ANNONSE

Vil ha en røykfri hverdag

Vil ha en røykfri hverdag

ENGASJERTE: Mbi, Johannes, Mohsin, Cecilie, Aqsa og Ayman engasjerete seg stort for verdens tobakksfrie dag.

31. mai var verdens tobakksfrie dag. Den dagen engasjerte ungdom fra fritidsklubben «The Raven» seg ekstra for.

Tekst:

Publisert:

Bydel Grorud er nemlig valgt ut til å være pilot for prosjektet Smart Ungdom og startet i januar et arbeid med Helseetaten. Fritidsklubbene i bydelen er på banen, og en gruppe er allerede startet på junior- og ungdomsklubben «The Raven» på Romsås.

- Det første prosjektet har vært å få barn og ungdom til å ikke starte med tobakk. Temaet for årets tobakksfrie dag er derfor «Tobakk - en trussel mot utvikling», forteller prosjektmedarbeider i Helseetaten Siw Denné.

Hun og leder for The Raven, Shuayb Yassin er veldig stolte over å få være med i pilotprosjektet og synes ungdommen har gjort en god jobb.

- Prosjektet heter jo Smart Ungdom, men her på Romsås har vi siktet litt mer mot barna som snart blir ungdom. Dette fordi vi tror det allerede i ung alder er viktig å begynne med forebyggingen.

- Og disse barna, eller juniorene som de kaller seg selv har vært veldig engasjerte og stått på, forteller Denné.

Engasjerte barn

Med eget banner, flere forskjellige plakater, egenlaget hefte og quiz så er det ingen tvil om at barna på Romsås har sterke meninger.

- Vi har hatt forskjellige oppgaver og laget en del poster. Sånn at vi kan lære de som kommer innom klubben om hvor skadelig tobakk er, forteller Mohsin.

Sammen med blant annet broren Ayman og vennene Mbi, Johannes, Cecilie og Aqsa har han den siste tiden lagt mye arbeid i å markere den tobakksfrie dagen.

- Jeg har faktisk laget et en egen brosjyre som heter «Ikke bli en nikotin-slave», slik at folk skal forstå at det ikke er så kult å røyke eller snuse, sier Mohsin.

Et viktig budskap når man ser at daglig- og av-og-til røyking i videregående skole er høyere i Oslo enn andre steder i landet. Og bruken av snus har økt hos barn og unge.

- Om vi klarer å forhindre noen i å begynne med tobakk, så har vi nådd målet vårt, sier Cecilie.

Les mer i Akers Avis Groruddalens papirutgave eller vår eAvis.

Siste nytt i Kultur

Bare ett år igjen

Anna Maria Sørensen (17), Marcus Bratholm Sjølie (17) og Vilde Christine Tunheim (17) kan nå legge to fantastiske år på Natur videregående skole bak seg. Nå er det sommerferie, før de begir seg ut på siste året.

ANNONSE
Vant pris for faglig og <BR>sosialt engasjement

Nikolas Emil Martinsen (19) går ut av Hellerud videregående skole og inn i sommerferien med Rotaryprisen.

 
Tyvstartet med kunstutstilling

Elias (12), Selma (11) og Mathumintha (11) tegnet seg til seier da senterleder ga 6. trinn på Linderud skole i oppgave å tegne sentret om 50 år.

Misbah går ut med 20 seksere

Furuset-jenta Misbah Kiran Mahmood (18) kan ta en velfortjent sommerferie. Hun avslutter tre år på Fyrstikkalleen skole med et mildt sagt solid vitnemål.

Saueslipp på sykehjemmet

For tredje året på rad fylles nå innhegningen på Rødtvet sykehjem opp med sauer og høner, til stor begeistring for både beboere og ansatte.

 
ANNONSE