Vellykket vernissasje

Vellykket vernissasje

FORNØYDE: Programleder for bydelsutviklingen i bydel Bjerke, Ragnhild Olaussen og utstillerne Berit Nyrud og Bjørn Einar Sakseid var fornøyde.

Fjøset på Årvoll gård var fylt opp av spente kunstelskere da det var vernissasje for utstillingen «Insekter i Bjerke bydel og Lillomarka» forrige helg.

Skrevet av:

Oppdatert:
24.01.2017 kl 13:32

To som var ekstra spent og stolte, var fotografene selv, Berit Nyrud og Bjørn Einar Sakseid. De har begge vært rundt om i bydelen og Lillomarka og tatt noen imponerende bilder.

Det er veldig spennende å være ute og ta disse bildene. Vi dokumenterer jo egentlig funn, men da oppdager man også så mye, forteller Nyrud.

Et godt poeng når man tenker seg om. For hvor mange er egentlig klar over hvor mange forskjellige insekter det finnes rundt om i bydelen.

– Artobservasjoner er veldig spennende, å skulle finne ut hvilken art et insekt hører til når man har tatt et bilde, sier Nyrud.

Mange arter

Mens de fleste av oss kun ser et insekt og tenker at det kun er det, et insekt. Så har disse dyktige fotografene gått nærmere inn på insektene.

– Dette er jo faktisk en del av Bjerkesirkelen. Og nesten alle disse insektene er tatt bilde av innenfor den. Og de få som ikke er det, er tatt litt lengre opp i Lillomarka, forteller Nyrud.

Mens mange av insektene er viktige pollinatorer, noen er store og flotte, og noen stikker og suger blod. Så finner man også en del andre rare insekter i marka.

– Det er masse villbier rundt her. Og humler blant annet, som ikke hører til noe samfunn. I bydelen finner man mye spesielle insekter. Mange av dem er ganske bisarre, sier Sakseid.

Les mer i Akers Avis Groruddalens papirutgave eller vår eAvis.

Siste nytt i Kultur

Folkefest med kronprinsparet

Besøker Bjerke bydel:

Folkefest med kronprinsparet

  • Kronprinsparet

På mandag kommer kronprinsparet til Bydel Bjerke. Det hele starter på Kulturhuset Veitvet før det ender opp med folkefest ved Isdammen på Årvoll.

Provokativ feminisme <BR>og nye briller

Provokativ feminisme
og nye briller

  • Pilen

Feminisme er et kontroversielt tema, og veldig mange som identifiserer seg som en feminist får mye tyn for det. For omtrent et år siden i dag fant jeg ut at jeg er feminist.

Teller ned til Stovnergalla

Teller ned til Stovnergalla

  • Stovner bydel

I morgen skal Stovner bydel dele ut sine frivilligpriser i fem kategorier. Randi Flaten er nominert til årets ildsjel - og er veldig spent.

 
Sterkt om overgrep

Foredrag på Vestli skole:

Sterkt om overgrep

  • Foredrag

Det var mange følelser og mye lærdom på Vestli skole da FAU hadde invitert Annett Berntsberg Eck. Hun fortalte sin historie og ga flere gode tips.

Tar barnas helse på alvor

Barnas kosthold og
bevegelse på alvor

  • Barn

Barnehagematen.no leverer varm og hjemmelaget mat som er spiseklar til barnehager, skoler og aktivitetsskoler. Nå har de ansatt en lokalkjent person i Groruddalen som skal passe på at alt går som det skal.

Kunst for vennskap

Kunst for vennskap

  • Barn

Gjennom prosjektet «Skup» har elevene på Furuset skole laget en forestilling om vennskap og kontraster.

 
Fremhever skolen <BR>med festival

Fremhever skolen
med festival

  • Festival

Kuben videregående skole gjentok fjorårets «Kubenfestival» med lokale artister og dansere. Festivalsjefen ser på det som en fin mulighet til å vise fram skolen.

Stovnerkameratene

Stovnerkameratene

Jon Henry Martinsen fra Stovner Frisbeeklubb og Espen Myrbakken fra Rommen SK roser den positive utviklingen i Bydel Stovner. De har begge lang farstid i området, og er nå nominert til idrettsprisen.

Festivalprogrammet tar form

Lindebergfestivalen planlegges

Flere stjerner er
allerede på plakaten

  • Festival

Den folkekjære artisten Benedicte Adrian er blant dem.

 
Vinterlek for bedre språk

Vinteraktiviteter
for bedre språk

  • Barn

Vinteraktiviteter som skilek og aking hjelper elevene på Vestli skole med å få større språkforståelse og fremme den sosiale kommunikasjonsferdigheten.

Lærevillige Ellingsrud-elever <BR>besøkte begravelsesbyrået

Lærte om døden

  • Skole

Å snakke om døden er for mange et tabuemne, men ikke for elevene ved Ellingsrudåsen skole.

Pegah har fått platekontrakt

Pegah har fått platekontrakt

Forrige uke stod hun på scenen i Kulturhuset Veitvet, men fremover blir det nok mange fler sceneopptredener. Pegah Afifi (19) har nemlig sikret seg platekontrakt. Og første singel slippes 26 mai.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!