører til noe samfunn. I bydelen finner man mye spesielle insekter. Mange av dem er ganske bisarre, sier Sakseid.

Les mer i Akers Avis Groruddalens papirutgave eller vår eAvis.

Siste nytt i Kultur

St. Hans med Jenny Jenssen

Tradisjonen til Lindeberg omsorgssenter med å feire St. Hansaften med sommerkonsert, er en av de tingene som ble med over til Ellingsrudhjemmet.

ANNONSE
Feiret 25 år og sommerferie

Lillomarka barnehage fyller 25 år i år. Det valgte de å markere på sommeravslutningen i barnehagen.

 
Best på sentret

Årets butikk på Alna senter for 2016 er kåret. Det ble Oslo Dyrebutikk.

Siste skoleavslutning på Gran

I forbindelse med nedleggelsen av Gran skole holdt skolen en stor avslutningskonsert i skolegården nest siste skoledag. Etter sommerferien flytter elevene over til Haugen skole.

Bare ett år igjen

Anna Maria Sørensen (17), Marcus Bratholm Sjølie (17) og Vilde Christine Tunheim (17) kan nå legge to fantastiske år på Natur videregående skole bak seg. Nå er det sommerferie, før de begir seg ut på siste året.

 
ANNONSE