Åpen dag – Etterstad videregående skole

Vil inspirere til
mer matlaging

Vil inspirere til <BR>mer matlaging

VARIASJON I HVERDAGEN: Ann-Kristin Rommerud (17) og Martine Jensen (17) trives best når det skjer litt forskjellige ting i løpet av dagen.

Martine Jensen (17) og Ann-Kristin Rommerud (17) går andre året på restaurant- og matfag på Etterstad videregående skole. Det er en retning de valgte for kunne inspirere folk til å lage mat.

Tekst:

Publisert:

Jentene ønsket å gjøre noe morsomt og var lei av å bare sitte på skolebenken. Derfor ble de fort dratt mot restaurantlinja.

Jeg liker å glede andre med matlaging. Det har jeg alltid gjort. Dette er den eneste restaurant- og matfaglinja i Oslo, så valget var ganske enkelt, sier Jensen.

De går inn i sitt andre år på Etterstad med et smil om munnen.

– Det er kjempekoselig her og lærerne er fantastiske. De tar godt vare på oss og hjelper oss med alt vi spør om, sier hun.

Ingen konflikter

En annen ting som er med på skape en fin hverdag for 17-åringene, er at de aldri opplever krangling.

– I hvert fall på vår linje er alle venner. Vi har også hatt et samarbeidprosjekt der vi ble delt på tvers av linjer, slik at alle kan bli kjent, sier Jensen.

– Hva er den store drømmen?

– Det hadde vært veldig kult å ha en egen bedrift. Jeg lager allerede kaker og koldtbord som frilanse ved siden av studiene, så første steg er nok å fortsette med det og utvikle det videre, sier hun.

Jobb på cruise

For Rommerud er det store ønske å være kokk på et cruiseskip i Karibia.

– Da får jeg alt jeg liker på en gang – mat, sol og hav. Jeg ønsker å kunne kombinere de tre tingene, og da er kokk på et cruiseskip perfekt, smiler hun.

Selv om det ikke er i Karibia, er Rommerud allerede godt i gang med å få oppfylt drømmejobben.

– Jeg har fått plass på Hurtigruten når vi skal utplasseres. Det er noe jeg er veldig nysgjerrig på.

Begge er enige om at miljø og trivsel er det viktigste for å trives på skolen.

Les mer i Akers Avis Groruddalens papirutgave eller vår eAvis.

Siste nytt i Kultur

Vinteren slo tilbake

Groruddalen våknet opp til full vinter på mandag.

Klar for missefinale

Yasmin Osee Aakre (27) er videre til finalen i Miss Norway andre året på rad. Nå er hun forberedt på å gi alt for å nå helt til topps.

 
Pusser opp kjøkkenet

Nestemann ut som får tildelt IKEA nabofond er Furuset Fotball IF og deres møteplass på Furuset stadion. I ni år har de søkt om midler til oppussing av oppholdsrommet sitt. Nå skal drømmen gå i oppfyllelse.

Har eldres <BR>helse i fokus

Rødtvet seniorsenter er opptatt av livskvalitet, hvor ernæring og sosiale relasjoner er viktige punkter. Nå skal sentrets frivillige og brukere få servert mat og foredrag som et hjelpemiddel på veien.

Furusetspeiderne <BR>lager dragefestival

Det blir drager og gratis bøker når Furusetspeiderne kommer til Furuset kirke.