Åpen dag – Etterstad videregående skole

Vil inspirere til
mer matlaging

Vil inspirere til <BR>mer matlaging

VARIASJON I HVERDAGEN: Ann-Kristin Rommerud (17) og Martine Jensen (17) trives best når det skjer litt forskjellige ting i løpet av dagen.

Martine Jensen (17) og Ann-Kristin Rommerud (17) går andre året på restaurant- og matfag på Etterstad videregående skole. Det er en retning de valgte for kunne inspirere folk til å lage mat.

Tekst:

Publisert:

Jentene ønsket å gjøre noe morsomt og var lei av å bare sitte på skolebenken. Derfor ble de fort dratt mot restaurantlinja.

Jeg liker å glede andre med matlaging. Det har jeg alltid gjort. Dette er den eneste restaurant- og matfaglinja i Oslo, så valget var ganske enkelt, sier Jensen.

De går inn i sitt andre år på Etterstad med et smil om munnen.

– Det er kjempekoselig her og lærerne er fantastiske. De tar godt vare på oss og hjelper oss med alt vi spør om, sier hun.

Ingen konflikter

En annen ting som er med på skape en fin hverdag for 17-åringene, er at de aldri opplever krangling.

– I hvert fall på vår linje er alle venner. Vi har også hatt et samarbeidprosjekt der vi ble delt på tvers av linjer, slik at alle kan bli kjent, sier Jensen.

– Hva er den store drømmen?

– Det hadde vært veldig kult å ha en egen bedrift. Jeg lager allerede kaker og koldtbord som frilanse ved siden av studiene, så første steg er nok å fortsette med det og utvikle det videre, sier hun.

Jobb på cruise

For Rommerud er det store ønske å være kokk på et cruiseskip i Karibia.

– Da får jeg alt jeg liker på en gang – mat, sol og hav. Jeg ønsker å kunne kombinere de tre tingene, og da er kokk på et cruiseskip perfekt, smiler hun.

Selv om det ikke er i Karibia, er Rommerud allerede godt i gang med å få oppfylt drømmejobben.

– Jeg har fått plass på Hurtigruten når vi skal utplasseres. Det er noe jeg er veldig nysgjerrig på.

Begge er enige om at miljø og trivsel er det viktigste for å trives på skolen.

Les mer i Akers Avis Groruddalens papirutgave eller vår eAvis.

Siste nytt i Kultur

Føflekkreft 

Norge ligger i verdenstoppen når det gjelder forekomst av føflekkreft. Tirsdag 23. mai er det den internasjonale hudsjekkdagen Euromelanoma.

Kamzy vendte hjem

Varaordfører Khamshajiny «Kamzy» Gunaratnam har selv gått på Rødtvet skole, og skolen var stolte av å kunne ønske henne «velkommen tilbake» på Norges nasjonaldag.

 
– Flott at så mange stiller opp

Rektor Katrine Sølvberg på Nordtvet skole startet feiringen med noen velvalgte ord før hun tok med seg resten av gjengen ned til sentrum.

17. mai 2017 i Oslo sentrum 

Ammerud skole fikk gå som nummer fire i barnetoget i sentrum i år fordi skolen fyller 50 år. Bydelsdirektør Øystein Eriksen Søreide ble med på den regnfulle turen forbi slottet.

Holdt tale sammen

Elevrådsleder Maria Halmø Jahr (15) på Veitvet skole tok med seg venninnen Karen Kate Tejano (16) opp på scenen for å holde tale.